Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-05-05@02:30:07 GMT

واکسن کرونا اقتصاد جهان را دگرگون می ‌کند

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۶۵۸۳۷

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز،  نشریه انگلیسی «اکونومیست» سرمقاله و طرح روی جلد این هفته خود را به واکسن جدید کرونا و امیدی که کشف این واکسن ایجاد کرده اختصاص داده و چالش‌های مربوط به آن را نیز مورد تحلیل قرار داده است. اکونومیست نوشت: فاصله زمانی بین شناسایی ویروس سرخک در سال ۱۹۵۴ تا صدور مجوز برای واکسن آن ۹ سال طول کشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جهان به مدت ۲۰ سال انتظار کشید تا زمان بین نخستین آزمایش‌های کشف واکسن فلج اطفال و صدور نخستین مجوز برای واکسن آن در آمریکا، سپری شود.

 

بنابراین شگفت‌انگیز است که چگونه دانشمندان جهان توانسته‌اند ظرف تنها یک سال در آستانه تولید واکسنی علیه سارس-کوو-۲، ویروس عامل بیماری کووید-۱۹ قرار گیرند.  البته این واکسن یک واکسن معمولی هم نیست.

 

داده‌های اولیه به دست آمده از آزمایش‌های نهایی آن که در هفته گذشته از سوی شرکت‌های داروسازی «فایزر» و «بایو اِن‌تک» منتشر شد، نشان می‌دهد که واکسیناسیون با این واکسن، احتمال ابتلا به عوارض بیماری را تا بیش از ۹۰ درصد کاهش خواهد داد. بنابراین مطلوبیت این واکسن در سطح واکسن سرخک و بهتر از واکسن آنفلوآنزاست که کارآیی آن تنها بین ۴۰ تا ۶۰ درصد بود. 

 

تعجب‌برانگیز نبود که اخبار شرکت فایزر در روز نهم نوامبر بر بازارها تاثیر گذاشت. سرمایه‌گذاران از سهام کلوراکس، پلوتون و شرکت‌های فناوری که همه از ویروس کرونا منفعت برده بودند، روی برگرداندند و در عوض به شرکت‌هایی همچون «دیزنی»، «کارنیوال» و «گروه شرکت‌های هواپیمایی اینترنشنال کانسالیدیتد» روی آوردند. اینها شرکت‌هایی هستند که وقتی در پساکرونا روزهای خوش دوباره از راه برسند، عملکرد خوبی خواهند داشت.

 

سازمان همکاری‌های اقتصادی و توسعه که باشگاهی است مشتمل بر کشورهای عمدتا ثروتمند، اعلام کرده که رشد اقتصادی جهان در سال ۲۰۲۱ به مدد این واکسن زودهنگام، به ۷ درصد خواهد رسید، رشدی که ۲ درصد از شرایط بدون واکسن بیشتر خواهد بود. بنابراین دلایل زیادی برای جشن گرفتن وجود دارد. البته نتایج منتشر شده از سوی شرکت فایزر نشان می‌دهد که سایر واکسن‌ها هم موثر خواهند بود.

 

در حال حاضر بیش از ۳۲۰ واکسن در دست تولید است که چند مورد آنها مراحل آزمایش‌های پیشرفته را سپری می‌کنند. اغلب آنها همچون واکسن شرکت فایزر، بر پروتئین شاخکی‌ای تمرکز دارند که ویروس سارس-کوو-۲ به وسیله آن وارد سلول‌ها می‌شود. اگر یک واکسن توانسته از این استراتژی برای ایجاد ایمنی بهره ببرد، احتمالا بقیه واکسن‌ها هم می‌توانند. 

 

واکسن فایزر همچنین نخستین واکسنی است که در تولید آن از یک فناوری نوین استفاده شده است. بسیاری از واکسن‌ها، با از کار انداختن اجزای پروتئینی ویروس، سیستم ایمنی بدن را در برابر آن تجهیز می‌کند. این واکسن اما با القای دستورالعمل‌های ژنتیک به شکل RNA بدن را به تولید پروتئین ویروس وامی‌دارد.

 

از آنجا که RNA قابل ویرایش و اصلاح است، این واکسن می‌تواند پروتئین ویروس را تغییر دهد، همانطور که به تازگی در سمورها این آزمایش با موفقیت انجام شده است. این پلت‌فرم می‌تواند برای ویروس‌های دیگر و سایر بیماری‌ها نیز مورد استفاده قرار گیرد که از جمله آنها می‌توان به سرطان اشاره کرد که تمرکز اصلی تحقیقات شرکت بایو اِن تک نیز بر همین بیماری معطوف بوده است.

 

با وجود همه این اخبار خوب اما دو پرسش بزرگ درباره ویژگی‌های این واکسن و سرعت توزیع آن مطرح است. این نتایج نخستین بر اساس اطلاعات به دست آمده از ۹۴ مورد ابتلای همراه با عوارض از میان ۴۴ هزار نفر داوطلب حاصل شده است. پاسخ‌های بیشتر باید پس از جمع‌آوری داده‌های بیشتر ارائه شوند.

 

به همین دلیل مشخص نیست که آیا این واکسن می‌تواند از سالخوردگان که سیستم ایمنی ضعیف‌تری دارند هم محافظت کند یا نه. این موضوع هم هنوز معلوم نیست که آیا افرادی که واکسن زده‌اند، می‌توانند موجب ابتلای منجر به مرگ افرادی شوند که هنوز واکسن دریافت نکرده‌اند یا نه؟ هنوز برای اطمینان از طول دوره موثر بودن واکسن هم زود است.

 

شفافیت زمان خواهد برد. باید طی چند هفته آینده استفاده آزمایشی از این واکسن ایمن اعلام شود، هر چند که نظارت بیشتر بر عملکرد این واکسن ضروری خواهد بود. این شرکت‌ها بر این باورند که ایمنی دست‌کم تا یک سال ایجاد خواهد شد و کارآیی بالای ۹۰ درصدی این واکسن آنقدر زیاد هست که در همه رده‌های سنی ایمنی ایجاد کند.  در شرایطی که جهان منتظر ارائه داده‌هاست، مساله توزیع هم مطرح می‌شود.

 

به نظر می‌رسد سال آینده توزیع واکسن همچنان محدود خواهد بود. شرکت فایزر اعلام کرده که قادر خواهد بود در سال ۲۰۲۰ تا ۵۰ میلیون دُز از این واکسن را تولید کند و سال آینده این میزان به ۳/ ۱ میلیارد دز خواهد رسید. گرچه این رقم بزرگ به‌نظر می‌رسد، اما تنها آمریکا بیش از ۲۰ میلیون نفر نیروی پاسخگوی مراجعان، نیروهای کادر پزشکی، کارکنان مراقبت در منزل و نیروهای نظامی فعال دارد.

 

در حالی که شاید یک‌پنجم جمعیت ۸/ ۷ میلیارد نفری جهان از جمله دوسوم افرادی که بالای ۷۰ سال سن دارند، در معرض خطر شدید کووید-۱۹ هستند. چند ماه آینده دشوار خواهد بود. آمار تلفات به ثبت رسیده اوج ماه آوریل را پشت سر گذاشته است. دولت‌ها در فراهم‌آوری واکسن و مسائل لجستیک آن با چالش روبه‌رو هستند. تلف شدن جان انسان‌ها آن هم در شرایطی که واکسن در دست است، خیلی ظالمانه خواهد بود. علم سهم خود را برای خلاصی از این ویروس انجام داده است حالا نوبت آن است که جامعه از این آزمون سربلند بیرون بیاید.

 

اقتصادنیوز

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: اکونومیست کرونا اقتصاد واکسن جام نیوز ویروس شرکت فایزر واکسن آن شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۶۵۸۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات توافق‌های بانکی ایران و روسیه

 به گزارش اتاق خبر به نقل از اقتصاد نیوز :نگاه روندی این مزیت را دارد که تاثیر اقتصاد بر سایر موضوعات جامعه ایرانی و تاثیر گرفتن اقتصاد از آنها را بتوانیم در یک مجموعه تجزیه و تحلیل کنیم و همچنین پاسخ به چراهای وضعیت کنونی اقتصادی داشته باشیم. اکنونِ اقتصاد ما محصول تلاش ها و تصمیم گیری ها در دهه های گذشته است. امسال در این پروژه سال های 1394،1384،1374،1364،1354 از هر دهه انتخاب شده است.

در سال 1403، اقتصادنیوز در «نیم‌قرن با اقتصاد ایران» با استفاده از اخبار و گزارش‌های روزنامه‌های «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان تقدیم مخاطبان می‌شود.

  15 اردیبهشت 1354؛ ایران در طرح‌های کشاورزی ونزوئلا سرمایه‌گذاری می‌کند

شاهنشاه آریامهر و علیا حضرت شهبانو دیروز در راه سفرشان از پاریس به ونزوئلا ساعت 21 به وقت تهران جکسون ویل در ایالت فلوریدای آمریکا شدند و در فرودگاه این شهر اردشیر زاهدی، سفیر ایران در واشنگتن در داخل هواپیما از اعلیحضرتین استقبال کرد.

 

اعلیحضرتین دیشب را در جکسون ویل اقامت فرمودند و امروز به کاراکاس پایتخت ونزوئلا تشریف‌فرما خواهند شد.

شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو در مدت اقامت در ونزوئلا از تاسیسات نیشکر، آبشار آنژل که با 1050 متر ارتفاع مرتفع‌ترین آبشار جهان است، از مرکز صنایع – گویان – و چند بخش صنعتی دیگر دیدن می‌کنند.

   

روزنامه انگلیسی‌زبان کاراکاس به نام دیلی جورنال در مقاله اساسی دیروز خود درباره مسافرت اعلیحضرتین به ونزوئلا پیش‌بینی کرد اگرچه در برنامه رسمی اشاره‌ای به موضوع نفت نشده،‌ اما محافل مطلع کاراکاس معتقدند که نفت محور اصلی گفت‌و‌گوهای شاهنشاه و پرزیدنت پرز را تشکیل می‌دهد.

سال آینده مساله‌ای به نام پیاز و سیب‌زمینی نخواهیم داشت

 

 وزارت بازرگانی از تمام استانداران خواسته که میزان تولید محصولات کشاورزی و زمان بهره‌برداری را اعلام دارند تا نسبت به عقد قرارداد خرید با تولیدکنندگان اصلی اقدام شود. وزارت بازرگانی طرح خرید و حمل‌و‌نقل کالای تولیدی کشاورزی را از محل تولید به محل‌های مصرف به موقع اجرا می‌گذارد و با تشکیل اولین شرکت حمل‌و‌نقل میوه تولیدی منطقه جیرفت، راه تازه‌ای برای سروسامان دادن به خرید محصولات و تولیدات میوه گشوده است.

وزیر بازرگانی گفت: مطمئن باشید سال آینده مساله‌ای به نام پیاز و سیب‌زمینی نخواهیم داشت و از هم‌اکنون میزان تولید سال آینده معلوم شده و چنانچه کمبود داشته باشیم، اقدام به خرید خواهیم کرد.

15 اردیبهشت 1364؛ میزان سوددهی واحدهای تولیدی تحت پوشش صنایع ملی اعلام شد

مدیرعامل سازمان صنایع ملی گفت: در حال حاضر 500 شرکت و کارخانه صنعتی تحت پوشش صنایع ملی قرار دارند که بازوان قدرتمند اقتصاد کشور محسوب می‌شوند.

وی افزود: کارخانجات و واحدهای تولیدی کشور تا سال 61 زیان‌دهی داشتند؛ به‌طوری‌که مجموعه شرکت‌های تحت پوشش این سازمان در سال 58 حدود 41 میلیارد ریال، در سال 59 حدود پنجاه میلیارد ریال و در سال 60 حدود 24 میلیارد ریال زیان داده‌اند، ولی از سال 61 دوره سوددهی مجموعه کارخانجات شروع شد.

به نحوی که در این سال 14 میلیارد ریال و در سال 62، 32 میلیارد ریال سوددهی داشتند و امیدواریم سود ویژه سال 63 که هنوز مشخص نشده است، رقم بالاتری را نشان دهد.

  15 اردیبهشت 1384؛ ایران به استرالیا هواپیمای 4 نفره صادر می‌کند

معاون طرح و برنامه‌ریزی سازمان صنایع هوایی نیروهای مسلح از صادرات هواپیمای 4 نفره ایران به استرالیا خبر داد.

علی گلستانه با اشاره به توانمندی‌های ایران در زمینه ساخت هواپیماهای 4 نفره فجر 3 آن را نشانه تلاش متخصصان و مهندسان ایرانی در بخش صنایع هوایی عنوان کرد.

«شل» تمایلی به فروش «بازل» به ایران ندارد

یک مقام آگاه از روند مذاکرات فروش شرکت پتروشیمی بازل گفت: شرکت شل تمایلی به فروش بازل به ایران ندارد و در پی فروش آن به کنسرسیوم هندی شامل شرکت پتروشیمی هالدیا است.

 

این مقام آگاه به خبرگزاری داوجونز گفت: شرکت شل به دلایل سیاسی که احتمالا در معامله با ایران بروز خواهد کرد، کنسرسیوم هندی را به شرکت ملی پتروشیمی ایران ترجیح می‌دهد. این گزارش افزود: هرچند شرکت شل قراردادهای نفتی با ایران امضا کرده است، ولی امضای این قراردادها پنج سال پیش رخ داد و در آن زمان تنش بین ایران و آمریکا به اندازه کنونی بالا نبود.

بنابر این گزارش، 50 درصد شرکت پتروشیمی بازل که بیش از 7 میلیارد دلار ارزش‌گذاری شده است، متعلق به شرکت شل است و مابقی سهام آن نیز در اختیار شرکت آلمانی باسف می‌باشد.

15 اردیبهشت 1394؛ جزئیات توافق‌های بانکی ایران و روسیه  

نشست بررسی راهکارهای توسعه روابط اقتصادی و تجاری ایران با فدراسیون روسیه در حالی در اتاق ایران برگزار شد که «جایگزینی روبل و ریال در تبادلات تجاری ایران و روسیه»، «افتتاح حساب مشترک و پایاپای بین ایران و روسیه»، «انجام مبادلات از طریق میر بیزنیس بانک»، «تعیین یک بانک روسی برای مبادلات ریالی در این کشور» و «تلاش برای برقراری تعرفه ترجیحی بین این کشور» مهم‌ترین اقدامات صورت‌گرفته تاکنون در جهت تسهیل در تجارت با روس‌ها بوده است.

در این نشست رئیس اتاق مشترک ایران و روسیه به برگزاری جلسات متعدد طی یک سال گذشته در جهت توسعه همکاری‌های تجاری با روسیه اشاره کرد و گفت: به علت تحریم‌های اروپا علیه روسیه، دولتمردان این کشور همواره علاقه خود را برای تامین نیازهای این کشور از ایران ابراز کرده‌اند، ولی بخش‌های خصوصی ما از فرصت به‌وجود آمده بهره کافی را نبرده و تنها 10 درصد از حجم صادرات کل کشور مربوط به روسیه بوده است.

در این نشست قائم‌مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت از مصوبه ستاد ویژه تدابیر اقتصادی برای جایگزینی روبل و ریال در تبادلات تجاری ایران و روسیه خبر داد و اعلام کرد: این مصوبه به بانک مرکزی ابلاغ شده است.

 

دیگر خبرها

  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است
  • جزئیات توافق‌های بانکی ایران و روسیه
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • اعتراف آسترازنکا به عوارض مرگبار واکسن/ رشوه، دروغ و پنهان‌کردن حقیقت برای تجارت با سلامتی انسان‌ها
  • گارداسیل اولین واکسن مورد تایید به‌منظور پیش‌گیری از بروز سرطان دهانۀ رحم است
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • کشورهایی با ماهرترین نیروی کار
  • گشتی در اقتصاد جهان | خوش‌بینی صندوق بین‌المللی پول به اقتصاد آسیا