Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-28@22:14:57 GMT

عاملی که می‌تواند بروز زخم‌های آفتی را افزایش دهد

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۵۸۷۲۱

آفتاب‌‌نیوز :

زخم‌های آفتی عودکننده یکی از شایع‌ترین ضایعات مخاط دهان است که حداقل ۱۰ تا ۲۰ درصد از افراد جامعه را درگیر می‌کند. این زخم‌ها بسیار دردناک هستند و عوامل مختلفی مثل استعداد ژنتیکی، اختلالات ایمنی، عفونت‌های باکتریایی و ویروسی و ... می‌توانند در ایجاد این آفت‌ها موثر باشند. با این حال تاکنون دلیل قطعی این بیماری مشخص نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هیچ داروی قطعی برای درمان آن در دسترس نیست و درمان افراد مبتلا، معمولا به صورت درمان‌های علامتی است.

از آنجا که زخم‌های آفتی در بسیاری از افراد باعث ناتوانی در کارهای روزمره زندگی می‌شود و کیفیت زندگی بیماران را تحت تاثیر قرار می‌دهد، یافتن علت این زخمها ضروری است. مطالعات نشان داده که کمبودهای تغذیه‌ای مثل ویتامین B12، فولات، فریتین و آهن با آفت دهانی مرتبط هستند. به همین دلیل پژوهشگران میزان فولات، فریتین و ویتامین B12 را در بزاق افراد دچار زخم‌های آفتی عودکننده، مورد بررسی قرار دادند. «سولماز پورزارع مهربانی»، «پریا مطهری» و «فاطمه ظاهری»؛ پژوهشگران گروه بیماری‌های دهان، فک و صورت دانشکاه علوم پزشکی تبریز، در انجام این پژوهش مشارکت داشتند.

در این مطالعه تعداد ۶۰ نفر از مراجعین به بخش تشخیص بیماری‌های دهان دانشکده دندان‌پزشکی، انتخاب شدند و به دو گروه افراد سالم و افراد دارای زخم‌های آفتی تقسیم شدند. پس از انجام معاینات بالینی، ۵ سی‌سی از بزاق افراد جمع‌آوری شد. سپس در آزمایشگاه میزان فولات، فریتین، ویتامین B12 نمونه‌های جمع‌آوری‌شده، اندازه‌گیری شد.

بررسی‌ها نشان داد که میانگین بزاقی ویتامین B12 در گروه دارای زخم‌های آفتی، ۵۱ واحد کمتر از افراد سالم بود. همچنین میزان فولات نیز در افراد بیمار ۱۲ واحد کمتر بود. طبق ارزیابی انجام شده، میانگین سطح بزاقی فریتین در افراد مبتلا به آفت، به میزان قابل‌توجهی (حدود ۹۵ واحد) کم‌تر از افراد سالم بود.

نتایج این مطالعه نشان داد که سطح پایین بزاقی ویتامین B12، فولات و فرتین می‌تواند در افزایش ابتلا به زخم‌های آفتی عودکننده دهانی موثر باشد. به گفته پژوهشگران این مطالعه؛ برای تایید این موضوع نیاز به انجام کارآزمایی‌های بالینی و حجم نمونه بالا است.

یافته‌های این پژوهش، به صورت مقاله علمی پژوهشی با عنوان «بررسی سطح بزاقی فولات، فریتین و ویتامین B12 در بیماران مبتلا به زخم‌های آفتی عودکننده» در مجله دانشکده دندان‌پزشکی مشهد؛ منتشر شده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: کرونا شیوع کرونا آفت دهان ویتامین B12

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۵۸۷۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جایگاه شایسته اردبیل در کشتی فرنگی احیا شود

سیدحامد عاملی در آیین اختتامیه مسابقات بین المللی کشتی فرنگی نوجوانان موسوم به جام صفوی در اردبیل با اشاره به پیشینه پرافتخار این استان در کشتی فرنگی بر لزوم توجه بیش از پیش و احیای جایگاه و نام اردبیل در این رشته ورزشی پرطرفدار تاکید کرد.

استاندار اردبیل با قدردانی از زحمات و افتخارآفرینی پهلوانان و قهرمانان ایران در رشته‌های مختلف همچون کشتی افزود: زحمات ورزشکاران اردبیلی نباید فراموش و کم‌رنگ شود و تقدیر از پهلوانان و قهرمانان وظیفه‌ای همگانی است.

او درباره نامگذاری این رویدادها با عنوان جام صفوی گفت: خاندان صفوی در زمان حکومت خود اقدامات بسیار اساسی در حوزه هویت ایرانی، حفظ و حراست از خاک، مذهب، معماری، اقتصاد ایران انجام داده اند و اینها فراموش‌شدنی نیست و جام صفوی برای تبیین خدمات صفویه و اردبیل به ایران برگزار شد.

عاملی بیان کرد: برنامه‌ریزی‌های لازم جهت توسعه زیرساخت‌های رشته کشتی در استان اردبیل در دستور کار است تا ظرفیت‌های موجود رشته کشتی استان احیا شود.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • کمبود این ویتامین باعث سرطان پروستات و سرطان سینه می‌شود
  • این ویتامین موجب افزایش قد می‌شود
  • ارتباط ویتامین B12 با جوش و آکنه صورت
  • فواید و مضرات روغن حیوانی
  • مراقب باشید بیماری ترانه علیدوستی را نگیرید | این افراد در معرض «سندرم DREES» هستند
  • جایگاه شایسته اردبیل در کشتی فرنگی احیا شود
  • برای افزایش هوش این پنج ماده غذایی را مصرف کنید
  • این ویتامین از ابتلا به کبد چرب جلوگیری می‌کند
  • زیرساخت های کشتی اردبیل تقویت می شود
  • چرا با افزایش سن سرعت حرکت ما کم می‌شود؟