Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-28@10:38:42 GMT

با جرم گوش چه كنیم؟

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۱۲۶۵۵

با جرم گوش چه كنیم؟

جرم گوش علاوه بر نرم‌كردن پوست كانال گوش و جلوگیری از خشكی و خارش آن، محیط كانال گوش را اسیدی نگه‌می‌دارد و خواص ضدباكتریایی و ضدقارچی دارد. گوش، خاصیت خود پاكسازی دارد و به‌هیچ وجه نیازی به تمیزكردن ندارد.

فروبردن اجسامی مانند گوش‌پاك‌كن در داخل گوش، ضمن آسیب به پوست گوش و افزایش استعداد عفونت، می‌تواند منجر به فشرده‌شدن جرم و به عقب راندن آن تا روی پرده گوش شود و كاهش شنوایی ایجاد كند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از طرفی ممكن است با ضربه به پرده صماخ گوش، آن را پاره كند.

اما شرایطی هم وجود دارد كه این جرم، زیاد تولید شود یا بر اثر دستكاری فشرده و به كم‌شنوایی منجر شود. در این حالت نیاز است كه تخلیه انجام شود.

معمولا در صورت فشرده و سفت‌بودن جرم گوش لازم است حداقل سه روز قطره مناسب با تجویز پزشك استفاده و پس از آن پاكسازی صورت بگیرد. روش سنتی تخلیه جرم یا وكس‌گوش، شست‌وشو با آب است.

روش دیگر استفاده از ساكشن است. در صورت شك به پارگی پرده‌گوش یا سابقه عمل جراحی روی گوش توصیه به ساكشن است و شست‌وشو با آب می‌تواند آسیب‌رسان باشد.

گاهی ممكن است افراد به‌علت خارش ناچار به دستكاری كانال گوش شوند، در این حالت با واردكردن اجسامی مثل گوش‌پاك‌كن خراش‌های پوستی میكروسكوپی در پوست ایجاد می‌شود سپس باكتری یا قارچ‌های موجود در محیط، به‌راحتی باعث ایجاد عفونت و التهاب می‌شوند.

التهاب كانال گوش خارجی خصوصا در افراد با ضعف ایمنی كه شایع‌ترین علت آن دیابت است، می‌تواند تبدیل به عفونت مزمن و موذی استخوان قاعده جمجمه شود؛ لذا تشخیص به‌موقع و درمان مناسب، بسیار مهم است.

از مهم‌ترین علائم عفونت كانال گوش خارجی خارش، درد خصوصا در لمس لاله گوش، احساس پری و كم‌شنوایی و ترشحات چركی خارج شده از گوش است.

عفونت‌های قارچی كانال گوش می‌تواند به پارگی پرده گوش منجر شود. مهم‌ترین راه پیشگیری از این نوع عفونت‌ها پرهیز از دستكاری گوش خصوصا با گوش‌پاك‌كن و برطرف كردن خارش مزمن است؛ اما اصل درمان عفونت كانال گوش، تمیز و خارج‌كردن ترشحات توسط پزشك با چشم مسلح سپس تجویز قطره و داروی مناسب است؛ البته تاكید می‌شود بهتر است مصرف قطرات گوشی با تجویز پزشك صورت پذیرد.

دکتر مهتاب ربانی اناری - متخصص گوش و حلق و بینی / روزنامه جام جم

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: گوش پاك كن گوش سالم وکس جرم كم شنوایی ساكشن کانال گوش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۱۲۶۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با عفونت دستگاه ادراری بیشتر آشنا شوید

آفتاب‌‌نیوز :

دکتر زینب محسنی افشار گفت: عفونت سیستم ادراری یکی از عفونت‌های ناشی از وجود میکروارگانیسم‌های عفونت زا در کلیه‌ها و مجاری ادراری و مثانه است که متاسفانه در افراد شیوع بالایی دارد به طوری که ۱ تا ۲ درصد کودکان و ۲۰ درصد زنانی که در سن باروری هستند را درگیر می‌کند.

به گفته این پزشک متخصص مردان، افراد مسن، بیماران دچار ضعف ایمنی، بیماری‌های زمینه‌ای یا اختلالات عملکردی، آناتومیک ادراری نیز در خطر بالای عفونت ادراری قرار دارند.

دکتر محسنی افشار با بیان اینکه عفونت‌های ادراری بسته به محل درگیری ممکن است تظاهرات متنوعی داشته باشند گفت:عفونت‌های ادراری تحتانی اغلب با تکرر و سوزش ادرار، نیاز شدید و فوری به دفع ادرار، کدر شدن یا تغییر رنگ ادرار و درد سوپراپوبیک تظاهر می‌یابد، در حالی که عفونت‌های ادراری فوقانی علاوه بر علائم ذکر شده ممکن است با تب، لرز، درد پهلو‌ها و کمر تهوع، استفراغ و تغییر هوشیاری ظاهر شوند.

وی بهترین راه کنترل عفونت ادراری در جامعه را پیشگیری از آن دانست و گفت: اقداماتی همچون نوشیدن مایعات فراوان به ویژه آب، رعایت بهداشت، پرهیز از استفاده از لباس‌های تنگ و نایلونی می‌تواند از ابتلا به عفونت‌های ادراری پیشگیری کند.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • چند واقعیت علمی که زیر پوست ما جریان دارد
  • این سبزی ضد سرطانی متخصص تسکین عفونت های تنفسی
  • با عفونت دستگاه ادراری بیشتر آشنا شوید
  • چند واقعیت علمی که زیر پوست ما جریان دارند
  • ۸ روغن گیاهی که به درمان شوره سر کمک می‌کند
  • دلیل لرز و بدن درد بدون تب چیست؟
  • آنچه باید درباره سندرم ناخن زرد بدانید
  • آنچه باید سندرم ناخن زرد بدانید
  • سندرم ناخن زرد چیست؟
  • چه کسانی باید جراحی برداشتن لوزه را انجام دهند؟