Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، بیش از ۹ ماه از شیوع کرونا ویروس در کشور می گذرد و همواره در این ماه ها شاهد فراز و نشیب بیماری بوده ایم. به طوری که در ماه های ابتدایی که کرونا آمده بود، کنترل بیماری به خوبی پیش رفت و شرایط تقریبا قابل تحمل شده بود. اما، به یکباره شاهد شدت گسترش انتقال ویروس در چند پیک متفاوت بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به طوری که در روزهای پایانی تابستان و آغاز فصل پاییز، وضعیت کرونا در سراسر کشور، به شدت نگران کننده و خطرناک شده است. 

افزایش آمار مبتلایان و همچنین، مرگ و میرهای روزانه بیماران کرونایی، این نگرانی را تشدید کرد که ستاد ملی مبارزه با کرونا، تصمیمات جدیدتری اتخاذ کند. از همین رو، ممنوعیت فعالیت برخی گروه های شغلی در دستور کار قرار گرفت. تعطیلی اصناف گروه های دو، سه و چهار شغلی از ساعت ۱۸، مهم ترین تصمیم ستاد ملی مبارزه با کروناه بوده است که با واکنش های مختلفی مواجه شده است. زیرا، برخی کارشناسان و پزشکان متخصص، بر این عقیده اند که نمی توان برای انتقال ویروس، «ساعت» قائل شد. 

منتقدان تعطیلی برخی صنوف بعد از ساعت ۱۸، معتقدند که این قبیل تصمیم گیری ها منجر به تحریک بیشتر مردم برای حضور در ساعات ابتدایی روز در اماکن عمومی شده و در نتیجه آن، همین تجمعات نیز خود به خود می تواند عامل انتقال ویروس باشد. بنابراین، صرف بستن مغازه ها در ساعاتی از شبانه روز، نمی تواند مشکل گسترش انتقال ویروس را حل کند. 

در عین حال، این موضوع نیز مطرح است که تعطیلی شهر بدون اعمال قرنطینه، نمی تواند مثمر ثمر واقع شود. لذا، تصمیم گیری برای تعطیلی شهرهای آلوده، می بایست با اتخاذ تدابیر شدید کنترلی و نظارتی باشد. 

انتظار از تعطیلی بعد از ساعت ۱۸

پیام طبرسی عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا، با اشاره به اعمال محدودیت های جدید، گفت: نباید این انتظار را داشته باشیم که تعطیلی از ساعت ۱۸ به بعد به سرعت آمارها را کاهش دهد. همه این محدودیت‌ها در بازه‌های زمانی طولانی مدت پاسخگو خواهد بود و ما هم مانند سایر کشورها ملزم به انجام اقدامات مختلف برای مقابله با این ویروس هستیم.

نباید این انتظار را داشته باشیم که تعطیلی از ساعت ۱۸ به بعد به سرعت آمارها را کاهش دهدبر اساس اظهارات مسئولان ارشد وزارت بهداشت، پیش بینی می شود با اعمال محدودیت های جدید کرونایی، آمار بستری های بیمارستانی تا ۵۰ درصد کاهش یابد.

حمید سوری استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در واکنش به اعمال محدودیت های جدید کرونایی و ممنوعیت تردد در ساعاتی از شبانه روز، گفت: به نظر نمی‌رسد ایجاد این قبیل محدودیت ها، فرجام موثری در کنترل اپیدمی داشته باشد. چرا که ما وقتی زمان را برای تعاملات اجتماعی و رفتارهای روزمره متراکم می‌کنیم، عملا ممکن است احتمال افزایش سرعت انتشار و مواجهه را بیشتر کنیم.

وی با بر شمردن آسیب‌های ناشی از اعمال محدودیت‌های تردد در ساعاتی از شبانه روز، افزود:‌ اگر فعالیت‌ها را درست تعریف و دسته بندی نکنیم، دچار فشار زمان و در نتیجه افزایش مواجهه‌ها می ‌شویم.

مردم باید بترسند

سوری با اشاره به گسترش اپیدمی کرونا در کشور، گفت: اپیدمی‌ها در طول تاریخ همواره دستخوش نوساناتی بوده‌اند، به این شکل که در گذشته‌ها و زمانی هم که بشر توانایی مداخلات جدی را در اپیدمی‌ها نداشت، همچنان و به صورت طبیعی با نوساناتی کنترل یا بیشتر می‌شدند.

ترس از سرعت انتشار بیماری در اپیدمی‌ها، یکی از مهم ترین عوامل رفتارهای بازدارنده مردم استاین استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با عنوان این مطلب که بخشی از این تغییرات به طبیعت بیولوژیک بیماری و بخش دیگری به رفتارهای مردم وابسته است، ادامه داد: ترس از سرعت انتشار بیماری در اپیدمی‌ها، یکی از مهم ترین عوامل رفتارهای بازدارنده مردم است.

