Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، حسن صفاریه با بیان اینکه رسالت هلال احمر خدمت به مردم جامعه است، افزود: هلال احمر مثل سایر داروخانه‌های کشور در تماس با شرکت‌های پخش دارو است و سهمیه‌ها نیز زیر نظر سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت تأمین می‌شود.

رئیس سازمان تدارکات پزشکی جمعیت هلال احمر گفت: جمعیت هلال احمر جایگاه خاصی در نظام سلامت دارد و سعی می‌کند سبد دارویی خود را همیشه تکمیل نگه دارد به همین خاطر سبد دارویی ما کامل‌تر از سایر داروخانه‌ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه بر اساس مقررات وزارت بهداشت یک داروخانه هلال احمر در هر استان خدمت رسانی می‌کند، گفت: برای تأمین داروهای کمیاب نیاز به واردات دارو است و در این راستا شرکت پخش «سها کیش» اقلام دارویی را که در سبد دارویی کشور نیست با مجوز سازمان غذا و دارو وارد می‌کند. بخشی از داروهای هلال احمر وارداتی است که از طریق نظام دارویی کشور تأمین می‌شود و یک بخش نیز توسط کارخانه‌های داخلی تولید می‌شود که هلال احمر بخشی از آن را تولید می‌کند.

صفاریه در خصوص کمبود داروهای تولید داخل کشور نیز تاکید کرد: مواد اولیه بسیاری از داروهای تولید داخل هم از خارج کشور تهیه و در کارخانه‌های داروسازی استفاده می‌شود بنابراین تحریم‌ها بر این موضوع نیز تأثیرگذار است و اینکه گفته می‌شود دارو و تجهیزات پزشکی شامل تحریم‌ها نیست درست است اما انتقال منابع مالی برای تهیه مواد دارویی مشکل و تأمین نمی‌شود و یک بخش از تحریم‌ها در چرخه کار تأثیر گذار است.

رئیس سازمان تدارکات پزشکی جمعیت هلال احمر با اشاره به اینکه بخش سیاستگذاری و نیاز سنجی اقلام دارویی بر عهده وزارت بهداشت و درمان و سازمان غذا و دارو است، افزود: آنها برنامه ریزی هایی در این خصوص انجام می‌دهند اما با اعمال تحریم‌ها مشکلاتی در واردات دارو، تهیه مواد اولیه و محصول نهایی آن باعث ایجاد تلاطم در بازار دارویی کشور می‌شود.

صفاریه در پاسخ به این سوال که در صورت وارد نشدن دارو به کشور تکلیف بیماران چه خواهد شد؟ اظهار کرد: تولیدکنندگان مواد اولیه در دنیا حضور دارند و اگر نتوانیم از محصولات اروپایی استفاده کنیم، می‌توانیم از محصولات سایر کشورها استفاده کنیم، آنچه که برای ما اهمیت دارد تهیه و وارد کردن یک محصول مناسب و مطابق با استانداردها است.

وی با بیان اینکه اولین داروخانه هلال احمر ۷۰ سال پیش در شهر قزوین تأسیس شده است، افزود: هلال احمر برند مورد اعتماد مردم است و سال‌ها با مراجعه به داروخانه هلال احمر داروهای مورد نیازشان را تهیه کرده‌اند آنها با همین دقت نظر در تأمین برای تهیه داروهای کمیاب به هلال احمر مراجعه می‌کنند.

صفاریه با اشاره به شرایط کرونا و خطر ایستادن مردم در صف برای تهیه دارو گفت: بیمارانی که به ما مراجعه می‌کنند کسانی هستند که بیماری‌های لاعلاج و یا ضعف سیستم ایمنی بدن دارند و در گروه‌های سنی پرخطر قرار دارند بنابراین حضور آنها در فضای بسته داروخانه می‌تواند خطرساز باشد، طی ماه‌های اخیر زیرساخت‌های سخت افزاری و نرم افزاری برخط دارو (ارائه درب منزل) تأمین شده است و به محض اخذ مجوز سازمان غذا و دارو ما آمادگی داریم داروی بیماران را بوسیله پیک، درب منزل تحویل دهیم.

وی با تاکید بر اینکه انسولین مورد نیاز بیماران دیابتی در داروخانه‌های هلال احمر موجود است افزود: در خصوص کمبود انسولین، سامانه بر خطی ایجاد می‌شود که فقط با ارائه کد ملی به بیمار ارائه خواهد شد. بنابراین بیماران دیابتی نیازمند انسولین کشور کاملاً مشخص می‌شود و دارو به دست مصرف کننده خواهد رسید.

رئیس سازمان تدارکات پزشکی جمعیت هلال احمر همچنین در خصوص تهیه داروهایی که در هلال احمر یافت نمی‌شود اما در بازار آزاد در دسترس است، افزود: پخش دارو در بازار به صورت‌های مختلف اتفاق می‌افتد، طی سال‌های اخیر و بخصوص با وجود سامانه «تی تاک» که از سوی سازمان غذا و دارو تهیه شده این مسئله به حداقل رسیده و امیدواریم بزودی این مشکل کاملاً تمام شود چون سامانه‌های دیگری هم در راه هستند.

صفاریه در خصوص قیمت دارو در داروخانه‌های هلال احمر گفت: قیمت تمامی دارو ها مصوب سازمان غذا و دارو است و قیمت دارو ها هنگام تحویل به مشتری مشخص است، هلال احمر در حوزه تمام دارو ها ورود پیدا می‌کند ولی با سود کم برای اینکه رسالت جمعیت هلال احمر خدمت رسانی به مردم است.

صفاریه در پایان یادآور شد: بیماران برای اطلاع از داروهای موجود در داروخانه‌های هلال احمر می‌توانند به سایت سازمان تدارکات پزشکی جمعیت هلال احمر مراجعه کنند و با تماس با شماره تلفن اپراتورهای ما که هر لحظه آماده پاسخگویی به مخاطبان هستند از اطلاعات دارویی آگاهی پیدا کنند. هدف ما به سوی نرم افزاری تر شدن برنامه‌ها است تا مردم به راحتی اطلاعات دارویی مورد نیاز را دریافت کنند.

کد خبر 5074158

منبع: مهر

کلیدواژه: هلال احمر جمهوری اسلامی ایران دارو انسولین سازمان تدارکات پزشکی ویروس کرونا دیابت پروتکل های بهداشتی آمار کرونا سیما سادات لاری انسولین سازمان بیمه سلامت ستاد ملی مقابله با کرونا کووید 19 وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی قندخون ایرج حریرچی اهدای خون دانشگاه علوم پزشکی ایران سازمان تدارکات پزشکی جمعیت هلال احمر سازمان غذا و دارو هلال احمر داروخانه ها تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۱۱۱۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات آیین نامه حمل و نقل دارو از طریق سکوهای آنلاین منتشر شد

‌به گزارش خبرنگار مهر، آیین نامه حمل و عرضه دارو از طریق سکوهای اینترنتی که چندی پیش به امضای دو وزیر ارتباطات و وزیر بهداشت رسید، سرانجام امروز و پس از چند ماه تاخیر ابلاغ شد. طبق این آیین نامه، پلتفرم‌ها فقط می‌توانند در حوزه نسخه الکترونیکی فعالیت کنند و حمل و تحویل دارو از طریق سکوها برای نسخه کاغذی ممنوع است.

این آیین نامه که در ۱۲ ماده به تصویب رسیده از زمان ابلاغ به مدت ۶ ماه به صورت آزمایشی اجرا می شود.

وظایف سکوها در حمل و نقل دارو

براساس ماده ۲ آیین نامه سکوهایی مجاز هستند خدمات مربوط به سفارش گیری و تحویل دارو را از طریق داروخانه های دارای مجوز بهره برداری ارائه کنند که دارای مجوز از اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی و عضویت در سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور بوده و یا دارنده پروانه خدمات حمل و نقل، فناوری اطلاعات، هوشمندسازی از سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی باشند.

همچنین درج هر گونه تبلیغات و تشویق مستقیم و غیر مستقیم کاربران به مصرف فراورده های دارویی ممنوع است.

سکو موظف است اطلاعات مکانی برخط حمل کننده دارو را در اختیار کاربر و داروخانه قرار دهد.

این آیین نامه هرگونه دسترسی به واسطه ذخیره یا نگهداری کد رهگیری به محتوای نسخه الکترونیک توسط سکو را ممنوع کرده است.

ماده ۴ این آیین نامه نیز نحوه نسخه پیچی و بسته بندی دارو به منظور ارسال را مشخص کرده است. براین اساس نسخه پیچی دارو پس از دریافت کد رهگیری توسط داروخانه، در سامانه های تخصصی نسخه پیچی در داروخانه انجام می شود و دامنه خدمات حمل و نقل دارو از طریق سکوها صرفا در حوزه نسخه الکترونیکی بوده و پذیرش سفارش حمل و عرضه دارو از طریق سکوها برای نسخ کاغذی ممنوع است.

همچنین سکوها موظف هستند امکان ثبت شکایت و پیگیری برخط کاربران را تحت نظارت سازمان غذا و دارو در خصوص تخلفات داروخانه ها فراهم کنند.

شرایط تعطیلی دائم یا موقت سکوها

در صورتی که سکوی دارای مجوز، تصمیم به تعطیلی موقت یا دائم دارد، باید این موضوع را از یک ماه قبل از تعطیلی به اطلاع همه کاربران و مرجع صادرکننده مجوز خود برساند.

همچنین در این آیین نامه سازمان غذا و دارو موظف است سرویس به روز رسانی شده داروخانه ها، یا تایید به روز مجوز داروخانه های دارای درخواست را در اختیار سکوها قرار دهد.

کد خبر 6091130 هنگامه فروغی

دیگر خبرها

  • داروخانه‌های خاطی در توزیع انسولین شناسایی شدند
  • جزئیات عرضه اینترنتی دارو/ پلتفرم‌ها در نقش پیک دارو
  • لزوم تسریع در اجرای آیین نامه توزیع دارو در بستر سکو‌های اینترنتی
  • تنها «حمل» دارو از طریق سکوی اینترنتی است/ به هیچ وجه «فروش» دارو مطرح نیست
  • ابلاغ دستور العمل حمل و عرضه دارو از طریق (سکو) پلتفرم‌ها و کسب و کار‌های اینترنتی
  • دستور العمل حمل و عرضه دارو از طریق (سکو) پلتفرم‌ها و کسب و کار‌های اینترنتی ابلاغ شد
  • جزییات آیین نامه حمل و نقل دارو از طریق سکوهای آنلاین منتشر شد
  • راه‌اندازی سامانه برخط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • راه‌اندازی سامانه بر خط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • آیین‌نامه توزیع اینترنتی دارو بر بستر سکوها ابلاغ شد