Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد به نقل از وب دا، امروز پس از 19 سال هزارمین عمل اهدای عضو از اهداکننده مرگ مغزی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد و به گفته مسئول فراهم‌آوری اعضای پیوندی این دانشگاه، در هر عمل پیوند بیش از 100 نفر با هماهنگی و همکاری گروهی، تلاش می‌کنند این ایثارگری را به ثمر بنشانند و جان تازه‌ای در وجود بیماران دردمند ایجاد کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ابراهیم خالقی در حاشیه هزارمین عمل اهدای عضو اظهار کرد: در سال 1380 که اهدای عضو از اهداکنندگان مرگ مغزی در مشهد کلید خورد تنها سه اهدای عضو صورت پذیرفت اما با تلاش شبانه‌روزی و فرهنگ‌سازی در زمینه اهدای عضو این میزان در سال گذشته به 125 مورد اهدای عضو رسید که این امر نشان می‌دهد این فرهنگ به‌خوبی در میان مردم نوعدوست و ایثارگرمان جا باز کرده است.

وی در خصوص هزارمین عمل اهدای عضو بیان کرد: آقای 55 ساله که به علت مرگ مغزی از بیمارستان شهید کامیاب به این مرکز معرفی شده بود پس از رضایت خانواده‌اش و مراحل تأیید مرگ مغزی مورد عمل اهدا عضو قرار گرفت و موجب نجات وادامه زندگی 4 بیمار نیازمند به عضو شد.

مسئول فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در بسیاری از کشورها پس از شیوع بیماری کووید19 عمل اهدای عضو متوقف شده است، خاطرنشان کرد: اما در ایران با انجام تست‌های ویژه اعمال اهدای عضو ادامه داشت البته به دلیل شیوع این بیماری تعداد عمل‌های پیوند عضو کاهش داشت به گونه‌ای که اگر بیماری کرونا شیوع پیدا نمی‌کرد، دانشگاه علوم پزشکی مشهد قطعا در اردیبهشت و یا خرداد سال جاری به هزارمین پیوند دست پیدا می‌کرد.

خالقی با اشاره به اینکه  تا کنون یک هزار و 550 پیوند کلیه از اهداکنندگان مرگ مغزی در این دانشگاه انجام شده است، اظهار کرد: با انجام این عمل‌ها رنج و درد بیماران نارسایی کلیوی که مجبور به انجام دیالیز هستند پایان یافت و توانستند به زندگی اجتماعی و کاری خود بازگردند.

وی با بیان اینکه 780 مورد پیوند کبد نیز انجام شده است که از این تعداد 363 مورد در مشهد و مابقی در شیراز انجام شده است، گفت: تا سال 92 پیوند کبد در دانشگاه مشهد انجام نمی‌شد و بیشتر کبدهای آماده پیوند به شیراز ارسال می‌شد.

مسئول فراهم‌آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه 70 مورد پیوند قلب، 898 مورد پیوند قرنیه، 700 مورد پیوند پوست، سه پیوند ریه، 7 پیوند همزمان کبد و کلیه، 9 مورد پیوند کلیه و پانکراس از دیگر آمارهای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد است، بیان کرد: در مجموع 4 هزار و صد نفر عضو یا بافت دریافت کردند.

خالقی تصریح کرد: انجام عمل پیوند در دانشگاه علوم پزشکی مشهد نشانه سطح بالای علمی اساتید این دانشگاه است زیرا دانشگاه‌های محدودی فقط توان انجام عمل پیوند عضو را دارند و دانشگاه علوم پزشکی مشهد تنها دانشگاه در ناحیه شرق و شمال شرق کشور برای اهدای عضو است.

وی با تاکید بر اینکه میزان بقای گیرندگان عضو پیوندی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حد آمار جهانی است، اظهار کرد: پیوند کبد، کلیه، قلب، پانکراس، ریه، پیوند همزمان کلیه و کبد، کلیه و پانکراس، پوست و قرنیه و بیشتر پیوندهایی که در دنیا انجام می‌شود در دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز انجام می‌شود.

مسئول واحد فراهم‌آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضمن تجلیل از خانواده بیماران مرگ مغزی به دلیل این ایثار و مهربانی که در حق دیگران انجام می‌دهند از رئیس دانشگاه و معاونت درمان نیز به‌دلیل حمایت‌هایی که از حوزه پیوند عضو انجام می‌دهند، قدردانی کرد.