وی افزود: زمانی که آمار مبتلایان و مرگ و میرها بالا می رود ترس افراد بیشتر می‌شود و مردم بیشتر ملاحظات بهداشتی را رعایت می‌کنند.

سوری گفت: متأسفانه به محض کاهش آمارها مردم دچار خوش خیالی کاذب می‌شوند و رفتارهای پرخطر انجام می‌دهند، خوش خیالی در پاندمی ها به مراتب وضعیت را در خطرناک‌ترین حالت موجود قرار خواهد داد.

روش های کنترلی ویروس

مسعود یونسیان استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در گفتگو با خبرنگار مهر به وضعیت ۴۰ درصد افراد کرونایی بدون علامت اشاره کرد و اظهار داشت: مشکلی که این قبیل افراد می توانند ایجاد کنند، انتقال ویروس است که احتمال دارد درگیری افراد مبتلا با این ویروس، شدید و خطرناک باشد.

چنانچه کنترل اپیدمی فراهم نشد، از روش اقدام اجباری که شامل برقراری نوعی حالت امنیتی است، استفاده می‌شودوی با عنوان این مطلب که به منظور پیشگیری از همه گیری، از روش‌های ایزولاسیون و قرنطینه استفاده می‌شود، گفت: اگر این دو روش موفق نبود و عده زیادی مبتلا به عفونت و یا ناقل شدند، رعایت فاصله فیزیکی توصیه می‌شود که در این حالت مردم از حضور در مراسم جشن و عزا، دورهمی و هرگونه تجمع به ویژه در مکان سرپوشیده و تردد و جابه‌جایی غیرضروری باید پرهیز کنند. چنانچه بازهم امکان کنترل اپیدمی فراهم نشد، از روش چهارم که اقدام اجباری و شامل برقراری نوعی حالت امنیتی است، استفاده می‌شود.

۴۰ درصد صنوف تعطیلی بعد از ساعت ۱۸ را رعایت نکرده اند

محسن فرهادی معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، با عنوان این مطلب که حدود ۶۰ درصد واحدهای صنفی، تعطیلی بعد از ساعت ۱۸ را رعایت کرده اند، گفت: متولی اصلی اجرای پروتکل‌های بهداشتی، وزارت بهداشت است.

وی افزود: بیش از ۱۱۱ هزار مورد بازرسی و پلمب هزار واحد صنفی در یک هفته گذشته انجام شده است.

وزارت بهداشت به تنهایی نمی تواند کاری کند

قاسم جان بابایی معاون درمان وزارت بهداشت، کاهش روند گسترش انتقال ویروس را وابسته به رعایت پروتکل‌های بهداشتی دانست و خاطرنشان کرد: تا زمانی که مردم مراعات نکنند، زنجیره انتقال ویروس قطع نخواهد شد و بخش‌ها همچنان پر بیمار خواهد بود.

وی با عنوان این مطلب که وزارت بهداشت به تنهایی نمی‌تواند کاری انجام دهد، در خصوص طرح تعطیلی گروه‌های دو، سه و چهار شغلی، اظهار داشت: تعطیلی اصناف نیز به تنهایی نمی‌تواند مؤثر باشد، در کنار آن منع رفت و آمد، عدم حضور خانواده‌ها در دورهمی های خانوادگی و مراسم‌های جشن و عزاداری، ماسک زدن، رعایت فاصله اجتماعی و پروتکل‌های بهداشتی، باید با هم رعایت شود.

نیازمند تعطیلات شدید هستیم

در همین حال، ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت، با اشاره به مدل های مختلف کنترل ویروس کرونا در جهان، گفت: یک مدل تحت عنوان «سرکوب» است که در برخی کشورها مثل چین، نیوزلند، کره جنوبی و تایوان، اجرا کرده اند و موفق بوده اند. این مدل، یک اقتصاد کاملا قوی و حکومتی کاملا قاطع که هر تصمیمی که دولت می گیرد، اجرا شود. به طوری که تایوان با ۲۷ میلیون جمعیت، الان ۲۰۰ روز است که حتی یک فوتی کرونایی ندارد.

وی به روش در پیش گرفته شده در کشورمان اشاره کرد و افزود: ما سیاست انقباظی و انبساطی متناوب را انتخاب کرده ایم که بعضا تصمیمات درست گرفته نمی شود. بنابراین، در شرایطی که با آمار بالای فوتی ها و ابتلا مواجه هستیم، مهم ترین اقدام، تعطیلات شدید است تا کمر بیماری بشکند.

به نظر می رسد با این اظهار نظر حریرچی، باید به فکر تصمیم عاجل بود تا هر چه زودتر از وضعیت بحرانی خارج شویم. زیرا، موارد ابتلا و مرگ و میر بیماران کرونایی هر روز در حال افزایش است.

