Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/سمنان رئیس شورای اسلامی شهر سمنان معتقد است که با تصویب لایحه مدیریت واحد خدمات شهری که هم‌اکنون تقدیم مجلس شده، زمینه‌های لازم برای رشد و توسعه بهتر شهرها در کشور فراهم می‌شود.

سیدمسعود سیادتی که در دفتر ایسنا حضور یافته بود در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: با تصویب این لایحه که از دستاوردهای شورای دوره پنجم است، همه خدمات شهری ذیل یک کانون واحد ارائه و همین می‌تواند به رشد و توسعه در مناطق شهری کمک کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه همه کشورهای توسعه‌یافته از مدیریت واحد خدمات شهری بهره می‌برند افزود: اگرچه هنوز راه زیادی مانده تا مناطق شهری در کشور ما به مدیریت واحد خدمات شهری برسند اما بی‌تردید با تصویب این لایحه از سوی نمایندگان مردم، همچون کشورهای اروپایی همه نهادهای خدمات‌رسان ذیل یک دستگاه همچون شهرداری به ارائه خدمت می‌پردازند.

رئیس پارلمان شهری سمنان گفت: اگر نمایندگان مردم ملاحظه‌کاری‌ها را کنار گذاشته و به تصویب لایحه مدیریت واحد خدمات شهری که هم‌اکنون در نوبت رسیدگی است، رای دهند، بسترهای لازم برای برنامه‌ریزی بهتر برای شهرها در کشور فراهم می‌شود و شهرها از این بلیه تعدد دستگاه‌های مسوول نجات می‌یابند.
شوراها باید ذیل مجلس باشند نه وزارت کشور

وی با انتقاد از برخی رویکردهای ناصواب در خصوص شوراهای شهر خاطرنشان کرد: متاسفانه دست‌هایی در کار بود که شوراها را به سمتی سوق دهند که ذیل وزارت کشور قرار گیرند و این در حالی است که شوراها باید باتوجه به ماهیت کاری‌شان، ذیل مجلس شورای اسلامی قرار گیرند.

سیادتی از تعریف شوراهای اسلامی شهر و روستا ذیل وزارت کشور به عنوان بزرگترین محدودیت برای این نهادهای مردمی نام برد و افزود: شوراها همچون مجلس شورای اسلامی یک نهاد قانونگذار است و از همین رو باید ذیل این قوه تقسیم‌بندی شود.

این نماینده شورای اسلامی مرکز استان از شوراهای شهر به عنوان پارلمان شهری نام برد و گفت: پارلمان‌های شهری باید وسیع‌تر و گسترده‌تر شوند.

وی به تعدد و تنوع وظایف و تکالیف شوراها و شهرداری‌ها پرداخت و تصریح کرد: نهادی مثل شهرداری تنها 153 وظیفه ثبت‌شده و تصریح شده دارد و گستره وظایف آن از گورستان و کشتارگاه تا فرهنگسرا و گرمخانه را در برمی‌گیرد و لذا نهادی با این درجه از اهمیت نیازمند نیروهای متخصص و آشنا به این وظایف و تکالیف است.
رئیس شورای اسلامی شهر سمنان، توسعه شوراها را ضروری خواند و گفت: البته این گسترش نباید از طریق نهادهایی همچون شوراهای محله باشد که مشخص نیست که چگونه و چطور باید مدیریت شوند.

کم‌آبی مهمترین معضل امروز سمنان

وی با اشاره به لزوم اعطای اختیارات بیشتر به نمایندگان پارلمان شهری گفت: قانون شوراها باید اختیارات بیشتری به نمایندگان مردم بدهد و وظایف شوراها محدود به یک سری کلی‌گویی‌ها نشود.

سیادتی از آب به عنوان مهمترین معضل امروز سمنان نام برد و اظهار کرد: کم‌آبی امروز مهمترین معضل مرکز استان است اما وظایف و تکالیف شوراها به گونه‌ای است که نمایندگان مردم در شورا نمی‌توانند برای این مهمترین معضل گام چندان موثری بردارند.
وی از اشتغال و وجود برخی آلایندگی‌ها به عنوان دیگر مشکل مبتلابه سمنان نام برد و خاطرنشان کرد: متاسفانه در قوانین بسیاری از این نیازها دیده نشده و مسائل مهمی همچون بحث آلایندگی‌ها، اشتغال شهری و دفن زباله و...در وظایف شوراها دیده نشده است و این در حالی است که شهروندان از نمایندگان خود انتظاراتی در این بخش‌ها دارند.

