Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه احزاب خبرگزاری فارس، حسین صمصامی سرپرست اسبق وزارت اقتصاد در نشست مجازی کمیته اقتصادی جامعه اسلامی ایران با اشاره به آمارهای بانک مرکزی که موید رشد منفی در اغلب شاخص های اقتصادی است، خاطرنشان کرد: از مهم ترین حوزه های اقتصادی در کشور می توان به میزان سرمایه گذاری اشاره کرد که متاسفانه در این حوزه نیز شاهد رشد منفی هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین راستا تضعیف شدن تمام شاخص های اقتصادی کشور بر روی ارزش پول ملی تاثیر داشته و شاهد آن هستیم که تضعیف پول ملی در سال های گذشته به صورت جدی در اقتصاد صورت گرفته است. 

وی افزود: برخلاف ادعای برخی از کارشناسان، روند گذشته اقتصاد کشور نشان می‌دهد که افزایش تضعیف پولی ملی و افزایش نرخ ارز همواره باعث کاهش سرمایه گذاری، کاهش صادرات و رشد تورم شده است. بزرگترین اشتباه در اقتصاد کشور در حال حاضر  قرار گرفتن قیمت ارز بازار به عنوان مبنای نرخ ارز  کشور است. این یک سیاست غلط بوده و اثرات ناشی از این سیاست غلط باعث شده که تولیدات داخلی نیز شاهد رشد قیمت باشند. 

سرپرست اسبق وزارت اقتصاد با انتقاد از چند نرخی بودن ارز در کشور ادامه داد: در شرایط فعلی نرخ بازار آزاد کمر تولید را خواهد شکست.

صمصامی افزود: ۳ هزار هزار میلیارد تومان حجم نقدینگی کشور است. حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان به صورت سکه و ۵۰۰ هزار میلیارد تومان نیز به صورت سپرده بانکی است. هدایت نقدینگی دو وجه دارد، یک وجه آن تسهیلات است، بیش از ۶۰ درصد منابع نقدینگی منابع بانک هاست. از طرفی بانک مرکزی در سال ۹۸ حدود ۹۷۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات داده به مردم پرداخت کرده است. بدین صورت که ظاهرا به تولید پرداخت شده است با این وجود با توجه به اینکه تقریبا این میزان تسهیلات دوبرابر بودجه کشور است، پس چرا رشد اقتصادی در سال ۹۸ منفی است؟

این مدرس دانشگاه خاطرنشان کرد: اگر سیاستگذاران بستر مناسب برای تولید را فراهم کنند این حجم بالای پول می تواند به سمت تولید برود. مشابه حجم آبی که پشت سد قراردارد و می توان با کانالیزه کردن از ایجاد خرابی آب جلوگیری کرد.

وی با اشاره به عدم استفاده از ظرفیت مالیات  برای کنترل بازار گفت: منافع حاصل از بازارهای مخرب را باید با استفاده از اهرم مالیات مسدود کرد تا پول در چرخه تولید استفاده شود.

وی با انتقاد از انتشار اوراق توسط دولت، افزود: با روش فعلی انتشار اوراق در نهایت باعث افزایش پایه پولی و افزایش نقدینگی و تورم می شود.

صمصامی با اشاره به نیاز کشور به رونق تولید و روانسازی فضای کسب و کار پیشنهاد داد: می توان با ایجاد پنجره واحد و متمرکز کردن امور نسبت به صدور مجوزات در سریع ترین زمان ممکن اقدام کرد. 

این کارشناس مسائل اقتصادی در پایان گفت: مدیران دولتی می بایست با کشف پایه های مالیاتی و حذف انتفاع از بازارهای مخرب و سفته بازی کاری کنند که نقدینگی رو به افزایش کشور در ایجاد شغل و تولید ارزش افزوده در کشور جریان پیدا کند. در غیر این صورت ثبات اقتصادی حاصل نخواهد شد. اجرای این اقدامات نیازمند برنامه ریزی و جسارت است که الحمدلله برنامه ریزی های خوبی در کمیته اقتصاد دولت مردمی و تحول گرا با حمایت جامعه اسلامی مدیران صورت گرفته که امیدواریم با اجرای آن مشکلات اقتصادی کشور برطرف گردد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: نقدینگی اقتصاد بانک مرکزی ارزش افزوده صمصامی ثبات اقتصادی هزار میلیارد تومان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۴۱۴۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

‌مشارکت مردم در جهش تولید به صورت مستقیم و فردی باشد

ایسنا/فارس فرماندار شیراز با اشاره به راهکارهای تحقق شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» گفت: به نظر می‌رسد که مشارکت مردم در جهت ایجاد جهش تولید و برخی مسائل اقتصادی، باید به صورت مستقیم باشد تا هر کسی متناسب با توانمندی خود بتواند وارد این عرصه شود.

