Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@03:27:44 GMT

۲۷ آبان و مهمترین اخبار کرونایی استان‌ها

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۰۸۲۱۹

۲۷ آبان و مهمترین اخبار کرونایی استان‌ها

روزهای کرونایی یکی پس از دیگری فرا می رسد و لجام گسیختگی ویروس بیماری که محدودیت های قبلی آن را مهار  نکرده، باعث شده است که در راستای قطع زنجیره انتقال ویروس  و افزایش تاب آوری کادر درمان، از  اول آذرماه محدودیت‌های شدیدتر کرونایی اجرایی شود. بر اساس مصوبه جدید، همه مشاغل به جز گروه یک در مناطق قرمز کرونا تعطیل خواهد بود، یک سوم کارمندان اداره‌ها در محل کار حاضر می‌شوند و تردد بین شهری نیز با محدودیت مواجه خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال، کارشناسان هشدار می دهند که اگر حساسیت و مسوولیت پذیری اجتماعی نباشد، چه بسا محدودیت های جدید هم اثرگذار نباشد. 

به گفته وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، جدی نگرفتن و غفلت از محدودیت‌های جدید که مقرر است از شنبه آینده اول آذر اجرا شود، منجر به چهار رقمی شدن آمار مرگ و میر در کشور می‌شود.
سعید نمکی امروز در در جلسه ستاد استانی مقابله با کرونا در اصفهان هشدار داد: اگر مردم و مسوولان در قبال این محدودیت ها، کوتاه بیایند به ورطه ای می افتیم که دیگر نمی توان از آن خارج شد، وقتی آمار مرگ و میر در کشور سه رقمی شد عده ای تصور کردند که این تمام می شود اما اینگونه نشد.

همچنین به گفته معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی البرز، تعطیلی گسترده بدون همکاری و مشارکت مردم نمی تواند از انتشار کرونا بکاهد، زیرا ازدحام در خیابان ها و مغازه ها از علل انتقال سریع این ویروس خطرناک است.
دکتر محمد نوری سپهر اظهار داشت: کنترل و مهار کرونا منوط به ماندن مردم در خانه ها و خودداری آنان از تردد غیر ضروری در سطح شهرهاست. 
وی ادامه داد: اگر  تعطیلی برخی مشاغل و دورکاری کارکنان به ازدحام جمعیت در خیابان ها بینجامد و یا دورهمی ها و میهمانی ها را بیشتر کند، انتقال و  انتشار ویروس کرونا را بیشتر خواهد کرد.
نوری سپهر با این یادآوری که اگر  در این برهه حساس  همه همکاری و تلاش نکنیم ، شاید این سناریو هم جواب ندهد، چرا که اقتصاد کشور و کسب و کار مردم را نمی توان برای مدت طولانی تعطیل کرد، افزود: کادر بهداشت و درمان، توانایی بی نهایت ندارند و بیش از ۹ ماه است که به طور شبانه روز به بیماران خدمات رسانی می کنند.

گزارش های خبرنگاران ایرنا شرایط بحرانی به لحاظ شیوع کرونا را در استان های کشور به تصویر کشیده اند.
از جمله این گزارش ها نشان می دهد که وضعیت همه شهرستان‌های استان کرمانشاه قرمز است و  در ۲۴ ساعت گذشته ۱۷ نفر به دلیل ابتلای قطعی به ویروس کرونا در استان فوت شده اند.

همچنین به گفته سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی همدان، تعداد مبتلایان به کرونا در استان از ابتدای اپیدمی این ویروس تاکنون به هشت هزار و ۱۷۵ نفر رسیده است.
دکتر محمد طاهری افزود: مراجعان سرپایی به اورژانس بیمارستان ها با علائم تنفسی مشکوک به کرونا از ظهر دیروز تا کنون ۶۳۱ مورد بوده است که ۱۳۴ نفر در بخشی عادی و ۲۰ تن در بخش آی.سی.یو بستری شدند و حال ۵۰ تن دیگر نیز با وصل لوله در ریه وخیم است.
وی افزود: ۷۳ بیمار مبتلا به کرونا در شبانه روز گذشته شناسایی شدند و در این مدت ۱۱ تن از مبتلایان به کرونا جان باختند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی همدان رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک، رعایت فاصله فیزیکی و حضور نیافتن در اجتماعات را از مهمترین راه‌های پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا دانست.

در سیستان و بلوچستان هم روند شیوع کرونا  از حد هشدار گذشته و کادر بهداشت و درمان را بشدت نگران کرده است.
به گفته دکتر سیدمحمد هاشمی‌شهری رییس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، بیش از ۹۰ بیمار بدحال در بخش های مراقبت ویژه بیمارستان‌های استان بستری هستند که با وجود ارائه استانداردترین خدمات درمان به آنان روزانه بطور معمول بیش از پنج نفر فوت می‌کنند.
وی افزود: با این وجود متاسفانه همچنان در برخی نقاط استان شاهد برگزاری دورهمی ها و مراسم عروسی و رفت و آمدهای مختلف هستیم که این امر علاوه بر اینکه به قطع زنجیره اساسی بیماری کمک نمی کند سبب گسترش ویروس می شود.

در تنکابن در استان مازندران هم اعلام شد که ۶۰ درصد بیماران کرونایی در دورهمی‌ها مبتلا شده اند
بنا بر اعلام سید امیر حسینی جو فرماندار ویژه شهرستان تنکابن، بر اساس برآوردهای کادر درمانی پیش بینی می‌شود با اجرای دقیق محدودیت‌های جدید در هفته های آینده تعداد مراجعات بیماران کرونایی به بیمارستان تنکابن روند کاهشی را دنبال کند. 
وی شرایط تنکابن را در میان دیگر شهرستان های استان نگران کننده توصیف کرد و افزود: با وجود اینکه تنکابن حدود پنج درصد از جمعیت استان را دارد ، اما ۱۰ درصد فوتی های ناشی از ویروس کرونا مربوط به این شهرستان است. 

اما زنگ خطر افزایش امار مبتلایان در رفسنجان، اقدامات درمانی شامل خرید دستگاه اکسیژن ساز، ایجاد نقاهتگاه و احداث بیمارستان بحران افزایش یافته است .
رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان گفت: هفته آخر شهریور متوسط کمتر از ۴۰ مورد مثبت داشتیم‌ این‌ در حالی است‌ که هفته گذشته ۷۰۰ مورد جدید تست آن ها مثبت شد  و از این تعداد ۱۵۴ نفر با علائم کرونا و فرص بر اینکه به این بیماری مبتلا هستند در بیمارستان بستری شدند که تعدادی از آن ها در آی سی یو تحت مراقبت ویژه قرار دارند.

از سوی دیگر، با افزایش مبتلایان و آمار فوتی ها در مرکز استان خراسان شمالی، تدفین اموات کرونایی در بجنورد در دو هفته اخیر ۲ برابر شده است. 
بر اساس این گزارش خراسان شمالی از اوایل مرداد در وضعیت قرمز کرونا قرار گرفته و در ۲ هفته گذشته شمار بیماران کووید ۱۹ در این استان به صورت نگران کننده ای افزایش یافته است.

از زنجان هم خبر رسیده است که ۱۱ نفر از هم میهنان در این استان در ۲۴ ساعت گذشته فوت کردند. 
 از ابتدای شیوع کرونا در زنجان تاکنون مجموع مبتلایان به این ویروس تمامی موارد مثبت بر اساس یافته‌های آزمایشگاهی" به ۳۲ هزار و ۶۱۲ نفر رسیده است.

 سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان هم  اعلام کرد که با فوت چهار نفر دیگر در شبانه روز گذشته، شمار فوتی های کرونا در استان تا شب گذشته به ۸۷۰ نفر رسید.

