Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از روزیاتو، ظاهراً نیروی دریایی ایالات متحده استفاده جدیدی برای خودروهای زرهی سبک یافته است. نیروی دریایی ایالات متحده از قبل اولین راکت توپخانه خود از روی یک ناوچه شلیک کرده و اکنون در حال استقرار خودروهای زرهی سبک بر روی سکوی پرواز ناوهای هواپیمابر برای مقابله با قایق های تندرو کوچک و دیگر تهدیدهای مشابه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
در ماه سپتامبر گذشته، نیروهای ناوگان سی و یکم دریایی ایالات متحده تعدادی خودروی زرهی سبک را روی ناوچه دو منظوره Wasp پیاده کردن تا در یک مانور دفاعی در دریای چین جنوبی از آن استفاده کنند. در حالی که استفاده از خودرو زرهی سبک روی عرشه ناوچه های آبی خاکی خلاقانه و یکی استراتژی جدید است، این موضوع سئوالات متعددی را در مورد امنیت و توانایی های نیروی دریایی بزرگ ایالات متحده و کشتی های جنگی این نیرو که در آب های خطرناک سراسر دنیا در حال انجام ماموریت هستند ایجاد می کند، ناوگان های دریایی که هنوز هم به تجهیزات دفاعی قدیمی خود برای مقابله با تهدیدات سطح آب اتکا دارند.  
ژنرال دیوید دبلیو کافمن، رییس بخش نبردهای ماموریتی در ستاد عملیات دریایی در حالی که در ماه نوامبر در مورد آینده نبردهای دریایی صحبت می کرد، تصریح کرد که نیروی دریایی در حال بررسی راه هایی برای تبدیل کردن کشتی های جنگی به تهدیدی بزرگ تر و قوی تر برای دشمنان از طریق یکپارچه سازی تجهیزات جنگی این ناوگان هاست. برای مثال وی گفته که فرماندهان می توانند دست به روش های خلاقانه ای بزنند که از آن میان می توان به نصب خودروهای زرهی سبک روی عرشه ناوچه ها اشاره کرد زیرا این خودروها سنسورهای بهتر و قوی تری نسبت به کشتی های جنگی برای شناسایی و ردیابی قایق های تندرو کوچک دارند.  
سروان جرج مک آرتور، سخنگوی ناوگان سی و یکم نیروی دریای ایالات متحده نیز اعلام کرد که در مانور انجام شد در دریای چین تمرکز بر روی استفاده از سنسورها نبوده و بیشتر بر روی قدرت و توانایی های دیده وری خودروهای زرهی سبک برای شناسایی تهدیدهای سطحی کوچک تاکید شده است. برای مثال در این رزمایش از سیستم اپتیکی M41A4 SABER استفاده شده که بخشی از یک پروژه اپتیکی روزآمد شده با قدرت هدفگیری بالا برای موشک های ضد تانک هدایت شده موسوم به BGM-71 TOW است.  
وی تاکید کرده که ترکیب این تجهیزات قدرت دفاعی یکپارچه ناوچه Wasp را افزایش داده است- به ویژه این که سیستم دروبینی تاکتیکال LAV-25 یک راه حل بالستیک برای مسلسل های M242 و M-240C کواکسیال فراهم کرده که به آن ها امکان می دهد با دقت و کارآیی بیشتری با اهداف کوچک سطحی مقابله کنند.  
در رزمایش ماه سپتامبر گذشته نیروی دریایی ایالات متحده در دریای چین جنوبی از اسنایپرها، هاموی های زرهی مسلسل دار، سیستم های ضد تانک تاو و خودروهای زرهی سبک دیگر روی عرشه ناوچه ها استفاده شد. این اولین باری است که یک رزمایش مشترک بین یک یگان زرهی و یگان دریایی در این ابعاد انجام می گیرد. در اکتبر سال گذشته نیز از یک سیستم راکت انداز توپخانه ای با قابلیت تحرک بالا روی عرضه ناوچه آبی خاکی Anchorage با موفقیت استفاده شده بود. این سیستم توپخانه ای هدفی شبیه سازی شده در ۷۰ کیلومتری را با موفقیت هدف قرار داد.  
به نظر می رسد که نیروی دریایی ایالات متحده متوجه آسیب پذیری ناوگان دریایی خود، به خصوص ناوهای هواپیمابر، در مقابل تهدیدهای سبک و چابکی مانند تعداد زیادی قایق تندرو شده و در صدد رفع این نقطه ضعف برآمده است که رویکرد بالا یکی از گزینه های آنان به شمار می آید. 

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: خودرو زره راکت ناو قایق کشتی دریا نیروی دریایی ایالات متحده نیروی دریای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۸۴۵۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران برای ایجاد یک پایگاه دائمی در دریای سرخ تلاش می‌کند

اندیشکده آمریکایی AFPC با اشاره به گسترش دامنه نفوذ ایران در منطقه غرب آسیا به کاخ سفید هشدار داد که ایالات متحده نباید اجازه بدهد تا ایران صاحب پایگاهی در دریای سرخ شود.

