Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-29@22:35:25 GMT

جنگ روایت ها در اتفاقات آبان ۹۸

تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۹۳۶۳۵

جنگ روایت ها در اتفاقات آبان ۹۸

حضور حداکثری مردم در شبکه های اجتماعی خارجی بدون داشتن سواد رسانه و تحلیل پیام ها و اخبار و اطلاعات، یک زنگ خطر بزرگ برای کشور در جنگ های رسانه ای است. در چنین شرایطی مردم عادی هم می توانند کاملا جاهلانه به عنوان سربازان دشمن در جنگ روایت ها ایفای نقش کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصر همدان؛ عصر حاضر دنیای رسانه هاست و در این دنیا قدرت دست کسی است که رسانه قوی تری دارد؛ زیرا در حوزه های مختلف هر رسانه روایت خود را که هم سو با سیاست ها و اهداف خاصی است با شیوه های اقناعی بیان کرده و اذهان عمومی را به سمتی که میخواهد هدایت می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این دوران روایتگری برای پیروزی در جنگ رسانه ای اصل بسیار مهمی است.

آبان ماه ۹۸ در کشور فتنه ای آغاز شد که از چند جهت می توان آن را با رسانه ها مرتبط دانست.

نخستین جرقه های  این فتنه از یک عملکرد نادرست دولت و گرانی یک شبه بنزین زده شد.

اعتراض مردم به گرانی بنزین و جهت دهی این اعتراضات از سوی شبکه های اجتماعی موجب بالا گرفتن اعتراضات و تبدیل آن به اغتشاشی بزرگ بود.

کم کم اعتراضات ساده مردم رنگ ضدیت با حکومت به خود گرفت و زیان های مادی و معنوی بسیار بر جای گذاشت.

فارغ از اینکه گرانی یک شبه بنزین بعد از اطمینان دادن رئیس جمهور به مردم در خصوص گران نشدن سوخت تا پایان سال، از بی تدبیری دولت تدبیر و امید بود یا تدبیری واژگونه داشت، اما از آغاز این موضوع موج های سهمگین اغتشاش و براندازی در  شبکه های اجتماعی و پلتفرمهای خارجی شکل گرفت و هر روز در یک نقطه از کشور شاهد سوار شدن دشمنان بر موج گرانی بنزین بودیم.

اعتراضاتی که ظرف چند روز به صحنه های زد و خرد و تخریب اموال عمومی تبدیل شد.

نقش رسانه های بیگانه و شبکه های اجتماعی در این ماجرا اینقدر واضح است که نیازی به اثبات آن نیست.

شبکه های ماهواره ای از اولین لحظات اعتراضات روایت های خود را با تحلیلهای ضد حاکمیت ایران روانه افکار عمومی مردم کردند و صدا و سیمای ما به عنوان رسانه ملی نه روایتگر خوبی بود و نه تحلیگر خوبی.

صدا و سیما مثل گذشته تنها به تهیه چند گزارش و تصویر آن هم بعد از بی بی سی و رسانه های خارجی  به عنوان راوی دست چندم وارد میدان شد غافل از اینکه در جنگ روایتها کسی پیروز است که اولین روایت و تحلیل خوب را داشته باشد.

در کارزار جنگ روایتها رسانه های داخلی مغلوب رسانه های خارجی و مردم که آشنا با شیوه های اقناعی روایتگران خارجی نبودند ، نیز مغلوب روایت های ساختگی این رسانه ها شدند.

نباید این نکته را فراموش کنیم که حضور حداکثری مردم در شبکه های اجتماعی خارجی بدون داشتن سواد رسانه و سواد تحلیل پیامهای رسانه ای یک زنگ خطر بزرگ برای ما در جنگهای رسانه ای است.

در چنین شرایطی مردم عادی هم میتوانند کاملا جاهلانه به عنوان سربازان دشمن در جنگ روایتها ایفای نقش کنند.

وقتی بستر امن ارتباطی در اختیار مردم نیست و آنها را در زمین پر از خطر دشمن رها کرده ایم  خبرهای ساختگی و مهندسی شده که از سوی دشمنان در شبکه های اجتماعی منتشر میشود به آسانی توسط مردم دست به دست شده و هر فرد میتواند با نا آگاهی خود به عاملان فتنه کمک کند. و تجربه فتنه ۹۸ این موضوع را به خوبی اثبات کرد.

آتش اغتشاشات آبان ۹۸ با قطع اینترنت جهانی و از دسترس خارج شدن شبکه های اجتماعی خارجی خاموش شد اما دود آن که حاصل بی تدبیری دولت و بی توجهی به خطر جنگ های رسانه ای و هیبریدی و اجرا نکردن شبکه ملی اطلاعات و اینترنت بومی بود بر چشم همه مردم و مسئولان کشور رفت.

حاصل این بی توجهی ها ۱۵ هزار میلیار تومان خسارت مالی ، تخریب ۵۹ پمپ بنزین و ۲۵۶ بانک در سراسر کشور و مهم تر از آن کشته شدن تعدادی از هموطنان مان بود که بخشی از انها نیروهای مدافع امنیت و مردم عادی بودند و با عناصر معاند هیچ سر و سرُی نداشتند.

