Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، مجید صادقی رئیس انجمن علمی روان‌پزشکان ایران طی نامه‌ای خطاب به قاسم جان‌بابایی معاون درمان وزارت بهداشت؛ نظر انجمن علمی روان‌پزشکان ایران را پیرو انتشار«توصیه‌های پیشگیرانه و درمان‌های کمکی طب ایرانی در کووید ۱۹» بیان می‌کند.

متن این نامه به شرح زیر است:

جناب آقای دکتر قاسم جان‌بابایی
معاون محترم درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

با سلام و احترام

پیرو انتشار «توصیه‌های پیشگیرانه و درمان‌های کمکی طب ایرانی در کووید۱۹» (ویژه پزشکان) توسط وزارت بهداشت، از آن‌جا که بخشی از این متن به رشته تخصصی روان‌پزشکی مربوط می‌شود، بدین وسیله نظر انجمن علمی روان‌پزشکان ایران در این خصوص به استحضار می‌رسد:

۱- بخشی از این توصیه‌ها به درمان افسردگی، اضطراب و وسواس اختصاص داده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از آن‌جا که انجمن علمی روان‌پزشکان ایران خود را بازوی مشورتی وزارت بهداشت در حوزه روان‌پزشکی می‌داند و به شکل مستمر در این زمینه مورد خطاب و مشورت وزارت محترم بهداشت است، انتظار داشت پیش از انتشار این متن، نظر کارشناسی انجمن در زمینه درمان‌های روان‌پزشکی موجود در آن دریافت و اعمال شود.

۲- در بخش توصیه‌های مربوط به درمان افسردگی، چند نکته لازم ذکر است:

الف- منبع شماره ۹۰ برای توصیه مصرف شربت جلاب ذکر شده است، اما مقاله‌ مذکور مربوط به ارزیابی اثر پاشویه گرم بر خواب سالمندان است و در انتهای آن عدم اثربخشی این روش را نتیجه‌گرفته است؛ بنابراین هیچ ارتباطی به توصیه مذکور ندارد.

ب- منبع شماره ۱۴۱، مطالعه‌ای مقدماتی و بدون مقایسه با دارونما (placebo) درباره اثربخشی «Melissa officinalis» است که برای تأیید تجویز یک دارو بسیار ناکافی است. منبع شماره ۱۴۲ نیز مربوط به کارآزمایی بالینی همین دارو (در مقایسه با دارونما) روی یک نمونه از بیماران دچار آنژین قلبی مزمن است که با توجه به محدودیت‌های روش‌شناختی زیاد وجمعیت هدفِ متفاوت با توصیه گزارش مورد نظر، باز هم به عنوان منبع این توصیه به‌کار نمی‌آید.

پ- منبع شماره ۱۴۳ نیز در تأیید اثربخشی اسطوخودوس در درمان افسردگی آورده شده، در حالی که این منبع مربوط به ارزیابی اثر آن بر اضطراب است و به جز آن، مطالعه پری و همکاران (۲۰۱۲) این نتیجه‌گیری را هم زیر سؤال برده است.

۳- در بخش توصیه‌های مربوط به درمان اضطراب، چند نکته لازم به ذکر است:

الف- منبع ۱۴۰ مربوط به بررسی اثر آنتی‌میکروبیال دارو‌های گیاهی وکاملاً غیرمرتبط با موضوع اضطراب است.

ب- در مورد منابع شماره ۱۴۱ و ۱۴۲ در بالا توضیح داده شد.

پ- آدرس منبع شماره ۱۴۴ ناقص نوشته شده (نام مجله نوشته نشده)، ولی از عنوان آن روشن است که ارتباطی با اضطراب ندارد.

ت- منبع شماره ۱۴۵ مربوط به بررسی تأثیر رایحه‌درمانی با اسانس لیموترش بر اضطراب بعد از عمل جراحی ارتوپدی است که یک کارآزمایی بالینی بدون مقایسه با اثر دارونماست.

۴- در بخش توصیه‌های مربوط به درمان وسواس، چند نکته لازم ذکر است:

الف- منبع شماره ۱۴۸ با موضوع وسواس بی‌ارتباط است.

ب- منبع شماره ۱۴۹ مربوط به یک کارآزمایی بالینی دوسوکور است که برتری اثر گل گاو‌زبان را نسبت به دارونما بر علائم اختلال وسواس نشان داده است. با این حال این توصیه در راهنما‌های بالینی معتبر جایی ندارد و این مطالعه نیازمند تکرار و رفع محدودیت‌هایی است که بر این نتیجه‌گیری وارد است. از طرفی، بر اساس منبع شماره ۱۵۰ همین متن، مرور مطالعات نشان می‌دهد که شواهد موجود برای اثربخشی دارو‌های گیاهی بر وسواس، دارای کیفیت پایینی است.

بنابراین، توصیه‌های مرتبط با درمان‌های روان‌پزشکی در این متن از نظر انجمن علمی روان‌پزشکان ایران مورد تأیید نیست و تقاضا می‌شود دستور فرمایید در اسرع وقت نسبت به حذف آن‌ها اقدام شود. این انجمن مانند همیشه آماده است تا نقش کارشناسی خود در این حوزه تخصصی را در جهت منافع مردم و پاسداشت حوزه علم روان‌پزشکی ایفا کند.

بیشتر بخوانید

میراث ارزنده طب سنتی ایرانی نیاز به حمایت دارد

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ویروس کرونا طب ایرانی کووید ۱۹ انجمن علمی روان پزشکان ایران وزارت بهداشت روان پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۰۹۲۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارایه خدمات رایگان تخصصی سلامت روان در البرز

مدیر گروه سلامت روان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت: ۶ مرکز در البرز خدمات رایگان تخصصی سلامت روان به شهروندان ارایه می‌کنند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم ار کرج، ‌مجید نیک‌نژاد صبح امروز در حاشیه بازدید از  مراکز ارائه دهنده تخصصی سلامت روان یا همان مراکز " سراج " در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در استان البرز 6 مرکز تخصصی سلامت روان به اختصار "سراج " وجود دارد که به بیمارانی که از سطوح پایین تر برای درمان های تخصصی سلامت روان و پیگیری های مداوم بعد از ترخیص ارجاع شده اند ، به صورت رایگان خدمات تخصصی ارائه می کند. وی افزود: درمان های تخصصی سلامت روان گاها طولانی مدت و با هزینه های بالا انجام می شود اما مراکز سراج که دو مرکز در کرج و چهار مرکز دیگر در شهرستان های ساوجبلاغ ، نظرآباد، فردیس و اشتهارد  راه‌اندازی شده‌اند  که با حضور روانپزشک ، روانشناس و یک مددکار اجتماعی این خدمات را ارائه می دهند و برای بیمارانی که امکان مراجعه حضوری ندارند درمان در منزل و پیگیری تلفنی انجام می‌شود.

وی افزود: بیمارانی که از مراکز بهداشتی، بهزیستی، مدارس و دیگر سازمان‌ها ... به این مراکز ارجاع داده می‌شوند بیمارانی هستند که از اختلالات شدید روان یا افکار پرخطری مانند خودکشی و ... رنج می برند و علاوه بر درمان و پیشگیری از عود مجدد بیماری، ، خانواده های این بیماران نیز آموزش های لازم را دریافت می‌کنند.

وی یکی از نقاط قوت مراکز سراج را حضور مددکار اجتماعی دانست و تصریح کرد: مددکار فعال در این مراکز با ارتباطی که با دستگاه های مربوطه ایجاد می کند آسیب های اجتماعی مراجعین مثل فقر، بیکاری ، بی سوادی و ...بررسی و  پیگیری می‌کند.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • نیچر: یک کشف مهم درباره سرطان روده بزرگ که به دهان مربوط می شود
  • ارایه خدمات رایگان تخصصی سلامت روان در البرز
  • موافقت مجلس با جدول مربوط به هزینه‌کرد یک درصد از هزینه‌های شرکت‌های دولتی
  • آغاز دومین روز بررسی جداول بودجه ۱۴۰۳ در مجلس
  • دومین روز بررسی جداول بودجه ۱۴۰۳ در مجلس آغاز شد
  • دومین جلسه مجلس برای بررسی جداول بودجه ۱۴۰۳ آغاز شد
  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند
  • جلسه مجلس به دلیل به حدنصاب نرسیدن زودتر به پایان رسید
  • جدول هزینه‌های متفرقه بودجه ۱۴۰۳ تصویب شد
  • جدول مربوط به اعتبارات دستگاه‌های اجرایی تصویب شد