لطف‌الله شیبانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به نامگذاری سال به نام «جهش تولید با مشارکت مردم» از سوی رهبر معظم انقلاب گفت: تفاوت شعار امسال با شعار سال‌های قبل، بحث مشارکت مردم است.

وی، نسخه ورود مردم در تمام فعالیت‌های مرتبط با حاکمیت کشور را نسخه شفابخشی دانست که در ۴۵ ساله عمر انقلاب اسلامی همواره موفق‌آمیز بوده است و افزود: در هرجا از مشارکت مردم استفاده کردیم، صد درصد موفق بودیم.

شیبانی اظهار کرد: علی‌رغم اینکه رهبر معظم انقلاب در تمام سنوات گذشته شعار سال را به مسائل تولید و اشتغال اختصاص دادند، اما همان‌طور که در فرمایشاتشان هم مطرح است، آن چیزی که مورد انتظار مردم است، به صورت کامل محقق نشده است.

فرماندار شیراز با یادآوری اینکه رهبر معظم انقلاب امسال بحث ورود عامه مردم را برای حل مشکلات اقتصادی و اشتغال مطرح کردند، به تبیین نکاتی در این رابطه پرداخت و گفت: وقتی بحث ورود مردم به فعالیت‌های تولیدی و اقتصادی مطرح می‌شود، اولین چیزی که به ذهن متبادر می‌شود همان نسخه شرکت‌های تعاونی است.

وی اضافه کرد: نسخه شرکت‌های تعاونی در جای خودش یکی از ارکان فعالیت‌های اقتصادی ماست که در قانون اساسی هم پیش‌بینی شده است اما به نظر می‌رسد که مشارکت مردم در جهت ایجاد جهش تولید و برخی مسائل اقتصادی، باید به صورت مستقیم به فعالیت‌های تولیدی باشد یعنی باید تک تک مردم در حد توان و بضاعت و تحمل و امکان، در تک تک فعالیت‌های اقتصادی شرکت کنند.

شیبانی افزود: منظور این نیست که سرمایه کوچک و خرد برای تأمین منابع مالی یک تولیدی یا رویداد انجام شود که این هم در جای خود درست است، اما منظور آن است که هر کسی در حد توان خود وارد پروسه تولید شود، به عنوان مثال چیزی که عامه مردم درگیر آن هستند، فعالیت‌های صنایع دستی است.  

فرماندار شیراز تصریح کرد: در بحث صنایع دستی، باید به این سمت برویم که منابع مالی هر کدام از افراد یکی شود و یک فعالیت مرتبط با تولید راه‌اندازی شود. به عنوان مثال اگر یک خانم توان قالی‌بافی دارد حتی اگر در یک روستای دورافتاده هم باشد، باید موانع کار برایش برطرف شود تا بتواند شخصاً و رأسا به فعالیت بپردازد و منابع مالی آن تأمین شود تا بتواند وارد کار تولیدی شود و این مسئله هم در گرو این نباشد که باید شرکت یا سازمان تأسیس کنیم.

وی با بیان اینکه همچنین اگر کسی فعالیت دانش بنیاد داشته باشد، موانع پیش پای او را برطرف کنیم تا بتواند وارد فعالیت تولیدی شود، گفت: اگر بحث تولیدی و اقتصاد عمومی را فراگیر کنیم که همه در حد توانایی و تجربه و دانش خود به صورت فردی و شخصی وارد این قضایا شوند، بسیاری از مشکلات خرد جامعه از جمله بحث اشتغال حل خواهد شد.

فرماندار شیراز یادآور شد: بحث راه‌اندازی صنایع تبدیلی در یک خانواده می‌تواند مسئله اشتغال فرزندان یا حتی اطرافیان آنان را برطرف کرده و مشکلات اقتصاد آنان را حل کند.

انتهای پیام  

دیگر خبرها

  • نوآوری و خلاقیت لازمه عبور از بحران‌های اقتصادی
  • سرپرست وزارت اقتصاد در دولت احمدی‌نژاد: باجناقم از من شاکی است که چرا برای او وام جور نکردم
  • باید در حوزه تولید و اقتصاد تسهیل‌گر باشیم
  • بازار سرمایه یکی از مصادیق دقیق مشارکت مردم در اقتصاد است
  • راهکار پایان دادن به تقاضای کاذب دلار
  • رسالت مالکیت فکری، شناسنامه‌دار کردن تولد نوآوری‌هاست
  • قطع خرید 4 میلیارد دلار نفت ایران ازسوی آمریکا
  • ‌مشارکت مردم در جهش تولید به صورت مستقیم و فردی باشد
  • برنامه ریزی برای تولید سوخت حاصل از زباله در شهر تبریز
  • کارگران ستون فقرات تولید ملی و اقتصاد ایران اسلامی هستند