وی با بیان اینکه تصویب لایحه مدیریت واحد خدمات شهری می‌تواند بستر لازم برای خدمات‌دهی بهتر و هماهنگ را به شهروندان فراهم کند اضافه کرد: در کشورهای توسعه یافته همه خدمات شهری از آموزش و پرورش گرفته تا فضای سبز، پسماند،آب، گاز، برق و..همه و همه ذیل شهرداری‌ها تعریف می‌شود و شهردار که با رای مردم انتخاب می‌شود از وزن و جایگاه ممتازی برخوردار است.

تقلیل شوراهای شهر به شورای شهرداری‌ها

رئیس شورای اسلامی شهر سمنان از آنچه تقلیل شوراهای شهر به شورای شهرداری‌ها می‌خواند به عنوان محصول سوق دادن شوراها به ذیل وزارت کشور دانست و اظهار کرد: باید در قانون شوراها تجدیدنظر شود و شوراها به آن جایگاهی که در خور آن هستند، برسند.

وی در پاسخ به پرسش ایسنا در خصوص عملکرد شورای پنجم گفت: عملکرد شورای اسلامی شهر سمنان در مجموع "موفق"بوده است و یکی از مهمترین دلایل این موفقیت هم حضور نیروهای متخصص و علاقه‌مند در بدنه شورای پنجم است.

سیادتی با بیان اینکه شورای پنجم در سمنان برای اولین‌بار به حوزه گردشگری ورود کرده افزود: خوشبختانه اقدامات بسیار خوبی در حوزه رونق گردشگری در سمنان صورت گرفته است. زیرساخت‌های مناسبی برای رونق بیشتر این صنعت پردرآمد در مرکز استان که از ظرفیت‌های بسیار بالایی در حوزه گردشگری هم برخوردار است، ایجاد شده است.

رئیس پارلمان شهری سمنان از توجه به بافت فرسوده و تاریخی شهر سمنان به عنوان یکی از دستاوردهای شورای پنجم نام برد و تصریح کرد: با تمهیداتی که هم شورا و هم دولت در حوزه بازآفرینی شهری اندیشیده، خوشبختانه شاهد بازگشت جمعیت شهری به بافت فرسوده هستیم.

به گزارش ایسنا بخش دوم این گفت‌وگو متعاقبا در ایسنا منتشر خواهد شد.

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی سیاسی شهرداری سمنان لایحه مدیریت شهری شوراي شهر سمنان شورای اسلامی شهر سمنان نمایندگان مردم پارلمان شهری مهمترین معضل شوراهای شهر شورای پنجم وزارت کشور شهرداری ها نام برد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۸۰۵۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه بهبود سلامت شهری در ایران/ تعامل مدیریت شهری با نظام سلامت

به گزارش خبرگزاری مهر، در نخستین نشست گروه ارتقای سلامت فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۴۰۳، ضمن بررسی سند حمایت طلبی بهبود سلامت شهری، بر لزوم تغییر نگاه مدیران شهرداری‌ها در سطح کشور به حوزه سلامت شهری تاکید شد.

عباس استاد تقی‌زاده عضو گروه ارتقای سلامت فرهنگستان علوم پزشکی و دانشیار سلامت در حوادث و بلایای دانشگاه علوم پزشکی تهران، در معرفی سند حمایت طلبی بهبود سلامت شهری فرهنگستان علوم پزشکی، ضمن تاکید بر تغییر و اصلاح دیدگاه مدیران شهری در سطح کشور و به طور خاص در شهرداری تهران نسبت به حوزه سلامت شهری، گفت: در این حوزه باید از نگاه فیزیکی به مقوله سلامت عبور کرد و ساختارهای مناسب در جهت اجرای برنامه‌های هدفمند برای سلامت شهری هدف‌گذاری شود. این سند در کمیته مخاطرات محیطی گروه علمی ارتقای سلامت فرهنگستان علوم پزشکی تهیه شده است.

