Web Analytics Made Easy - Statcounter

مخاطبین الف درباره «اظهارات جنجالی «لیلاز» درباره تحلیل های «ساده لوحانه» از آمریکا، برجام و اسراییل» نظرات متعددی ابراز کردند که تعدادی از آنها را می خوانید:

*یک. تعداد قوانین تحریمی امریکا ضد ایران، ۲۹ قانون است که ۲۲ قانون در زمان دموکراتها و هفت قانون در زمان جمهوریخواهها تصویب شده است. دو. اوبامای دموکرات با ۱۳ قانون رکوردار تحریم است، اوبامایی که معاونش، همین جو بایدن بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لذا برای ورود دوباره آمریکا حداقل چهار شرط لازم است: اول، سلب حق استفاده از مکانیسم ماشه از امریکا. دوم، اخذ ضمانت حقوقی انجام تعهدات امریکا سوم، تصویب برجام در مجالس امریکا (مانند ایران) و چهارم، اخذ هزینه چند صد میلیاردی که بعد از خروج ترامپ به اقتصاد ایران تحمیل شد.

*آقایان یک حرف درست زده باشن همین دعا کردن مردم ایران است. اعتقاد دارم تاثیر این دعا کردن در زندگی ایرانیان بیشتر از وجود و اقدامات مسئولین بی سواد و کارنابلد با هر دیدگاه راستی و چپی، میانه رو و تندور در این مملکت می باشد. 

*دلار،سکه،بورس،خانه، ماشین، گوسفند، مرغ، تخم مرغ، ذرت، گوجه، دارو، پوشک و.. تا وقتیکه دعای مردم بالا رفتن قیمت یکی از این موارد باشد که جز دارایی شان هست هرگز جامعه ای خوشبخت نخواهیم داشت ذهن آشفته به جامعه و وطنش فکر نمیکند فقط به منفعت خویش می اندیشد و بس

*اولين باري است كه مي بينم يك فرد مرتبط به گروه اصلاح طلب از ديدگاه هاي ژورناليستي رايج آن جمع فاصله مي گيرد و به مسائل سياسي و بين المللي نيم نگاه راهبردي و نيمه عميق دارد. اصلاح طلب ها چون ابزار كارشان حداكثر رسانه و ژورناليزم است، الزاما تفكرشان نيز در چنبره نگرش هاي عاميانه و سطحي زمين گير شده و در موارد زيادي خود اسير دست ساخته هاي خود مي شوند. بعد جالب قضيه اينجاست كه اين نخبگان خودخوانده دعوي ضدپوپوليسم هم دارند!!

*تا زمانیکه از درون ریشه فساد و رانت و آقازاده گی و پارتی سالاری و اختلاس و دزدی در دولت را نسوزانیم هیچ چیز اصلاح نمی شود. نیاز به قانون حمایت از افشاکنندگان فساد داریم، نیاز به نظارت مردمی داریم. اینکه دولت خودش یا مجلس و دستگاه قضایی خودشان ناظر خودشان باشند می شود سرطان فساد و رانت و اختلاس. باید تمام دست هایی که مانع تصویب و اجرای قانون حمایت از گزارشگران فساد می شوند را قطع کرد. باید نظارت مردم بر حکومت را گسترش داد تا ریشه زیاده خواهی ها، سهم خواهی ها، رشوه خواهی ها، فرارهای گسترده مالیاتی..... سوزانده شود.

*امریکا باید دست از تهدید ، تحریم و ترور و خشونت و جنگ افروزی در جهان و مداخله در امور داخلی سایر کشورها بردارد و به یک کشور عادی در دنیا تبدیل بشود تا زمانیکه یانکی ها خوی قلدری و روحیه استکباری دارند تعامل با آنها ممکن نیست.

