Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-04-29@09:45:14 GMT

وقتی مبدع واکسن کرونای فایرز در ایران جایزه گرفت

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۶۹۲۶۹

وقتی مبدع واکسن کرونای فایرز در ایران جایزه گرفت

خرداد: چند روز پیش خبر تولید واکسن کرونای فایرز در صدر اخبار دنیا قرار گرفت و حتی بازار‌های بورس، طلا و نقت دنیا را نیز تحت‌تاثیر قرار داد. این واکسن که امید به ریشه‌کنی کرونا را چندبرابر کرده، توسط «اوگور شاهین» دانشمند ترکیه‌ای و همسرش کشف شده است. همین سبب شده پیشینه علمی او به موضوع داغ رسانه‌ها تبدیل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما مهم‌ترین نکته‌ای که در مرکز توجه محافل علمی و رسانه‌ای دنیا قرار گرفته، این است که مهم‌ترین افتخار علمی در رزومه اوگور شاهین، «جایزه مصطفی (ص)» است که توسط ایران هر سال به برترین دانشمندان جهان اسلام تعلق می‌گیرد. جایزه‌ای که دو سال پیش به‌خاطر روش نوین او در تولید واکسن سرطان، به شاهین تعلق گرفت و همین روش نوین، اکنون دلیل موفقیت این واکسن بوده است. اینکه جامعه علمی ایران دو سال زودتر از دنیا به اهمیت این روش در تولید واکسن پی برده، سبب شده توجه دانشمندان جهان به جایزه علمی مصطفی (س) جلب شود.
*نوآوری منحصربفردی که توسط بنیاد مصطفی (ص) تشویق شد
ماجرا از ۲ سال پیش آغاز شد؛ زمانی که برگزارکنندگان جایزه مصطفی (ص) در رصد دانشمندان جهان اسلام برای انتخاب برگزیدگان سال جایزه، به اوگور شاهین رسیدند. او در آن زمان که هنوز به موفقیت چشمگیری نرسیده و تا پیش از این جایزه برجسته‌ای دریافت نکرده بود؛ اما آن‌روز‌ها قدم در یک مسیر نوآورانه عجیب گذاشته بود.
پژوهش‌ها و اقدامات شاهین در تولید نسل جدیدی از واکسن‌ها بی مثال بود. زیرا در حالی که دنیا برای تولید انبوه واکسن روی DNA کار می‌کرد، او برای نخستین بار از mRNA یا آر. ان.‌ای پیام رسان (RNA messanger) برای تولید واکسن کمک گرفت. تولید واکسن با استفاده از mRNA نسل چهارم و نسل آخر واکسن‌ها است که در این روش به جای دستکاری ژن سلول که عوارض خطرناکی دارد و حتی سرطان زایی آن اثبات شده، آنتی‌ژن ویروس در ریبوزوم سلول تولید می‌شود که عوارض کمتر و سرعت بالاتری در تولید واکسن را دارد.
یک سال بعد، جایزه مصطفی (ص) در حالی به اوگور شاهین تعلق گرفت که او روی واکسن سرطان کار می‌کرد. او این جایزه را در سال ۲۰۱۹ را در حوزه علم و فناوری زیستی و پزشکی برای اثر «طراحی و ارزیابی بالینی واکسن‌های درمانی ضد سرطان بر پایه mRNA»» دریافت کرد.
* «اوگور» در ایران از موفقیت در کشف واکسن کرونا خبر داد
