Web Analytics Made Easy - Statcounter

توافق آتش بس در قره باغ با تنش های داخلی در ارمنستان و رایزنی های خارجی در کورهای دیگر دنبال می شود. خبرگزاری میزان – جنگ چهل و چهار روزه قره باغ با امضای توافق آتش بس چهارم پایان یافت و تبادل آتش متوقف شد.   جمهوری آذربایجان در این توافق توانست به بخشی از خواسته‌های خود دست پیدا کند، اما ارمنستان، به دلیل امضای توافق مذکور، شاهد ناآرامی‌های ادامه داری است که خواهان استعفای امضاکننده توافق یعنی نخست وزیر هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  به گزارش «اسپوتنیک»، با فروکش کردن درگیری‌ها در پی امضای بیانیه صلح میان مسک، باکو و ایروان، تبادل اجساد نظامیان جمهوری آذربایجان و ارمنستان تحت نظارت کمیته بین المللی صلیب سرخ و روسیه در حال انجام است.   با وجود برقراری آتش بس و پایان درگیری‌های نظامی، تنش در ایروان، پایتخت ارمنستان، همچنان ادامه دارد.   معترضان به توافق از زمان اعلام امضای این توافق در خیابان‌ها حضور دارند؛ درگیری میان آنها و پلیس به بازداشت چند معترض منجر شد.     معترضان در ارمنستان خواستار استعفای نخست وزیر به عنوان «خائن» و رد توافق در جلسه اضطراری پارلمان هستند. بیشتر بخوانید:  امضا فرمان مرکز بردوستانه قره باغ توسط پوتین  تداوم اعتراض در ارمنستان آنها همچنین تجمعی در مقابل دفتر سازمان ملل در ایروان برگزار کرده و خواستار مداخله جدی‌تر این نهاد بین المللی در روند تحولات قره باغ شدند.     در عین حال خبر می‌رسد نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان اعلام کرد «بیانیه سه جانبه در مورد قره باغ، سندی برای توقف جنگ است و نه توافقی سیاسی.».   اما در عرصه بین المللی نیز تحولات قره باغ همچنان مورد بررسی و مذاکره است.   هیئت‌های نظامی روسیه و ترکیه، در آنکارا، در مورد آتش بس در قره باغ دیدار و گفت وگو کردند.   دور بعدی این مذاکرات در ۱۴ دسامبر (۲۴ آذر) برگزار خواهد شد.   دور جدید درگیری‌های قره باغ که خصومت بارترین آن‌ها از جنگ سال ۱۹۹۲-۱۹۹۴ بود، از ۲۷ سپتامبر (۶ مهر) آغاز شد؛ درگیری‌ها در قره باغ از سال ۱۹۸۸ آغاز شده است.   انتهای پیام/ برچسب ها: تحولات بین الملل قره باغ جمهوری آذربایجان ارمنستان

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: قره باغ تحولات بین الملل قره باغ جمهوری آذربایجان ارمنستان درگیری ها قره باغ آتش بس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۶۴۹۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازداشت 29 معترض به مرزبندی جدید ایروان با جمهوری آذربایجان

به گزارش صدای ایران از ایرنا به نقل از آناتولی، به دنبال درگیری پلیس ارمنستان با کسانی که در اعتراض به مرزبندی جدید ایروان با جمهوری آذربایجان و انتقال چهار روستای ارمنی به باکو، سعی داشتند چند بزرگراه این کشور از جمله بزرگراه‌های بین‌المللی را مسدود کنند، ۱۷ نفر در ایروان و ۱۲ نفر در منطقه تاووش ارمنستان دستگیر شدند.

به نوشته آناتولی، پیشتر هیات‌هایی از سوی ارمنستان و جمهوری آذربایجان برای تعیین مرزبندی جدید میان دو کشور نشستی برگزار کرده بودند.

در بیانیه مطبوعاتی مشترکی که پس از برگزاری این نشست از سوی هیات‌های دو کشور در روز ۱۹ آوریل (۳۱ فروردین) منتشر شد، اعلام شده بود که در مرزبندی جدید میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان، چهار روستا که از دهه ۱۹۹۰ میلادی تاکنون تحت کنترل ارمنستان قرار داشتند، به جمهوری آذربایجان واگذار شده است.

درگیری بر سر قره‌باغ سابقه طولانی و تاریخی دارد ولی درگیر‌های معاصر در قره‌باغ از ابتدای سال ۱۹۹۰ میلادی و همزمان با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی میان جمهوری‌های تازه استقلال یافته جمهوری آذربایجان و ارمنستان آغاز و در سال ۱۹۹۴ پس از کشته شدن ۳۰ هزار نفر از ۲ طرف متوقف شد.

بحران قره‌باغ که در فوریه سال ۱۹۸۸ تبدیل به یک جنگ ویرانگر شد و تا مارس ۱۹۹۴ ادامه یافت، در ناحیه‌ای به همین نام در جنوب جمهوری آذربایجان رخ داد. در این منطقه که عمده جمعیت آن ارمنی هستند با پشتیبانی ارمنستان و مقابله جمهوری آذربایجان یک جنگ تمام عیار شکل گرفت و حدود ۶ سال به طول انجامید که طی آن حدود ۳۵ هزار نفر کشته و بیش از ۸۰۰ هزار نفر نیز آواره شدند.

پس از جنگ دوم قره‌باغ در سال ۲۰۲۰ که با قرارداد آتش بس به میانجیگری روسیه به پایان رسید، سه تا ۶ هزار نیروی حافظ صلح روسی در منطقه مستقر شدند و تلاش برای برقراری آتش بس بین طرفین را آغاز کردند ولی در ۳۳ ماه گذشته، آتش بس بین طرفین آذری و ارمنی بار‌ها نقض شده است

دیگر خبرها

  • دیدار وزرای خارجه جمهوری آذربایجان و ارمنستان در قزاقستان
  • افشاگری دی‌ولت از سند محرمانه‌ای که می‌توانست به جنگ اوکراین پایان دهد
  • علی‌اف: فعالیت مرکز نظارت مشترک روسیه و ترکیه به پایان رسید
  • توافق میان باکو و ایروان نزدیک است
  • شولتز: توافق میان باکو و ایروان نزدیک است
  • امضای دو توافقنامه همکاری میان وزرای دفاع روسیه و قرقیزستان
  • تحولات اوکراین|واکنش مسکو به ارسال موشک‌های دوربرد به کی‌یف
  • بازداشت 29 معترض به مرزبندی جدید ایروان با جمهوری آذربایجان
  • آخرین تحولات اوکراین| تصمیم برلین برای عدم ارسال موشک‌های تاروس به کی‌یف تغییر نکرده است
  • تحولات اوکراین| تایید دستاوردهای روسیه در جبهه توسط کاخ سفید