Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس هیات مدیره بنیاد مصطفی(ص)، زنده‌یاد حجت‌الاسلام جواد اژه‌ای را فردی دانست که همیشه برای کمک به نخبگان و جامعه علمی آماده بود و گفت: ایشان بسیار به موقع، ضرورت توجه به نخبگان و دانش آموزان برتر را تشخیص داد و با تشکیل سازمان ملی استعدادهای درخشان در این زمینه گام برداشت و همین امر موجب درخشش دانش‌آموزان ایرانی در المپیادها شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، سعید سهراب‌پور، حجت‌الاسلام جواد اژه‌ای را فردی از پیشگامان توسعه وقف علم و فناوری و عضو جامعه خادم المصطفی(ص) دانست و گفت: مرحوم اژه‌ای در اصفهان تحصیلات ابتدایی، متوسطه و مدارج اولیه حوزه را گذراند، سپس وارد دانشگاه شد و تا مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه تحصیل کرد.

عضو هیئت مدیره بنیاد مصطفی(ص) با اشاره به فعالیت سیاسی حجت‌الاسلام اژه‌ای قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، افزود: ایشان در سال ۱۳۵۳ به توصیه شهید آیت‌الله سیدمحمد بهشتی، ابتدا به آلمان و بعد به اتریش رفت و تحصیلات خود را در مقطع دکتری در رشته روانشناسی تجربی در دانشگاه دولتی وین ادامه داد و به پایان رساند. او در همان سال‌ها، انجمن اسلامی دانشجویان اروپا را فعال کرد.

سهراب‌پور ادامه داد: عضو هیات موسس صندوق جایزه المصطفی(ص)، بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در دانشگاه‌های تهران و تربیت مدرس تدریس می‌کردند و مدتی رئیس دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران بودند. همچنین سازمان ملی استعدادهای درخشان را سال ۱۳۶۶ تاسیس کردند و تا سال ۱۳۸۷ رئیس این سازمان بودند؛ زیرا به گفته خودشان می‌خواستند به کسی فکر و برای کسی خدمت کنند که هیچ‌کس به فکر آنها نیست یعنی نخبه‌های جامعه.

رئیس برنامه تبادل تجربیات علم و فناوری (استپ)، تصریح کرد: مرحوم حجت‌الاسلام اژه‌ای بسیار به موقع، ضرورت توجه به نخبگان و دانش‌آموزان برتر را تشخیص داد و با تشکیل سازمان ملی استعدادهای درخشان در این زمینه گام برداشت. همین امر موجب درخشش دانش‌آموزان ایرانی در المپیادها شد که در سال‌های گذشته به دلیل اقبال کمتر به این سازمان، آن‌گونه که از نتایج المپیادها انتظار می‌رفت، حاصل نشد؛ ولی اخیرا اصلاحات خوبی را شاهد هستیم.

وی با اشاره به تالیف کتب متعدد توسط زنده‌یاد اژه‌ای، گفت: "روانشناسی از دید دانشمندان اسلامی" و "هدایت و مشورت در اسلام" تنها بعضی از مهم‌ترین کتاب‌های ایشان است.

سهراب‌پور با اشاره به پیام تسلیت مقام معظم رهبری در پی درگذشت حجت‌الاسلام اژه‌ای، خاطرنشان کرد: همین پیام، عظمت خدمات ایشان را نشان می‌دهد. هر وقت از من، درباره شهید مصطفی چمران سوال می‌شد، من به عنوان کسی که دانشجویش در آمریکا بودم، می‌گفتم به پیام امام خمینی(ره) در مورد او رجوع کنید؛ در مورد حجت‌الاسلام اژه‌ای هم پیام رهبری نشان‌دهنده اهمیت این شخصیت علمی است.

بر اساس اعلام ستاد ارتباطات و اطلاع رسانی بنیاد مصطفی(ص)، وی با اشاره به خاطرات همکاری با مرحوم حجت‌الاسلام اژه‌ای، گفت: از آنجایی که ایشان رئیس سازمان استعدادهای درخشان بودند و معمولا برگزیده‌های المپیادها برای ادامه تحصیل به دانشگاه شریف می‌آمدند، ما معمولا در برنامه‌های مختلف با هم دیدار و ارتباط نزدیک داشتیم.

بر اساس این گزارش، حجت‌الاسلام اژه‌ای روز شنبه، ۲۴ آبان ماه جاری در ۷۲سالگی بر اثر ابتلا به بیماری کرونا درگذشت و در بقعه شهدای هفتم تیر به خاک سپرده شد. آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی ضمن تسلیت به خاطر درگذشت این دانشمند مجاهد چنین نوشته‌اند: "با اندوه و تأسف فراوان خبر درگذشت عالم مجاهد جناب حجت‌الاسلام آقای دکتر جواد اژه‌ای را دریافت کردم؛ شخصیت برجسته و ممتازی که سال‌های متمادی مجاهدت‌های بزرگ و مبارک را با اخلاص و بدون اندک تظاهری عهده‌دار شد. یادگارهای فراموش‌نشدنی برای کشور و انقلاب برجای گذاشت. تشکیل انجمن‌های اسلامی دانشجویان در اروپا، تشکیل مدارس استعدادهای درخشان کشور، مدیریت پدرانه بر مجموعه‌های نخبگانی جوان و سازنده در دوران طلایی مدال‌آوری‌های علمی بین‌المللی از جمله‌ این یادگارهای بی‌همانند است. این مجاهد خاموش که خود برادر شهیدی عزیز و داماد شهید عالیقدر آیت‌الله بهشتی بود، بنای نخبگی و نخبه‌پروری را بر شالوده‌های محکم ایمان و انقلاب استوار ساخت و سپیدروی و سرافراز به ملاقات خداوند رحیم شتافت».

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بنیاد مصطفی درگذشت حجت الاسلام جواد اژه ای حجت الاسلام اژه ای استعدادهای درخشان دانش آموزان مصطفی ص

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۱۶۱۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه بنگاه اقتصادی نیست/ لزوم تولید دانش کاربردی برای تبدیل به سرمایه

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدجواد فرهنگ رئیس مرکز حراست و مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به همراه جمعی از مسئولان ضمن بازدید از امکانات و بخش‌های مختلف اداری واحد رامسر در جلسه هیئت رئیسه این واحد دانشگاهی شرکت کرد.

رئیس مرکز حراست و مشاور ریاست عالی دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اهمیت حضور مجموعه حراست در واحد‌های دانشگاهی اظهار کرد: یکی از وظایف جدی مجموعه حراست صیانت و حفظ سرمایه‌های مادی و معنوی واحد‌هاست تا مدیر آن مجموعه بتواند با خیال راحت فعالیت‌های توسعه‌ای و پیشرفتی انجام دهد.

فرهنگ، هدف اصلی دانشگاه را تربیت نیروی متخصص و متعهد برای کشور دانست و عنوان کرد: در دانشگاه دو هدف عمده و چند هدف فرعی تعریف شده و در زمینه‌های تخصصی موضوع تولید علم و پژوهش و در حوزه تعهد هم مسئله رفتار و کردار انسانی است که در یک شخصیت باید متبلور شود.

وی افزود: نباید به دانشگاه به‌عنوان یک بنگاه اقتصادی و به دانشجو به‌عنوان‌ یک مشتری نگاه کرد و نگاه مشتری‌مداری و درآمدزایی نگاه خوبی نیست.

رئیس مرکز حراست و مشاور ریاست عالی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه یک استاد و یک هیئت علمی می‌تواند نظام دانشی را در یک دانشگاه متحول کند، ادامه داد: هدف برای یک‌ مجموعه بسیار مهم است و اگر این هدف برای هرکدام از ارکان مجموعه به درستی تعریف شود ساختار درستی هم متناسب با همان هدف طراحی خواهد شد.

فرهنگ متذکر شد: تولید دانش، تحقیق، پژوهش، انجام طرح پژوهشی و چاپ مقاله توسط اعضای هیئت علمی دانشگاه به‌عنوان اهداف فرعی در دانشگاه تعریف می‌شوند که در نهایت منجر به دانش‌افزایی در جامعه خواهد شد و هرچه به سمت تولید دانش کاربردی حرکت کنیم آن دانش را تبدیل به سرمایه خواهیم کرد.

همت محمدنژاد سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد رامسر هم با ارائه گزارشی از این واحد دانشگاهی در ابعاد مختلف فرهنگی، اجتماعی و تربیتی به تشریح استراتژی‌ها و اهداف تدوین شده در آینده از قبیل افزایش تعداد دانشجو، توسعه و گسترش مدارس سما در مقاطع مختلف تحصیلی، تکمیل پروژه سوله ورزشی و احداث کمپ ورزشی و احداث مهمانسرا پرداخت.

دکتر فرهنگ با حضور بر سر مزار شهدای گمنام دانشگاه آزاد اسلامی واحد رامسر ضمن قرائت فاتحه با آرمان‌های امام و شهدا تجدیدپیمان کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ضرورت توجه ویژه به کارگاه‌های فنی و حرفه‌ای در کردستان
  • لزوم هدایت درست انتخاب رشته دانش آموزان در دانشگاه‌
  • جهان ایران را به عنوان قدرت برتر پذیرفت
  • ضرورت انجام کارهای فرهنگی در حوزه دانش آموزی
  • دانشگاه بنگاه اقتصادی نیست/ لزوم تولید دانش کاربردی برای تبدیل به سرمایه
  • انعقاد تفاهم‌نامه‌ بنیاد نخبگان و آموزش و پرورش خراسان جنوبی
  • ضرورت استعدادیابی و پرورش دانش آموزان نخبه با هدف پرورش مدیران نسل نو جهادی
  • تاکید استاندار بر پیشگیری و کاهش آسیب‌های اجتماعی دانش آموزی
  • ورود هوش مصنوعی به تشخیص‌‌های آزمایشگاهی/ لزوم آشنایی دانش‌آموزان با علوم آزمایشگاهی
  • نقشِ پُررنگ سازمان اوقاف در توجه به دانش‌بنیان‌ها