دکتر فاطمه نوروزیان اظهار داشت: همانگونه که هفته های پیش هشدار داده بودیم، نتیجه تجمع و عدم توجه به رعایت پروتکلهای بهداشتی، افزایش شمار مبتلایان به کرونا و مرگ و میر در روزهای اخیر است.
وی با بیان اینکه هم اکنون هرمزگان وارد پیک سوم کرونا شده، افزود: در حال حاضر هشت شهرستان شامل بندرعباس، بندرلنگه، بندرخمیر، قشم، کیش، پارسیان، حاجی آباد و میناب در وضعیت قرمز به سر می برند و سایر شهرستان ها نیز شرایط چندان خوبی ندارند.
نوروزیان خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۲۵۱ نفر با تشخیص کووید ۱۹ در مراکز درمانی هرمزگان بستری هستند که از این شمار ۷۶ نفر در بخش آی سی یو بستری می باشند که حال ۱۹ نفر از آنها وخیم است.
این مقام مسوول ابراز داشت: متاسفانه طی هفته گذشته شاهد افزایش ۳۰ درصدی مراجعان سرپایی مبتلا به کرونا در هرمزگان بودیم که در مقایسه با سه ماهه گذشته این آمار کم سابقه است و نشان از روند صعودی بیماری در استان دارد.
وی تصریح کرد: در صورت بی توجهی مردم به رعایت شیوه نامه های بهداشتی و اعمال نکردن محدودیت های کرونایی بیشتر، شمار بیماران بستری و فوتی های ناشی از این بیماری در هرمزگان افزایش خواهد یافت.

در اردبیل هم  وضعیت بحرانی شیوع کرونا همچنان ادامه دارد به طوری که در شبانه‌روز گذشته علاوه بر جان باختن ۱۲ نفر از بیماران، ۶۷ فرد جدید مبتلا به کووید.۱۹ در مراکز درمانی این استان بستری شدند.
گزارش ها نشان می دهد که تعداد جانباختگان کرونا در استان اردبیل از زمان شیوع این بیماری تاکنون  ۸۷۹ نفر است و ظرفیت مراکز درمانی این استان برای پذیرش بیماران کرونایی تکمیل شده است.

گزارش‌های کرونایی
عناوین زیر به گزارش های استانی با محوریت کرونا لینک می شود: 
گاهی زود دیر می‌شود

نگاه‌ها به تکمیل مثلث مقابله با کرونا

جشن ازدواج به سبک کرونا

تبعات پسماندهای پزشکی بیماری کرونا بر محیط زیست دماوند

سخت‌گیری‌های کرونایی برای اسکان بی‌خانمان‌ها

روشنایی چراغ کتابخوانی در شرایط کرونایی

کرونا در ایران 
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امروز گفت: با فوت ۴۸۲ بیمار دیگر از مبتلایان قطعی به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جانباختگان قطعی بیماری کووید۱۹ در کشور به ۴۲ هزار و ۴۶۱ نفر رسید و ۲۷ استان همچنان در وضعیت قرمز کرونا هستند.

«سیماسادات لاری»  افزود: بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی،۱۳ هزار و ۳۵۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور طی ۲۴ ساعت گذشته شناسایی و سه هزار و ۷۹نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۷۸۸ هزار و ۴۷۳ نفر رسید.

برچسب‌ها ویروس کرونا سهم_من_در_مهارکرونا فاصله گذاری اجتماعی مسوولیت اجتماعی محدودیت های کرونا بهداشت و سلامت پروندهٔ خبری مدیریت استانی کرونا کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا فاصله گذاری اجتماعی مسوولیت اجتماعی محدودیت های کرونا بهداشت و سلامت ویروس کرونا فاصله گذاری اجتماعی مسوولیت اجتماعی محدودیت های کرونا بهداشت و سلامت اخبار کنکور دانشگاه علوم پزشکی کرونا در استان ۲۴ ساعت گذشته ویروس کرونا محدودیت ها بستری شدند شبانه روز گزارش ها فوتی ها بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۰۸۲۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود

ایتنا - مطالعه جدیدی نشان می‌دهد که تغییرات آب و هوایی - و پنجره‌های بسته – می‌تواند به گسترش ویروس‌های معلق در هوا مانند ویروسی که باعث عفونت COVID-19 می‌شود، کمک کند.
محققان گزارش می‌دهند که به نظر می‌رسد افزایش سطح دی اکسید کربن در جو و فضاهای داخلی عامل اصلی افزایش طول عمر انواع کووید موجود در قطرات ریز معلق در هوا باشد.

به گزارش ایتنا، آلن هادرل، محقق ارشد و دانشیار ارشد علوم آئروسل در دانشگاه بریستول، گفت:« ما می‌دانستیم که SARS-CoV-2 مانند سایر ویروس‌ها از طریق هوایی که تنفس می‌کنیم پخش می‌شود. اما این مطالعه نشان‌دهنده یک پیشرفت بزرگ در درک ما بود از اینکه دقیقاً چگونه و چرا این اتفاق می‌افتد، و مهم‌تر از همه، چه کاری می‌توان برای متوقف کردن آن انجام داد.»

در مطالعات آزمایشگاهی، محققان دریافتند که افزایش غلظت دی اکسید کربن در هوا می‌تواند مدت زمان عفونی ماندن ویروس‌های موجود در هوا را افزایش دهد. به گفته محققان، هوای معمولی در فضای باز دارای400 ppm از کربن دی اکسید است.

بر اساس نتایج منتشر شده در 25 آوریل در ژورنال  Nature Communications، افزایش غلظت CO2 به تنها 800 ppm، بقای ویروس‌های معلق در هوا را افزایش داد. محققان دریافتند وقتی هوای داخل خانه به غلظت CO2 3000 ppm می رسد - مشابه غلظت یک اتاق شلوغ – ویروس حدود 10 برابر بیشتر زنده می‌ماند.

هادرل در یک انتشار خبری دانشگاه گفت:« این رابطه روشن می‌کند که چرا رویدادهای پاندمیک کننده ممکن است تحت شرایط خاصی رخ دهند .ویروس ها به دلیل اسیدیته کمتر قطرات بازدمی، عفونی شدن خود را از دست می‌دهند. اما CO2 هنگام تعامل با قطرات مانند یک اسید عمل می‌کند و به ویروس ها اجازه می دهد در هوا بیشتر زنده بمانند.»

هادرل همچنین گفت: «این نشان می‌دهد که باز کردن یک پنجره ممکن است قوی‌تر از آن چیزی باشد که در ابتدا تصور می‌شد، به ویژه در اتاق‌های شلوغ و با تهویه ضعیف، زیرا هوای تازه غلظت کمتری از CO2 دارد و باعث می‌شود ویروس خیلی سریع‌تر غیرفعال شود. نتایج همچنین نشان می‌دهد که چگونه اهداف تغییر آب و هوا که به دنبال محدود کردن سطح CO2 در جو زمین هستند می تواند به کاهش انتشار ویروس‌های موجود در هوا کمک کند.»

محققان خاطرنشان کردند که علم آب و هوای اخیر پیش بینی کرده است که غلظت CO2 در جو تا پایان قرن به بیش از 700 ppm برسد. هادرل گفت: «بنابراین این یافته‌ها پیامدهای گسترده‌تری نه تنها در درک ما از انتقال ویروس‌های تنفسی، بلکه اینکه چگونه تغییرات در محیط ما ممکن است احتمال همه‌گیری‌های آینده را تشدید کند، دارد.»

هادرل در پایان می‌گوید: «داده‌های مطالعاتی ما نشان می‌دهد که افزایش سطح CO2 در جو ممکن است با افزایش قابلیت انتقال سایر ویروس‌های تنفسی از طریق افزایش مدت زمانی که آنها در هوا عفونی می‌مانند، همزمان باشد.»

دیگر خبرها

  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • آخرین جزئیات تعداد مبتلایان به تب کریمه کنگو اعلام شد
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • عکس| آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت /دلیل مرگ
  • داستان سرماخوردگی در انسان‌ها از چه زمانی آغاز شد؟
  • سمت راست سرتان درد می‌کند؟ این چند روش را امتحان کنید
  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود
  • (عکس) آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت
  • آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت/ عکس