Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-27@10:39:26 GMT

نرخ اشتغال در اردبیل یک درصد افزایش یافت

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۶۷۱۴۲

نرخ اشتغال در اردبیل یک درصد افزایش یافت

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از استان اردبیل، فریبرز دهقان اظهار کرد: اشتغال و بیکاری از جمله موضوعات اساسی اقتصاد هر کشور است به گونه‌ای که افزایش اشتغال و کاهش بیکاری از شاخص‌های توسعه‌یافتگی جوامع تلقی می‌شود.

وی با بیان اینکه نرخ بیکاری از شاخص‌های مهم در ارزیابی شرایط اقتصادی کشورها است، تصریح کرد: جامعه تحت پوشش طرح آمارگیری نیروی کار مجموعه افرادی هستند که براساس تألیف عضو خانوارهای معمولی ساکن یا گروهی در نقاط شهری یا روستایی کشور هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل گفت: واحدهای نمونه‌گیری مورد استفاده این طرح خوشه است و هر خوشه شامل یک یا بخشی از یک بلوک و آبادی است که براساس اطلاعات سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۹۵ ساخته شده است.

دهقان افزود: این طرح به صورت فصلی و چهار بار در طول سال اجرا می‌شود که اجرای فصل بهار ۹۹ به دلیل شرایط خاص شیوع بیماری کرونا برای اولین بار به صورت مصاحبه تلفنی با پاسخگویان اجرا شده و از مراجعه حضوری به محل سکونت خانوارها خودداری شده است.

از بهار ۹۷، وضعیت اشتغال و بیکاری برای جمعیت ۱۵ ساله و بالاتر مورد بررسی و ملاک عمل قرار می گیرد

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: این طرح به صورت نمونه‌گیری خوشه‌ای در قالب ۱۲۶ خوشه اجرا شده و در طی این فرآیند با یک‌هزار و ۵۱۲ خانوار استان مصاحبه تلفنی به عمل آمده است.

دهقان عوامل اجرایی طرح آمارگیری نیروی کار را ۱۶ مأمور آمارگیر به عنوان مصاحبه‌گر و چهار نفر بازبین به منظور کنترل و بازبینی اطلاعات جمع‌آوری و یک نفر کارشناس، مسئول به عنوان مسئول اجرا و کنترل کیفیت داده‌های جمع‌آوری در این طرح انجام وظیفه کردند.

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه قبلا انتشار نتایج طرح برای جمعیت واقع در بازه سنی ۱۰ ساله و بالاتر انجام می‌گرفت‌ اما از بهار ۹۷ مقرر شده که وضعیت اشتغال و بیکاری برای جمعیت ۱۵ ساله و بالاتر مورد بررسی و ملاک عمل قرار گیرد.

دهقان در ادامه به یافته‌های این طرح آمارگیری اشاره کرد و ادامه داد:‌ بررسی نرخ مشارکت اقتصادی جمعیت ۱۰ ساله و بیشتر نشان می‌دهد که در بهار ۹۹، ۴۱ درصد جمعیت واقع در سن کار در کل کشور از نظر اقتصادی فعال بودند که این نسبت برای استان اردبیل ۴۳.۶ درصد بوده است.

وی بیان کرد: بررسی‌های نسبت اشتغال جمعیت نیز نشان می‌دهد که این نسبت در بهار ۹۹ برای کل کشور و استان اردبیل به ترتیب برابر با ۳۶.۹ و ۴۱ درصد بوده که مقایسه این اعداد با مقادیر فصل مشابه سال قبل از افزایش ۷ و یک درصدی برای کشور و استان حکایت دارد.

براساس نرخ بیکاری جمعیت ۱۰ ساله و بیشتر در بهار امسال، 6 دهم درصد از جمعیت فعال در اردبیل بیکار بودند 

دهقان اظهار کرد: بررسی نرخ بیکاری جمعیت ۱۰ ساله و بیشتر نشان می‌دهد که در بهار امسال ۹.۸ درصد از جمعیت فعال در کشور بیکار بودند که این نرخ برای استان اردبیل برابر با ۶ دهم درصد است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: روند تغییرات نرخ بیکاری نشان می‌دهد که اندازه این شاخص نسبت به فصل مشابه در بهار سال ۹۸ و در کل کشور کاهش یک درصدی را تجربه کرده در حالی که این کاهش برای استان اردبیل برابر با سه درصد نسبت به فصل مشابه سال قبل است.

دهقان علت این کاهش قابل توجه را تأثیرات پاندومی کرونا و همچنین سیاست‌های به اجرا گذاشته شده توسط ستاد کرونای استان اعلام کرد و ادامه داد: بررسی نتایج سایر استان‌ها نشان می‌دهد که این روند مشابه استان‌هایی می‌باشد که در فصل بهار محدودیت‌های کرونایی را در حد این استان داشتند.

معاون آمار و اطلاعات اردبیل گفت: با توجه به اینکه محدودیت‌های شدید اعمال شده در فصل بهار که منجر به تعطیلی موقت بسیاری از کسب و کارها شده اما شاغلان این کسب و کارها به امید بازگشت به شغل قبلی، هیچ‌گونه اقدامی برای جستجوی کار جدید انجام ندادند.

وی افزود: با توجه به تعطیلی فعالیت‌های اقتصادی و همچنین محدودیت‌های اجتماعی وضع شده در اردیبهشت ماه طبیعی است که افراد بیکار از انجام اقدامات مورد نظر برای جستجوی کار دست کشیده و از خیل بیکاران خارج و به عنوان بیکار تلقی نشدند.

دهقان در پایان بیان کرد: کاهش سه درصدی نرخ مشارکت همزمان با افزایش یک درصدی نرخ اشتغال نشان می‌دهد که غالب جمعیت فعال است به خاطر شرایط کرونایی به گروه جمعیت غیرفعال منتقل شده‌اند.

46

کد خبر 1455331

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: استان اردبیل نشان می دهد استان اردبیل نرخ بیکاری ۱۰ ساله یک درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۶۷۱۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سقف تسهیلات اشتغال امسال افزایشی ندارد

مرتضی فیروزآبادی با اشاره به اینکه از سال ۱۴۰۰ در مصوبه بودجه سالانه، بندی مبنی بر ایجاد سالانه ۵۰۰ هزار فرصت شغلی توسط کمیته امداد لحاظ شده است، اظهار کرد: برای اجرای این بند از مصوبه پیش‌بینی‌هایی شده که باید زیرساخت‌های لازم توسط وزارتخانه‌های مربوطه فراهم شود که در سال ۱۴۰۲ حداقل ۲۶۰ هزار طرح اشتغال ایجاد شده است.

وی افزود: در سال ۱۴۰۲، منابع پیش‌بینی شده توسط قانون بودجه معادل ۳۵ هزار میلیارد تومان بود و ۵۰۰۰ میلیاردتومان نیز از محل جزء ۳ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ تخصیص یافت. در سال گذشته برآورد کمیته امداد این بود که اگر سرانه اشتغال ۱۰۰ میلیون تومان باشد، می‌توان حدود ۴۰۰ هزار فرصت شغلی ایجاد کرد، اما در این زمینه امداد با چند مانع مواجه شد؛ مورد اول این بود که عملا جذب و فرآیند پرداخت تسهیلات جزء ۳ با تاخیر آغاز شد و تحقق آن بسیار پایین بود. همچنین به واسطه تورم، میزان سرانه تسهیلات برای هر فرد به میانگین ۱۲۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرد که طبیعتا منجر به کاهش تعداد اشتغال خواهد شد.

معاون رئیس کمیته امداد ادامه داد: همچنین تنها ۳۰ هزار میلیارد تومان از منابع جزء ۴ کمیته امداد به استان‌ها ابلاغ شد که ۲۴.۸ همت از این میزان و معادل ۸۲ درصد جذب شده است.

فیروزآبادی درخصوص میزان سرانه تسهیلات اشتغال در سال گذشته بیان کرد: سال ۱۴۰۱ میزان سرانه تسهیلات ۸۰ میلیون تومان بود که این رقم در سال گذشته برای هر نفر میانگین معادل ۱۲۵ میلیون تومان افزایش یافته است؛ به عبارتی میزان سرانه تسهیلات با افزایش ۱.۵ برابری همراه بوده است.

مدیرعامل بنیاد حیات با بیان اینکه سرانه تسهیلات اثر مستقیمی بر کیفیت مشاغل و خودکفایی مددجویان دارد، گفت: تغییر سیاست به سمت افزایش سرانه تسهیلات منجر به افزایش خودکفایی افراد می‌شود، به طوریکه طی سال گذشته ۱۰۰ هزار نفر از مددجویان تحت پوشش کمیته امداد خودکفا شدند؛ این‌ افراد کسانی بوده‌اند که سنوات قبل دارای شغل شدند و به پایداری شغل رسیدند و پس از مدتی از تحت پوشش کمیته امداد خارج شدند.

فیروزآبادی در پاسخ به این سوال که چه کسانی مخاطبان اشتغال کمیته امداد هستند؟ تصریح کرد: ۵۰ درصد مخاطبان کمیته امداد زنان سرپرست خانوار هستند، همچنین ۵۰ درصد مخاطبان را نیز ساکنان روستاها تشکیل می‌دهند. ۹۰ درصد مخاطبان کمیته امداد فاقد مدارک دانشگاهی بوده و دارای دیپلم و پایین‌تر از دیپلم هستند که باید با مهارت‌آموزی برای اشتغال آماده شوند. به عبارتی عموما مراجعه‌کنندگان به کمیته امداد زن، روستایی و فاقد مدارک دانشگاهی هستند.

وی همچنین درخصوص رسته‌های شغلی ایجاد شده توسط کمیته امداد نیز گفت: عموما رسته‌های شغلی ایجاد شده توسط امداد شامل مشاغل روستایی مانند دام و دامپروری، صنایع دستی و قالیبافی و همچنین مشاغل خدماتی است. در حال تلاش هستیم تا جوانان تحت پوشش را نیز به سمت مشاغل مربوط به دانش بنیان حرکت دهیم.

مدیرعامل بنیاد حیات در ادامه درخصوص هدف‌گذاری امداد برای ایجاد اشتغال در سال ۱۴۰۳ نیز بیان کرد: با توجه به محدودیت‌های نظام بانکی و حسب نظر بانک مرکزی، سقف تسهیلات اشتغال در سال جاری نسبت به سال گذشته افزایش نیافته است و با توجه به بازتوزیع دستگاه‌ها در قانون بودجه ۳۰ هزار میلیاردتومان برای کمیته امداد پیش‌بینی شده که نسبت به سال گذشته با کاهش ۵۰۰۰ میلیارد تومانی همراه است. با این وجود در تلاش هستیم در سال جاری با بهره‌گیری از سایر منابع حداقل ۳۰۰ هزار اشتغال جدید در سال جاری ایجاد شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • مرغداری ۲۰ هزار قطعه‌ای در نمین به بهره برداری رسید
  • تولید ۸۰ درصد تورهای ماهیگیری در سیستان و بلوچستان
  • توانمندسازی مددجویان راهبرد اصلی کمیته امداد است
  • بهار پربارش امسال با افزایش متوسط بارندگی استان فارس در سامانه بارشی اخیر
  • پرداخت ۱۵ میلیارد تومان تسهیلات به مشاغل خانگی در مراغه
  • رقابت بیش از ۲۱ هزار نفر در استان در نوبت اول آزمون سراسری ۱۴۰۳
  • سقف تسهیلات اشتغال امسال افزایشی ندارد
  • ۳۵ درصد از قانون جوانی جمعیت اجرا شده
  • ۷۴ درصد از زندانیان ندامتگاه خورین ورامین مشغول به کار شدند
  • بیش از ۳۲ هزار نفر کارمند در نظام اداری ایلام اشتغال دارند