Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-27@23:32:45 GMT

سند چارچوب ملی مدارک تحصیلی کشور تدوین شود

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۳۹۱۹۱

سند چارچوب ملی مدارک تحصیلی کشور تدوین شود

خبرگزاری آریا - رئیس پژوهشگاه صنعت نفت بر تدوین سند چارچوب ملی مدارک تحصیلی در کشور تأکید کرد و گفت: بسیاری از کشورهای پیشرو نسبت به تنظیم این سند اقدام کرده‌اند که می‌توان آن را یکی از حلقه‌های تضمین و ارتقای کیفیت در نظام آموزش عالی به حساب آورد.
به گزارش شانا به نقل از پژوهشگاه صنعت نفت، جعفر توفیقی در چهاردهمین کنفرانس ارزیابی و تضمین کیفیت در نظام‌های دانشگاهی با تمرکز بر کیفیت آموزش عالی و اشتغال دانش‌آموختگان که به‌صورت مجازی و به میزبانی دانشگاه خوارزمی برگزار شد، با بیان اینکه نظام آموزش عالی ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی دوران توسعه کمّی خود را در همه ابعاد و زمینه‌ها داشته است، عنوان کرد: امروزه می‌توانیم ادعا کنیم نظام آموزش عالی ایران از این منظر، دستاوردهای بسیار ارزشمندی داشته و توانسته سرمایه‌های انسانی کشور را شکل دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: از نظر شاخص‌های کمّی، کشور ما جزو کشورهای صاحب‌نام در دنیا است و به دنبال آن شکل‌گیری سرمایه‌های انسانی در نظام آموزش عالی منشأ تحولاتی بسیار اثربخش در نظام صنعتی، اقتصادی و جامعه ایران شده است.
رئیس پژوهشگاه صنعت نفت با تأکید بر اینکه دوران توسعه‌ کمّی را پشت سر گذاشته‌ایم، تصریح کرد: امروزه شاهد آن هستیم که خوشبختانه دانشگاه‌ها و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری درصدد هستند با سرعت بیشتر، چرخه توسعه کمیت را با سیاست‌های ارتقای کیفیت تکمیل کنند و برگزاری این همایش را می‌توان از اقدام‌های مرتبط با این‌گونه سیاست‌ها برشمرد.
توفیقی به تدوین سند چارچوب ملی مدارک تحصیلی از سوی بسیاری از کشورها نیز اشاره کرد و گفت: از آنجا که بسیاری از کشورهای پیشرو و در حال توسعه نسبت به تنظیم این سند اقدام کرده‌اند، می‌توان آن را یکی از حلقه‌های تضمین و ارتقای کیفیت در نظام آموزش عالی به حساب آورد.
وی با بیان اینکه این سند دارای محورهای کلیدی است و همه آنها مرتبط با ارتقای کیفیت در نظام دانشگاهی است، عنوان کرد: براساس محورهای مطرح‌شده در این سند، هر کشور سیاست‌هایی مانند صدور مدارک تحصیلی و انواع آن را در نظام آموزش عالی، آموزش و پرورش و فنی و حرفه‌ای معرفی می‌کند تا در نهایت بتوانند از یک نظام آموزشی یکپارچه و منسجم در کشور برخوردار باشند.
رئیس پژوهشگاه صنعت نفت افزود: در این سند افزون بر اینکه تدوین برنامه‌های درسی، فلسفه آموزش در مقاطع مختلف و اهداف برنامه‌های آموزشی مورد بحث و تبادل نظر قرار می‌گیرد، از یک سو به دنبال آن هستند که بروندادهای یادگیری در مدارک تحصیلی مختلف را بررسی کنند و از سوی دیگر شایستگی‌های دانشی، مهارتی و بینشی دانش‌آموختگان را مورد ارزیابی قرار دهند تا در نهایت بتوانند ارتباط میان برنامه‌های درسی و بازار کار را مشخص کنند.
توفیقی به سازوکار تضمین کیفیت دانشگاه‌ها و مدارک تحصیلی نیز اشاره کرد و افزود: اعتبارسنجی و اعتباربخشی مدارک تحصیلی، شیوه‌های پذیرش دانشجو و بررسی صلاحیت فارغ‌التحصیلان از مواردی است که در همه کشورها از اهمیت بسزایی برخوردار است، چراکه در صورت عدم برخورداری از کیفیت و تضمین مدارک تحصیلی، دیگر دانشگاه‌ها آن را به رسمیت نمی‌شناسند، از این رو داشتن سند ملی در حوزه نظام آموزشی در تمام کشورها بسیار حیاتی است.
وی یکی از مشکلات عمده در بازار کار و اشتغال دانش‌آموختگان را از هم‌ گسیختگی میان برنامه‌های درسی و آموزشی و نیازهای بازار کار دانست و گفت: این سند می‌تواند از یک سو به چگونگی تدوین برنامه درسی، استفاده از الگوی مناسب و تجزیه و تحلیل برنامه‌های آموزشی و از سوی دیگر به ارتباط دانشگاه و صنعت و ارتباط دانشگاه و بازار کار کمک کند.
رئیس پژوهشگاه صنعت نفت افزود: خوشبختانه در نظام آموزش عالی ایران بسیاری از مؤلفه‌های آموزشی وجود دارد، اما این مؤلفه‌ها باید در قالب سندی به نام چارچوب ملی مدارک تحصیلی ایران جمع‌آوری شوند تا در نهایت خلأها در زمینه مدل‌های برنامه‌ریزی درسی شناسایی و مؤسسات آموزش عالی در این زمینه اعتبارسنجی شوند.
توفیقی تنظیم این سند را گام بزرگی برای ارتقای کیفیت نظام آموزش عالی دانست و گفت: خوشبختانه مؤسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی به کمک برخی از همکاران، پروپوزال‌های مربوط به این سند را آماده کرده و در دست بررسی قرار داده‌اند.
گفتنی است این کنفرانس که در روزهای 20 الی 21 آبان‌ماه در دانشگاه خوارزمی برگزار شد، محورهایی نظیر نقش بازار کار و ذی‌نفعان در ارتقای کیفیت دانشگاه، اشتغال‌پذیری دانش‌آموختگان و شاخص‌های آن، ویژگی‌های برنامه‌های درسی سازگار با نیازهای شغلی کارفرمایان، روش‌های ارتباط دانشگاه‌ها با کارفرمایان و رویکرد ارزیابی کیفیت برای سنجش اشتغال و کارآفرینی را شامل می‌شود.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: رئیس پژوهشگاه صنعت نفت نظام آموزش عالی برنامه های درسی دانش آموختگان کیفیت در نظام ارتقای کیفیت دانشگاه ها بازار کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۳۹۱۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها برای تدوین بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه هنر