*تحریم و نفروختن نفت اگر چه حسن است ولی قفل بودن مراودات بانکی ضمن افزایش هزینه 30 تا 50 درصدی، کل چرخش اقتصاد را متاثر کرده است. وقتی نفت نمی فروشی باید بروید به سمت صادرات غیر نفتی و وقتی صادرات می خواهی انجام دهید باید با سیستم مالی جهانی ارتباط برقرار کنید. ضمن اینکه بسیاری از مواد اولیه ما حتی خوراک دام و طیور، پوشک، کاغذ، خودرو، تجهیزات الکترونیکی و .... وارداتی و ارز بر است و تولید سرمایه و ارز را قرار است چگونه انجام دهیم؟ لطفا بروید و بررسی کنید چه مقدار ارز ناشی از صادرات غیر نفتی به کشور به دلیل تحریم ها به کشور بازگشته است؟ زمان حمل پول و تجارت با چهارپایان و سکههای طلا گذشته است. ایران باید به سیستم اقتصاد جهانی برگردد وگرنه ایزوله شده و روز بروز فقیر تر و ضعیف تر شده و یک لقمه چپ می شود.

*اینکه برای پیشرفت باید رابطه داشته باشیم حرفی نیست . ولی اینکه پیشرفت را بخواهیم تنها به داشتن ارتباط ربط بدهیم و بقیه و مهمترین موارد که توجه به ساختار داخلی و استفاده از ظرفیت های داخلی است را نادیده بگیریم به نظرم بزرگترین خیانت است . اثرش هم میشود همین شرایط فعلی که اقتصاد کشور شرطی می شود . منتظر کاندید کشور دیگر می شود .

***

یادداشتی با عنوان «همه تخم مرغ ها را دوباره به سبد غرب می ریزیم؟!»  از مطالب پربحث الف در هفته گذشته بود. برخی از نظرات مخاطبین الف را می خوانید:

*دموکرات ها هر زمان بر سرقدرت آمده اند در لوای ترویج دموکراسی (از نوع غربی) و به بهانه حقوق بشر بلوا، آشوب و جنگ راه انداخته اند. با باز شدن دوباره دروازه ها می خواهند بقیه ثروت ملی ما را با کمک همداستان های داخلی به یغما ببرند.

*علی القاعده تمام تخم مرغ ها در یک سبد اقتصادی-سیاسی و... گذاشتن اشتباه فاحش محض است.باید از مذاکرات 1+5 و اشتباهات مندرج در آن عبرت بگیریم، این بار اگر گفتمانی شکل گرفت می باید در چارچوب 1+1 ( ایران +آمریکا ) بدون حضور کشورهای ثالث که بعضا نقش لاشخور و پلیس بد بودن را ایفاکنند، اکیدا ممعانت بعمل آورد.

*مردم هوشیار باشند در دور بعدی ریاست جمهوری اجازه ندهند هیچ یک از عوامل این دولت و وابستگان به آنها به ریاست جمهوری برسند زیرا علاوه بر تکرار این ۸ سال تمامی فساد ها و تخلفات مخفی میماند و مشمول مرور زمان میشود

*در زمان تحریم های فلج کننده، نزدیکی ما به چین و روسیه چقدر بدردمان خود؟ چینی ها حتی دلارهای ما را آزاد نکردند و روسها نیز اس 300 قدیمی بدرد نخور را با چندین برابر قیمت بعد از 5 سال به ما فروختند.

*بهترین راهکار دور زدن تحریمهای ظالمانه امضاء قرارداد همکاری تجاری و اقتصادی با چین و روسیه و کشورهای بلوک شرق است برجام بی فرجام نشان داد که نتیجه مذاکره با امریکا تحریم بیشتر است.

*آن کسانی که به جای همت برای حل مشکلات کشور، روی رئیس‌جمهور جدید آمریکا حساب باز کرده‌اند، حکم انسان‌های عقب‌افتاده‌ای را دارند که خود را محتاج قیم می‌بینند.

***

«آیا بایدن در دشمنی سرسختی می‌کند؟» عنوان یادداشتی درباره رفتار بایدن در قبال ایران بود. برخی از نظرات کاربران الف در این زمینه خواندنی است:

*سرسختی نمی کند اما حریفی است که نه گفتن و دست رد زدن به سینه او سخت خواهد بود ، او هنوز قبل از اینکه کار را شروع کند یکی از محترم ترین روسای جمهور امریکاست و به اشاره ای می تواند اجماع جهانی را علیه ما به راه بیاندازد

*بایدن سیاستمدار کهنه کار است، دلیلی ندارد دست آورد های ترامپ را از بین ببرد. او سیستم فشار حداکثری را ایجاد نکرده، ولی بدون دلیل هم برش نخواهد داشت. ضمن اینکه بسیاری از فرمان ها صرفا با خواست بایدن برداشته نمی شود و وی احترام سنا را حفظ می کند، مانند ترامپ ادای یک هفتیر کش نفهم را در نمی آورد.

*بایدن 70 روز دیگه روی کار می یاد، وقتی بایدن رئیس جمهور می شه، روحانی 196 روز بیشتر رئیس جمهور نیست. حتی آمریکایی های دیوانه هم با رئیس جمهور 196 روزه مذاکره نمی کنند.

*منافع ملی ایجاب میکند با همه کشورها رابطه داشته باشیم حالا یکی مثل امریکا نمیخواهد رابطه داشته باشد و تعامل و احترام متقابل بلد نیست، مشکل از خودش است، اما نمیتوانیم به خاطر او رابطه با دیگر کشورها را خراب کنیم

*فکر کنم تو دنیا ماتنها کشوری باشیم که سیاست مداران ساده لوح ما فکر میکنند سیاست یعنی رفاقت ، روسیه و چین و حتی بعضی کشورهای عربی هم که با ما رفیقن اول فکر منافع ملی شون هستند

*وقتی ما هدف خود را نابودی اسرائیل و آمریکا و هم پیماننش معرفی کردیم و این هدف رو هم علنی اعلام می کنیم چه طور انتظار داریم آمریکا با ما دشمنی نکنه و اجازه بده به خواستمون برسیم؟

*(پاسخ به کامنت بالا)وقتی هدف آمریکا از 60 سال پیش تا الان دنبال تجزیه کشورتان و کشورهای منطقه است تا اسرائیل را قدرتمند کند ما هم حتما باید بنشینیم و نگاه نکنیم؟ نخیر مقابله می کنیم

*پیشرفت ایران با کار وتلاش اتفاق می افتد. منتظر امریکا بودن سرابی بیش نیست. برای اینکه پیشرفت اتفاق بیافتد نیاز به ساختارهای نوین است که بتواند جوابگوی نیازهای کشور باشد. من خودم الان مدت ۹ ماه است منتظر اخذ جواز هستم ولی هر روز با یک ترفند روبرو هستم. در کشورهای پیشرفته گرفتن جواز ۵ روز کاری زمان می برد. مشکل ما زیرساختاههای پوسیده و فاسد است. با آمدن بایدن هیچ اتفاق مثبتی نمی افتد. مشکلات باید ریشه ای حل شود.

*از ترامپ و بایدن نترسید. بلکه از دوستان و سرمایه داران داخلی بترسید که مورد حمایت بوده و سر وقت که باید مردم کشورشان را حمایت کنند جز سوءاستفاده و خنجر از پشت کار دیگری نکرده اند.

 

منبع: الف

کلیدواژه: رئیس جمهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۶۰۲۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنگ جهانی نفت؛ بایدن در تنگنای تحریم‌ها، قیمت‌ها و انتخابات

تدابیر تحریمی جدید مجلس آمریکا علیه ایران، ونزوئلا و روسیه می‌تواند با افزایش قیمت نفت خام، به شانس پیروزی مجدد بایدن در انتخابات امسال آسیب بزند.

