Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-26@19:06:35 GMT

آیا ترامپ می‌تواند آرای الکترال را دور بزند؟

تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۷۵۵۲۳

آیا ترامپ می‌تواند آرای الکترال را دور بزند؟

به گزارش افکارنیوز،

 رهبران حزب جمهوری‌خواه در 4 ایالت مهم که جو بایدن در آنها به پیروزی رسیده است می‌گویند در یک طرح قانونی مشکوک که هدف از آن تغییر آرای الکترال به سود دونالد ترامپ است مشارکت نمی‌کنند. اظهار نظر آنها عملاً طرح نصف و نیمه‌ی تعدادی از جمهوری‌خواهان را که به عنوان آخرین راه حل حفظ ترامپ بر مسند قدرت مطرح کرده بودند معلق کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قانون‌گذاران جمهوریخواه در آریزونا، میشیگان، پنسیلوانیا و ویسکانسین می‌گویند در فرایند انتخاب اعضای کالج الکترال مداخله نمی‌کنند. رأی اعضای کالج الکترال عملاً پیروزی یک نامزد را در انتخابات نهایی و قطعی می‌کند. به باور تحلیلگران، اقدام احتمالی این قانون‌گذاران می‌توانست فرایند برگزاری انتخابات را خدشه‌دار کند.

"راستی باورز،" سخنگوی جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان ایالت آریزونا در این خصوص می‌گوید: «به هیچ وجه نمی‌توانم تصور کنم در فعالیت اعضای کالج الکترال مداخله کنیم مگر اینکه مواردی از تقلب را مشاهده کنم که این امر تا کنون رخ نداده است. قانون اعضای کالج الکترال را مکلف کرده است بر مبنای رأی مردم اقدام کنند.»

بر اساس طرح هواداران ترامپ، کنگره‌های ایالت‌هایی که جمهوری‌خواهان در آنها اکثریت دارند باید پیروزی بایدن را در ایالت‌هایشان مردود و افرادی را به کالج الکترال معرفی کنند که به نفع دونالد ترامپ رأی دهند. گرچه نتیجه این اقدام نامشخص است، برداشت هواداران طرح مزبور بر مبنای مداخله دادگاه عالی محافظه‌کار آمریکا در منازعات مرتبط استوار است.

هواداران ترامپ از جمله "ران دسنتیس،" فرماندار حامی ترامپِ ایالت فلوریدا از این طرح حمایت کرده اند و می‌توان آن را نمونه‌ای از اطلاعات گمراه‌کننده و ادعا‌های اشتباه در میان حامیان ترامپ درباره صحت انتخابات ارزیابی کرد.

نظریه مذکور در این حقیقت ریشه دارد که قانون اساسی آمریکا به قانون‌گذاران ایالت‌ها اختیار می‌دهد درباره فرایند انتخاب اعضای کالج الکترال تصمیم‌گیری کنند. همه ایالت‌ها پیشتر با رأی خود پذیرفته‌اند که این اختیار به مردم تفویض شود تا آنها با رأی خود، اعضای کالج الکترال را به سود فرد پیروز در انتخاباتِ هر ایالت تعیین کنند.

تنها فرصت برای مداخله قانون‌گذاران ایالت‌ها در این فرایند، یک تبصره در قوانین فدرال است که این امر را تنها در صورت شکست در برگزاری انتخابات مجاز می‌شمارد.

اگر نتیجه انتخابات تا میانه ماه دسامبر (اواخر آذر) نامشخص باشد، قانون‌گذاران جمهوری‌خواه می‌توانند در ضرب‌الاجل معرفی اعضای کالج الکترال اعلام کنند ترامپ در انتخابات پیروز شده است و افرادی را به کالج الکترال معرفی کنند که حامی ترامپ هستند.

اما به گفته کارشناسان حوزه حقوق، مشکل اینجاست که نتیجه انتخابات کاملاً مشخص است و ابهامی نیز در آن وجود ندارد. بایدن در تمامی این ایالت‌ها پیروز شده است. وقتی وزارت امنیت داخلیِ تحت کنترل ترامپ نیز اعلام کرده در انتخابات مداخله نشده و این انتخابات «در تاریخ آمریکا ایمن‌ترین مورد» بوده است، مطرح کردن استدلال شکست انتخابات بسیار دشوار به نظر می‌رسد. اختلاف آرای مردمی بایدن با ترامپ بیش از 5 میلیون رأی است و تا کنون شواهدی درباره موارد گسترده تقلب و مشکلات در شمارش آرا در انتخابات مشاهده نشده است.

کمپین ترامپ و هوادارانش دعاوی حقوقی متعددی را به هدف جلوگیری از تأیید نتیجه انتخابات در ایالت‌های مختلف مطرح کرده اند. اما تا کنون آنها به پایینترین سطح از موفقیت دست یافته‌اند چرا که در 11 روزی که از برگزاری انتخابات می‌گذرد، دست‌کم 10 شکایت آنها در دادگاه‌ها مردود اعلام شده است. در دو مورد شکایت مهم باقیمانده نیز کمپین ترامپ از مقامات میشیگان و پنسیلوانیا خواسته است تا بایدن را به عنوان پیروز انتخابات در این ایالت‌ها معرفی نکنند. کارشناسان معتقدند دادگاه‌ها قادر نیستند در نهایت و پیش از ضرب‌الاجل اواسط دسامبر، ایالت‌ها را از انتخاب اعضای کالج الکترال منع کنند.