کد خبر 5070672

منبع: مهر

کلیدواژه: ویروس کرونا پروتکل های بهداشتی آمار کرونا اصناف ویروس کرونا پروتکل های بهداشتی سیما سادات لاری آمار کرونا کووید 19 ستاد ملی مقابله با کرونا سازمان بیمه سلامت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی دیابت طب سنتی پرستار اهدای خون ایرج حریرچی خواب عنوان این مطلب بعد از ساعت ۱۸ وزارت بهداشت انتقال ویروس محدودیت ها اپیدمی ها مهم ترین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۶۹۸۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود

حجت الاسلام هادی شیرازی مدیرعامل انتشارات خط مقدم در گفت‌وگو با خبرنگار مهر درباره حال و هوای این نمایشگاه در سال‌های گذشته گفت: شروع دوباره نمایشگاه بعد از قصه ویروس منحوس کرونا، شجاعتی می‌خواست که الحمدلله اتفاق افتاد و روال خوبی را پی گرفت و به نظر بنده سال به سال هم رشد کرد و مردم به نسبت سال‌های قبل استقبال بهتری داشتند. هرچند هنوز به آن سال‌های قدیمی‌تر و گذشته که خیلی اهالی هنر و ادب حضور چشمگیرتری داشتند و فضای شیرین‌تری نسبت به سال‌های نزدیک‌تر ما داشت، نرسیده ولی امیدوارم که این جریان نیز رخ دهد و آن حالت پدری که از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حوزه فرهنگ می‌رود، اتفاق بیفتد.

وی درباره استقبال مخاطبان از این رویداد فرهنگی گفت: مردم با نمایشگاه کتاب قهر نیستند، اما مسأله کتاب باید بیشتر به عنوان یک نیاز جا بیفتد. هرچقدر اقتصاد مردم و خانوارها کوچک شود، تاکید بر کتاب به عنوان یک نیاز اساسی سخت‌تر می‌شود. باید بین همه مردم این نکته را جا بیندازیم که کتاب یک مسئله حل کن است و نیازهای آدمی را در مسیر زندگی حل می‌کند.

حجت‌الاسلام شیرازی افزود: در حال حاضر چند جایگزین برای کتاب پیدا شده است که یکی از آنها فضای مجازی و آموزش‌هایی در این فضاست. این فضا به نحوی جایگزین کتابخوانی مردم شده است که جایگزین دقیقی نیست؛ هر چیزی باید سر جای خودش قرار بگیرد. در عین حال مردم با کتاب آشتی‌اند، با نمایشگاه کتاب هم مشکلی ندارند ولی باید این اتفاق درست و جامع رخ دهد و مردم جایگاه کتاب را درک کنند تا نمایشگاه کتاب هم رونق اساسی به خود بگیرد.

وی درباره کیفیت کتاب‌ها در طی دوره‌های مختلف برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: مسأله کیفیت کتاب یک موضوع نسبی است و به ناشران بستگی دارد. ممکن است یک ناشری کیفیت کارش را در طول این سال‌ها هم به لحاظ محتوا و هم به لحاظ تولید ارتقا داده باشد و ممکن است ناشرانی هم باشند که کیفیت کارشان مثل گذشته‌شان باشد. نمی‌توانم بگویم اتفاق مهمی در این سال‌ها رخ داده است. پیش از این در فضای ادبیات، فرهنگ و کتاب هر روز یک اتفاق و حرکت جدی ملی داشتیم، اما حالا به شدت جای خالی این حرکت‌ها حس می‌شود.

شیرازی افزود: مسایل صنعت نشر با یک یا دو ایده حل نمی‌شود. امروزه می‌گویند به دنبال رقم زدن زیرساخت‌ها هستند و این مسأله‌ای زمان بر است. اگر بخواهیم برای صنعت نشر اتفاق مبارکی بیفتد باید پای حرف جدی خود اهالی صنعت، به‌ویژه بخش خصوصی صنعت نشر نشست. اگر اهالی این حوزه و اهالی اکوسیستم نشر بگویند که دغدغه و مسئله‌شان چیست، آنگاه می‌توان به رخ دادن اتفاقات اساسی برای این صنعت امیدوار بود.

سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت در مصلی امام خمینی تهران برپا می شود.

کد خبر 6087681

دیگر خبرها

  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • روستای رودریش شهرستان کهگیلویه درگیر اپیدمی بیماری تب مالت است
  • جزییات تعطیلی کلاس‌ های دانشجویان امروز یکشنبه ساعت ۱۲ تا ۱۴
  • (ویدیو) تعطیلی دانشگاه‌های سراسر کشور از ساعت ۱۲ تا ۱۴ فردا (یکشنبه)
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • اصرار شنبه‌ای‌ها و مقاومت پنجشنبه‌ای‌ها
  • معلمان روشنی بخش تاریکی دنیا هستند
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • چرا با تاریکی هوا احساس خواب آلودگی بیشتر می‌شود؟
  • شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود