Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-01@09:25:19 GMT

اشتباهاتی که نتانیاهو در دوره باراک اوباما مرتکب شد

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۴۵۰۱۷

اشتباهاتی که نتانیاهو در دوره باراک اوباما مرتکب شد

خبرگزاری مهر: المانیتور در تحلیلی که به قلم بن کاسپیت نوشته شده آورده است: اسرائیل، حساب زیادی روی دور تازه تحریم‌های آمریکا علیه ایران در موضوعات غیرهسته ای، همچون مسائل حقوق بشری باز کرده است. این طرح که توسط واشنگتن و تل آویو فراهم شده، کار را بر دولت بایدن برای برداشتن تحریم‌ها بدون ارائه دلیلی قانع کننده، دشوار می‌سازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با اعلام پیروزی جو بایدن بعنوان رئیس جمهور آمریکا، بنیامین نتانیاهو با دردسر دشواری روبرو شده است. در حالی که رهبران جهان، پشت سر هم به بایدن تبریک می‌گفتند، نتانیاهو مانده بود که چگونه با «این سیب زمینی داغی که روی میزش آمده» برخورد کند.

او مکرراً با نماینده خودش در کاخ سفید یعنی «رون درمر»، مشورت می‌کرد. می‌دانست که نمی‌تواند از تبریک به بایدن رویگردانی کند و می‌دانست که تبریک به او هم خشم و چه بسا انتقام دونالد ترامپ را در پی دارد؛ کسی که در طول دوران ریاست جمهوری اش، بی وقفه هدایای بی مانندی به اسرائیل و نتانیاهو داد. ویژه‌تر اینکه در همین روزهای اخیر نماینده ترامپ در امور ایران یعنی «الیوت آبرامز» از بیت المقدس دیدار کرد تا درباره یک سلسله تحریم‌ها علیه ایران با همتایان اسرائیلی اش مشورت کند.

نتانیاهو یک بایدن خشمگین را به یک ترامپ آتشی مزاج ترجیح می‌دهد چرا که می‌داند کنار آمدن با بایدن، آسان‌تر از ترامپ است. هیچکس نمی‌خواهد با ترامپ در آخرین هفته‌های ریاست جمهوری اش، سرشاخ شود

بالاخره هم نتانیاهو و هم «بنی گانتز» وزیر جنگ اسرئیل، وقتی به جمع بندی رسیدند که جزو آخرین رهبران جهان در صف تبریک به جو بایدن قرار گرفته اند و دستشان خالی ماند، ضمن آنکه از عنوان رئیس جمهوری برگزیده هم در پیامشان استفاده نکردند!

در ادامه این مطلب آمده است: اسرائیل امیدوار است از اشتباهاتی که نتانیاهو در دوره باراک اوباما مرتکب شد، پرهیز کند. در آن زمان، نتانیاهو تا جایی رئیس جمهوری آمریکا را خشمگین کرد که او تل آویو را از گفتگوهای هسته‌ای با ایران به طور کامل کنار گذاشت. اکنون هدف نتانیاهو و گانتز این است که در این فرایند نقش داشته باشند تا به بایدن کمک کنند که به حسن نیت اوباما درباره ایران باز نگردد.

نتانیاهو، به رغم رابطه گرمی که با ترامپ دارد، این را خوب می‌داند که این متحدش چندان قابل پیش بینی نیست و بنابراین مراقب است که در تیررس تفنگ او قرار نگیرد. اگر به خود نتانیاهو باشد، وی یک بایدن خشمگین را به یک ترامپ آتشی مزاج ترجیح می‌دهد چرا که می‌داند کنار آمدن با بایدن، آسان‌تر از ترامپ است. هیچکس نمی‌خواهد با ترامپ در آخرین هفته‌های ریاست جمهوری اش، سرشاخ شود.

یک منبع دیپلماتیک ارشد رژیم صهیونیستی به المانیتور گفت: ما امید داریم که رئیس جمهوری منتخب، دستاوردهای فشار حداکثری ترامپ را خنثی نکند. در تحلیل نهایی، هر دو دولت – ترامپ و بایدن- می‌فهمند که باید به توافق تازه ای با ایران برسیم.

مقامات رسمی در بیت المقدس می‌دانستند که ترامپ بزودی مارک اسپر وزیر دفاع را برکنار خواهد کرد چرا که در هفته‌های اخیر دچار اختلاف شده بودند. به نظر آنها ترامپ از اسپر به خاطر بی میلی اش در بکارگیری نیروهای نظامی آمریکا برای خاموش کردن تظاهرات علیه خشونت پلیس، انتقام گرفت.