وی افزود: رشد شهرنشینی و تغییر اقلیم در کنار سایر عوامل در زمره عوامل اجتماعی سلامت محسوب می‌شوند و این در حالی است که مرکز سازمان جهانی بهداشت (WHO) برای سلامت شهری (urban health) بیکاری، فقر، خشونت و برخی از عوامل دیگر را نیز جز عوامل تعیین کننده سلامت شهری معرفی کرده است.

تقی‌زاده افزود: این مرکز برنامه‌ریزی برای داشتن شهر سالم را مورد بررسی قرار داده است که در آن بسیاری از عوامل شهری مؤثر بر سلامت از جمله دسترسی شهری، شبکه حمل و نقل و…، را جز آن دسته قرار داده است.

عضو گروه ارتقا سلامت فرهنگستان ادامه داد: طبق آمار بانک جهانی، زاغه‌نشینی و اسکان غیررسمی از مهم‌ترین تهدیدات سلامت شهری در کشورهای در حال توسعه خواهد بود که در ایران نیز هم اکنون برخی از کلانشهرها حدود ۲۰ تا ۲۹ درصد جمعیت، مبتلا به این معضل هستند.

دانشیار سلامت در حوادث و بلایای دانشگاه علوم پزشکی تهران اذعان داشت: در سال ۲۰۰۸ برای نخستین بار جمعیت شهرنشینی جهان از ۵۰ درصد عبور کرد و انتظار می‌رود در سال ۲۰۳۰ این رقم در جهان به ۶۰ درصد برسد و در ایران نیز در حال حاضر این رقم، ۷۲ درصد را نشان می‌دهد.

تقی زاده خاطرنشان کرد: پایش و رصد بیماری‌های واگیر و ارتقا سلامت کودکان از جمله زمینه‌هایی است که مدیریت شهری می‌تواند به آن بپردازد. همچنین مسائل فرهنگی و جهان‌بینی شهروندان در کنار عوامل‌محیطی در بحث سلامت شهری حائز اهمیت است و پژوهش‌های ما نیز نشان می‌دهد، قوانین شهرداری‌ها سال‌های ۱۳۷۵ و ۱۳۷۹ تکالیف متعددی را برای شهرداری‌ها مشخص کرده است و جزئیاتی همچون سرویس‌های بهداشتی را نیز در آن لحاظ کرده است و شهرداری‌ها را مسئول سلامت شهری می‌داند اما این مهم در عمل اجرا نشده است.

تقی زاده تاکید کرد: برنامه بهبود سلامت شهری در ایران با ملاحظه چالش‌ها، راهبردها، مأموریت‌ها و اقدامات اجرایی در گروه ارتقا سلامت فرهنگستان علوم پزشکی اکنون تبدیل به یک سند جامع شده است.

وی، تغییر الگوی بیماری‌ها، ضعف در توجه به شاخص‌های سلامت در بخش‌های مختلف توسعه شهری و تراکم بالای جمعیت به خصوص در سکونت‌گاه‌ها، عدم توسعه پایدار فرهنگ سلامت و دیگر عوامل را از جمله چالش‌های سلامت شهری در ایران دانست و افزود: شهرداری‌ها باید بپذیرند که در برنامه‌ریزی‌های خود توانمندسازی شهروندان را در جهت ارتقای سلامت خود لحاظ کنند و اقدامات مثبت انجام شده را توسعه و تداوم بخشند و در این راستا شهرداری می‌تواند در حمایت از برنامه جامع مراقبت‌های سلامت ایران (primary health care) PHC نقش مهمی را ایفا کند و در این راستا می‌توان اختیارات کنونی وزارت بهداشت را در زمینه PHC به آموزش و پرورش و مدیریت کلان برنامه‌ریزی شهری و شهرداری‌ها واگذار کرد.

تقی زاده به بحث سلامت روان اشاره کرد و گفت: امروزه در دنیا بحث روان‌شناسی شهری (urban psychology) مطرح شده است که در آن زیباسازی شهری و دسترسی به خدمات سلامت روان هم دیده می‌شود و باید در دستور کار مدیریت شهری قرار گیرد و در بحث مدیریت شهری علاوه بر شهرداری‌ها، وزارت کشور، وزارت بهداشت، سازمان بهزیستی و بسیاری از دیگر نهادها نیز اهمیت خواهند یافت و در حوزه‌هایی مانند سلامت روان، مشکلات بنیادی باید در سطح کلان مدیریت شود و وقتی چسبندگی اجتماعی (Social Connectedness) در شهرها کاهش یافته است، سلامت روان را نمی‌توان فقط با راه‌اندازی درمانگاه‌ها مدیریت کرد.

