Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه‌خانواده: در روزهایی که ابتلا به کرونا هر روز رکورد روز قبل خود را می‌شکند و بیش از 10‌هزار نفر تنها تست‌شان مثبت می‌شود هیچ بعید نیست که در یک خانه پدر و مادری که فرزند نوزاد دارند با وجود بیشترین رعایت‌ و مراقبه‌های بهداشتی کرونا بگیرند. کرونا در خانواده‌هایی که نوزاد دارند از این جهت استثناست که کودک نمی‌تواند از والدین خود به خصوص مادر جدا شود و در اکثر موارد از شیرمادر تغذیه می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر به هر دلیلی دچار این چالش شدید نکات زیر را رعایت کنید تا این دوران را راحت‌‌تر بگذرانید.

قبل از ابتلا

پیشگیری از بیمار شدن کودک قطعا بهتر از درمان است. پس برای پیش‌گیری و راحت سپری کردن این دوران به موارد زیر بیشتر توجه کنید.

ماسک بزنیم و از طلق محافظ استفاده کنیم

بهترین راه پیشگیری در خانه نیز استفاده از ماسک و طلق محافظ است. بسیاری از کودکان در این سن و سال ماسک را در صورت پدر و مادرشان نمی‌پسندند و حتی از صورت با ماسک آن‌ها می‌ترسند. می‌توانید از ماسک‌های طرحدار استفاده کنید و یا روی ماسک‌تان نقاشی بکشید. پزشکان استفاده از ماسک را برای کودکان زیر دوسال توصیه نمی‌کنند و معتقدند تنفس‌شان را دچار اختلال می‌کند. اما شاید کودکتان به استفاده از طلق محافظ واکنش بدی نشان ندهد. در اینصورت می‌توانید یک طلق با اندازه صورت او تهیه کنید. بهتر است خودتان نیز برای امنیت بیشتر از این طلق‌ها استفاده کنید. بخصوص اگر کودکتان نسبت به ماسکی که صورتتان را می‌پوشاند واکنش بدی نشان دهد.

 

 

درست است که کودک در کنار شما احساس امنیت بیشتری می‌کند. اما این روزها هرچه از شما دور باشد بهتر است. اگر اتاق جداگانه‌ای دارد می‌توانید او را با اسباب‌بازی‌هایش سرگرم کنید تا کمتر آغوش پدر و مادرش را بخواهد.

 

مشغول کردن کودک به اسباب بازی و تلویزیون

با اینکه تلویزیون به کودکان در این سن و سال زیاد توصیه نمی‌شود. اما هر وسیله‌ای که بین شما و کودکتان فاصله بیندازد بهتر است.

قبل از شیردادن همه چیز را ضدعفونی کنیم

اگر کودک تنها از شیر مادرش استفاده می‌کند. قبل از وعده مادر محیط شیردهی را ضدعفونی کند. و حتما از ماسک چندلایه و طلق محافظ استفاده کند. بهتر است حالتی برای شیردهی استفاده شود که حداکثر فاصله صورت مادر با کودکش را داشته باشد. طبق آزمایشات شیر مادران کرونایی آلوده به ویروس نیست و مادر می‌تواند به فرزندش با رعایت نکات بهداشتی شیر دهد.

 

با دستکش غذا بدهیم

غذایی که برای کودک تهیه می‌کنید بهتر است سوپ و مایعات گرم باشد. تا در اثر حرارت ایمن شده باشد. طبق توصیه‌های پزشکی بهتر است حتما با دستکش و ماسک و طلق محافظ به کودک غذا بدهید.

 

هوای داخل خانه را عوض کنیم

در خانه همگی لباس گرم بپوشید و هرازچندگاه در خروجی و پنجره‌های بیرونی را باز کنید تا هوای تازه به خانه بیاید و هوای آلوده از خانه بیرون برود. این کار به کودکتان اجازه می‌دهد هوای سالم‌تری را تنفس کند.

نگهداری از کودک را نوبتی کنید

بیماران کرونایی نیازمند استراحت زیادی هستند که نگهداری از فرزند این اجازه را به آن‌ها به حد کافی نخواهد داد. بهتر است پدر و مادر نگهداری از کودک را نوبتی کنند و در هر نوبت دیگری استراحت کند. به گفته پزشکان استراحت و آرامش در کوتاهی روند درمان بسیار موثر است. از فعالیت‌های تند و پر حرکت که انرژی زیادی از شما می‌گیرد پرهیز کنید.