سرتیب مایکل هرتزوگ، رئیس پیشین ستاد ارتش، به المانیتور می‌گوید: بایدن، اوباما نیست و ۲۰۲۱ هم ۲۰۰۹ نیست. همدلی بایدن و کامالا هریس با اسرائیل، ریشه‌های عاطفی دارد نه اینکه ناشی از یک رویکرد تحلیلی همچون رویکرد باراک اوباما باشد. من مشاوران سیاست خارجی اش را می‌شناسم- آنها آدم‌های مسؤولیت شناسی هستند که منطقه را به خوبی می‌شناسند و هیچ توهمی ندارند. پس فضای زیادی برای کار وجود دارد.

یک منبع ارشد دیپلماتیک رژیم صهیونیستی می‌گوید: در این مرحله، باید در گرماگرم تماس با تیم بایدن باشیم. متأسفانه اینگونه نیست و این واقعیت که نتانیاهو در تبریکش تأخیر داشت، کمکی به اهداف ما نمی‌کند.

بسیاری از مشاوران بایدن و کسانی که بعنوان اعضای کابینه اش مطرح هستند، روابطی خوب با نتانیاهو دارند و برای نخست وزیر اسرائیل شناخته شده هستند. تحلیل غالب در بیت المقدس این است که بایدن گفتگوها با ایران را زنده می‌کند و تقلا خواهد کرد به توافق تازه ای برسد که برخی از خلل‌های توافق اولیه را چاره کند. او چارچوب زمانی توافق را گسترش می‌دهد.

المانیتور: سرویس‌های اطلاعاتی اسرائیل نگرانی عمیقی درباره چشم انداز گفتگوهای احتمالی ترامپ با ایران- در صورت انتخاب دوباره وی- داشتند

به نوشته المانیتور، پیروزی بایدن، موجب نگرانی سازمان‌های امنیتی اسرائیل نشد حال آنکه نگرانی عمیقی درباره چشم انداز گفتگوهای احتمالی ترامپ با ایران- در صورت انتخاب دوباره- داشتند. یک منبع امنیتی اسرائیلی چند ماه پیش به المانیتور گفته بود که یک ترامپ دور دوم، با تصوری که از خود بعنوان یک «معامله گر» با رؤیای جایزه صلح نوبل داشت، می تونست به توافقی تن دهد که بهتر از توافق اوباما نبود.

در حال حاضر، مشکل اصلی اسرائیل، تأخیری است که در برخورد با بایدن صورت گرفت. هیچ تماس جاری ای با افراد بایدن برقرار نیست، هیچ تلاشی برای شکل دادن به یک برنامه مشترک و پی ریزی همکاری با دولت تازه در موضوعاتی که برای امنیت اسرائیل حیاتی هستند، انجام نمی‌شود.

بایدن در طول کارزار انتخاباتی اش از تماس با مقام‌های خارجی پرهیز کرد تا تصور نشود که دخالتی در انتخابات آمریکا صورت می‌گیرد.

نتانیاهو با کار آسانی روبرو نیست. وی باید از حافظه بایدن خاطره اعلامیه خجالت آور اسرائیل در زمینه ساخت و ساز در بیت المقدس شرقی را بزداید که درست در همان روزی از سال ۲۰۱۰ صادر شد که جو باید در مقام معاون رئیس جمهوری آمریکا از این بخش شهر دیدن می‌کرد.

سخنرانی تحقیرکننده نتانیاهو در اجلاس مشترک کنگره پشت سر اوباما و بایدن، و اکنون هم تاخیرش در ارسال پیام تبریک و آرزوی موفقیت برای انتخاب او هم، در پرونده همین خاطرات قرار می‌گیرند.

در گذشته هم، نتانیاهو با مشکلاتی دشوارتر از این روبرو بوده است. وی و بایدن همدیگر را از ۴۰ سال پیش می‌شناسند و اگر نخست وزیر اسرائیل، چند ژست حسن نیت برای دولت بایدن در همان روزهای نخست آن بگیرد، چه بسا بتواند رابطه متفاوتی با کاخ سفید بایدن در قیاس با کاخ سفید اوباما برقرار کند.

منبع: فردا

کلیدواژه: نتانیاهو بایدن رئیس جمهوری بیت المقدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۴۵۰۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رای‌دهندگان آمریکایی به ترامپ نگاه مثبت‌تری دارند

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، نظرسنجی منتشر شده در روز یکشنبه نشان داد که رای‌دهندگان آمریکایی با اختلاف ۴۹ به ۴۳ درصدی از ترامپ در رقابت فرضی یک به یک با بایدن حمایت می‌کنند. این در مقایسه با ۴۹ به ۴۵ درصد جمهوری‌خواهان نسبت به حضور این دموکرات فعلی در ژانویه است.

این نظرسنجی نشان داد، در صورتی که میدان کامل رقبا در نظر گرفته شود، مثل زمانی که رای‌دهندگان در ماه نوامبر به پای صندوق‌های رای می‌روند، ترامپ برتری بیشتری دارد. او با اختلاف ۴۲ به ۳۳ درصد نسبت به بایدن جلو است و پس از آن ۱۵ درصد برای رابرت اف کندی جونیور، نامزد مستقل انتخابات آمریکا در نظر گرفته می‌شود. ۱۰  درصد باقیمانده از نامزدهای حزب سوم حمایت کرده‌اند یا فعلا تصمیمی ندارند.

دو سوم رأی‌دهندگان ایالات متحده نمی‌دانند که چگونه کسی می‌تواند از بایدن حمایت کند، در حالی که ۵۲ درصد می‌گویند که در هیچ شرایطی شانسی برای رأی دادن به رئیس‌جمهور فعلی وجود ندارد. در مقایسه، ۶۳ درصد از پاسخ‌دهندگان نمی‌توانند ببینند که چگونه کسی می‌تواند از ترامپ حمایت کند و ۴۷ درصد می‌گویند که شانسی برای رای دادن به او وجود ندارد.

شبکه سی‌ان‌ان گزارش داد که تنها ۴۷ درصد از رای‌دهندگان از نامزدهایی که باید انتخاب کنند، از جمله ۴۴ درصد دموکرات‌ها و ۶۳ درصد از جمهوری‌خواهان راضی هستند. ۵۸ درصد از رأی‌دهندگان نظر منفی نسبت به بایدن دارند، در حالی که ۵۳ درصد نظر منفی نسبت به ترامپ دارند.

تنها ۶۵ درصد از پاسخ‌دهندگان بر این باورند که بایدن به طور قانونی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ پیروز شد و این بدون تغییر نسبت به زمانی است که همین سوال پس از شورش کنگره آمریکا در ژانویه ۲۰۲۱ پرسیده شد.

نظرات درباره دوره ریاست جمهوری ترامپ از زمان خروج او از ریاست جمهوری بهبود یافته است. با نگاهی به عملکرد او، ۵۵ درصد از آمریکایی‌ها معتقدند که ریاست جمهوری ترامپ یک «موفقیت» بود، در حالی که این رقم در نظرسنجی پس از شورش، ۴۵ درصد بود. در مقایسه، ۳۹ درصد از پاسخ‌دهندگان معتقدند دوره ریاست جمهوری بایدن موفقیت‌آمیز بوده است.

به طور مشابه، از هر ۱۰ آمریکایی، شش نفر از عملکرد بایدن به‌عنوان رئیس‌جمهور ناراضی هستند. بایدن در مدیریت چندین موضوع مهم برای رای‌دهندگان، از جمله ۶۶ درصد نارضایتی در بحث اقتصاد، ۷۱ درصد نارضایتی از تورم و ۷۱ درصد نارضایتی از جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه، امتیازات پایینی دریافت می‌کند. تنها از هر ۱۰ آمریکایی چهار نفر معتقدند که ایالات متحده «مسئولیت دارد» درگیر درگیری‌های غرب آسیا باشد.

ترامپ، بایدن و متحدان او را متهم کرده است که تلاش می‌کنند نامزدی او را از طریق سیستم قضایی منحرف کنند. این رئیس‌جمهور سابق در چهار کیفرخواست جداگانه با ۹۱ اتهام روبروست. یک نظرسنجی سی‌ان‌ان هم که پنج‌شنبه منتشر شد، نشان داد که تنها ۱۳ درصد از آمریکایی‌ها معتقدند با ترامپ مانند سایر متهمان رفتار می‌شود و تنها ۴۴ درصد مطمئن هستند که هیئت منصفه انتخاب شده در پرونده ترامپ، حکم عادلانه‌ای صادر خواهد کرد.

دیگر خبرها

  • فیلم لو رفته از بایدن درباره احتمال توافق با ایران؛ پای ترامپ وسط است؟
  • ترامپ از نتانیاهو ابراز نارضایتی کرد
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • پیش‌بینی نتیجه انتخابات آمریکا توسط پیش‌گوی معروف
  • آمریکا: ۵ واحد نظامی اسرائیل مرتکب نقض قوانین شده‌اند
  • تماس‌های بی‌وقفه نتانیاهو با بایدن برای جلوگیری از صدور قرار دستگیری برای نتانیاهو
  • رای‌دهندگان آمریکایی به ترامپ نگاه مثبت‌تری دارند
  • تعهد دوباره بایدن به امنیت رژیم اسرائیل
  • کنایه بایدن به ترامپ: با یک بچه ۶ ساله رقابت می‌کنم
  • انتقاد بایدن از ترامپ در مهمانی در کاخ سفید