Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان شمالی کارشناس مسئول بررسی بیماری های دامی اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی برای جلوگیری از بروز مسمومیت با کود اوره در دام ها، توصیه هایی به دامداران ارائه کرد.

دکتر احمد برات پور گفت: کود اوره از کودهای مغذی کشاورزی است که در این  فصل سال به منظور تقویت خاک و غنی سازی مزارع کشاورزی از آن استفاده می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی، وی افزود: در مزارع اغلب با حل کردن مقادیر قابل توجهی کود در استخرهای ذخیره سازی آب، برای کوددهی مزارع اقدام می شود که درصورت دسترسی دام ها به این منابع آبی شاهد مسمومیت و در پاره ای مواقع، تلفات در این دام ها خواهیم بود.

وی با اشاره به این که گزارش هایی مبنی بر مسمومیت دام ها با کود اوره در  استان گزارش شده است، اضافه کرد: دام ها پس از مصرف منابع آلوده به کود اوره، علائمی از جمله لرزش عضلانی، تشنج، خروج آب و کف از دهان و بینی و زمین گیری را از خود بروز می دهند و در نهایت تلف می شوند و گوشت دام های مسموم نیز قابلیت مصرف انسانی ندارد و باید معدوم شود.

وی تصریح کرد: برای پیشگیری از رخداد مسمومیت باید دسترسی دام ها به منابع کود اوره محدود شود و برای کاهش موارد مرگ و میر هم باید دام‌ هایی را که وضعیت مناسبت تری دارند، برای رسیدگی سریع به مراکز درمانی دامپزشکی منتقل کرد.

وی خاطرنشان کرد: اطلاع رسانی به موقع کشاورزان هنگام استفاده از کودهای شیمیایی و حصول اطمینان دامداران از آلوده نبودن منابع آبی و غذایی دام ها به کودهای شیمیایی، نقش موثری در جلوگیری از مسمومیت دام دارد. هم چنین دامداران باید با توجه به سمپاشی باغ ها و مزارع با سموم شیمیایی، از وضعیت مراتع قبل از ورود دام ها به این مناطق نیز اطلاع حاصل کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی کود اوره مسموميت دامپزشكي خراسان شمالي خراسان شمالی دام ها کود اوره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۰۰۹۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۰ رشته قنات خراسان شمالی در حال مرمت و لایروبی است

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان شمالی؛ سامان محمدی درمصاحبه با خبرگزاری صدا و سیما گفت: برای مرمت این تعداد از قنات‌ها ۱۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان هزینه شده و مرمت آنها تا سه ماه آینده به پایان می‌رسد.
وی افزود: از اعتبارات سال مالی ۱۴۰۱، ۵۰ رشته به طول ۵۰ کیلومتر با ۲۳ میلیارد تومان اعتبار احیا و مرمت شدند.
محمدی با بیان اینکه لایروبی هر رشته قنات به حدود ۳۰۰ میلیون تومان اعتبار نیاز است، افزود: ۱۰۰ رشته قنات استان نیاز فوری به مرمت دارد.
مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: به طور متوسط از قنات‌های کوچک ۵۰ تا ۶۰ خانوار و از قنات‌های بزرگ ۳۰۰ تا ۴۰۰ خانوار بهره‌مند می‌شوند.
در خراسان شمالی ۶۵۳رشته قنات با آب دهی سالانه ۸۶ میلیون متر مکعب وجود دارد.

خراسان شمالی دارای سه هزار و ۱۸۴ چشمه، هزار و ۵۵۷ حلقه چاه عمیق، ۲ هزار و ۴۸۳ حلقه چاه نیمه عمیق و۶۵۳ رشته قنات دارد و سالانه میانگین بارش در این استان به حدود ۲۴۰ میلمتر می‌رسد که حدود ۳۴۴ هزار هکتار از اراضی کشاورزی نیز وابسته به این منابع آبی است.

دیگر خبرها

  • پیش راه‌اندازی واحد اوره پتروشیمی هنگام در عسلویه
  • رشد ۱۶ درصدی اهدای خون در خراسان شمالی
  • ۲۵ هزار نیروی جدید در وزارت بهداشت جذب می‌شوند
  • ۳۰ رشته قنات خراسان شمالی در حال مرمت و لایروبی است
  • آبیاری نوین ؛ گامی به سوی جهش تولید
  • طرح های بهداشت ودرمان خراسان شمالی افتتاح و کلنگ زنی می شود
  • آیین افتتاح طرح‌های دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی برگزار می‌شود
  • رهاسازی ۷ هزار قطعه ماهی گرمابی در مزارع شیروان
  • تولید ۲ هزار و ۶۰۰ متر مربع فرش درخراسان‌شمالی
  • ورود ناپلی و پست لارو از استان‌های دیگر به بوشهر ممنوع است