Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین، حسین سلاح‌ورزی، نایب‌رئیس اتاق ایران ضمن یادآوری دیدار اخیر رییس اتاق ایران با وزیر صنعت، معدن و تجارت، گفت: مقرر شد پیرو تصمیمی که در ستاد اقتصادی دولت برای واردات در مقابل صادرات و واردات با ارز متقاضی گرفته شده، فهرستی از کالاهای اساسی، نهاده‌ها و اقلام موردنیاز کشور تهیه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: همچنین خواسته شد که تعدادی از اعضای اتاق ایران به شکل اعتباری برای واردات کالا اقدام و در قالب تفاهمی بین وزارت صنعت، معدن و تجارت و واردکنندگان، با فرصت سه‌ماهه وزارتخانه پرداخت‌ها اعم از ارزی یا ریالی انجام داده و تسویه شود.

بنابراین گزارش، مظفر علیخانی، معاون تشکل‌ها و امور استان‌های اتاق ایران نیز گفت: وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشستی به رییس اتاق ایران گفته‌اند که واردات مجموعه ۲۵ قلم کالای اساسی به بخش خصوصی واگذار شود.

علیخانی افزود: اکنون در شرایطی که کشور با کمبود ارز روبروست و هزینه انتقال ارز از بازار هدف مضاعف شده، رقابت نامبارکی میان شرکت‌های دولتی و بخش خصوصی باعث رنجش خاطر شده و واگذاری این امر به بخش خصوصی هم می‌تواند در حوزه مدیریت مشکلاتی فراهم کند؛ اما این فرصتی است برای اینکه توانمندی بخش خصوصی را به منصه ظهور برساند.

وی گفت: دولت ایران هشت میلیارد دلار نزد بانک مرکزی عراق به امانت دارد و بر اساس مذاکرات میان مسوولان ارشد دو کشور، قرار است این منابع برای تأمین کالا مصرف شود و از سوی دیگر در عرصه واردات مشکل وجود دارد و تهیه اسناد زمان‌بر و هزینه دارد، بنابراین شاید استفاده ازتهاتر بتواند مشکلات فعلی کشور را حل کند.

معاون تشکل‌ها و امور استان‌های اتاق ایران توضیح داد: موضوع نخست از طرف وزیر صنعت و مسئله دوم از طرف معاون اول رییس‌جمهوری به رییس اتاق ایران منتقل شده و سه رکن شامل تشکل‌های بخش خصوصی، کمیسیون‌های تخصصی و اتاق‌های مشترک ایران با کشور هدف مدنظر قرار گرفته‌اند.

تهاتر پول برق و مطالبه بخش خصوصی 

 محسن چمن‌آرا، رییس کمیسیون احداث و خدمات فنی و مهندسی اتاق ایران هم درباره تهاتر پول برق که بخش خصوصی از کشور عراق طلب دارد، گفت: دولت در مواقع بن‌بست از بخش خصوصی کمک می طلبد و باید مساله مشخص شود، زیرا در حوزه عراق نماینده بخش خصوصی جلسات متعددی با سفارت و بانک مرکزی داشته‌اند،اما درنهایت هیچ شرکت ایرانی در عراق نتوانسته کاری انجام دهد.

به گفته وی، تعدادی از مدیران شرکت ها به سفارت ایران در عراق مراجعه کرده اند؛ اما عراق می‌خواهد شرکت عراقی باشد؛ بنابراین پول ایران نزد عراق است، اما تاکنون هیچ شرکتی نتوانسته نظر عراق را تأمین کند.

چمن آرا اضافه کرد:شرکت‌های توانمندی در عراق وجود دارد و با ایران ارتباط دارند و بهترین راه اینکه با شرکت‌های عراقی هماهنگی شود و کاری انجام دهند، اما هیچ متولی وجود ندارد.

به عقیده وی، ابتدا باید مشخص شود که دولت با بانک مرکزی عراق چه تفاهمی کرده و بعد بر این تفاهم‌نامه، برای همکاری دولت و بخش خصوصی برنامه‌ریزی شود.

صنعت کاغذ مخالف تخصیص دلار ۴۲۰۰ تومانی

 ابوالفضل روغنی گلپایگانی، رییس کمیسیون صنایع اتاق ایران هم در این نشست گفت: امروز موضوع تهاتر کالا و تأمین کالای اساسی مورد نیاز مورد تاکید است دولت وعده تخصیص آن را هم داد.

