Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-05@20:02:03 GMT

تکنیک های جالب برای تشخیص فریب

تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۷۵۰۶۰

تکنیک های جالب برای تشخیص فریب

به گزارش افکارنیوز،  افزایش بار شناختی شما از یک فرد دروغگو باعث خواهد شد که احتمال تشخیص فریب را در ذهنتان افزایش دهید چراکه یک فرد راستگو به سادگی حقیقت را منتقل می‌کند و به پردازش شناختی کمی احتیاج دارد اما در مقابل، افراد دروغگو باید پردازش شناخت و ادراک خود را بالاتر ببرند، زیرا آن‌ها باید مجموعه‌ای از واقعیت‌های ساخته شده در ذهنشان را به خاطر بسپارند و علاوه بر این، باید مراقب کلام و رفتارهای خود باشند تا قادر به کنترل کردن هدف دروغشان باشند تا بتوانند باورپذیری دروغشان را بالا ببرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مطالعات اخیر روی فریب ، فعالیت‌هایی را معرفی کرده‌اند که بار ادراک بیشتری از مسئله فریب را به انسان اضافه می‌کند و باعث می‌شود که دریابیم چه کسی در حال دروغ گفتن به ما است و با این فعالیت‌ها می‌توانیم تشخیص دهیم که چه کسی قصد فریب دادن ما را دارد که علائم آن می‌تواند عدم قطعیت، ابهام در جزئیات روایت، تأخیر در پاسخ دادن به سؤالات با مکث مکرر در کلام یا بروز برخی نشانه‌ها در اعضای بدن است که با سه تکنیک مؤثر می‌توان افراد فریبکار را شناخت.

یادآوری وارونه رویداد

اولین تکنیک برای تشخیص این که یک فرد قصد فریب دادن شما را دارد، این است که از او بخواهید تا داستان خود را به ترتیب معکوس تعریف کنید چون افراد فریبکار تمایل دارند داستان‌های خود را به ترتیب تاریخی طراحی کنند به گونه‌ای که داستان را از ابتدای ماجرا آغاز می‌کنند و واقعیت‌های ساختگی را به ترتیب کنار هم می‌چینند و پس از ساخته شدن، آن را بارها و بارها تمرین می‌کنند تا زمانی که تمام اتفاقات را به خاطر سپردند، آن داستان دروغین را بدون تردید تکرار کنند.

افراد فریبکار به ندرت داستان‌های خود را به ترتیب معکوس به خاطر می‌سپارند و این عمل می‌تواند تضمین کننده تشخیص فریب باشد. در این میان، افراد راستگو در بیان یک داستان به ترتیب معکوس مشکل کمی دارند اما در مقابل، افراد دروغگو برای اینکه داستان را از آخرین اتفاق به سمت اولین رویداد تعریف کنند، نیاز به پردازش ادراکی بیشتری دارند پس اگر فکر می‌کنید کسی قصد فریب دادن شما را دارد، از او بپرسید: «چه اتفاقی افتاده است؟ اما داستان را از آخرین رویداد شروع کنید.»

تردید در گفتار افراد فریبکار به وضوح مشاهده می‌شود و واقعیت‌هایی که آن‌ها از داستانشان بازگو می‌کنند در ترتیب منطقی قرار نمی‌گیرند و در نهایت خسته می‌شوند که همه این‌ها، علائم دروغ گفتن فرد است.

پرسیدن سؤالات غیر قابل پیش‌بینی

تکنیک دوم این است که از فردی که به او مشکوک شده‌اید، سؤالات غیر قابل پیش‌بینی بپرسید چون افراد فریبکار به آن‌ها فکر نکرده‌اند و پاسخ آن‌ها را نمی‌دانند.

افرادی که قصد دارند دیگران را فریب دهند، معمولاً جواب سؤالات احتمالی را دارند چراکه آن‌ها را تمرین می‌کنند اما به ندرت به سؤالاتی درباره احساسشان هنگام وقوع آن حادثه فکر می‌کنند و با مشقت درباره احساساتشان صحبت می‌کنند زیرا در واقعیت چنین احساسی را تجربه نکرده‌اند و از آنجا که سؤال پرسیده شده از آن‌ها غیر قابل پیش‌بینی بوده، نمی‌توانند احساس خود را بازگو کنند.

تردید در گفتار، پاسخ دادن به سؤال با سؤالی دیگر و استفاده از کلمات پر کننده‌ای مانند «آ» و «آم» همگی نشانه این است که فرد در حال فکر کردن است و دروغ می‌گوید.

حفظ ارتباط چشمی

سومین تکنیکی که می‌توانید از آن استفاده کنید این است که از طرف مقابلتان بخواهید تا ارتباط چشمی خود را با شما حفظ کند چرا که این کار می‌تواند شناخت شما را از فرد مقابل افزایش دهد و این نوع برقراری ارتباط تفاوت‌های چشمگیر بین یک فرد دروغگو و راستگو را مشخص می‌کند اما باید بدانید که اگر درخواست شما از طرف مقابل برای ارتباط چشمی افزایش پیدا کرد، می‌تواند نشان دهنده این باشد که فرد در حال دروغ گفتن به شما است.