به گزارش اکوایران، دولت بایدن از به کار گرفتن تحریم‌های نفتی برای تسلیم‌کردن کشورهای متخاصم بیزار بوده و از بالارفتن قیمت نفت در سال انتخاباتی آمریکا هراس دارد. اما ممکن است جو بایدن مجبور به این کار شود؛ چرا که قانون‌گذاران کنگره دور تحریم‌های جدیدی را علیه کشورهایی مانند ایران اعمال کرده‌اند که می‌تواند بخش بزرگی از نفت موجود در بازارهای جهانی را خارج ساخته و تعادل را به هم بزند.

به نوشته کیث جانسون برای وبگاه فارن پالیسی، سؤال این است که آیا تحریم‌های جدید بر تولیدکنندگان بزرگ نفت، منجر به افزایش قیمت نفت در اواخر سال جاری می‌شود یا اینکه جریان نفت از قاره آمریکا به واشنگتن این امکان را می‌دهد که قیمت نفت و رفتار کشورهای متخاصم را کنترل کند؟

وسواس کنگره به تحریم ایران

آخرین تلاش‌های کنگره شامل لایحه تحریمی جدیدی بود که صادرات نفت ایران (و خریداران چینی آن‌ها) را به عنوان بخشی از یک برنامه جامع هدف قرار می‌داد. این لایحه بخشی از بسته‌ای بزرگ‌تر است که شامل کمک‌های دفاعی به اوکراین، اسرائیل و آسیا-اقیانوسیه نیز می‌شود. در صورت تصویب، تأیید رئیس‌جمهور و اجرای کامل، این تحریم‌ها می‌توانند بیش از ۷۰۰ هزار بشکه در روز نفت ایران را از بازار حذف کند که تقریباً نیمی از صادرات فعلی ایران را تشکیل می‌دهد.

اما این همه ماجرا نیست. لایحه تحریم‌ها تنها چند روز پس از آن ارائه شد که دولت بایدن، تحت فشار دوحزبی کنگره، به دلیل نقض مکرر وعده‌های کاراکاس در مورد برگزاری انتخابات آزاد، امتیاز لغو تحریم‌ها علیه ونزوئلا را پس گرفت. این موضوع می‌تواند در آینده برای نفت خام سنگین که پالایشگاه‌های نفتی ساحل خلیج آمریکا به آن علاقه‌مند هستند، به مشکل تبدیل شود. در همین حال، برخلاف میل واشنگتن، کی‌یف به استفاده از پهپادهای دوربرد برای هدف قرار دادن زیرساخت‌های ضعیف صنعت نفت روسیه و آسیب‌زدن به توانایی صادرات محصولات نفتی این کشور ادامه می‌دهد.

مهار ناموفق اوپک

در مجموع، این اقدامات جدید بازار نفت که در حال حاضر با کمبود مواجه بوده را بیش از پیش تحت فشار قرار می‌دهد. شاخص نفت خام در لندن همچنان در حدود ۸۶ دلار در هر بشکه باقی مانده و اوپک و شرکای آن اعلام کرده‌اند که به طور داوطلبانه تا ژوئن برای حفظ قیمت‌ها، تولید نفت خود را محدود نگه می‌دارند و همچنین تنش‌های ژئوپلیتیکی در خاورمیانه نیز بازارهای نفت را نگران نگه داشته است.

روری جانستون، بنیانگذار شرکت مشاوره تحقیقات بازار نفت «کامودیتی کانتکست» گفت: «اوپک مقدار زیادی نفت را نگه داشته و ما در ابتدای امسال با رشد تقاضای قوی مواجه بودیم». او ادامه داد: «میزان افزایش تقاضا در سال جاری یا تسریع رشد نفت شِیل ایالات متحده دو عاملی هستند که تعادل بازارهای نفت را تعیین خواهند کرد».

از نظر عرضه جهانی نفت، در حالی که اوپک و شرکای آن همچنان به کاهش تولید خود (به جز برای عراق و ایران) ادامه می‌دهند، ایالات متحده، کانادا، برزیل وگویان در حال جبران این کمبود هستند.