شاهین و همسرش که بنیان گذار شرکت بایونتک (BioNTech) در آلمان هستند، در زمینه تولید واکسن فعالیت می‌کنند. پس از شیوع ویروس کرونا در جهان، شرکت بایونتک به سرعت روی تولید واکسن کرونا متمرکز شد و از همین رو موفق شد کمک‌های مالی زیادی را برای انجام این تحقیقات دریافت کند. اوایل اردیبهشت ماه امسال ارزش این شرکت رشد چشمگیری کرد و زمانی که هنوز نتیجه تحقیقات نهایی شده بود، به ۱۷ میلیارد یورو رسید. تا پیش از آن ارزش این شرکت ۲ میلیارد یورو تخمین زده می‌شد. در آن زمان که شرکت فایزر (Pfizer) آمریکا که تولید کننده باسابقه‌ای در صنعت واکسن است، از واکسنی که شاهین و همسرش در شرکت بایونتک در دست تولید داشتند، حمایت مالی کرد؛ در ادامه هم کشور‌های مختلفی دوز‌های متعددی از این واکسن را پیش خرید کردند.
سرانجام در خرداد ماه امسال شاهین در نشست مشترکی با دیگر دانشمندان جهان اسلام (نشست استپ)، اخبار خوشی از موفقیت واکسن کرونا داد. او در این نشست که به همت پژوهشگران ایرانی برگزار شد، پیش بینی کرد که واکسن در مردادماه فاز ۲ را با موفقیت پشت سر خواهد گذاشت.
شاهین در نشست استپ، گفت: تا اواسط مرداد (پایان جولای)، واکسن کرونا در دسترس خواهد بود. در حال حاضر با دو شرکت برای توسعه در حال همکاری هستیم. اگر بتوانیم واکسنی داشته باشیم، مقدار یک کیلو از آن برای صد میلیون نفر است که تولید آن یک ماه زمان لازم دارد؛ اما اگر دوز پایینتر باشد، می‌توانیم به افراد بیشتری خدمت‌رسانی کنیم. وی تاکید کرد: ما بسیار مشتاقیم واکسنی تولید کنیم که در دسترس همه کشور‌ها باشد؛ براین اساس با سازمان‌های مختلفی از جمله سازمان بهداشت جهانی صحبت‌هایی شده است که این واکسن رایگان در دسترس همه باشد.
*این نشست تسهیل‌گر ارتباط میان دانشمندان جهان اسلام است
نشست استپ امسال با تمرکز کرونا و با حضور کارشناسان بیماری‌های عفونی و اساتید دانشگاه و متخصصانی از کشور‌های سنگاپور، آلمان، فرانسه، آمریکا، مالزی، هند، ژاپن، پاکستان، کانادا، چین، آذربایجان، بنگلادش، اردن، عمان، ایتالیا، اندونزی، ترکیه، عراق، کره جنوبی، قزاقستان و ایران برگزار شد. مجموعه نشست‌های استپ به عنوان نشست‌های نشست‌های تبادل علم و فناوری بین دانشمندان جهان اسلام به عنوان تسهیل‌گر و زمینه ساز تبادل تجربیات نخبگان جهان اسلام برگزار می‌شود. در این نشست‌ها تلاش می‌شود که از فرصت حضور دانشمندان مسلمان در حل مسائل و چالش‌های جهان اسلام استفاده شود.
امروز که خبر تولید واکسن کرونا با احتمال موفقیت ۹۰ درصد در ردیف مهم‌ترین اخبار در همه رسانه‌های خارجی دست به دست می‌شود، تقریبا اغلب رسانه‌های جهان، شاهین را با جایزه مصطفی (ص) شناخته اند. شاید بتوان گفت تنها مستندی که تا پیش از این از شاهین تولید شده بود، همان اطلاعات تولید شده برای جایزه مصطفی (ص) بود. به خاطر همین اطلاعات هم این روز‌ها از رسانه‌های مختلف کشور‌های خارجی با بنیاد جایزه مصطفی (ص) برای کسب اجازه استفاده از این مستند تماس می‌گیرند.
*وقتی دنیا مبدع واکسن کرونا را با جایزه مصطفی (ص) شناختند
خبرگزاری آلمانی دویچه وله در گزارشی درباره ارزش کار دانشمندی که راهی نجاتی برای ۸ میلیارد انسان باز کرده است، اعلام کرد: به جرأت می‌توان گفت جایزه مصطفی قبل از هر نهاد تشویقی-علمی دیگری، دکتر اوگور شاهین را شناخته و وی را لایق تقدیر عالی دانسته است. این جایزه بالاترین نشان علمی در جهان اسلام محسوب می‌شود.