در این نشست، علیرضا مصداقی‌نیا عضو گروه ارتقا سلامت فرهنگستان نیز گفت: پیشنهاد کنونی ما این است که یک مرکز جامع بهداشت شهری در پایتخت تهران به عنوان یک پیکره منسجم این امکانات گسترده را با هم هماهنگ کند که با هم‌افزایی بهترین نتیجه حاصل شود و این الگویی برای مدیریت شهری در کشور خواهد بود.

وی ادامه داد: شهرداری تهران در حال حاضر ۲۰ درمانگاه‌ها و اورژانس مستقل و ۴۰۰ واحد سازمانی را شامل بیمارستان و داروخانه در اختیار دارد که هریک کار خود را انجام می‌دهند و با نگاه درآمدزایی در سطح شهرها، خدمت ارائه می‌دهند.

مصداقی نیا خاطرنشان کرد: جزایر جداگانه فعال در زمینه سلامت شهری توسط ۳ دانشگاه علوم پزشکی، شهرداری‌ها، قوه قضائیه، ارتش و دانشگاه آزاد اسلامی در پایتخت وجود دارند که ذیل مدیریت یکپارچه و جامع سلامت شهری می‌توان خدمات کمی و کیفی آنها را ارتقا داد.

سپس حسین ملک افضلی عضو پیوسته فرهنگستان و عضو گروه ارتقا سلامت گفت: مفهوم سلامت و اجرای خدمات آن، باید مفهومی جامع نگر در نظر گرفته شود و در واقع سلامت همه جانبه مدنظر باشد که با آموزش مدیران تا حدی قابل تحقق است. توسعه دوره‌های کارشناسی ارشد بهداشت (MPH) را در سطح گسترده در وزارت بهداشت و نهادهای دیگر مرتبط با سلامت می‌توان تا حدی در تغییر دیدگاه مؤثر دانست.

در ادامه این نشست، محمد حسین تقدیسی عضو گروه ارتقا سلامت نیز به استفاده از ظرفیت سمن‌ها یا سازمان‌های مردم نهاد یا NGO ها اشاره کرد و بیان داشت: شناسایی افراد توانمند بازنشسته به عنوان نیروهای داوطلب که ظرفیتی ارزشمند در ارتقای سلامت را پدید می‌آورند؛ مصادیقی از تغییر رویکرد شهرداری تهران است که باید در کنار نکات فوق در نظر گرفته شود.

وی افزود: اگر تمام این ظرفیت‌ها با همدیگر دیده نشوند و بخش‌هایی از راهکارهای حمایت طلبی محقق نشوند، تنها با آموزش سواد سلامت به مردم مسائل کنونی حل نخواهد شد.

در پایان نشست، تقی‌زاده با جمع‌بندی مباحث گفت: دو دیدگاه کلی وجود دارد، اینکه باید تغییر نگاه مدیران شهری رخ دهد و در مقابل نیز وزارت بهداشت با نگاه مشارکتی از ظرفیت‌های شهرداری استفاده کند و برای تحقق این دو ایده در کنار همدیگر، باید نظامی علم محور همراه با عمل طراحی شود.

کد خبر 6089333 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • تصویب لایحه کاهش هزینه پروانه و عوارض ساختمانی در شیراز
  • تشکیل شورای راهبردی مدیریت شهری شیراز با چند حوزه خدمات‌رسان
  • تصویب قانون مدیریت واحد شهری بزرگ‌ترین خدمت به مردم و شورا/ قطار شهری، پروژه ملی است
  • پیشرفت‌های شهرداری مبارکه نتیجه تعامل موثر با شورای شهر است
  • تصویب پاداش برای کارگران شهرداری تبریز
  • نام‌گذاری معبر ورودی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان به‌نام «استاد فروغی»
  • دولت اجرای قانون مدیریت واحد شهری را تا تحقق کامل دنبال کند
  • شوراها بی‌واسطه‌ترین حلقه ارتباطی مردم و حاکمیت هستند
  • شورا رکن چهارم نظام تصمیم‌گیری کشور/ انتقاد از تضعیف جایگاه شوراها
  • برنامه بهبود سلامت شهری در ایران/ تعامل مدیریت شهری با نظام سلامت