حتی اگر ترامپ در یکی از این دعاوی حقوقی پیروز شود، یک مانع مهم دیگر باقی می‌ماند: کنگره باید در این منازعه و پذیرش اعضای کالج الکترال داوری کند. اگر مجلس نمایندگانِ تحت کنترل دموکرات‌ها و سنای تحت کنترل جمهوری‌خواهان نتوانند در این خصوص توافق کنند، تعیین تکلیف انتخاب رئیس‌جمهور در 20 ژانویه -- پایان دوره دونالد ترامپ و مایک پنس -- بر عهده رئیس مجلس نمایندگان خواهد بود. او نیز کسی نیست جز نانسی پلوسی که خود یک دموکرات است.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: بایدن جمهوریخواه انتخابات انتخابات بایدن جمهوریخواه ترامپ آرای الکترال اعضای کالج الکترال قانون گذاران ایالت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۷۵۵۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری انتخابات کنگره سراسری اعضای شورای مرکزی جوانان هلال احمر 

انتخابات کنگره سراسری اعضای شورای مرکزی جوانان هلال احمر برگزار شد. عباسعلی محمدزاده رئیس اداره دانشجویی سازمان جوانان در خصوص نحوه گزینش این افراد گفت: اعضا پس از مرحله شهرستان وارد مرحله استانی شدند که پس از انتخاب به عنوان برگزیدگان شورای مرکزی معرفی شدند.

محمدزاده شعار کنگره را جوانان، مشارکت، مسئولیت پذیری بیان کرد و افزود: این برنامه بر اساس اهداف جمعیت هلال احمر در راستای ارتقای مشارکت جوانان و مشارکت دادن آنها در تصمیمات مربوط به فعالیت‌های این عزیزان اجرا شد تا با تصمیم‌گیری مناسب در خصوص فعالیت‌های جوانان بتوانیم از آنها به عنوان افرادی تصمیم ساز و مؤثر در امور مربوطه بهره‌مند شویم تا در آینده نیز جامعه‌ای مسئولیت پذیر و مؤثر را شاهد باشیم.

وی ادامه داد: با برگزاری انتخابات در ششمین کنگره سراسری اعضای سازمان جوانان جمعیت هلال احمر که به مدت ۳ روز در مجموعه فرهنگی ورزشی دشت بهشت محمد شهر (استان البرز) برگزار شد، طی آن دبیران شاخه جوانان، روستایی و خانه‌های هلال، دانشجویی پیشنهادات، دیدگاه‌ها و برنامه‌های خود در زمینه‌های مختلف آموزشی، فرهنگی و اجتماعی بیان کردند.

رئیس اداره دانشجویی سازمان جوانان افزود: در هر شاخه ۵ نفر به عنوان اعضای منتخب اصلی و ۲ نفر به عنوان عضو علی‌البدل با آرای حاضران جهت تشکیل شورای مرکزی انتخاب شدند

بر اساس این گزارش؛ وریا فلاحی (کردستان)، آکو مرادی (کرمانشاه)، امجد خیاط (آذربایجان غربی)، پیام زمانی (همدان)، مهدی اکبری (فارس) اعضای اصلی شاخه جوانان و ابراهیم ممتاز (اصفهان) و سید مهدی حسنی (زنجان) به عنوان عضو علی‌البدل انتخاب شدند.

در شاخه دانشجویی کامکار متین (تهران)، مهدی مجدی زاده (خراسان رضوی)، محمدرضا سبکتکین (اصفهان)، سمانه رواز (هرمزگان)، محمد هادی جعفری (زنجان) و هادی الهیاری (خراسان جنوبی) و سارا مدملیلی وند (خوزستان) به عنوان عضو اصلی معرفی شدند.

در شاخه روستایی و خانه‌های هلال نیز محمدرضا فروتن (اردبیل)، مهدی رضایی (همدان)، نگار زینی وند (لرستان)، یعقوب، جنجال (چهارمحال بختیاری)، فاطمه علمشاهی (قزوین) اعضای اصلی و فاطمه ابراهیمی زاده (یزد) وکاثوم حسانی (کهگیلویه و بویراحمد) به عنوان اعضای علی‌البدل انتخاب شدند.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی رفاه و تعاون

دیگر خبرها

  • فهرست دانشگاه‌های آمریکا که شاهد تظاهرات حمایت از فلسطین هستند
  • دولت نباید اقتصاد کشور را به موضوع ارز گره بزند
  • راهیابی نمایندگان اتاق بازرگانی ارومیه به هیات رئیسه اتاق مشترک ایران و ترکیه
  • رئیس جمهوری با حدود یکصد اتهام
  • بایدن یا ترامپ؟ / کدام نقاط ابهام، سرنوشت کاخ سفید را غیرقابل پیس‌بینی کرده؟
  • سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
  • پیروزی ترامپ و بایدن در انتخابات مقدماتی پنسیلوانیا
  • برگزاری انتخابات کنگره سراسری اعضای شورای مرکزی جوانان هلال احمر 
  • برگزاری انتخابات کنگره سراسری اعضای شورای مرکزی جوانان هلال احمر
  • اعلام جنگ علیه ترامپ!