این تجربه تلخ موجب شد اهمیت آموزش سواد رسانه به آحاد مردم و راه اندازی شبکه ملی اطلاعات به عنوان بستری امن و سریع برای ارتباطات مجازی مردم بیش از پیش بر همگان آشکار شود از این رو باید از مسئولان بپرسیم تا چه حد برای امنیت مردم در شبکه های اجتماعی تلاش کرده اند و برای تحقق شبکه ملی اطلاعات و بو می سازی خدمات چه برنامه ای دارند.

سمیه نوش آبادی

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: شبکه های اجتماعی رسانه ای جنگ روایت رسانه ها روایت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۹۳۶۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردم از جرائم و قانون‌شکنی‌ها فیلمبرداری کنند

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فارس، رئیس پلیس آگاهی پایتخت از شهروندان دعوت کرد تا در برابر اتفاقات پیرامون خود بی تفاوت نبوده و با مستندسازی از آسیب‌ها و جرائم و قانونشکنی‌ها یاریگر پلیس در اشراف اطلاعاتی بر اتفاقات پایتخت باشند.

در پی دستگیری فردی که در اتوبوس مردم را کتک می‌زد سردار علی ولی پور گودرزی رئیس پلیس آگاهی پایتخت در یادداشتی نوشت: اینجا تهران است حوزه استحفاظی پلیس آگاهی پایتخت! در این شهر هیچ ماجرای مجرمانه ای برای قانون شکنان شیرین به پایان نمی رسد.

بدون شک فرد اراذل و اوباشی که وقیحانه در برابر چشمان تعداد زیادی از شهروندان اقدام به ضرب و شتم بیرحمانه یکی از مسافران اتوبوس بی آرتی نموده بود هرگز گمان نمی کرد که شهروندی مسئول و متعهد در آن شرایط پر از استرس ،شجاعانه در حال تصویربرداری از اقدامات مجرمانه وی باشد و دیری نخواهد گذشت که سردی دستبند همکارانم بر دستهای آلوده اش خواهد نشست.

این اتفاق شیرین توسط کارآگاهان پلیس آگاهی رقم خورد تا بار دیگر به مجرمان و قانون شکنان ثابت شود پایتخت جای عرض اندام و اوباشی گری خلافکاران نیست.

اراذلی که گمان می کنند می توانند آرامش و امنیت شهروندان را با رفتارهای هنجارشکنانه و زیاده خواهی های خود برهم بزنند کافی است نگاهی به صفحات حوادث روزنامه ها بیاندازند تا با زنجیره ای از اخبار کشفیات و دستگیری های پلیس آگاهی روبرو شوند.

شاید شروع یک پرونده با قانون شکنی یک مجرم آغاز شود اما این کارآگاهان پلیس آگاهی هستند که پایان بندی آن را با دستگیری متهم مربوطه رقم می زنند.

افسران شایسته این پلیس در تلاشی بی وقفه و شبانه روز برای مقابله با جرائم و آسیبهاکوچکترین سرنخها و مستندات را با هدف شناسایی مجرمین و احقاق حق مالباختگان و قربانیان دنبال می نمایند.

اینجانب به عنوان سکاندار پلیس آگاهی پایتخت به استناد عملکرد درخشان همکارانم در پرونده اتوبوس بی آرتی و همچنین دستگیری زورگیران اتوبان صدر و بسیاری موارد دیگر این اطمینان خاطر را به شهروندان می دهم که پلیس در مسیر برقراری امنیت و آرامش ساکنان پایتخت از هیچ اقدامی دریغ نخواهد کرد و مجرمان بدانند، تعدی به حقوق هر یک از ساکنان پایتخت از سوی کارآگاهان متعهد و غیرتمند پلیس آگاهی بی پاسخ نخواهد ماند.

در پایان از شهروندان گرامی دعوت می نمایم تا در برابر اتفاقات پیرامون خود بی تفاوت نبوده و با مستندسازی از آسیبها و جرائم و قانون شکنی ها یاریگر پلیس در اشراف اطلاعاتی بر اتفاقات پایتخت باشند.

عامل کتک زدن مردم با زنجیر در اتوبوس دستگیر شد | ویدئو

۷ جای سر من را شکافتند! داشتم بیهوش می شدم که ...| روایت فردی که سارقان با زنجیر و قمه در اتوبوس به جانش افتادند | ویدئو

کد خبر 847881 منبع: فارس برچسب‌ها خبر مهم پلیس فتا اوباشگری زندان

دیگر خبرها

  • میزگرد تخصصی ارزیابی عملکرد رسانه‌ای ایران در عملیات وعده صادق در قم برگزار شد
  • قدرت نفوذ رسانه در بازتاب اعتراضات آمریکا و اروپا نمایان شد
  • رسانه پردازی جلوی حکومت دیکتاتورها را می گیرد
  • گزارش‌های غیررسمی: بیش از ۴۰ میلیون ایرانی همچنان کاربر اینستاگرام هستند
  • آسیب‌شناسی استفاده از فضای مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد
  • پیام لیبرمن به سیاستمداران اسرائیلی: ساکت باشید
  • مردم از جرائم و قانون‌شکنی‌ها فیلمبرداری کنند
  • عاقبت رؤیافروشی؛ واکنش کاربران شبکه‌های اجتماعی به ابراز ندامت اشکان خطیبی
  • پخش گفتگوی اختصاصی با همسر شهید طهرانی مقدم از شبکه خبر
  • حضور ۱۹ شبکه خارجی در آیین روز خلیج‌فارس در بوشهر