در ادامه دویچه وله اشاره می‌کند: انتظار می‌رود که ۱۰۰ میلیون دُز از این واکسن تا پایان سال ۲۰۲۰ تولید شود. آمریکا برای خرید واکسن، دو میلیارد دلار به بیونتک و فایزر متعهد شده است؛ این شرکت‌ها خطر سرمایه‌گذاری را پذیرفته‌اند.
«جایزه مصطفی (ص)» را بیشتر بشناسید
برگزاری جایزه‌ای علمی در سطح جهانی توسط ایران، تحت‌عنوان جایزه مصطفی (ص) در سال ۱۳۹۱ به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید. راه‌اندازی این جایزه ابتدا توسط پارک علم‌و فناوری پردیس انجام شد، اما پس از آن بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) برگزاری این جایزه را عهده دار شد. جایزه مصطفی (ص) هر ۲ سال یکبار به یک دانشمند برجسته جهان اسلام اعطا می‌شود. به طور دقیق‌تر می‌توان گفت که این جایزه به افراد شاخصی با زادگاه کشور‌های اسلامی تعلق می‌گیرد که اثری نوآورانه در مرز‌های دانش و در حوزه‌های علم و فناوری ارائه کرده باشند و زمینه ساز بهبود زندگی بشریت شوند. به این ترتیب برگزیده‌های این جایزه از دانشمندان طراز اول جهان در رشته‌های مختلف هستند؛ به طوری که حتی در عناوین غیر رسمی از جایزه مصطفی (ص) به عنوان نوبل اسلامی یاد می‌شود.
جایزه ۲ سالانه مصطفی (ص) در چهار حوزه علم و فناوری اطلاعات و ارتباطات، علم و فناوری زیستی و پزشکی، علم و فناوری نانو و تمامی زمینه‌های علم و فناوری اعطا می‌شود. اگرچه در ۳ حوزه جایزه، داشتن تابعیت یکی از ۵۷ کشور اسلامی شرط لازم برای مدعیان این جایزه است، اما محدودیت سنی، جنسی و دینی برای نامزد‌ها وجود ندارد. همچنین در حوزه چهارم هم فقط مسلمان بودن نامزد لازم است. مبلغ این جایزه ۲ سالانه ۵۰۰ هزار دلار است.
*منتظر دانشمند بعدی جهان اسلام در جایزه مصطفی (ص) باشید
جایزه ۲ سالانه مصطفی (ص) در چهار حوزه علم و فناوری اطلاعات و ارتباطات، علم و فناوری زیستی و پزشکی، علم و فناوری نانو و تمامی زمینه‌های علم و فناوری اعطا می­ شود و تمامی زمینه‌های علم و فناوری شامل حوزه­‌های آموزشی یونسکو، علوم طبیعی، ریاضیات و آمار، فناوری اطلاعات و ارتباطات، مهندسی ساخت و تولید، کشاورزی، جنگل داری، شیلات و دامپزشکی، بهداشت و رفاه و همچنین علوم شناختی و اقتصاد و بانکداری اسلامی را در برمی گیرد.
نامزد‌های جایزه توسط دانشگاه ­ها و مراکز علمی معتبر، انجمن‌های علمی و فناوری و مراکز رشد، آکادمی‌های علوم کشور‌های اسلامی، پارک‌های علم و فناوری یا از سوی سایر دانشمندان و شخصیت ­های علمی برجسته به دبیرخانه جایزه معرفی می‌شوند.
فراخوان نامزدی جایزه مصطفی (ص) ۲۰۲۱ چندی پیش منتشر شد و نامزد‌ها برای معرفی و ارسال آثار این دوره تا ۱۰ شهریور ۱۳۹۹ (۳۱ آگوست ۲۰۲۰) فرصت داشتند. طبق برنامه زمان بندی این جایزه، اسامی برگزیدگان این دوره، در آبان ماه ۱۴۰۰ اعلام می‌شود.
منبع: فارس برچسب ها: واکسن کرونای فایرز

منبع: خرداد

کلیدواژه: واکسن کرونای فایرز دانشمندان جهان اسلام علم و فناوری تولید واکسن واکسن کرونا جایزه مصطفی رسانه ها نشست ها کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۶۹۲۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳ جایزه و یک تقدیر از سینمای ایران در جشنواره مسکو

چهل و ششمین جشنواره بین‌الملی فیلم مسکو به کار خود پایان داد و فیلم «آه سرد» موفق به کسب جایزه بهترین کارگردانی شد و جایزه بهترین مستند هم به «رُخ» رسید.

به گزارش ایسنا، چهل و ششمین جشنواره فیلم مسکو از ۱۹ تا ۲۶ آوریل (۳۱ فروردین تا ۷ اردیبهشت) در روسیه برگزار شد و در شب اختتامیه فیلم «آه سرد» به کارگردانی ناهید عزیزی صدیق جایزه سنت جورج نقره‌ای بهترین کارگردانی بخش مسابقه اصلی، جایزه بهترین فیلم از نگاه تماشاگران و تقدیرنامه نتپک (شبکه ارتقای سینمای آسیا و اقیانوسیه) شد و همچنین جایزه بهترین مستند این رویداد سینمایی هم به «رُخ» ساخته سام کلانتری رسید.

در جشنواره مسکو امسال هم جایزه سنت جورج طلایی بهترین فیلم این رویداد سینمایی نیز به فیلم مکزیکی «شرم» ساخته «میوئل سالگادو» رسید.

«آهو» ساخته هوشنگ گلمکانی، «رُخ» ساخته سام کلانتری در بخش مسابقه آثار مستند، «سرد روشن» ساخته علی دارایی و «تاکسیدرمیست» ساخته سوسن سلامت و بهزاد علوی در بخش مسابفه فیلم های کوتاه و انیمیشن کوتاه «پیچ تاریخی» به کارگردانی میلاد محمدی و سریال «پوست شیر» برادران محمودی دیگر آثار ایرانی جشنواره مسکو امسال بودند.

چهل و ششمین جشنواره بین‌المللی فیلم مسکو در بخش ویژه‌ای نیز به مرور آثار داریوش مهرجویی کارگردان فقید ایرانی پرداخت و فیلم‌های «هامون»، «گاو»، «درخت گلابی»، «لیلا»، «پری» و «اشباح» از جمله آثار این کارگردان فقید ایرانی به نمایش گذاشته شد.

جشنواره مسکو امسال طی هشت روز برگزاری میزبان نمایش ۲۴۰ فیلم از ۵۶ کشور بود. این جشنواره در سال ۱۹۳۵ تأسیس شد که آن را به دومین جشنواره قدیمی فیلم جهان پس از ونیز تبدیل می‌کند. جشنواره مسکو در ابتدا به صورت دوسالانه برگزار می‌شد اما از سال ۱۹۹۵ رویدادی سالانه شد، اگرچه در سال های ۱۹۹۶ و ۱۹۹۸ برگزار نشد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • همکاری اتاق‌های بازرگانی و پارک علم و فناوری بین‌المللی
  • مریم خمینی نوه امام در خارج از کشور چه کاره است؟
  • استقرار اتاق‌های بازرگانی فناوری در پارک فناوری بین‌المللی ایران
  • ۳ جایزه و یک تقدیر از سینمای ایران در جشنواره مسکو
  • جمهوری اسلامی تحریم‌ناپذیر است
  • رئیسی: ایران پیشرفته و فناور می‌تواند برای جهان نوآوری داشته باشد
  • محمدرضا مقدسی عضو شورای سیاستگذاری جایزه ملی سرآمدان ایران شد
  • عروس بزرگ امام چرا همسرش را «داداش» صدا می‌زد؟
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • نوه امام خمینی در خارج از کشور چه کاره است؟