Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ مرتضی مبلغ، فعال سیاسی اصلاح طلب در رابطه با اظهارنظری مبنی بر اینکه مذاکره با دولت آمریکا توسط یک فرد اصولگرا اشکالی ندارد، گفت: چنین اظهارنظر‌هایی به وضوح نشان می‌دهد کسانی که این صحبت‌ها را مطرح می‌کنند، منافع ملی را در خدمت منافع جناحی و گروهی خود قرار می‌دهند و منافع جناحی را بر هر چیزی به ویژه منافع ملی، ترجیح می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این که مذاکره با یک اصولگرا مجاز است حرف خطرناکی است و به نوعی جناحی کردن مسایل است، از جمله مصیبت‌ها و مشکلات اساسی کشور این است که جریان‌های تندرو در کشور همه مسایل را تقلیل می‌دهند به منابع باندی، جناحی و گروهی.

او در همین رابطه ادامه داد: سوابق این افراد به پای اصولگرایان نوشته نمی‌شود، زیرا اصولگرایان منطقی و دلسوز نظام هم داریم، اما اینها، جناح تندروی جریان اصولگرا هستند که این حرف‌ها را بیان می‌کنند. خوشبختانه تجربه نشان داده که هیچ نوع توانمندی و صلاحیتی هم ندارند. سالیان سال مذاکره و دیپلماسی در اختیارشان بود، اما نه تنها نتوانستند، کاری برای ملت انجام دهند بلکه بزرگترین مشکلات و مسایل را به وجود آوردند. روابط بسیار سازنده و تعاملی در دوران اصلاحات با جهان و منطقه به وجود آمده بود، اما تفکر‌های این چنینی آن‌ها را برهم زد و شرایط ناگواری را در کشور حاکم کرد.

او در پاسخ به این سوال که سعید جلیلی گزینه احتمالی انتخابات ۱۴۰۰ برجام را یک خسارت محض تلقی کرد نظر شما در این رابطه چیست، گفت: افرادی که این حرف را می‌زنند، با همه وجود حیثیت خود را به کار گرفتند تا به بخش کوچکی از برجام، دست پیدا کنند، اما نتوانستند، خود را نشان دهند و اکنون در عوض اینکه پاسخگوی ناتوانی و ناکارآمدی خود باشند، دست پیش می‌گیرند. در زمان مسئولیت این آقایان کسی تحویل شان نمی‌گرفت و حال برای فرار از مسئولیت، ناکارآمدی و ناتوانی چنین رفتار‌ها و گفتار‌هایی را از خود نشان می‌دهند.

او ادامه داد: این افراد نتوانستند به توافقی مانند برجام دست پیدا کنند و اگر می‌توانستند، همان یک جمله ترامپ را که گفت این برجام به ضرر ملت آمریکا و به سود ایران است را به عنوان یک شعار طلایی مطرح می‌کردند و این را پیروزی بزرگ برای خود تلقی می‌کردند آنچنان که رییس جمهور آمریکا رسما اعلام می‌دارد در این برجام شکست خورده است. متاسفانه نگاه صرفا جناحی این جریان به ضد خودشان تبدیل می‌شود.

این فعال سیاسی با اشاره به دستاورد‌های برجام گفت: همین یک قسمت از برجام که باقی مانده توانست ۵-۶ قطعنامه شورای امنیت برعلیه ایران را از ذیل منشور فصل هفت شورای امنیت کشور خارج کند، همین یک اتفاق بزرگترین پیروزی تاریخی بود که به دست آمد که این آقایان هرگز چنین توانمندی و صلاحیتی را ندارند که چنین کار بزرگی را انجام دهند. این آقایان با تفکراتشان در دورانی که مسئولیتی بر عهده داشتند به گونه‌ای رفتار کردند که فقط قطعنامه‌های متعدد علیه جمهوری اسلامی، تصویب شد. خوشبختانه برجام این موضوع را حل و فصل کرد، همین یک دستاورد بزرگ را هیچ کس نمی‌تواند کتمان و فراموش کند.بیشتر بخوانید:  محمد مهاجری: بعید است اصلاح‌طلبان بتوانند از گفتمان مذاکره به نفع خود بهره ببرنداو در رابطه با راه حل جایگزین برای مذاکره با غرب و تئوری برخی مبنی بر صرف نگاه و اتکا به داخل تاکید کرد: نگاه به داخل را باید تعریف کرد که به چه معنا است؟ اگر تندرو‌ها منظورشان این است که از هرگونه تعامل خارجی و بین المللی فاصله بگیریم و فقط به داخل نگاه کنیم و روابط مان را با جهان قطع کنیم، این یک شوخی بیش نیست و در صورت عملیاتی شدن، چیزی جز به قهقرا رفتن تمام و کمال کشور به همراه نخواهد داشت، اما اگر به معنای رویکرد‌های سازنده و افزایش کارآمدی حاکمیت و ایجاد فضای سازنده و مناسب بین حاکمیت و ملت و ایجاد شرایطی برای افزایش سرمایه گذاری است تا مردم اعتمادشان بازسازی شود که این نگاه مستلزم این است بسیاری از سیاست‌های غلط و ناکارآمدی که در طول سالیان سال اعمال شده، مورد تجدیدنظر قرار گیرد و رویکرد‌های سازنده‌ای اتخاذ شود.

مبلغ گفت: اگر از منابع داخلی بهره برداری کنیم و در درون حاکمیت انسجام ملی و هم افزایی ایجاد کنیم، و بتوانیم تعاملات سازنده‌ای با جهان برقرار کرده تا از امکانات جهانی در راستای منافع مردم و منافع کشور استفاده کنیم، این حرف درستی است، اما لازمه آن تجدیدنظر در سیاست‌ها است.

این کارشناس مسایل سیاسی در پاسخ به این سوال که به نظر شما با پیروزی بایدن روابط خارجه ایران به چه سمت و سویی می‌رود، بیان کرد: ترامپ یک جانبه و ناجوانمردانه از برجام خارج شد و تحریم‌های بی سابقه و بسیار پرفشاری را به مردم و کشور وارد کرد که آسیب‌های زیادی به مردم ایران و نظام وارد کرد. فردی که نشانگر زشتی‌ها و بدی‌ها در دنیا بود و در ارتباط با ایران از هیچ ظلم و جنایتی فروگذار نکرد، شکست خورد و کنار رفت، طبعا برکناری چنین جریانی و چنین فردی می‌تواند، زمینه و بستر مناسب را برای ورود جمهوری اسلامی به مناسبات جدیدی فراهم کند تا فضای سازنده‌ای به نفع کشور ایجاد شود. بازگشت ایران به برجام به وجود آورنده یک زمینه مساعد برای مذاکره و گفتگو با مبنای برجام است تا همه چیز به نقطه قبل از خروج آمریکا از برجام برگردد، طبعا این امر یک بالی برای گشایش‌های مختلف و کاهش تحریم‌ها و مذاکره است.

او در پاسخ به این سوال که برخی مطرح می‌کنند که فرصت احتمالی مذاکره با آمریکا به عمر دولت روحانی قد نخواهد داد، نظر شما چیست گفت: اینگونه نیست که مذاکره به دولت بعدی بیفتد، اگر رییس جمهور جدید آمریکا از اوایل بهمن در کاخ سفید مستقر شود و گام‌های اولیه را بردارد، قطعا جمهوری اسلامی هم گام‌های متقابل را برخواهد داشت و در دولت موجود این اتفاق رخ خواهد داد. این یک موضوع ملی است و به کل مردم و حاکمیت و کل کشور مرتبط است. جمهوری اسلامی اگر واکنش مناسب و سازنده نشان ندهد، به ضرر خودمان تبدیل می‌شود و دست دشمنان کشور برای ایجاد شکاف‌های بیشتر باز می‌شود.

