Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-01@09:52:41 GMT

آسیب های روانشناختی مهاجرت

تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۹۹۴۹۶

آسیب های روانشناختی مهاجرت

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از مهر، داود قادری، اظهار داشت: این افراد بسیار نیازمند داشتن روابط مثبت هستند، به همین دلیل، حفظ روابط صمیمانه و سالم خود با افراد خانواده و دوستان به صورت دورادور و شکل دهی روابط جدید در محیط می‌تواند برای آنها بسیار کمک کننده باشد.

وی افزود: باید با بالا بردن مهارت‌های جرأت مندی و ارتباطی این افراد، به آنها کمک کنیم در محیطی که هستند ارتباطات سالم و تأمین کننده‌ای را پیدا کنند تا بتواند به شبکه‌های ارتباطی منجر شود و این حس فقدان را کاهش دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین نیاز به بالا بردن انعطاف پذیری شخصیتی آنان مهم است تا بتوانند گستره بیشتری از افراد را با تفاوت‌هایشان قبول کنند.

این روانشناس بالینی ادامه داد: یکی از مهم‌ترین دلایل احساس فقدان در افرادی که مهاجرت می‌کنند، عدم انعطاف پذیری شخصیتی لازم برای پذیرفتن افراد متفاوت است.

وی با تأکید بر ضرورت بالا بردن آگاهی شناختی و مهارت‌های رفتاری این افراد جهت غلبه بر ترس و استرس، گفت: معیارهای سختگیرانه و یا ایده آل گرایی افراطی از دیگر مشکلاتی است که افراد مهاجرت کرده معمولاً گرفتار آن هستند و این مشکل در افرادی که والد سختگیر یا والدین ایده آل گرایی داشته‌اند، حادتر است. همچنین این مشکل در مهاجرت تشدید می‌شود چرا که فرد هم دارای تفاوت است، هم در اقلیت است هم تحت فشار برای تطبیق با نقش‌های جدید، قرار دارد.

قادری گفت: گاهی این احساس آنقدر شدید شده که فرد دچار تردید در مورد ادامه مسیر یا رها کردنش می‌شود و به رغم تمام توانایی‌ها و استعدادهایی که دارد دچار یک ناباوری خواهد شد که می‌تواند به لحاظ روحی و روانی به شدت آسیب‌زا باشد.

وی به موضوع فعال شدن طرحواره رهاشدگی در افرادی که مهاجرت کرده‌اند نیز اشاره کرد و گفت: طرحواره رهاشدگی ذهنیتی است که در فرد ترس بسیار شدیدی از رها شدن و طرد شدن و یا تنها ماندن ایجاد می‌کند. این یکی از قوی‌ترین ذهنیت‌های ناسازگارانه افراد است. همانگونه که جفری یانگ نویسنده کتاب «زندگی خود را دوباره بیافرینید» گفته است، افرادی که در کودکی تجربه رها شدگی از جانب والدین به صورت واقعی (طلاق یا فوت) یا به صورت تصوری (مثل زمانی که والدین بسیار تعارض داشتند و این کودک ترس از جدایی والدین را داشته و یا یک والد مرتباً تهدید به رها کردن و رفتن کرده است) را داشته اند، آسیب پذیری بیشتری نسبت به دوری از عزیزان دارند که این مشکل در مهاجرت با آنها همراه خواهد شد که قابل پیشگیری و کمک است.

وی بیان داشت: پروسه مهاجرت در برخی افراد می‌تواند احساس رهاشدگی را فعال کند، چون فرد یکباره از وطن و افرادی که می‌شناسد، دور شده و یک رهاشدگی مجدد را تجربه می‌کند. لذا فعال شدن این طرحواره‌ها و این ذهنیت‌ها، منجر به تجربه احساسات بسیار شدید منفی در فرد خواهد شد و او را آزار خواهد داد که غلبه بر این شرایط بد روحی با درمان‌های روانشناختی قابل رفع است.

قادری گفت: گاهی این احساس آنقدر شدید شده که فرد دچار تردید در مورد ادامه مسیر یا رها کردن آن می‌شود و به رغم تمام توانایی‌ها و استعدادهایی که دارد، دچار یک ناباوری خواهد شد که می‌تواند به لحاظ روحی و روانی به شدت آسیب‌زا باشد و در مسیر سلامت و موفقیت آنها مشکل ایجاد کند

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: مشاوره روانشناسی مهاجرت سفر خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۹۹۴۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۴۰ درصدی تعرفه روانشناسی پاسخگو نیست/شرکت های بیمه‌ای به بحث پوشش خدمات روانشناسی ورود کنند

علی فتحی آشتیانی رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره در  با تبریک روز گرامیداشت روانشناسی اظهار کرد: یکی از کار‌هایی که در سازمان نظام روانشناسی و مشاوره این است که تلاش شده یک هماهنگی بین همه سازمان‌هایی که پروانه صادر می‌کنند ایجاد کنیم.