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها خواستار تدوین بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه هنر در قالب‌های کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت شد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سیصد و نود و پنجمین جلسه شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی با حضور حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و به ریاست حجت الاسلام رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.

حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه در پیش از دستور این جلسه با تاکید بر تدوین بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه هنر اظهار کرد: در تدوین این بسته باید هماهنگی دستگاه‌ها و نهاد‌های مرتبط مدنظر باشد.

وی ادامه داد: در تدوین این بسته به هنرستان‌های هنر توجه شود چراکه باید موضوع به صورت پایه‌ای مدنظر باشد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه هنر پس تدوین، به اطلاع فعالان حوزه هنر برسد، همچنین در تدوین این بسته از ظرفیت فرهنگستان هنر نیز استفاده شود.

در ادامه حجت الاسلام مصطفی رستمی خواستار تدوین بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه هنر در قالب‌های کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت شد.

از این رو مقرر شد ساعی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس دانشگاه سوره، بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه‌های هنر با قابلیت اجرا در سه سطح (کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت) را تدوین و جهت طرح در جلسه شورا به دبیرخانه شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی ارسال کند.

در ادامه جلسه شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی با موضوع ارائه گزارش سامانه فرنما براساس درخواست دبیر شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی در راستای اجرایی سازی راهبرد ۳، ۱۱ و ۲۱ نظام فرهنگی تربیتی سند دانشگاه اسلامی ادامه پیدا کرد.

در این جلسه معاون فرهنگی وزیر علوم گزارشی از وضعیت سامانه «فرنما» که مربوط به فعالیت فرهنگی دانشجویان کشور است، ارائه کرد.

عبدالحسین کلانتری در این گزارش بر سیاستگذاری شاهدمحور، ظهور فناوری‌های نوین و توسعه رویکرد دیجیتال در عرصه فرهنگی، افزایش رویکرد‌های داده محور، هوشمندسازی، حکمرانی باز و پلتفرمی، مشارکتی شدن حکمرانی تأکید کرد.

معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم، مزایای سامانه فرنما را یکپارچگی داده‌ها از فعالیت‌های دانشجویی، تحلیل فعالیت‌های فرهنگی، زمینه سازی برای کشف ضعف‌ها، افزایش تولیدات بومی و شبکه سازی میان کنشگران فرهنگی اعلام کرد.

محمدابراهیم سقزچی دبیر شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی با تشکر از معاون فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری خواستار بازبینی و ارتقای سامانه شد تا با فراهم شدن امکان مشارکت کنشگران، رتبه‌بندی فرهنگی دانشگاه‌ها، ارتباط با شبکه‌های اجتماعی جهت بازنشر تولید محتوا‌ها و تحلیل کارشناسی و استخراج شاخص‌ها، سامانه یکپارچه‌ای در دسترس باشد.

در ادامه حجت الاسلام خسروپناه با استقبال از ارائه گزارش سامانه فرنما، خواستار رسانه‌ای شدن اقدامات این معاونت شد و بر ارائه گزارش‌های فعالیت‌های فرهنگی دانشجویان از سوی معاونت دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت و معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد.

حجت الاسلام والمسلمین رستمی ضمن تقدیر از گزارش معاونت فرهنگی وزارت علوم، با ضروری دانستن همافزایی نظام آموزش عالی کشور، افزودند طرحی صورت گیرد تا از نظر فنی امکان تجمیع داده‌های آموزش عالی و گزارش گیری از سامانه فرنما برای سایر مدیران جهت مجموعه سیاست‌گذاری‌های بعدی فراهم شود.

دیگر خبرها

  • حوزه نظارت بر کیفیت آموزش دانشگاهی در قزوین احیا شد
  • درخواست رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها برای تدوین بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه هنر
  • داوطلبان برای ثبت سوابق تحصیلی بر اساس اعلام آموزش و پرورش اقدام کنند
  • وزارت علوم برنامه های مطلوبی برای ماندن نخبگان در کشور تدوین کرده است
  • تدوین برنامه های مطلوب وزارت علوم برای ماندن نخبگان در کشور
  • سؤالات امتحانات نهایی با هدف ارزشیابی یادگیری طراحی می‌شود
  • حوزه ارزیابی و نظارت بر کیفیت آموزش عالی در قزوین احیا شد
  • توسعه همکاریهای موسسات آموزش عالی با فرمانداری ارومیه
  • تجزیه و تحلیل نظام برنامه‌ریزی کشور و تبیین نقشه‌راه برنامه هفتم توسعه
  • درخواست رستمی برای تدوین بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه هنر