او ادامه داد: اینکه برخی دولت بعدی را اصولگرا می‌دانند این یک حدس است و معلوم نیست که در دوره آینده چه جریانی بر سر کار بیاید، ممکن است اصلاح طلبان پیروز میدان شوند و این بستگی دارد، شرایط انتخابات چگونه رقم بخورد و وضعیت کشور چگونه باشد. اما اگر مانند انتخابات مجلس یک فضای بسته‌ای حاکم شود قطعا انتخاباتی با مشارکت حداقلی رخ می‌دهد که پیروز آن اصولگرایان هستند، ولی اگر واقعا یک مشارکت حداکثری، پیش بینی شود و همه حاکمیت حضور یابند و نشاط سیاسی در کشور ایجاد شود، معلوم نیست که چه اتفاقی می‌افتد، مردم هستند که انتخاب می‌کنند.

مبلغ در پایان اظهار کرد: با فرض بر اینکه اصولگرایان پیروز انتخابات شوند؛ اگر طیف تندروی اصولگرا پیروز شود وامصیبتا به حال کشور، زیرا مصیبت‌های بیشتری را بوجود می‌اوردند، تفکر و نگاه و بینش و رفتار آن‌ها به گونه‌ای است که ناکارآمدی از آن تراوش می‌کند و این ها، صلاحیت حکومت داری و صلاحیت بهینه کشور را ندارند. اما اگر جریانات عاقل، منطقی و کارآمد اعم از اصلاح طلب و اصولگرا برسر کار بیایند به حفظ منافع ملی عمل خواهند کرد. منبع: برنا لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 مذاکره ایران و آمریکا انتخابات 1400 جمهوری اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۰۲۹۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر صمت: حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ اولویت به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری

به گزارش صدای ایران از ایرنا، عباس علی‌آبادی، در افتتاحیه ششمین نمایشگاه ایران اکسپو، با بیان اینکه اکنون ایران با وجود تحریم‌ها یکی از قطب‌های اقتصاد و صنعت منطقه است، اظهار داشت: بالغ بر ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی کشور شامل صادرات غیرنفتی، نفتی و واردات است که از این رقم نزدیک به ۵۰ میلیارد دلار مربوط به صادرات غیرنفتی است.

وی افزود: کشور‌های همسایه افریقایی، کشور‌های اسلامی و دوست در اولویت توسعه روابط و همکاری اقتصاد با جمهوری اسلامی ایران هستم ضمن اینکه عضو ناظر تجارت جهانی هستیم و با حضور در پیمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی تعامل سازنده‌ای با این پیمان‌های این کشور‌ها داریم.

علی‌آبادی بیان داشت: در سازمان همکاری اکو با ۹ کشور همسایه و منطقه همکاری داریم و موافقتنامه تجاری در حال پیگیری است با هشت کشور اسلامی در حال توسعه، موافقتنامه تجارت ترجیحی امضا کرده و در حال اجرا هستیم. همچنین در سازمان همکاری اسلامی با کشور‌های عضو موافقتنامه تجارت ترجیحی داشته و همکاری‌های تجاری را برنامه‌ریزی و اجرا می‌کنیم.

وی خاطرنشان کرد: با کشور‌های اتحادیه اقتصادی اوراسیا، موافقتنامه تجارت آزاد و با تعدادی دیگر از کشور‌ها موافقتنامه تجارت ترجیهی به امضا رسیده و با برخی دیگر از کشور‌ها در حال مذاکره هستیم، ما آماده عامل هستیم و دست همکاری اقتصادی با کشور‌ها و ملت‌های جهان را می‌فشاریم.

توسعه روابط تجاری با کشور‌های شرکت‌کننده در نمایشگاه اکسپو

وزیر صنعت، معدن و تجارت، با اشاره به برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو ۱۴۰۳ گفت: تلاش می‌کنیم این نمایشگاه بتواند با ارائه شفافیت توانمندی‌ها و شناسایی نیازمند‌های طرفین گام جدی را در توسعه اقتصادی بردارد.

