Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@07:15:58 GMT

روزهای سخت موج اول کرونا در حد انگشتان دست بود

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۳۹۶۸۵

روزهای سخت موج اول کرونا در حد انگشتان دست بود

ایسنا/اصفهان معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: در موج جدید بیماری در مرداد ماه در سطح کشور و استان تجربه موج اول را نداشتیم و شرایط سخت تر شده است.

بهروز کلیدری امروز (چهارشنبه- ۲۱ آبان ماه) در دومین روز از اولین همایش ملی «تولید دانش سلامتی در مواجهه با کرونا و حکمرانی در جهان پساکرونا» که به صورت مجازی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد برگزار شد، اظهار کرد: از حدود ۹ ماه گذشته، جهان با مجموعه ای از نادانسته ها در کنار مجموعه ای از تناقض ها روبه رو شد که در کنار این ناشناخته ها، اقدامات با تناقض مکرر رخ داده و این باعث بروز رفتارهایی متفاوت در مدیریت این بحران شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه در این دوران، با تغییرات مکرر در نحوه مدیریت رو به رو بوده ایم، که دلیل آن ناشی از ناشناخته های این ویروس است، گفت: در برخی زمان ها مجبور بودیم، به روز تصمیمات را عوض کنیم.

این فلوشیپ لاپاراسکوپی با بیان اینکه استان اصفهان به دلیل گستره پهناور و همجواری با کانون اولیه شیوع این بیماری، در ابتدای امر با مشکل مواجه شد، تصریح کرد: استان اصفهان حدود۲۳ شهرستان دارد، ضمن اینکه استان ما در مقابل اپی سنتر اصلی گسترش بیماری قرار داشت و در همان روزهای نخست، شهرستانهای مجاور استان قم شامل شهرستان کاشان، اردستان و نطنز از اصفهان درگیر این بیماری شدند.

کلیدری افزود: در کنار این متغیرها، متغیر حاکمیت هم وجود داشت و بحث هایی در مورد نحوه مدیریت در سطح استان وجود داشت و تضادهایی که باید با مجموعه تصمیم ساز هماهنگ شود، وجود داشت و این موضوع را تمام استان های کشور تجربه کردند.

وی اضافه کرد: در روزهای ابتدایی با توجه به ناشناخته های بسیار این ویروس، به تدریج با سازمان اصلی مدیریت در کشور هماهنگ شدیم، توصیه ها پذیرفته و محدودیت ها عملیاتی شد و این رفتار منجر به کنترل نسبی در ماه های اولیه در استان و کشور شد و مرگ و میرها در کشور و استان به صورت قابل قبولی کنترل شد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره با تعطیلی های کشور در روزهای پایانی اسفند و اوایل فروردین ماه، گفت: با توجه به محدودیت های ایجاد شده در آن زمان، موج شدید بیماری در استان ها شکسته شد، تاجایی که روزهای سخت ما در موج اول، در حد انگشتان دست بود و به تدریج به سمت کنترل نسبی رفتیم.

کلیدری ادامه داد: هرچه از اپیدمی گذشت، دغدغه های متعددی ایجاد شد و نقش دیگر متغیرها هم پررنگ شد. در این دوره پارادوکس معیشت بسیار احساس شد و تصمیم گیران دو جبهه مقابل هم بودند، گروهی که از اهمیت سلامت پشتیبانی می کردند و گروه دیگر معیشت را متغیر اصلی تصمیم گیری در سیاست گذری کلان می دانستند.

وی گفت: هر دو گروه دلایل قابل قبول خود را داشتند و از طرفی که کشور شرایط خاصی را تجربه می کرد، این متغیر هم مطرح شد که بیماری طولانی خواهد بود و همین موضوعات باعث شد که در چالش تصمیم گیری نظر گروهی که به معیشت بود پررنگ شود.

به گفته معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در کنار این موارد، متغیرهای اجتماعی نیز وجود داشت و کشور ما به فراخور فرهنگ و اعتقادات مراسم مختلف برگزار می شود که اینها موجب شد مردم در کنار هم قرار گیرند و گسترش بیماری بیشتر شود.

کلیدری تصریح کرد: کم کم در پایان تیرماه مجدد موج جدید کرونا در کشور و استان ایجاد و در مرداد و شهریور شدت گرفت تاجایی که در مهرماه سرعت گسترش بیماری بسیار شد.