به گزارش مشرق، «شورای سیاست خارجی آمریکایی» (AFPC) در تحلیلی به قلم «امیلی میلیکن» نوشت که به تازگی نشانه‌هایی از تلاش تهران برای افزایش نفوذ و حتی ایجاد پایگاه دریایی در سودان موجب شده است تا آمریکا نسبت به اهداف تهران در دریای سرخ نگران شود.

این اتاق فکر آمریکایی با استناد به گزارش ماه گذشته وال استریت ژورنال آورده است که یک افسر اطلاعاتی سودانی مدعی شده که تهران در ازای ارائه یک ناو هلیکوپتربر به نیروهای مسلح سودان (SAF) درخواست ایجاد یک پایگاه دریایی دائمی در سواحل دریای سرخ این کشور را کرده است.

نویسنده با ابراز نگرانی عمیق نسبت به این موضوع می‌افزاید: ایران از چنین پایگاهی، برای استقرار کشتی‌های جنگی و جمع‌آوری اطلاعات استفاده خواهد کرد و به تهران این امکان را می‌دهد تا کنترل خود را در یکی از پر رفت و آمدترین خطوط کشتیرانی جهان تقویت کند. ضمن آنکه آشکارا منافع راهبردی مهمی را برای جمهوری اسلامی به همراه خواهد داشت.

طبق این تحلیل، نخستین مورد این است که استقرار نظامی دائمی ایران در سودان، موقعیت تهران در این کشور به عنوان یک بازیگر اصلی را مستحکم می‌کند و به آن اجازه می‌دهد تا با رقبای منطقه‌ای مانند عربستان سعودی و امارات متحده عربی که از مدت‌ها قبل در امور سودان دخالت داشتند، رقابت کند. درصورت پیروزی SAF در جنگ داخلی کنونی، جایگاه ایران بیشتر از قبل تقویت می‌شود و دسترسی تهران به معادن و صنایع این کشور افزایش می‌یابد.

دومین مزیت آن در زمینه عملیات دریایی ایران رخ می دهد و حضور مکرر نیروی دریایی ایران در امتداد آبراه کلیدی باب المندب و دریای سرخ را هموار می‌کند. علاوه بر این، ایران می‌تواند از اطلاعات جمع‌آوری‌شده از این پایگاه‌ بهره‌مند شود.

سومین مورد مهم آن است که این اقدامات بخشی از تلاش گسترده‌تر ایران برای تقویت روابطش با سودان و در کل قاره آفریقا است. یکی از نشانه‌های آن نیز سفر سال گذشته، «ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور ایران به چند پایتخت آفریقایی بود که برای تقویت حضور ایران در این قاره در میانه تنش‌ها با غرب تلاش کرد.

اگرچه این اتاق فکر آمریکایی سعی دارد تا نسبت به عملیاتی شدن این رویکرد تردید ایجاد کند، اما در پایان تصریح دارد: با اینحال تعمیق روابط ایران با ارتش سودان ممکن است در آینده دوباره از طریق دیگری مطرح شود. پیش از این پهپادهای پیشرفته ایران راه خود را به منطقه باز کرده‌اند و ممکن است در آینده نه چندان دور این پهپادها همانند سوریه و یمن در سودان هم به کار گرفته شوند. در هر صورت برنامه‌های ایران برای سودان در حال پیگیری هستند و به همین دلیل واشنگتن باید پی در پی به آن توجه داشته باشد.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • واکنش جمشیدی به مقابله با دانشجویان آمریکایی
  • تصاویری از لحظه انهدام خودروهای زرهی تروریست‌ها در سوریه
  • تصاویری از لحظه انهدام خودروهای زرهی تروریست‌ها در سوریه | ویدئو
  • ۱۴ عملیات مقابله با آلودگی‌های دریایی در استان بوشهر انجام شد
  • وزیر دارایی اسرائیل «نتانیاهو» را تهدید کرد
  • ببینید | این موشک ایرانی قاتل ناوهای هواپیمابر است
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند/ جانفشانی سپاه نبود تروریسم داعش امنیت جهان را تهدید می‌کرد/ رویکرد دوگانه پارلمان اروپا نسبت به حمله به کنسولگری ایران مایه تأسف است
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند/ رویکرد دوگانه پارلمان اروپا نسبت به حمله به کنسولگری ایران مایه تأسف است/ جانفشانی سپاه نبود تروریسم داعش امنیت جهان را تهدید می‌کرد
  • ایران برای ایجاد یک پایگاه دائمی در دریای سرخ تلاش می‌کند
  • عقب نشینی ناوهواپیمابر و یک ناوشکن آمریکایی از دریای سرخ