علی‌آبادی ادامه داد: مهم‌ترین هدف این نمایشگاه توسعه روابط تجاری با کشور‌های شرکت‌کننده است، ایران در حوزه تجارت مزایای نسبی بسیاری دارد که می‌تواند تسهیل گر بسیاری از تعاملات در سطوح مختلف راهبردی باشد.

وی بیان کرد: زمینه‌های همکاری را تسهیل می‌کند ایران در حوزه تجارت مزایای نسبی دارد که می‌تواند تسهیل گر در حوزه راهبردی باشد همچنین چهره واقعی بخشی از توانمندی‌های ایران در این نمایشگاه‌ها معرفی می‌شود و زمینه برای همکاری‌های اقتصادی فراهم می‌گردد.

حضور بازرگانان و تجار از ۱۰۰ کشور دنیا

وزیر صنعت، معدن و تجارت، با اشاره به حضور بازرگانان و تجار از ۱۰۰ کشور دنیا گفت: توجه به جایگاه ایران در کنار ظرفیت معدنی و کشاورزی و صنعتی فرصت‌های زیادی را فراهم می‌کند در این راستا رویکرد اصلی برنامه‌های وزارت صمت مبتنی بر تعاملات در عرصه بین‌الملل و کسب و کار دانش بنیان است.

وی بیان داشت: برنامه ما در مرحله اول جهت‌دهی توسعه اقتصادی بر پایه رشد اقتصادی پایدار با تعاملات بین‌المللی با محصولات فناورانه است، دوم توسعه زیرساخت‌های تجاری و افزایش سهم کشور از تجارت بین‌المللی از دیپلماسی اقتصادی است.

اولویت به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری

علی‌آبادی با بیان اینکه اولویت‌دادن به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری است گفت: تعامل سازنده با کشور‌های منطقه در انتقال فناوری و صنعتی مهم‌ترین اقدام است، فعال‌سازی میز‌های کالایی کشور و استانی با هدف شناسایی ظرفیت صادرات به کشور‌های هدف با همکاری وزارت امور خارجه و بهره‌مندی حداکثری از روابط سیاسی در ایجاد بازار‌های جدید و حوزه تامین است.

وی اضافه کرد: افزایش کارایی و فعال کردن رایزنان بازرگانی در حرکت رقبای ایران، ارائه اطلاعات کامل به بازرگانان ایرانی و تنوع‌بخشی به تجارت با کمک ارز‌های محلی، توسعه بازار‌های مرزی جهت افزایش صادرات و منابع خارج از کشور، بهره‌گیری از ظرفیت اتاق‌های بازرگانی با سایر کشور‌ها و بخش خصوصی در روابط خارجی و گسترش بازار‌های صادراتی از مهم‌ترین اقدامات است.

دیگر خبرها

  • آذربایجان‌غربی جز استان‌های پیشرو در توسعه دیپلماسی منطقه‌ای است
  • یکی از استان‌های پیشرو در توسعه دیپلماسی منطقه‌ای هستیم
  • بزرگان پرسپولیس برابر آلومینیوم بزرگی نکردند/ خط دفاع هماهنگ نیست
  • وزیر صمت: حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ اولویت به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • آینده برجام / توافقی صورت می گیرد؟
  • لیگ کشتی از شهریور آغاز می‌شود / یاری: امیدوارم امسال کشتی طلای بیشتری در المپیک بگیرد
  • بازگشت فروش نفت ایران به زمان برجام با دو برابر قیمت نتیجه تمرکز دولت بر بازطراحی تجارت انرژی کشور
  • تعامل فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس و مدیران نمایشگاه کتاب ضروری است
  • دیپلماسی فعال انرژی بسترساز بهبود شرایط اقتصادی است/ صدور خدمات فنی و مهندسی به دیگر کشور‌ها اهمیت دارد