وی افزود: اکنون در کشور به جز سازمان روانشناسی، سازمان بهزیستی، قوه قضائیه و وزارت ارتش نیز پروانه صادر می‌کنند، در تلاش هستیم که یک وحدت رویه‌ای در صدور پروانه این کار تخصصی صورت گیرد.

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره بیان کرد: در حال حاضر بیشترین ارتباط و هماهنگی با سازمان بهزیستی برقرار شده، توافقات خوبی انجام گردیده و کمترین مشکل و دغدغه را با آنها داریم، تلاش می‌کنیم با دیگر سازمان‌ها نیز هماهنگی خوبی صورت بگیرد.

فتحی آشتیانی تصریح کرد: بر مبنای پژوهش‌های صورت گرفته در این حوزه ۲۰ درصد از افراد جامعه ما مانند دیگر جوامع با مشکلات روانشناختی روبرو هستند که نیازمند دریافت خدمات روانشناختی هستند، این به آن معنا نیست که آنها اختلالات روانی دارند، چون مسائل روانشناختی همه حوزه‌های روان را در بر می‌گیرد و پاسخگو به همه سوالاتی است که فرد با آن روبرو است که از جمله آن می‌توان به مشکلات در خانواده، ارتباط با دیگران، تربیت فرزند اشاره کرد.

وی بیان کرد: بر اساس برآورد‌های انجام شده به ویژه در مقایسه با سایر کشور‌های دیگر حدود صد هزار روانشناس در کشور نیاز است که به ازای هر هزار خانوار ۵ روانشناس داشته باشیم.

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره، گفت: سازمان نظام روانشناسی در حال حاضر بیش از ۶۴ هزار عضو دارد که این تعداد در دفاتر روانشناسی و مشاوره از یک طرف و تعداد قابل توجهی در مراکز خدمات روانشناسی و مشاوره مشغول به کار هستند و طبیعتا هر مرکز بین ۵الی ۱۰روانشناس دارد.

فتحی آشتیانی بیان کرد: سازمان روانشناسی و مشاوره فرصت بسیار خوبی از نظر ایجاد اشتغال برای جامعه فراهم کرده و توانسته برای تعداد قابل توجهی از افراد فارق التحصیل در این رشته شغل ایجاد کند.

وی تصریح کرد: مهمترین چالشی که اکنون با آن روبرو هستیم و انتظار داریم این مشکل حل شود بحث بیمه خدمات روانشناسی و مشاوره است که جامعه بتواند از خدمات روانشناختی بیشتر و بهتر استفاده کنند.

وی بیان کرد: در هشت ماه اخیر با آزمون صلاحیت حرفه‌ای که برگزار شد هشت هزارو ۴۱نفر قبول شدند که تا پایان اردیبهشت ماه مصاحبه آنها به پایان می‌رسد و این تعداد به جامعه روانشناسان اضافه می‌شوند.

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاور افزود: تعرفه نظام پزشکی و نظام روانشناسی را دولت تعیین می‌کنند برای نظام پزشکی ۴۵ درصد افزایش یافته و برای نظام روانشناسی ۴۰ درصد است که این تعرفه همچنان برای روانشناسان محدودیت دارد و جوابگوی نیازهایشان نیست.

فتحی آشتیانی با عنوان اینکه هزینه دفاتر و مراکز بسیار بالا است، اظهار کرد: از طرف دیگر مردم با همین تعرفه مشکل دارند و توانایی پرداخت ندارند، در این راستا برای بهبود وضعیت راهی جز اینکه از بیمه کمک بگیریم نداریم.

وی گفت: در حال حاضر در دو گرایش روانشناسی بالینی و سلامت بیمه پوشش می‌دهد در کنار آن ۱۴گرایش دیگر است که انتظار داریم اینها نیز تحت پوشش بیمه قرار گیرد.

منبع: موج

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی ازدواج و خانواده

دیگر خبرها

  • سیگار چه تاثیری بر چهره و بدن افراد می گذارد؟
  • شهید مطهری  و آسیب شناسی انقلاب
  • هشدار جدی سازمان ملی مهاجرت به مهاجرین درباره پیامک سامانه «سهما» + جزئیات
  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم
  • پیری زودرس و سرطان؛ سیگار همه چیز را نابود می‌کند
  • اعلام حمایت قاطع دستگاه قضایی از حقوق متقابل کارگر و کارفرما
  • روانشناسان نقش بسیار کلیدی در سلامت فردی و اجتماعی دارند
  • جمع‌آوری ۱۱۹۶ کودک کار در طرح مقابله با کلونی‌های آسیب‌پذیر
  • سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟
  • افزایش ۴۰ درصدی تعرفه روانشناسی پاسخگو نیست/شرکت های بیمه‌ای به بحث پوشش خدمات روانشناسی ورود کنند