ایالات متحده با تولید بیش از ۱۳.۱ میلیون بشکه در روز، دوباره به بزرگترین تولیدکننده نفت جهان تبدیل شده، اما بعید است در سال جاری، شاهد رشد قابل توجهی در این زمینه باشد. کانادا می‌تواند در سال جاری نیم میلیون بشکه در روز به تولید جدید خود اضافه کند که آخرین تلاش برای بهره‌برداری از شن‌های نفتی جنجالی آن خواهد بود. گویان به عنوان بازیگری غیرمنتظره در قاره آمریکا، حدود ۲۵۰ هزار بشکه در روز به تولید خود نسبت به سال گذشته افزوده است. همه این‌ها با هم برای جبران هرگونه کاهش تولید از سوی اوپک کافی خواهد بود، مگر اینکه تقاضای جهانی برای نفت بسیار بیشتر از حد انتظار باشد.

در گذشته، اغلب می‌شد روی عربستان سعودی، به عنوان بزرگترین تولیدکننده اوپک برای بازکردن افزایش تولید و صادرات به منظور حفظ قیمت‌ها در محدوده معقول حساب کرد و به طور تئوری می‌توان انتظار داشت که در صورت لزوم، برای ضربه‌زدن به ایران این کار را انجام دهد. مشکل اینجاست که هدف‌گذاری عربستان سعودی و اوپک تغییر کرده است.

آن‌ها قبلاً بر حفظ قیمت نفت در محدوده ۶۰ تا ۷۵ دلار در هر بشکه تمرکز داشتند. با این حال، جانستون می‌گوید: «در حال حاضر، آن‌ها کف و سقف بسیار بالاتری دارند». او افزود که قیمت نفت باید به نزدیکی یا بالاتر از ۱۰۰ دلار در هر بشکه برسد تا تأمین‌کننده اصلی بازار جهانی نفت، رویکرد خود را به طور کلی تغییر دهد.

به همین دلیل است که هرگونه نفتی که به دلیل تحریم‌های جدید از بازار خارج گردد، می‌تواند برای عرضه و تقاضای جهانی، قیمت نفت و از نظر سیاسی برای دولت بایدن، به مشکلی تبدیل شود.

چالش تحریم‌های جدید

با وجود افزایش صادرات نفت ایران به بالاترین سطح خود از سال ۲۰۱۸، چند دلیل وجود دارد که نشان می‌دهد قوانین جدید علیه این صادرات، دولت بایدن را فلج نخواهد کرد.

اول، به گفته بن کاهیل، کارشناس انرژی در مرکز مطالعات راهبردی و بین‌المللی، تحریم‌ها تا اکتبر اجرایی نمی‌شوند. دوم، آن‌ها آمریکا را ملزم می‌کنند تا بخش بسیار پیچیده‌ای از بازار صادرات نفت را هدف قرار دهد؛ یعنی پالایشگاه‌های مستقل چین که ارتباط کمی با مؤسسات مالی آمریکا دارند. این مؤسسات همان‌هایی هستند که معمولاً ابزار اصلی اعمال تحریم‌هایند.

کاهیل خاطرنشان کرد: «متوقف‌ساختن تجارت نفت ایران کار سختی است. این تجارت با پالایشگاه‌های کوچک چینی (معروف به «قوری») انجام می‌شود که اصلاً با سیستم مالی آمریکا در ارتباط نیستند. اگر می‌خواهید با این پالایشگاه‌ها مقابله کنید، باید با دولت چین تعامل برقرار داشته و من فکر نمی‌کنم بحث واردات نفت ایران مهم‌ترین مسئله در روابط دوجانبه پکن-واشنگتن باشد».

