Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک اندیشکده آمریکایی در گزارشی به اقدامات دولت سعودی در استان «المَهَرِه» یمن و تأثیری که این اقدامات علیه منافع کشور عمان دارد، پرداخته است.

دولت سعودی علی‌رغم بی نتیجه بودن جنگ پنج ساله در یمن، اما در برخی مناطق این کشور به خصوص المهره، طرح‌های منفعت‌طلبانه‌ای را پیش می‌برد که در تضاد با منافع عمان قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مؤسسه «جیمز تاون» آمریکا در این باره نوشت که کشور عمان علی‌رغم بی طرفی که در سیاست خارجی مرتبط با تحولات منطقه در پیش گرفته، اما بحران یمن به شکل فزاینده‌ای به تهدیدی برای منافع ملی عمان به علت آن‌چه در المهره می‌گذرد، تبدیل شده است.

به نوشته این اندیشکده، سیاست خارجی که سلطان قابوس برای عمان ترسیم کرده بود، باعث شده تا این کشور در میان کشورهای منطقه و جهان بعنوان یک بازیگر میانجی و تسهیل کننده مذاکرات متعدد شناخته شود. در موضوع یمن نیز عمان بارها بعنوان واسطه برای پایان جنگ عمل کرده است.

بنابراین گزارش، پیش  از آغاز جنگ در سال ۲۰۱۵، سلطان قابوس و مشاورانش بارها به دولتمردان سعودی بابت مخاطرات جنگ یمن هشدار دادند، اما سعودی‌ها و اماراتی‌ها هیچ‌گاه به توصیه عمانی‌ها توجه نکردند. اما اکنون و پس از گذشت نزدیک به شش سال از جنگ، دولت امارات و عربستان سعودی تلاش دارند ضمن حفظ آبروی خود جنگ را تمام کنند و در این‌جا عمان بارها نقش میانجی را بازی کرده و اخیرا نیز در مسأله تبادل اسرا، مسقط نقش‌آفرینی کرد.

اندیشکده «جیمز تاون» در ادامه نوشت که دولت عربستان سعودی در مقابل اقدامات عمان، حضور نظامی خود را در  استان المهره یمن گسترش داده و همزمان دست به اقدامات فرهنگی و آموزشی برای تغییر بافت فرهنگی این استان همجوار با عمان زده است که از میان این اقدامات می‌توان به تأسیس مدارس دینی سلفی در المهره اشاره کرد. با توجه به اینکه کشور عمان و استان المهره یمن دارای بافت فرهنگی تکثرگرا هستند، تمرکز سلفی‌ها در نزدیکی عمان تهدیدی برای جامعه این کشور محسوب می‌شود.

از سوی دیگر دولت ریاض به اشغال و بسط نفوذ خود در المهره از این رو که عربستان را به خلیج عدن مرتبط می‌سازد، طمع دارد و این ارتباط سرزمینی می‌تواند آرزوی دیرینه سعودی‌ها را برای ساخت خط لوله نفت به سوی دریای سرخ و کاهش وابستگی به تنگه هرمز تا حدودی تحقق بخشد.

«جیمز تاون» در ادامه نوشت که سعودی‌ها به عملیات نظامی و نفوذ خود در المهره، بعنوان ابزاری برای تحت فشار گذاشتن عمان برای خروج از محور ایران و قطر استفاده می‌کنند. به خصوص اینکه عمان هم از لحاظ فرهنگی و نظامی شکننده است و هم اقتصاد ضعیف‌‌تری دارد و اتفاقاتی که در المهره و مجاور عمان می‌افتد، عامل نگرانی مهمی برای مقامات مسقط است.

این اندیشکده آمریکایی در بخش پایانی گزارش خود نوشت که امکان موفقیت ریاض در المهره بسیار پایین است، از این رو که جامعه قبیله‌ای این استان سال‌هاست ساز ناسازگاری با سیاست‌های دولت سعودی سر داده و اعتراضات و تحصن‌ها و درگیری‌ها نشان از این واقعیت دارد و در این میان شاید این دولت سعودی باشد که به نفوذ عمان در میان قبائل استان المهره برای آرام کردن اوضاع نیاز دارد.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: دولت سعودی یمن عمان عربستان عمان یمن دولت سعودی دولت سعودی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۵۷۹۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریاض: به توافق امنیتی با آمریکا نزدیک شده‌ایم

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از الجزیره، «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان سعودی امروز دوشنبه بعد از دیداری که در ریاض با همتای آمریکایی داشت، از نزدیکی موعد امضای توافق امنیتی میان این کشور و آمریکا خبر داد.

وی در این باره اعلام کرد: ما در حال حاضر به مراحل نهایی درباره توافق دوجانبه با آمریکا نزدیک شده‌ایم.

این اظهارات درحالی بیان شده است که «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا، امروز در ریاض گفت: آمریکا و عربستان سعودی طی یک ماه گذشته درباره عادی‌سازی روابط میان ریاض و اسرائیل اقداماتی انجام دادند.

وی افزود: اقدام دوطرفه عربستان و آمریکا در رابطه با پرونده عادی‌سازی روابط با اسرائیل در مراحل پایانی است.

دولت بایدن به هموار کردن مسیر یک توافق بالقوه برای عادی‌سازی روابط عربستان با رژیم صهیونیستی ادامه می‌دهد، اما اکثر مقامات آمریکایی آن را یک رویا تلقی می‌کنند.

موانع پیش روی این توافق شامل جنگ در غزه، وابستگی نتانیاهو به شرکای ائتلاف راست افراطی خود و سیاست داخلی آمریکا است. 

سعودی‌ها به صراحت اعلام کرده‌اند که برای پیشبرد عادی‌سازی روابط با رژیم اسرائیل، جنگ غزه باید پایان یابد و کابینه این رژیم به یک مسیر غیر قابل بازگشت به سمت راهکار «دو دولتی» متعهد شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ریاض: به توافق امنیتی با آمریکا نزدیک شده‌ایم
  • فیلم بارش برف سنگین در عربستان سعودی در اوایل اردیبهشت
  • رونالدو مغلوب پرنده سعودی شد!
  • جدیدترین اظهارنظر وزیر خارجه عربستان درباره جنگ غزه
  • وزیر خارجه آمریکا به عربستان می‌رود
  • وزیر خارجه آمریکا به عربستان می‌رود؛ غزه محور اصلی گفت‌وگو با مقامات سعودی
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی
  • ‏رئیس‌کل بانک مرکزی عازم عربستان سعودی شد
  • سفر نخست‌وزیر پاکستان به عربستان
  • رئیس‌کل بانک مرکزی عازم عربستان سعودی شد