Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@02:52:11 GMT

توصیه‌هایی برای سلامت زنان در بحران کرونا

تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۱۷۹۱۸

توصیه‌هایی برای سلامت زنان در بحران کرونا

ایسنا/خراسان رضوی بیماری همه‌گیر کووید- ۱۹ باعث شده تا بسیاری از نقش‌های مراقبتی که زنان انجام می‌دهند به دلیل تعطیلی مدارس و تغییر در برنامه مدارس، تعطیلی مهدکودک‌ها و مراکز مراقبت از کودکان و دورکاری افزایش یابد و زنان در معرض خطر جدی پرکاری و خستگی قرار گیرند.

به نقل از سایکولوژی نیوز، ادامه روند همه‌گیری کروناویروس، با عدم اطمینان ذاتی و تغییرات عمده در برنامه‌های روزمره و سبک کلی زندگی، همه افراد را در معرض خطر بیشتر اضطراب، استرس و یا افسردگی قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

توجه به این نکته مهم است که احساس ترس، نگرانی، اضطراب، استرس و غم و اندوه پاسخی کاملا طبیعی برای مقابله با بیماری همه‌گیر است اما اقدامات زیادی می‌توان انجام داد تا از تاثیر منفی همه‌گیری در سلامتی جسمی و روانی کاسته شود.

زنان، دوسوم مراقبان در ایالات‌متحده و شامل مراقبان کودکان، افراد مسن و یا معلول هستند. بسیاری از کارکنان اورژانس مانند پرستاران، مددکاران اجتماعی و سایر درمانگران، معلمان و کارکنان مراقبت از کودکان را زنان تشکیل می‌دهند.

ازآنجاکه بسیاری از زنان عادت دارند مسئولیت‌های زیادی را بر عهده بگیرند (مادر، کارمند، همسر) اغلب اوقات، اولویت جسمی و روحی خود را در نظر نمی‌گیرند. به‌ویژه، در زمان شیوع بیماری همه‌گیر، مهم است که زنان اهمیت بیشتری برای افزایش مراقبت از خود بدهند، در غیر این صورت با آسیب جسمی، روحی و عاطفی مواجه خواهند شد.

در ذیل، برخی نکات و موارد مختلف برای زنان در این اوقات دشوار (به‌ویژه در زمستان، با روزهای طولانی‌تر، سردتر، انزوای اجتماعی بیشتر و کاهش زمان حضور در خارج از خانه) توصیه‌شده است.

• این تصور را که باید برای همه "ابرقهرمان" باشید کنار بگذارید. توجه داشته باشید و بپذیرید که بد نیست همیشه خوب نباشید و زمانی که احساس خستگی می‌کنید از دیگران کمک بخواهید.

• در این مدت (همه‌گیری بیماری کووید- ۱۹) بسیاری از زنان، مجبور به پذیرش مسئولیت‌های اضافی شده‌اند، پس انتظار کمال مطلق را در تمام‌کارهایی که انجام می‌دهید، متوقف کنید. به‌عنوان‌مثال، زنان علاوه بر دورکاری، نقش مراقبت از کودکان و آموزش آنان در خانه را نیز برعهده دارند. بسیار مهم است که زنان بدانند بهترین کاری را که می‌توانند، انجام می‌دهند و دست از انتقاد و آزار خود بردارند.

• فهرستی از کارهای روزانه خود حتی موارد بی‌ارزش، مانند تغذیه کودکان، مرتب کردن تختخواب، حمام‌کردن، یا دیگر موارد را تهیه کنید. در پایان روز، فهرست را مرور کنید و بسیاری از کارهایی که روزانه انجام می‌دهید را یادآوری کنید. این مورد، زمانی می‌تواند مفید باشد که احساس می‌کنید کار کمتری انجام داده‌اید.

• اطمینان حاصل کنید که خود مراقبتی خوبی دارید، غذاهای سالم بخورید، مقدار زیادی آب بنوشید، روزانه ورزش کنید، برای مدتی در روز از شبکه‌های اجتماعی دوری کنید و تنها برای ارتباط با دوستان از آن استفاده کنید و از طریق تلفن یا گفتگوی تصویری با عزیزان ارتباط برقرار کنید.

• سعی کنید به برنامه‌ای روزانه عمل کنید. این مورد به شما کمک می‌کند تا کنترل بیشتری بر انجام کارها در زمان‌های سخت داشته باشید.

• قرار ملاقات مجازی با دوستان و خانواده خود هر دو روز می‌تواند مفید باشد. برخی از زنان از طریق مجازی، کتاب مطالعه می‌کنند، فیلم تماشا کرده و آن‌ها را با دوستان به اشتراک می‌گذارند.

• تمرین تنفس یا مدیتیشن انجام دهید.

• خواب شبانه داشته باشید و در روز، زمانی که احساس خستگی دارید، برای پنج یا ۱۰ دقیقه زمان بگذارید، بنشینید و کاری انجام ندهید.

• بنویسید؛ نوشتن روشی عالی برای ثبت و صرف وقت برای مشاهده و تایید احساسات است و همچنین روشی برای از بین بردن فشار در زمانی که فردی برای گفتگو در دسترس نیست.

• تلاش کنید تا روزانه برخی از فعالیت‌های بدنی مانند پیاده‌روی با دوستان و استفاده از هوای تازه با رعایت پروتکل‌های بهداشتی داشته باشید.

• اگر نمی‌توانید بیرون بروید از برنامه‌ها و فیلم‌های مختلف برای انجام تمرینات کوتاه و فعالیت‌هایی مانند یوگا و فعالیت‌های کششی استفاده کنید.

• مراقبه انجام دهید.

• فهرستی از فعالیت‌هایی که معمولا از انجام آن‌ها لذت می‌برید را بنویسید و تمام تلاش خود را داشته باشید تا حداقل در یک فعالیت لذت‌بخش شرکت کنید (حتی اگر برای پنج یا ۱۰ دقیقه در روز باشد). این فعالیت‌ها می‌تواند شامل نقاشی، مطالعه نشریات، تماشای فیلم طنز، خواندن مطالب مفید و آشپزی موارد جدید باشد.

• به روحیه و سطح استرس خود توجه داشته باشید. گفتگوی آنلاین، دور درمانی و گفتگو با دوستان در مورد احساسی که دارید روش‌های خوبی برای دریافت پشتیبانی بیشتر در هنگام احساس ضعف هستند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی زنان داشته باشید فعالیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۱۷۹۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انجام سالانه ۲ میلیارد آزمایش پزشکی با حداقل خطا در کشور

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا زالی، در پانزدهمین کنگره بین‌المللی و بیست و یکمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران در مرکز همایش‌های برج میلاد، همکاران علوم آزمایشگاهی را پیش‌قراولان نهادینه‌سازی کیفیت ارایه خدمات سلامت دانست و افزود: مفهوم کیفیت، وام‌دار کارشناسان و متخصصان علوم آزمایشگاهی است. هیچ بخشی از نظام سلامت به میزان علوم آزمایشگاهی پایبندی به حوزه کیفیت را تجربه نکرده است.

وی با اشاره به اینکه کمتر دانشجوی علوم آزمایشگاهی است که به شاخص‌های کیفی این رشته آشنا نباشد، گفت: از سال ۱۳۸۶ که شاخص ISO ۱۵۱۸۹ وارد مجموعه مدیریتی و نظارتی آزمایشگاه‌ها شد که هر دو مولفه مدیریتی و تکنیکال در آن ممزوج است. توجه سیستماتیک فرآیند محور به اصول کیفیت با نگاه سامانگر متخصصان ازمایشگاهی، تضمین کیفیت در این حوزه را به همراه دارد.

زالی با تاکید بر جایگاه انکارناپذیر علوم آزمایشگاهی در نظام سلامت، تصریح کرد: در کالبد سلامت پیاده سازی اصولی هیچ جزئی اعم از تشخیص، پیشگیری، غربالگری، درمان، پیگیری و رصد اجتماعی بدون علوم آزمایشگاهی محقق نخواهد شد.

وی ادامه داد: در سال‌های اخیر وابستگی به علوم آزمایشگاهی با وجوه متنوع‌تر و جذاب‌تری همراه شده است.

زالی گفت: علوم آزمایشگاهی از حرفه‌هایی است که سند مستند و قابل ارجاع در اختیار مراجعه کننده و بیمار قرار می‌دهد. این سند افتخارآمیز، پیامدی است که خروجی تلاش‌ها، کیفیت سنجی و اصالت کاری کارشناسان و متخصصان را نشان می‌دهد.

وی، برای درک بهتر نقش علوم آزمایشگاهی در نظام سلامت، عنوان کرد: در حال حاضر شش هزار آزمایشگاه تشخیص طبی در عرصه سلامت مشغول به فعالیت هستند که از این تعداد ۲ هزار و ۳۰۰ آزمایشگاه توسط بخش خصوصی اداره می شود.

زالی از انجام سالانه بیش از ۲ میلیارد آزمایش با حداقل خطا در سطح کشور خبر داد و گفت: همکاران علوم آزمایشگاهی به رغم تمام سختی‌ها و خسارت‌های اقتصادی، همواره با نظام سلامت همراه بودند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه بر اهمیت به‌روز بودن دانش فراگیران، کارشناسان و متخصصان تاکید کرد و گفت: جهان پزشکی امروز در آستانه تحول بزرگی است، در همین راستا همکاران علوم آزمایشگاهی باید آماده دگردیسی جسورانه برای انطباق با یافته‌های نوین آزمایشگاهی باشند.

وی تصریح کرد: لزوم بهره‌گیری از ظرفیت هوش مصنوعی نباید نادیده گرفته شود، چراکه قدرت یادگیری این ابزار می‌تواند نقش مهمی در گرفتن نمونه، آنالیز کردن، کیفیت سنجی و تشخیص دقیق ایفا کند. علوم آزمایشگاهی باید در مسیر پزشکی فرادقیق و پزشکی فردمحور گام بردارد تا در شکاف علم روز غرق نشود.

زالی در پایان گفت: در عین افتخار به خدمت‌رسانی‌های میهن دوستانه همکاران علوم آزمایشگاهی در روزهای سخت، در مسیر نوآوری و فناوری‌های نوین باید شتابان حرکت کرد.

کد خبر 6093877 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • ترفندهای کاربردی تربیتی برای جلوگیری از لجبازی کودک
  • سالانه ۲ میلیارد آزمایش پزشکی در کشور انجام می شود
  • اختلال در سامانه بیمه سلامت بیماران را کلافه کرد
  • انجام سالانه ۲ میلیارد آزمایش پزشکی با حداقل خطا در کشور
  • 56 راز سلامت مردان که حتما باید بدانید
  • چند ترفند تربیتی کاربردی برای جلوگیری از لجبازی کودک
  • فال شمع روزانه برای متولدین ماه‌های مختلف امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • تدوین منشور مشاوره خانواده نهایی شد
  • خدمات تخصصی درمانی با حمایت خیران سلامت شهرستان نور انجام می‌شود
  • آیا می‌توانید در سنین بالا عضلاتتان را بسازید؟