دلیل اینکه دولت بایدن نسبت به اعمال تحریم‌های جهانی بر صادرات نفت چه ایران، چه ونزوئلا و چه روسیه محتاط بوده، قابل درک است. در شرایطی که اقتصاد آمریکا رونق دارد، تورم همچنان بالاست و قیمت بنزین هم بیشتر از همه به چشم می‌آید. مشاور اقتصادی بایدن در هفته گذشته قول داد که هر کاری برای پایین نگه داشتن قیمت بنزین در طول تابستان انجام دهد و حتی به آزادسازی احتمالی ذخایر استراتژیک نفت آمریکا اشاره کرد.

کاهیل گفت: «هزینه‌های انرژی برای این دولت، از ابتدا، یک دغدغه جدی بوده است. بنابراین، آن‌ها در اعمال شدید تحریم‌هایی که می‌تواند بازار جهانی نفت را بر هم بزند، انگار روی لبه تیغ راه می‌روند».

سلاح مخفی آمریکا

شاید برای کنگره فعلی بیش از کاخ سفید، تحریم‌های نفتی همچنان آوازی خوش برای گوش مقامات است. طی یک دهه گذشته، ایالات متحده به لطف انفجار تولید نفت شیل، به تولیدکننده‌ای بزرگ، سپس صادرکننده و در نهایت به بزرگترین تولیدکننده نفت جهان تبدیل شد.

در طول این مسیر، از نفوذ تازه به دست آمده خود برای اعمال تحریم بر کشورهایی مانند ایران، ونزوئلا و روسیه استفاده کرد، با این اطمینان که چاه‌های فوران‌کننده نفت آمریکا، هر کمبودی را از سوی تحریم‌شدگان جبران کند. قانون‌گذاران فکر می‌کنند اگر آمریکا یک سلاح نفتی دارد، پس چرا از آن استفاده نکند؟

کاهیل گفت: «این واقعیت که ایالات متحده در دهه گذشته چنین منبعی برای رشد تولید بوده است، به آن امکان داده تا بر تعداد بیشتری از کشورها تحریم اعمال کند. و واشنگتن عاشق تحریم‌های انرژی شده است. وقتی می‌خواهید فشار وارد کنید، این همیشه راه‌حل ساده‌ای است؛ هرچند همیشه هم مؤثر نیست».

از دیدگاه کاخ سفید بایدن، صرف اینکه آمریکا بزرگترین بازیگر عرصه نفت است، به این معنا نیست که درست چند ماه مانده به انتخابات ریاست‌جمهوری، می‌تواند از پویایی بازار جهانی نفت که بر قیمت‌ها در همه‌جا، حتی در شهرهای کوچک آمریکا تأثیر می‌گذارد، چشم‌پوشی کند.

کاهیل گفت: «نفت شیل به آمریکا آزادی عمل برای اعمال تحریم بر کشورهای بیشتری می‌دهد، اما این مجوزی بی‌قیدوشرط نیست».

دیگر خبرها

  • پیشرفت اجتماعی ایران از سال ۲۰۱۹ کم و در سال ۲۰۲۳ منفی شد / در بخش فرصت ها وضعیت ایران خطرناک است / قربانی‌شدنِ پیشرفت اجتماعی در ساحتِ سیاست و اقتصاد
  • مشکل تورم با افزایش تولید از بن بست خارج می‌شود
  • ارتباط مشکل مسکن با کمبود پرستار در شهر‌ها/ تعرفه ترجیحی پاسخگوی نیاز پرستاران نیست
  • مخبر: ایران به دنبال روابط برد برد با کشورهاست
  • بایدن: تا زمان آزادی گروگان‌ها آرام نمی‌گیرم
  • لغو دیدار اردوغان و بایدن
  • جنگ جهانی نفت؛ بایدن در تنگنای تحریم‌ها، قیمت‌ها و انتخابات
  • مصباحی مقدم: آمریکا بدنبال تدابیر جدید برای ضربه زدن به جمهوری اسلامی است
  • استقبال مخاطبین سینما از «مست عشق»
  • پیش‌بینی امام خمینی (ره) از سرکوب‌ها در آمریکا: آنها تحمل آشفتگی خوابشان را ندارند