Web Analytics Made Easy - Statcounter

امتداد - یک تحلیل‌گر اقتصادی گفت: بانک مرکزی به تازگی اعلام کرده که می‌خواهد ترازنامه بانک‌ها را کنترل کند. این مسیر بسیار سیاست درست و خوبی است و مطمئناً هم اگر شروع شود نتایج خوبی از آن حاصل می‌شود.

 به گزارش پایگاه خبری امتداد ، رییس کل بانک مرکزی ایران، چند ماه پیش با اشاره به تغییر رویکرد بانک مرکزی برای اصلاح ساختار پولی کشور گفته بود: «ما سیاست‌های ارزی را اصلاح کرده‌ایم و به سمت مدیریت علمی ارز و تامین کالاهای اساسی دارو و مواد اولیه رفته‌ایم و سیاست‌های اعتباری را در جهت تامین منابع برای تولید و مولد کردن تسهیلات بانکی اصلاح کرده‌ایم تا مستقیم به تولید برسد و در سیاست‌های نظارتی، کنترل بر بانک‌ها و کاهش ناترازی آنها را هدف قرار دادیم و انشاءالله سیاست‌های احتیاطی را ترمیم می‌کنیم و در سیستم‌های فناوری، کنترل‌های بسیار جدی را بر روی تراکنش‌ها گذاشته‌ایم و با پولشویی به طور جدی مبارزه می‌کنیم».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا با گذشت دو ماه از این سخنان، اقدامات زیادی از سوی بانک مرکزی برای کنترل تورم صورت گرفته است. با این حال، نرخ تورم علاوه بر سیاست‌های بانک مرکزی از شاخص‌های دیگری نیز تاثیر می‌پذیرد. که بخشی از آن متوجه اتفاقات بین‌المللی و بخشی نیز متوجه وزارتخانه‌ها است که وظیفه مدیریت و ریل‌گذاری مسیر حرکت نقدینگی شرکت‌ها و کارآفرینان در جهت تولید را به عهده دارند.

بسیاری از کارشناسان اقتصادی با ابراز امیدواری به سیاست‌های بانک مرکزی، به دولت و وزارتخانه‌ها توصیه می‌کنند همزمان با این سیاست‌ها، با کاهش هزینه‌ها و مدیریت تخصیص منابع، نقدینگی را به سمت تولید واقعی هدایت کنند که عامل مهمی در کاهش تورم روانی کالاها و خدمات است.

فرید ضیاءالملکی، کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار ایبِنا، تورم وابسته به نرخ ارز را تنها تا مقدار معینی منطقی دانست و گفت: همانطور که در قانون برنامه ششم توسعه ما به آن اشاره شده است، افزایش نرخ ارز تفاوت تورم ایران با تورم کشورهای آمریکایی و اروپایی است که ارز آنها مورد استفاده ما در واردات و صادرات قرار می‌گیرد. یعنی این تفاوت نرخ ارز درصدی نرخ تورم را تغییر می‌دهد که طبیعی است، اما افزایش نرخ تورم بعد از آن دیگر منطقی نیست.

وی برای ایجاد تعادل در نرخ ارز، اقدامات هماهنگ و ریشه‌ای را کارساز عنوان کرد و افزود: یکی از کارهای ضروری که باید دولت در پیش بگیرد کاهش هزینه‌ها است و باید تا حد ممکن نقدینگی بازار کنترل شود.

ضیاءالملکی با اشاره به سیاست‌های برخی وزارتخانه‌ها اظهار کرد: باید با در پیش گرفتن سیاست‌های مدیریت درست هزینه‌های بیهوده و اضافی را کاهش داد تا نقدینگی کنترل شود، اما در حالی که ما منابع کافی نداریم، هزینه‌ها را هم زیاد می‌کنند که افزایش نقدینگی می‌انجامد و بعد تلاش می‌کنند این نقدینگی وارد بورس شود که تنها در کوتاه‌مدت موثر است. چرا که تصمیماتی که گرفته می‌شود در راستای صیانت از سهام مردم نیست و نتیجه این می‌شود که شاهد افت‌های شدیدی در بورس هستیم.

این اقتصاددان تصریح کرد: بنابراین این سیاست‌ها باید هماهنگ، ریشه‌ای و با استراتژی‌های بلندمدت و میان‌مدت برنامه‌ریزی شود. وی درباره عملکرد بانک مرکزی هم خاطرنشان کرد: بانک مرکزی به تازگی اعلام کرده که می‌خواهد ترازنامه بانک‌ها را کنترل کند. این مسیر را اگر چه بانک مرکزی دیر آغاز کرده اما بسیار سیاست درست و خوبی است و مطمئناً هم اگر شروع شود نتایج خوبی از آن حاصل می‌شود.

ضیاءالملکی در پایان با اشاره به اینکه سپرده‌هایی که بانک‌ها خلق می‌کنند موجب رشد نقدینگی می‌شود، گفت: بانک مرکزی نباید بگذارد بانک‌ها سپرده بیش از حد مجاز دریافت کنند و این تصمیم بسیار درستی است که می‌تواند جلوی رشد نقدینگی را بگیرد.

منبع: امتداد نیوز

کلیدواژه: بانک مرکزی هزینه ها سیاست ها نرخ ارز بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۷۴۶۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شما یا نمیدانید یا میخواهید که ندانید!

به گزارش انتخاب، عبدالناصر همتی رئیس کل اسبق بانک مرکزی در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت : خبرگزاری رسمی دولت ⁩، به طور بسیار مبتدی، مدعی شد که تحلیل اینجانب در مورد ‌ نرخ تورم ⁩ اشتباه است! 

‏این خبرگزاری متوجه این موضوع هست که من نیز به مانند رئیس جمهور دولت سیزدهم که در مقام مقایسه عملکرد،به امار تورم بانک مرکزی در شهریور ۱۴۰۰ استناد می کردند،به آمار بانک مرکزی در خصوص نرخ تورم سال ۱۴۰۲ استناد نموده ام، نه به نرخ تورم نقطه به نقطه اعلام شده توسط مرکز آمار!

یک دانشجوی کارشناسی سال اول اقتصاد، تفاوت تورم نقطه به نقطه و تورم سالانه را به خوبی می داند ولی شما یا نمی دانید یا میخواهید که ندانید. 

‏هر توجیهی که بیان کنید، دولت بایستی پاسخگوی کوچک شدن سفره مردم و کاهش ارزش ریال باشد. 

‏این دو مورد را چگونه توجیه می کنید؟!

دیگر خبرها

  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی، بدتر از تحریم خارجی است
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی بدتر از تحریم خارجی است
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی در کشور بدتر از تحریم خارجی است
  • بانک مرکزی: تورم کاهشی می‌شود | کاهش رشد پایه پولی به ۲۸.۱ درصد
  • نقدینگی کنترل نمی‌شد، گرفتار ابَر تورم می‌شدیم
  • جایگزین اسکناس کیلویی
  • شقاقی: تصمیمات سخت کنترل تورم مشاهده نمی‌شود؛ نرخ واقعی تورم کشور چه عددی است؟
  • شما یا نمیدانید یا میخواهید که ندانید!
  • سقف تراکنش‌های بانکی در یک روز چه قدر است؟
  • سرگیجه با آمار تورم