انتهای پیام/ 70051

منبع: فارس

کلیدواژه: ابراهیم خالقی دانشگاه علوم پزشکی مشهد پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد دانشگاه علوم پزشکی مشهد فراهم آوری اعضای پیوندی مورد پیوند انجام شد مرگ مغزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۷۳۲۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هرساعت اضافه‌کار پرستاران ۲۰۰۰۰ تومان است/احتمال افزایش مبلغ

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد از احتمال افزایش مبلغ اضافه کار پرستاران در سال جاری خبر داد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محمود محمدزاده شبستری امروز در افتتاحیه هشتاد و دومین اجلاس مدیران پرستاری کشور که با حضور معاون پرستاری وزارت بهداشت و جمعی از مدیران پرستاری دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در مشهد مقدس برگزار شد، با اشاره به تلاش‌های صورت گرفته برای رفع مسائل صنفی حرفه پرستاری بیان کرد: طی جلسه‌ای که با وزیر بهداشت و اعضای سازمان برنامه و بودجه داشتیم مشکلاتی مانند پایین بودن اضافه‌کار پرستاران را به این سازمان منتقل کرده‌ایم. در حال حاضر اضافه کار پرستاران به طور میانگین در حدود 20 هزار تومان است که مبلغ بسیار پایینی است و ما این مسائل را در سازمان برنامه مطرح کردیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ابراز امیدواری نسبت به رفع مشکلات حوزه پرستاری ادامه داد: استخدام پرستاران جدید، جایگزینی پرستارانی که بازنشسته می‌شوند و افزایش مبلغ اضافه کار پرستاران را با سازمان امور اداری و استخدامی نیز در میان گذاشتیم و پیرو مسائل مطرح شده در این جلسات، احتمالاً میزان اضافه کار پرستاران در سال جاری افزایش خواهد یافت.

تدوین لایحه حمایت از حقوق پرستاران با هدف بهبود معیشت

شبستری گفت: اولین نکته‌ای که درباره مدیریت ما پرستاران وجود دارد این است که باید بدانیم برای چه هدفی وارد این حرفه‌ شده‌ایم. آن‌چه اهمیت دارد این است که خداوند، مردم و کارکنان از عملکردمان رضایت داشته باشند.

وی افزود: در همین راستا میثاق نامه مدیران دانشگاه علوم پزشکی مشهد تدوین و وظایف و اهداف هر مدیر مشخص‌شده تا اثرگذاری و بهره‌وری در عملکرد همکاران افزایش بیشتری داشته باشد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر اینکه حضور میدانی در بیمارستان‌ها و در میان مردم باعث موفقیت ما در عرصه مدیریت می‌شود، گفت: احصای مشکلات از طریق حضور در بین اقشار مختلف مردم و گروه‌های مختلف شغلی در بیمارستان میسر می‌شود. تاثیرگذاری حضور میدانی مدیران بسیار زیاد است و خلاهای موجود بین مدیران پرستاری و همکاران‌شان یا بیماران را پر می‌کند.

مشکل جذب نیروهای کمک پرستاری

در ادامه این مراسم، محمدصادق معلم‌زاده؛ معاون درمان دانشکده علوم پزشکی تربت جام نیز اظهار کرد: حدود 90 درصد کارکنان حوزه پرستاری در بیمارستان‌ها فعالیت دارند؛ البته ما کمبود شدید پرستار را مانند بسیاری از دانشگاه‌های دیگر داریم و امیدواریم با استخدام نیروهای جدید بتوانیم این کمبود را مرتفع کنیم.

وی افزود: همچنین در بحث نیروهای کمک پرستاری ما ردیف‌های استخدامی نمی‌توانیم داشته باشیم و بنابراین این نیروها به صورت شرکتی و از محل منابع داخلی دانشگاه‌ها جذب می‌شوند و لذا امیدواریم شرایطی مهیا شود تا بتوانیم این نیروها را در قالب دیگری جذب کنیم.

معلم‌زاده ادامه داد: تعرفه پرستاری سال 1402 تا تیرماه پرداخت شده است و در برخی بخش ها مانند دیالیز و اتاق عمل نیز برخی ضرایب نیاز به اصلاح دارد تا احساس بی عدالتی در بین همکاران پرستاری ایجاد نشود.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تربت جام با بیان اینکه یکی از اقدامات خوب در علوم پزشکی تربت جام بحث ایجاد جهش در زمینه انجام جراحی‌های پیوند بود، تصریح کرد: در سال 99 که واحد شناسایی پیوند را در دانشگاه ایجاد کردیم شاخص اهدای عضو صفر بود اما الان به 31.3 رسیده است و تا الان 21 اهدا و 79 عضو پیوندی داشته‌ایم و در کشور رتبه پنجم را بین دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور کسب کرده‌ایم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وضعیت بلاتکلیف بیمارستان مهرگان مشهد
  • درآمد ۱۰۰۰ میلیاردی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از گردشگری سلامت در ۱۴۰۲
  • درآمد ۱۰۰۰ میلیاردی مشهد از گردشگران سلامت در ۱۴۰۲
  • کشف بیش از دو هزار کالای آرایشی و بهداشتی تقلبی در فروردین ماه
  • نجات جان ۶ بیمار با اهدای اعضای بیمار ۴۴ ساله مشهدی
  • اهدای عضو بیمار مشهدی نجات‌ بخش جان ۶ بیمار
  • اعضای بیمار مرگ مغزی به ۶ نفر در مشهد اهدا شد
  • اهدای عضو بیمار مشهدی نجات‌بخش جان ۶ بیمار
  • اعضای بیمار مرگ مغزی در مشهد جان چهار نفر را نجات داد
  • هرساعت اضافه‌کار پرستاران ۲۰۰۰۰ تومان است/احتمال افزایش مبلغ