 

تب کودک را در هر لحظه اندازه بگیرید

به هرحال احتمال ابتلای بیماری و انتقال ویروس به کودکتان بسیار زیاد است. پس بهتر است هراز چندگاه دمای بدن او را با تب‌سنج اندازه بگیرید و تب را به سرعت کنترل کنید. این را در نظر بگیرید که تب بیماری کرونا درجه بالایی معمولا ندارد اما مدت زمان طولانی‌تری خواهد بود. پس بهتر است قطره تب‌‌بر حتما در خانه داشته باشید.

بعد از ابتلا به کرونا

طبق مشاهدات و تجربه‌ چندماه اخیر کودکان معمولا خفیف‌تر از بزرگسالان مبتلا می‌شوند چون سیستم ایمنی بهتری دارند اما رعایت این نکات به راحت‌تر سپری کردن این دوران به شما کمک خواهد کرد.

با متخصص کودک تماس بگیرید و سعی کنید با او در مدت بیماری در ارتباط باشید

حتما علائم کودک را با دقت بررسی کنید و آن را به پزشک اطلاع دهید. اگر نمی‌توانید حضوری به پزشک مراجعه کنید با پزشک تماس بگیرید و با او به صورت پیامکی در ارتباط باشید و کمک بگیرید. اگر پزشکی که چنین امکانی به شما بدهد نمی‌شناسید، امروزه یکسری اپلیکیشن‌های خدماتی هستند که امکان ویزیت آنلاین با پزشکان مختلف را برایتان فراهم می‌کنند و شما می‌توانید به راحتی به آن‌ها دسترسی پیدا کنید.

تب کودک را هر چند ساعت چک کنید

مهمترین بروز کرونا در کودکان تب کردن است. تب کودک را حتما هر چندساعت چک کنید و با دادن مایعات فراوان، تب‌بر‌ها و پاشویه کردن آن را کنترل کنید. تب و علائم بیشتر شب‌ها و ساعات بامدادی خودش را نشان می‌دهد. اگر حس کردید که کودک در خواب حرارت بالایی دارد. به آرامی بیدارش کنید و با او آب‌بازی کنید.

 

مایعات فراوان به کودک بدهید

کودکان در این دوران رغبت بیشتری به مایعات به خصوص شیرمادر نسبت به غذاهای دیگر دارند. پس مصرف مایعات را بالا ببرید و از این بابت به رفع بیماری کمک کنید.

به زور به او غذا ندهید

اگر کودک به غذا اشتها ندارد، به زور به او غذا ندهید و فقط تعداد وعده‌های غذایی را بیشتر کنید و هربار مقدار کمی به او غذا بدهید. به گفته پزشکان ممکن است کودک در این دوران تهوع داشته باشد و جبر به غذا خوردن تهوع او را بیشتر کند و منجر به استفراغ شود که مراتب برای او بدتر از بدغذایی و بی اشتهایی است.

 

مصرف پروتئین کودک را افزایش دهید

اگر کودک شما غذاخور شده‌است، در برنامه غذایی کودک مواد پروتئینی را افزایش دهید و خوراکی‌های سرد مانند برنج را کاهش دهید تا به سوخت و ساز بدن او نیز کمک کرده باشید. پروتئین‌ها بهترین منبع تغذیه در ایام کرونا هستند.

با او به آرامی بازی کنید

هنگام بازی کنار کودک با او به آرامی بازی کنید. کودک شما نیز دچار کوفتگی و درد عضلات ناشی از بیماری است اما زبان گفتن آن را به شما ندارد. پس برای روحیه و شاد کردن او تند و تیز عمل نکنید و جسم او را بیش از حد خسته نکنید.

کودکتان  را بیشتر در آغوش بگیرید

بعد از مبتلا شدن کودک به کرونا دیگر نیاز چندانی به ماسک برای شما وجود ندارد مگر اینکه بسیار شدیدتر مبتلا شدید. کودکان در این دوران بیشتر از پیش محبت و آغوش والدین‌شان را برای تحمل بیماری نیازمندند. با بیشتر در آغوش گرفتن او همزمان به آرامش روحی و جسمی او کمک می‌کنید.