وی عادی سازی در رفتارهای اجتماعی، برگزاری مراسم مختلف که امکان گردهم آیی مردم در کنار هم را بیشتر می کرد، انجام سفرها به دلیل شرایط تابستان و بازگشایی هایی که بهتر بود تدریجی باشد را دلایل ایجاد موج جدید بیماری دانست و گفت: این موج جدید با مرگ و میرهای جدید همراه شد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان چالش اصلی در مواجهه با این بیماری را ناشناخته ماندن این ویروس اعلام کرد و گفت: پزشکان و کادر درمان هر روز با علایم جدید که منتهی به آسیب های جدید می شد مواجه شدند و این روند درمان بیماری را سخت تر می کرد، چراکه مسیرهای درمان و پروتکل های متعدد در دنیا ارائه می شد که گاها تناقضات فراوان داشت.

کلیدری در مورد داروهایی که برای درمان این بیماری مطرح می شد، گفت: داروهای بسیاری مطرح شد که برخی از آنها از رده اصلی درمان و مداخله خارج می شدند.

به گفته وی به جز این موارد با وجوه دیگری هم مواجه بودیم که درمانهای جایگزین و حاشیه ای بود که توسط کلنی های مختلف پروتکل های درمانی در دنیا و ایران مطرح می شد و از جمله می توان انواع طب هایی که در این خصوص ارائه شد، اشاره کرد. این وجه نگرانی برای ما داشت، چراکه این تولیدات به سرعت در فضای مجازی گسترش یافت و حجم مشکلات حوزه درمان را بالا می برد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان همچنین به کادر درمان که در خط مقدم مبارزه با این بیماری قرار دارند، اشاره کرد و گفت: در روزهای ابتدایی کادر درمان امکان مراقبت استاندارد از خود را نداشتند و هفته های بعد توانستیم این شرایط را به طور نسبی ایجاد کنیم. بسیاری از کادر درمان بیماری را تجربه کردند و گاها نگرانی ها و استرس های بسیاری به آنها تحمیل شد. تعدادی از این عزیران را در کشور و استان از دست دادیم و این موضوع استرس در حوزه مدیریت بیماری را بیشتر می کرد.

کلیدری اضافه کرد: سعی ما این بود که آرامش نسبی در کادر درمان فراهم کنیم و تا حدودی هم موفق بودیم، اما در موج جدید بیماری در مرداد ماه در سطح کشور و استان تجربه موج اول را نداشتیم. از طرفی هم تمام ارگان ها در مبارزه صحیح با این بیماری نقش دارند که دلیل حساسیت زدایی که در کشور و دنیا انجام شده بود، دوره استراحت کنترل بیماری را در این موج نتوانستیم تجربه کنیم.

وی با تاکید براینکه در دور اول بیماری، کادر درمان استراحت نسبی داشتند، تصریح کرد: حوزه درمان بهتر می توانست عمل کند. اما به تدریج با گروهی از بیماری ها مواجه شدیم که درمان مناسب دریافت نکرده بودند و این موضوع منجر به این شد که بیماران با سطوح سخت تر مراجعه کنند. 

این پزشک با بیان اینکه این وجه نگران کننده که در دوره پساکرونا با گروهی از بیماران مواجه می شویم که در گروه کرونا نیستند و درمان های آنها به تاخیر افتاده را چالش اصلی برای حوزه درمان اعلام کرد و گفت: هنوز ناشناخته های ما در مورد این ویروس بسیار است و نمی دانیم افراد بهبود یافته از این بیماری دچار چه عوارضی می شوند؟ گرچه بیش از ۹۰ درصد بیماران بهبود می یابند، اما سوالات بسیاری بی پاسخ است که آیا بیماران بهبود یافته در بازه های زمانی طولانی تر ممکن است با بیماری های مزمن شناخته و ناشناخته مواجه شوند یا خیر؟

به گزارش ایسنا، نخستین همایش ملی «تولید دانش سلامتی در مواجهه با کرونا و حکمرانی در جهان پساکرونا» ۲۰ و ۲۱ آبان ماه به همت مرکز تحقیقات توسعه علوم پرستاری و مامایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد و تحت حمایت پایگاه استنادی جهان اسلام و سیویلیکا در دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد برگزار می شود.

این همایش در موضوع اصلی دستیابی به دانش سلامتی و با ١٠ محور بین‌رشته‌ای نظام سلامت از جمله علوم پزشکی، مدیریت، حقوق، روانشناسی، محیط زیست، سبک زندگی، فنی مهندسی، تجارب تاریخی بحران و بیماری در جهان، آموزش، پژوهش و فناوری برگزار می شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی کروناویروس استانی اجتماعی همه باهم علیه کرونا معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان کشور و استان ناشناخته ها کادر درمان موج جدید موج اول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۳۹۶۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان کودکان زیر ۷ سال رایگان می‌شود

به گزارش خبرآنلاین ، بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت و درمان در حاشیه نشست هفتگی هیئت دولت در جمع خبرنگاران با اشاره به رایگان شدن خدمات درمان برای کودکان تا سن ۷ سال در مراکز پزشکی دولتی گفت: در حوزه سلامت در سنین مختلف شرایط خاصی وجود دارد که ما باید به آن توجه کنیم. بسیاری از بیماری‌های انسان در ۷ سال اول زندگی او ایجاد می‌شود که اگر این بیماری‌ها در همان سنین کودکی پیشگیری شود، فرد در سنین بزرگسالی دیگر درگیر درمان این بیماری‌ها نخواهد شد.

ایسنا در خبری نوشت: وی افزود: رشد تکاملی بدن انسان در طول دهه اول عمر او ایجاد می‌شود. بنابراین هر حادثه‌ای به ویژه در ۷ سال اول زندگی کودکان می‌تواند پایدار شود. برهمین اساس با تلاش‌ها و پیگیری‌هایی که صورت گرفت در نهایت، رایگان شدن خدمات پزشکی برای کودکان تا سن ۷ سالگی در مراکز پزشکی دولتی در هیئت دولت به تصویب رسید. این طرح مایه افتخار برای جمهوری اسلامی ایران است که علی رغم همه مشکلات و تحریم‌ها خدمات پزشکی به کودکان تا ۷ سال را در مراکز دولتی رایگان اعلام کند.

عین اللهی گفت: این مسئله در واقع یک سرمایه گذاری برای آینده کشور است و ممکن است نتایج آن در دولت فعلی دیده نشود ولی در ۱۰ یا ۲۰ سال آینده نتایج آن مشخص خواهد شد و کشور را از نظر سلامت بیمه می‌کند.

وی در پاسخ به سوالی درخصوص کمبود دارو برای بیماران تالاسمی بیان کرد: بنا داریم با تقویت شرکت‌های دانش بنیان، داروی مورد نیاز را تأمین کنیم. در زمینه داروی بیماری تالاسمی افزایش تولید داشته‌ایم ولی تمایلی برای استفاده از داروی خارجی وجود دارد که پزشک باید این را تشخیص دهد. کمبودها را در داخل با اولویت شرکت‌های دانش بنیان تأمین خواهیم کرد.

وزیر بهداشت درباره اهمیت تولید پانسمان برای بیماران پروانه‌ای خاطرنشان کرد: ما ابتدای دولت ۷۰۰ شرکت دانش بنیان داشتیم که این میزان هم‌اکنون به ۱۴۰۰ شرکت رسیده که به‌نوعی رکورد است. با حمایت دولت تعداد این شرکت‌ها باز هم افزایش خواهد داشت که یکی از دستاوردهای همین شرکت‌ها، تولید این پانسمان بوده است. البته این کار در مرحله پژوهشی است و امیدواریم به مرحله تجاری‌سازی برسد

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901804

دیگر خبرها

  • ایران جزء ۱۰ کشور اول دنیا در درمان بیماری‌های اورولوژی
  • کشف داروی جدید برای درمان بیماری MS (فیلم)
  • درمان کودکان زیر ۷ سال رایگان می‌شود
  • کبد چرب و دردسرهایش
  • ۵ دمنوشی که برای درمان سرماخوردگی معجزه می‌کند
  • آیا زالو واقعا می‌تواند درمان کننده باشد؟
  • زالو درمانی؛ انجام بدهیم یا نه؟
  • زالو درمان می‌کند؟
  • برگزاری ره‌آورد فناورانه حمل‌ونقل شهری در دانشگاه صنعتی اصفهان
  • روزهای درخشان کامیابی نیا با بازوبند در اصفهان