به گفته وی، چنانچه قرار باشد با تخصیص منابع ارزی موجود در عراق، اقدام به واردات کالاهای اساسی شود، این مساله کمی پیچیده و نامربوط می‌شود، زیرا ارز کالاهای اساسی با نرخ ترجیحی است و نرخ ارز موجود در عراق رقم دیگری دارد.

روغنی گلپایگانی در بخش دیگری از این نشست به موضوع تأمین مواد اولیه واحدهای صنعتی پرداخت و گفت: این مساله باید با همکاری دولت و بخش خصوصی و از مسیر درست حل شود؛ اما سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوا مخالف تخصیص هرگونه ارز ترجیحی و دلار ۴۲۰۰ تومانی به حوزه کاغذ است.

یارانه دارو به بیمار اختصاص یابد

همچنین نماینده اتحادیه واردکنندگان دارو نیز در این نشست گفت: نقل شده که واردات از طرف عراق ۹ درصد هزینه دارد؛ درحالی که پیشتر از مقصد عمان پول واریز شده و هنوز پول انتقال نیافته و این مسیرها به سرانجام نمی‌رسد.

به گفته وی، تخصیص ارز دولتی به کالا کارساز نیست و وقتی پول قبلی به واردکننده یا تولیدکننده نرسیده، چگونه می‌توان کالا تهیه کرد.

او توضیح داد: واردات دارو و اتحادیه واردکننده دارو به ارز دولتی نیاز ندارد. باید با سازمان غذا و دارو یا سازمان‌های بیمه‌گر طرف حساب شد؛ زیرا دولت می‌تواند یارانه را به جای کالا به بیمار اختصاص دهد.

 رییس کل بانک مرکزی مهرماه امسال با بیان اینکه مذاکره با کشورهایی که پول‌های ایران در آنجا مسدود شده در حال انجام است، گفت: سفر اخیر به عراق با موفقیت همراه بود و امیدواریم بتوانیم از منابع خود در عراق که بیش از پنج میلیارد دلار است استفاده کنیم.

پربیننده ترین عطش خرید عراقی‌ها از بازار ایران گل‌فروشی‌ها پرپر شدند فعالیت کدام شغل‌ها از فردا ممنوع است؟ کاهش ۲۵هزار تومانی قیمت گوشت قرمز گوشت هم ارزان شد

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: صادرات اتاق ایران حسین سلاح ورزی وزیر صنعت معدن و تجارت رییس اتاق ایران قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت اتاق ایران بانک مرکزی بخش خصوصی شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۶۱۰۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالاهای وارداتی می‌شود؟ 

به گزارش ‌خبرگزاری خبرآنلاین، امارات یکی از کشورهای مهم در منطقه به شمار می‌رود؛ چرا که بیشترین واردات کالا از طریق امارات صورت می‌گیرد. کالاهایی همچون، موبایل و لپ‌تاپ، قطعات خودرو‎، پارچه و پوشاک، دوربین‌های دیجیتالی و قطعات الکتریکی تنها بخشی از کالاهایی هستند که از کشور امارات وارد می‌شوند. با توجه به این موضوع‌، ارتباط کشور با امارات از اهمیت زیادی برخوردار است.

بارندگی شدید و جاری شدن سیل بی‌سابقه در این کشور، باعث مشکلات زیادی از جمله، خسارت‌های مالی و جانی، آبگرفتگی خیابان‌ها و بزرگراه‌ها و همینطور اختلال در کار فرودگاه‌ها شده است. از آنجایی‌ که امارات یکی از کشورهای مهم برای منطقه به شمار می‌رود، احتمال این‌ که این سیل بر واردات کالا و تامین ارز کشور تأثیرگذار باشد، زیاد است.

سیل امارات تامین ارز را تحت تاثیر قرار می‌دهد؟

محمدرضا فرجی تهرانی، رئیس اتحادیه فناوران رایانه‌، در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز در رابطه با تأمین ارز کشور در دوران بحران امارات به دلیل سیل، گفت: درحال حاضر، بانک مرکزی مدت‌هاست واحد پول درهم را ارائه نمی‌دهد و در کشورهای مبدأ دیگری همچون، ترکیه و روسیه که بانک مرکزی واحد پول آنها را داراست، تجار ارز تحویل می‌گیرند و به واسطه کارگزاران در امارات، درهم دریافت می‌کنند. بنابراین، این سیل برای تامین ارز از امارات مشکلی ایجاد نمی‌کند.

در ادامه این گفت‌وگو به تأثیرات بخشنامه تخصیص ارز بانک مرکزی اشاره شد. این فعال بخش خصوصی درباره این بخشنامه افزود: طبق این بخشنامه، تجار باید 70 درصد کالاهای خود را فروخته باشند و در سامانه جامع تجارت ثبت کنند. خریدار هم در سامانه تأیید کرده باشد تا ارز خود را تحویل بگیرد. ممکن است یک توقف 4 الی 5 ماهه در واردات کالا به وجود آید و به این ترتیب، چیزی به اسم کالای دپو شده در انبار وجود نخواهد داشت.

نوسان ارز بر قیمت کالاها تأثیر ندارد

وی درباره افزایش قیمت کالاهای وارداتی از جمله موبایل و لپ‌تاپ اظهار کرد: در شرایط فعلی، بازار در رکود قرار دارد و اگر بازار دچار رکود نبود، امکان افزایش قیمت کالاهای وارداتی وجود داشت. اما رکود بازار باعث شده فروشندگان به دلیل سیل، قیمت کالاها را بالا نبرند.

وی در ادامه افزود: به چنین کالاهایی ارز نیمایی تعلق می‌گیرد و نوسان ارز، بر قیمت کالاها تأثیر ندارد. اگر فروشنده‌ای کالایی را با افزایش قیمت در اختیار مردم قرار می‌دهد، مردم از چنین فروشندگانی خرید نکنند.

این فعال بخش خصوصی درباره تأخیر ورود کالا به کشور از امارات تصریح کرد: بعضی از انبارها به دلیل سیل آسیب دیده‌اند و افرادی که کالا سفارش داده‌اند، ممکن است با تأخیر یک تا دو ماهه، کالاهای خود را دریافت کنند و این موضوع، به حدی نیست که بازار را دچار مشکل کند.

واردات کالاها دچار مشکل می‌شود؟

فرجی تهرانی در ادامه اشاره کرد: بعد از تعطیلات نوروز، تا زمانی که بازار به حالت عادی برنگردد، تجار به سمت وارد کردن حجم زیادی از کالا نمی ‎روند. آنها معمولا قبل از ایام نوروز کالا وارد کرده‌اند اما بعد از ایام نوروز ممکن است به دلیل بخشنامه تخصیص ارز، واردات دچار مشکل شود.

وی درباره برگشتن شرایط امارات به حالت عادی و شروع مجدد واردات کالا گفت: در حال حاضر، شرایط در امارات تقریبا به حالت عادی برگشته و اگر مشکل آسیبی که به کالاها رسیده برطرف شود، واردات هم انجام می‌شود.

با توجه به شرایط ذکر شده، سیل امارات مشکلی برای تأمین ارز کشور و همین‌طور مشکل جدی برای واردات کالا از امارات به‌وجود نمی‌آورد.

٢٢٣٢٢٣

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902579

دیگر خبرها

  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالا‌های وارداتی می‌شود؟
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالاهای وارداتی می‌شود؟ 
  • صفرشدن تعرفه تجارت کالا‌ها بین ایران و اوراسیا تا ۲ ماه آینده
  • سریلانکا به سرمایه‌گذاران ایرانی زمین دولتی می‌دهد؛ تهاتر نفت با چای و چوب سریلانکا
  • اتاق فکر سیاست‌های اقتصادی با حضور بخش خصوصی تشکیل شود
  • آمادگی بسیج سازندگی برای برطرف کردن مشکلات و کمبود‌های عشایر
  • آمادگی بسیج سازندگی برای برطرف کردن مشکلات و کمبودهای عشایر
  • لیست کالا‌های اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی اعلام شد
  • ترانزیت خارجی ۷ میلیون تن کالا میان ایران و عراق در سال گذشته
  • استرالیا نخستین رایانه کوانتومی کاربردی جهان را می سازد