شب کودک را کنار خود بخوابانید

چون علائم بیماری مانند تب شب‌ها بیشتر خودش را نشان می‌دهد و کودک با آرامش کمتری به خواب می‌رود. اگر جای خوابش از شما جداست بهتر است این شب‌ها کنار والدینش استراحت کند تا در صورت شدید شدن علائم بیماری مانند تب بالا به او نزدیک باشید و هم با آرامش بیشتری کودکتان را بخوابانید. هرچه او بخوابد و استراحت کند برایش بهتر است.

از دستگاه بخور استفاده کنید

بهتر است در صورت امکان برای بالا بردن اکسیژن خون و تنفس هوای بهتر از دستگاه بخور در محیط به خصوص زمان خواب استفاده شود تا به تنفس کودک کمک شود.

استرس نداشته باشید

به خودتان مسلط باشید و اگر اخبار تلویزیون و آمارهای مرگ و میر و گزارش‌های متنوع رسانه‌ها پیرامون کرونا آزارتان می‌دهد خودتان را در معرض آن‌ها قرار ندهید. به این دوران اگرچه سخت به چشم یک دورهمی کوچک خانوادگی نگاه کنید. درست است که بیماری توان و رمق اعضای خانواده را گرفته اما خیلی کمتر فرصت می‌شود که اعضای خانواده شبانه‌روز پیوسته در کنار هم باشند. پس از این دوران برای بهبود رابطه با همسر و فرزندانتان حداکثر استفاده را بکنید.

انتهای پیام/

 

 

منبع: فارس

کلیدواژه: کودک نوزاد بیماری خانواده سبک زندگی پدر و مادر طلق محافظ اگر کودک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۶۴۸۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ سرور عدوانی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به باورهای غلط بیماری MS گفت: اینکه مبتلایان به ام اس نمی‌توانند ازدواج کنند و یافرآیند بچه‌دار شدنشان دچار مشکل است، باوری کاملا اشتباه است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی افزود: با توجه به اینکه بیشتر مبتلایان به ام اس معمولا در سن پایین درگیر این بیماری می‌شوند و یا هنوز به سن باروری نرسیده باشند ممکن است این موضوع برای این افراد نگران کننده باشد، این باور از اساس اشتباه و بیماران مبتلا به ام اس هیچ مشکلی برای ازدواج ندارند و تحت نظر پزشک به راحتی می‌توانند مادر یا پدر شوند.

متخصص بیماری‌های اعصاب و روان درباره احتمال ابتلای فرزندان مبتلا به ام اس نیز توضیح داد: مبتلایان به این بیماری باید این نکته را مد نظر داشته باشند که شاید نوزادانی که از پدر و مادر مبتلا به ام اس متولد می‌شوند ریسک بیشتری ازنظر ابتلا به این بیماری در مقایسه با سایر افراد جامعه داشته باشند ولی اصلا به این شکل نیست که این احتمال درصد بالایی را به خود اختصاص دهد.

عدوانی تاکید کرد: این تفکر که اگر مبتلا به ام اس هستید حتما نوزاد شما هم با این بیماری متولد می‌شود از اساس اشتباه و غلط است.

متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب با بیان اینکه برخی طیف‌های بیماری ام اس می‌تواند از طریق وراثت منتقل شود توضیح داد: تا زمانیکه آزمایش‌های ژنتیک انجام نشده، هیچ فردی نمی‌تواند درباره ریسک ابتلای بالای سایر افراد خانواده به این بیماری نظر قطعی دهد.

وی گفت: تعداد پدران و مادرانی که هر دو مبتلا به ام اس بوده‌اند و نوزادی کاملا طبیعی به دنیا آورده‌اند کم نیستند.

عدوانی با تاکید بر اینکه مسئله‌ای که درباره ام اس مد نظر است فارغ از مسایل ژنتیکی موضوعات محیطی است، اضافه کرد: در نهایت علت اصلی این بیماری و خیلی از فاکتورهای ابتلا به آن هنوز شناخته نشده است.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به باور اشتباه دیگری مبنی بر اینکه ام اس بیماری مختص به جوانان است توضیح داد: اصلا به این صورت نیست و این بیماری در کودکان و یا افراد بالای 60 یا 70 سال هم دیده می‌شود.

کاهش طول عمر باور اشتباه دیگری درباره مبتلایان به ام اس است که این متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب به آن اشاره کرد و افزود: این بیماری طول عمر افراد را کاهش نمی‌دهد، خیلی از افراد زمانی که متوجه می‌شوند به ام اس مبتلا شده است، مبنا را بر این قرار می‌دهند که با اختلال عملکرد عمده مواجه‌اند.

وی  با بیان این مسئله که الزاما همه‌ افراد مبتلا به ام اس دچار مشکل شدید در راه رفتن می‌شوند و یا  در نهایت بینایی خود را از دست می‌دهند را تصور اشتباهی عنوان کرد و توضیح داد: بیماری ام اس با توجه به درمان‌های نوینی که وجود دارد به میزان قابل توجهی قابل کنترل است، شاید در سالهای دور مثلا 20 یا 30 سال پیش درمان قابل توجهی برای این بیماری وجود نداشت ولی در حال حاضر بخش عمده‌ای بیماران به صورت موفقیت آمیز درمان شده و به زندگی عادی برمی‌گردند.

عدوانی گفت: ام اس احتمال حملاتی به سیستم عصبی را در پی دارد یا حتی بیماران به صورت موقتی دچار تاری دید، ضعف اندام‌ها، اختلال تعادل و دوبینی می‌شوند ولی با درمان به موقع علامت‌ها به میزان بسیار بالایی و در بیشتر موارد به صورت کامل برطرف می‌شود.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی عنوان کرد: ام اس قابل کنترل است و هنوز دارویی نداریم که بیمار استفاده کند و به طور کلی درمان شود به طور مثال بیماران دیابتی تا آخر عمر باید داروهای خود را استفاده کنند و اگر دارو را قطع کنند قطعا مشکلات جدی خواهند داشت.

متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب بیمارستان شهدای تجریش تاکید کرد: MS و درمان‌های آن وابسته به درمان موثر در سالهای اول شیوع بیماری است، به این شکل که در صورت تشخیص به موقع اگر درمان‌ها به موقع انجام شود حتی امکان خاموش شدن این بیماری نیز وجود دارد یا در آینده فرد مبتلاکمتر دچار عوارض خواهد شد.

عدوانی هشدار داد: مبتلایان به ام اس بعد از درمان و کاهش نشانه‌های بیماری، روند درمان را قطع نکنند به این دلیل که ام اس ماهیت بهبوده یابنده و حمله کننده دارد شاید مدتها خاموش شود و بعد از مدتی بیمار با حمله‌های بیشتر که کنترل آن مشکل است مواجه شود.

وی درباره باور اشتباه دیگری با این عنوان که بیماران مبتلا به ام اس نباید اصطلاحا مواد غذایی که طبع سرد دارد را استفاده کنند ادامه داد: از نظر علمی و تحقیقاتی هیچ موضوعی مبنی بر اینکه ماده غذایی در کنترل و یا عود بیماری اثر دارد تایید نشده است، در نتیجه رژیم‌های سخت غذایی می‌تواند بدن بیمار را ضعیف کرده و مانع رسیدن مواد مغذی به بدن شود بنابراین تنها توصیه این است که مبتلایان به ام اس رژیم غذایی سالم داشته باشند.

عدوانی در خاتمه توصیه کرد: عاداتی مثل سیگار کشیدن، استفاده از قلیان می تواند سیر بیماری را شدیدتر کند و تشدید حملات را در پی خواهد داشت بنابراین توصیه اکید ترک مواد دخانی است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • قتل دختر اصفهانی مبتلا به اتیسم به دست مادرش
  • راز قتل دختربچه ۱۱ ساله اصفهانی فاش شد
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • فیلم | کلنگ بیمارستان مادر و کودک بجنورد بر زمین خورد
  • غربالگری نوزاد چیست؟ بهترین زمان آزمایش غربالگری
  • لوسمی رایج‌ترین سرطان کودکان/ ۶۵ تا ۷۰ درصد کودکان مبتلا به سرطان در ایران درمان می‌شوند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • (ویدئو) نوزاد فلسطینی متولد شده از مادر جان‌باخته درگذشت
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند