Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@23:00:22 GMT

نسخه متخصصان برای پیشگیری از کرونا

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۰۶۳۵۰

نسخه متخصصان برای پیشگیری از کرونا

دکتر سید محمد علوی سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ماسک زدن از جمله موارد با اهمیت در پیشگیری از بیماری کرونا است؛ از آنجایی که انتقال این بیماری از انسان به انسان از طریق قطرات تنفسی صورت می‌گیرد بنابراین در زمان قرار گرفتن ۲ فرد آلوده و سالم در کنارهم، استفاده از ماسک از انتشار و انتقال عفونت جلوگیری می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر لزوم رعایت فاصله گذاری اجتماعی افزود: در هنگام عطسه یا سرفه، ذرات آلوده به فاصله ۱.۸ متر رسوب می‌کند پس اگر در فاصله بیشتر از ۱.۵ تا ۲ متر قراربگیریم شانس رسیدن عفونت کمتراست.

علوی ادامه داد: تماس دست آلوده با چشم‌ها ، بینی و دهان نیز قابل توجه است یعنی دستی که به محیط آلوده یعنی سطوح مشترک از جمله دسته مبل، کیبورد رایانه‌های مشترک، تلفن، دستگیره اتوبوس و دکمه آسانسور برخورد کرده باشد، پس شستن دست‌ها با آب و صابون نقش اساسی دارد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بیان کرد: تجمع این ویروس در مکان‌های شلوغ و تجمعات بیشتر است بنابراین زمانی که ۲ نفریا بیشتر دورهم جمع شوند شانس ابتلا بیشتر می‌شود  پس باید از برگزاری از تجمعات و رفتن به مکان‌های شلوغ و پر تردد تا حد امکان دوری کنیم.

وی اضافه کرد: بیماریابی و شناسایی افراد آلوده و جدا کردن آنها از جامعه، درمان و مراقبت از آنها نیز نقش اساسی در پیشگیری و انتشار ویروس کرونا در جامعه دارد.

علوی گفت: اما در صورت ابتلا به این بیماری، نداشتن مرگ و میراهمیت دارد پس افراد با سن بالا، دارای بیماری‌های خاص، زنان باردار، مبتلا به دیابت، سرطان، کودکان و افراد ی که در مراکز نگهداری معلولان، معتادان و سالمندان  به صورت مشترک زندگی می‌کنند بیشتر در معرض خطر قرار دارند پس مراقبت از آنها نقش اساسی دارد.

رییس مرکز بهداشت خوزستان ادامه داد: همچنین در یک مکان هرچقدر آلودگی بیشتر شانس انتقال عفونت بیشتر است بنابراین فضا باید به اندازه کافی آزاد باشد.

وی توضیح داد: به عنوان مثال باید از تجمع افراد در یک سالن محدود و سرپوشیده جلوگیری شود و بهتر این است که اگر قرار باشد افرادی به صورت اجتناب ناپذیر برای برگزاری مناسبتی دورهم جمع شوند در فضای آزاد و با فاصله باشند.

علوی گفت: تهویه فضا یعنی عوض کردن هوای سالن و ضد عفونی کردن سطوح مشترک و گند زدایی سطوح اهمیت زیادی دارد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپوراهواز بیان کرد: سطح سواد جامعه نیز باید بالا برود چون بعضی مواقع بسیاری از کارها به رفتار ما بستگی دارد بنابراین با آموزش و آگاهی و بالا رفتن سطح سواد که منجر به تعهد و مسئولیت اجتماعی شود می توان از ابتلا به کرونا پیشگیری کرد.

وی تاکید کرد: بنابراین تمام موارد یاد شده به تنهایی کافی و موثر نیستند بنابراین علاوه بر ماسک باید از رفتن به مکان‌های جای شلوغ و در فاصله‌های نزدیک به هم اجتناب کنیم چون احتمال خطر ابتلا را افزایش می‌دهد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهوازشنبه هفته جاری در نشست ستاد مدیریت بیماری کرونا  گفت: وضعیت خوزستان از لحاظ کرونا همچنان با ثبات است و تعداد بیماران بستری در هفته گذشته  نسبت به هفته پیش از آن حدود ۸.۸ درصد افزایش داشته و حدود ۶.۴ درصد نیز موارد بروز در استان بالاتر رفته بود اما شیب نمودار تند نیست.

وی با بیان اینکه هفته قبل وضعیت کرونا در خوزستان کاهشی بود و آمار بیماران بستری ۶.۶ درصد کاهش پیدا کرده بود افزود: از همه مردم می‌خواهیم نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی توجه ویژه به خرج دهند.

به گفته سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تا ظهر دیروز ۲۶ آبان بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۳ هزار و ۵۳ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی و سه هزار و ۱۳۳ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۷۷۵ هزار و ۱۲۱ نفر رسید.

برچسب‌ها ویروس کرونا خوزستان اهواز

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا خوزستان اهواز ویروس کرونا خوزستان اهواز اخبار کنکور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۰۶۳۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عوارض اختلال افسردگی مزمن چیست؟/ راهکارهای درمان را بشناسید

متخصص اعصاب و روان با تاکید به عوارض اختلال افسردگی گفت: توجه نکردن به این بیماری باعث مزمن شدن بیماری افسردگی شده و کنترل آن نیز دشوارتر می شود، هر چقدر شدت بیماری بیشتر شود، عملکرد فرد در روابط بین فردی، شغل و فعالیت‌های روزمره بیشتر تحت تاثیر قرار می گیرد و فرد باید برای درمان اقدام کند.

ویکتوریا عمرانی فرد در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به بروز اختلال افسردگی در برخی افراد اظهار کرد: فردی که خلق گرفته دارد، علاقه‌ها و لذت‌های قبلی را از دست داده و همراه آن تعدادی از علائم مانند کاهش انرژی، تغییراتی در خواب، اشتها، تغییراتی در انگیزه، احساس گناه و کاهش تمرکز را داشته باشد و اگر این علائم در بیشتر ساعت‌های روز و حداقل دو هفته تداوم پیدا کند، فرد به اختلال افسردگی مبتلا شده است.

وی با بیان اینکه افسردگی می‌تواند سرچشمه بسیاری از مشکلات برای بیمار شود، افزود: بی‌خوابی مداوم فرد افسرده بر ایمنی بدن تأثیر می‌گذارد یا الگوی تغذیه‌ای فرد را تغییر داده و روابط بین فردی بیمار مبتلا به افسردگی در خانواده و بین همکاران دچار مشکل می‌شود.

متخصص اعصاب و روان تصریح کرد: این حس ناخوشایند افسردگی باعث بروز تغییراتی در رفتار فرد مبتلا شده و این اتفاق باعث می‌شود که اطرافیان او هم از این موضوع دچار آسیب شوند، اگر این علائم ماندگار باشد و باعث شود که فرد کارهای روزمره خود را انجام ندهد و حوصله انجام هیچ کاری و رفتن به محیط‌های شاد و شلوغ را نداشته باشد، باید به فکر درمان بود.

وی در خصوص شیوع این بیماری در سنین متفاوت اظهار کرد: احتمال بروز بیماری افسردگی در تمام سنین وجود دارد و درمان آن متفاوت بوده و تشخیص این بیماری در سنین زیر دبستان مشکل بوده و از نظر مشاهده رفتار فرد بیمار به ابزارهای ویژه نیاز دارد، اگر فردی در سنین جوانی افسردگی داشته باشد، احتمال بروز این بیماری در دوران سالمندی هم وجود دارد، علاوه بر این برخی افراد بدون سابقه قبلی به دلایلی ممکن است در دوره سالمندی به افسردگی مبتلا شوند.

عامل بروز بیماری افسردگی چند فاکتوری است

عمرانی فرد در مورد علل بروز بیماری افسردگی خاطرنشان کرد: مانند همه اختلالات روانپزشکی عامل بروز بیماری افسردگی هم چند فاکتوری است، عوامل ژنتیکی، زمانی که سیستم عصبی در دوران جنینی شکل می‌گیرد و اتفاق‌هایی که برای مادر رخ می‌دهد، در بروز بیماری افسردگی فرزند بی‌تأثیر نیست، همچنین تغییرات مواد درون بدن، عوامل روانی و اجتماعی مانند استرس‌ها، وقایع ناراحت‌کننده در خانواده و محیط کار مجموعه‌ای از عواملی است که باعث می‌شود، فردی مبتلا به این بیماری شده و اختلال افسردگی در او شدت پیدا کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان عنوان کرد: لازم است بدانیم توجه نکردن به افسردگی باعث مزمن شدن این بیماری شده و کنترل آن هم مشکل‌تر می‌شود و هر چقدر شدت بیماری بیشتر شود، عملکرد فرد بیشتر تحت تأثیر قرار می‌گیرد و این عملکرد می‌تواند در روابط بین فردی، شغل، فعالیت‌های روزمره و در مراقبت فرد از خود اتفاق بیفتد.

وی تاکید کرد: علائمی مانند کم‌خوابی، مشکل در تمرکز، پراشتهایی یا کم اشتهایی هر کدام عوارضی را برای فرد افسرده به همراه دارد و در اختلال افسردگی‌های شدیدتر هم فکر کردن به مرگ از جمله عوارض ناگواری است که احتمال دارد برای فرد افسرده رخ دهد و خانواده را درگیر کند.

متخصص روانپزشکی با بیان اینکه توصیه‌های اطرافیان برای مبارزه با این بیماری به فرد مبتلا کمک‌کننده است، گفت: توصیه‌ها نباید جنبه دستوری داشته باشد و اعضای خانواده باید سرزنش کردن بیمار را کنار بگذارند، شرایط و محیط پرتنش را برای بیمار تعدیل کنند تا او بتواند از نظر رفتاری تا اندازه‌ای فعال شود و احساس مفید بودن کرده و حس بی ارزش بودن نکند.

کد خبر 749247

دیگر خبرها

  • چرا زنان بیشتر از مردان عمر می‌کنند؟
  • خواص قهوه + تاثیر بر لاغری و عوارض مصرف بیش از حد
  • پله نوردی و افزایش طول عمر/ تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • مهم‌ترین قدمی که می‌توان برای سلامتی کبد برداشت
  • موفقیت واکسن‌های موسسه رازی در کنترل و پیشگیری بیماری آبله در گوسفند و بز در کشور
  • لزوم عزم همگانی برای پیشگیری از بیماری‌های منتقله از آب و غذا
  • بیماری روانشناختی و فشار خون از عوامل چاقی هستند
  • عوارض اختلال افسردگی مزمن چیست؟/ راهکارهای درمان را بشناسید
  • پیشگیری از دومیلیون مرگ کودکان با استفاده واکسن‌های موجود