درخواست تماس چشمی باعث تشدید شاخص های کلامی و غیرکلامی فریب می‌شود و احتمال تشخیص فریب را افزایش می‌دهد و مدت‌هاست که والدین از این روش برای تعیین دروغ گفتن فرزندان خود استفاده می‌کنند و این خواسته که اغلب شنیده می‌شود "وقتی با من صحبت می کنی در چشمانم نگاه کن" شایسته است.

با این حال، هنگام صحبت با دیگران برای درخواست ارتباط چشمی از آن‌ها جانب احتیاط را رعایت کنید چون فرهنگ‌ها متفاوت است و برخی از افراد با این مقوله مشکل داشته باشند و یا احتمال دارد که افراد خاصی مانند کسانی که از اوتیسم رنج می‌برند، از ارتباط چشمی جلوگیری کنند.

با این روش‌ها و تکنیک‌ها افرادی را که قصد دارند به شما دروغ بگویند شناسایی کنید و دیگر فریب هیچکس را نخورید.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: فریب تشخیص فریب افراد فریبکار ارتباط چشمی دروغ گفتن یک فرد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۷۵۰۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید میکروقطره‌هایی که برای تشخیص دقیق بیماری استفاده خواهند شد

تیمی از محققان دانشگاه صنعتی نانیانگ سنگاپور میکروقطره‌هایی ایجاد کرده‌اند؛ این میکروقطره‌ها زمانی که تحت تابش نور لیزر قرار می‌گیرند، امکان شناسایی نشانگرهای زیستی پروتئین و ویروسی در آنها فراهم می‌شود. این روش را می‌توان برای تشخیص انواع بیماری‌های خاص به کار برد.

به گزارش ایسنا، این میکروقطرات، تقریباً یک سوم قطر یک رشته موی انسان بوده و می‌توانند به طور بالقوه در جریان خون حرکت کنند تا به تمام قسمت‌های بدن انسان برسند و ذراتی به نام اگزوزم را که توسط سلول‌ها ترشح می‌شوند، شناسایی کنند. اگزوزوم‌ها به عنوان نشانگرهای زیستی در شناسایی بیماری‌ها عمل می‌کنند.

چن یو چنگ، از دانشکده مهندسی برق و الکترونیک این دانشگاه که این تیم تحقیقاتی را به همراه دکتر فانگ گوئوچنگ رهبری می‌کرد، گفت: این میکروقطرات همچنین می‌توانند جایگزین دقیق‌تری برای درمان فوتودینامیک ارائه دهند که از داروی فعال شده با نور استفاده می‌کند.

نتایج این پروژه در قالب مقاله‌ای در نشریه Nano Letters منتشر شده است.

این تیم تحقیقاتی از یک کریستال مایع برای ایجاد ریز قطرات استفاده کرد، سطح این قطرات با آنتی‌بادی‌های مختلف پوشانده شد. این آنتی‌بادی‌ها می‌توانند با پروتئین‌های مختلف که توسط ویروس‌ها تولید می‌شود، واکنش نشان دهند و آنها را به نشانگرهای بیماری تبدیل کنند.

این میکروقطره‌ها به عنوان نقطه کانونی برای نور لیزر عمل می‌کنند. هنگامی که لیزر وارد قطره می‌شود، انرژی و نور آن تقویت می‌شود؛ زیرا لیزر قبل از خروج از قطره به طور مکرر در داخل قطره پراش پیدا می‌کند. این پراش‌ها سیگنال قوی‌تر ایجاد می‌کند که از قطره ساطع می‌شود و منجر به شناسایی دقیق‌تر بیماری می‌شود.

هنگامی که یک میکروقطره با پروتئینی برخورد می‌کند که با یکی از آنتی‌بادی‌های متصل به آن واکنش نشان داده شده، طول موج نور منعکس شده از میکروقطره تغییر می‌کند که نشان دهنده وجود بیماری یا عفونت است.

محققان با اندازه‌گیری تغییر طول موج در حین خروج از  میکروقطره، از این فناوری در آزمایش‌ها برای تشخیص موفقیت‌آمیز اختلالات عصبی، بیماری‌های ژنتیکی و سلول‌های سرطانی استفاده کرده‌اند.

پروفسور چن گفت: استفاده از لیزر به ما امکان می‌دهد تغییرات بیولوژیکی ظریف را تقویت کنیم، زیرا آنها حتی در محیط‌های عمیق بافت عملکرد خوبی دارند. لیزرها انسجام و شدت قوی و نسبت سیگنال به نویز بالا دارند که همگی منجر به تشخیص دقیق‌تر می‌شوند. محققان معتقدند این میکروقطره‌ها کاربردهای بالقوه‌ای در غربالگری دارو دارند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بیماری پارکینسون را سه سوته تشخیص دهید
  • مایکروسافت استفاده از هوش مصنوعی برای پلیس آمریکا را ممنوع کرد
  • برگه‌های آزمایش الکی!
  • معنی جالب جنگ زرگری + فیلم
  • چند تکنیک برای درمان سنگ صفرا؛ بهترین نوشیدنی برای سنگ کیسه صفرا چیست؟
  • مصلحت قطعی همچنان در انتظار تصمیم مجمع تشخیص مصلحت نظام
  • موساد دستگاه‌های تشخیص چهره را در نوار غزه نصب کرد
  • چرا رتیل‌ها مودار هستند؟
  • تولید میکروقطره‌هایی که برای تشخیص دقیق بیماری استفاده خواهند شد
  • حقایق جالب درباره چپ دست‌ها که احتمالا نمی دانستید