Web Analytics Made Easy - Statcounter

تلاش آمریکا برای تحریم یک محصول کاربردی پتروشیمی در تولید صندلی، مبل و تشک، با بومی سازی دانش تولید این محصول توسط جوانان ایرانی به شکست تبدیل شد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، 28 آبان سال 98 جلسه مهمی با حضور 2500 نفر از تولیدکنندگان، کارآفرینان و فعالان اقتصادی در حضور امام خامنه‌‌ای برگزار گردید که نکات مهمی در باب تحریم و تولید در آن جلسه از سوی مقام معظم رهبری مطرح شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاه بیت سخنان رهبری در آن جلسه از این قرار بود که " این تحریم فعلاً خواهد بود؛ اینکه کسی امید ببندد به اینکه حالا یک سال دیگر، دو سال دیگر این تحریم تمام میشود، خیال باطل است، این تحریم حالاحالاها هست،کار اساسی مصون‌سازی اقتصاد کشور از آسیب دیدن از تحریم است، باید کاری کرد که ما در مقابل تحریم آسیب‌پذیر نباشیم. تولید بایستی در کشور پیشرفت پیدا کند؛علاج کار این است. اگر توانستیم با تکیه‌ی بر توان داخلی، تحریم را بی‌اثر بکنیم، آن عامل تحریم‌کننده هم از تحریم دست برمیدارد؛ یعنی او هم وقتی فهمید تحریم فایده‌ای ندارد، از تحریم دست برمیدارد."

امروز، که یک سال از آن جلسه مهم می گذرد و اقتصاد کشور درگیر تحولات گسترده شده است، گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم درپی آن آمده که در راستای امیدافزایی، نمونه های موفق در کشور که اتفاق افتاده و تحریم را بی اثر کرده، بازگو نماید. در این گزارش به نمونه ای از شکست تحریم در صنعت پتروشیمی می پردازیم.

در سالهای اخیر همواره مسئولان دلسوز نظام تأکید کرده اند که آمریکا چیزی برای اعمال تحریم جدید علیه ایران ندارد و هرازگاهی در شوآفی سیاسی، تحریم هایی تکراری و بی ربط را تیتر رسانه های خود می کند.

یکی از مصادیق دستِ بسته آمریکایی ها در تحریم، تلاش این کشور برای تحریم ماده ای بود که موجب انعطاف پذیری نشیمن گاه صندلی ها، مبل ها و تشک های تولیدی کشورمان می شد. اگرچه این ماده به کیفیت تولید محصول ایرانی و راحتی بیشتر مصرف کننده منتج می شد، اما تلاش آمریکا برای عدم دسترسی تولیدکنندگان داخلی به این ماده، در نوع خود  جالب بود.

این محصول که یک گرید پتروشیمی است، در تولید فوم­های سرد قالبی (Cold Cure) با انعطاف­پذیری بالا (High Resilience) به منظور تولید صندلی خودرو، صندلی اداری، تشک و مبلمان کاربرد دارد و پیش از این همواره از طرق مختلف از جمله، گریدهای ایزوسیانات Wannate 8001 & 8018 شرکت Wanhua چین، گرید MHR شرکت KUMHO MITSUI کره، گریدهای Desmodur 3220 & 3133 شرکت Covestro آلمان و گریدهای CORONATE 1021 & 1025 شرکت TOSOH ژاپن تأمین می شد و نکته جالب ، کارشکنی آمریکا به بهانه تحریم برای عدم دسترسی تولیدکنندگان ایرانی به این محصولات بود.

متخصصان ایرانی نیز با تحقیق و پژوهش بومی، تلاش کردند تا راهکاری برای پایان دادن به تأمین پرهزینه و دارای اختلال این محصول کاربردی در صنایع تولید مبلمان، صندلی و تشک پیدا کنند و نتیجه تلاشهای دانشمندان ایرانی در بخش R&D پتروشیمی کارون به نتیجه رسیده و یک گرید پتروشیمی با نام KMT-10 برای اولین بار در خاورمیانه به منظور رفع نیاز تولیدکنندگان میان­دستی و پایین­ دستی صنعت پلی­ یورتان کشور و در راستای تکمیل زنجیره ارزش محصولات پلی­ یورتان به تولید رسید.

با تولید این محصول ایرانی که از نظر کیفیت و قیمت، با انواع مشابه خارجی، در رقابتی برتر قرار دارد، از این پس نه تنها نیاز داخلی تولیدکنندگان صنایع ساخت صندلی، مبل و تشک را تأمین می کند، بلکه قابلیت صادراتی برای ایران عزیزمان خواهد داشت و اینگونه با باور به توان داخلی، یک نقطه تحریمی و پرهزینه که کیفیت کالای ایرانی را نشانه رفته، تبدیل به مزیت و درنتیجه شکست تحریم ها می شود.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: صنعت پتروشیمی صنعت پتروشیمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۱۷۹۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ونزوئلا از ضرر ۲ میلیارد دلاری ناشی از تحریم‌ها در 4 ماه گذشته خبر داد

به گزارش قدس آنلاین، نیکلاس مادورو رئیس‌جمهوری ونزوئلا در مراسمی در کاراکاس به مناسبت روز جهانی کارگر گفت: ما در این دوره چهار ماهه (بازه زمانی بین ژانویه تا آوریل ۲۰۲۴/ اوایل دی تا اوایل اردیبهشت)، بیش از دو میلیارد دلار ضرر داشتیم.

مادورو با رد «باج‌خواهی دائمی امپراتوری آمریکای شمالی»، مخالفان دولت از جناح «راست افراطی» از جمله ماریا کورینا ماچادو رهبر اپوزیسیون را متهم کرد که اعمال «تحریم‌های جدید» علیه شرکت نفت دولتی این کشور (Pdvsa) را از دولت آمریکا خواستار شده‌اند.

رئیس‌جمهوری ونزوئلا با این حال اطمینان داد که «هیچکس و هیچ چیز» نمی‌تواند رشد اقتصاد و صنعت نفت این کشور را متوقف کند؛ رشدی که هر چند «با سرعت کمتر» از حد انتظار، در چهار ماهه نخست سال ۲۰۲۴ «حفظ شد».

در این راستا، مادورو پیش‌بینی کرد این کشور با اتکا به «تلاش‌های خود»، سال ۲۰۲۴ را با تولید نفت یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز خواهد بست که در مقایسه با ۸۷۴ هزار بشکه در روز، در مارس گذشته (اسفند- فروردین)، افزایش ۳۷.۲ درصدی را نشان می‌دهد.

رئیس‌جمهوری ونزوئلا همچنین افزود که در این کشور «الگوی اقتصادی متنوع و جدیدی متولد شده است که رشد آن را تضمین می‌کند» و «به تحریم‌ها و مجوزهای ایالات متحده وابسته نیست»، که «در نظر دارد یک مدل استعمارگری را تحمیل کند».

دولت آمریکا به تازگی (۱۷ آوریل/ ۲۹ فروردین) اعلام کرد که بخشی از تحریم‌های لغو شده بر نفت و گاز ونزوئلا را دوباره فعال می‌کند. این تصمیم واشنگتن پس از متهم کردن رئیس جمهوری ونزوئلا به عمل نکردن به تعهدهای انتخاباتی خود با رد صلاحیت ماریا کورینا ماچادو نماینده مخالفان اتخاذ شد.

به این ترتیب، مجوز عمومی ۴۴ (Licencia General ۴۴) که توسط وزارت خزانه‌داری آمریکا صادر شده بود و به مدت شش ماه به کاراکاس اجازه داده بود تا نفت و گاز خود را در بازارهای بین‌المللی به فروش برساند، از روز پنج‌شنبه (۱۸ آوریل/ ۳۰ فروردین) منقضی شد. شرکت‌هایی که تحت تاثیر این لغو معافیت از تحریم‌ها قرار می‌گیرند، تا ۳۱ مه (۱۱ خرداد) فرصت خواهند داشت تا عملیات‌های خود را به پایان برسانند.

همچنین شرکت‌هایی که می‌خواهند همچنان با شرکت نفت دولتی ونزوئلا (PDVSA) معامله انجام دهند، نیاز به مجوز انفرادی از خزانه‌داری ایالات متحده دارند تا به صورت موردی ارزیابی شود.

رئیس‌جمهوری ونزوئلا در انتقاد از تصمیم واشنگتن مبنی بر تمدید مجدد تحریم‌ها علیه کاراکاس، دولت آمریکا را متهم کرد که به تعهدهای مربوط به لغو «همه تحریم‌های جنایتکارانه» اعمال شده علیه این کشور حوزه کارائیب عمل نکرده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • نارضایتی تولیدکنندگان در سال جهش تولید با مشارکت مردم
  • تپش دانش بومی در قلب خودروی ایرانی
  • ونزوئلا از ضرر ۲ میلیارد دلاری ناشی از تحریم‌ها در 4 ماه گذشته خبر داد
  • ضرر ۲ میلیارد دلاری ونزوئلا به دلیل تحریم‌ها
  • حیله غیراخلاقی تولیدکنندگان معروف تنقلات برای فروش بیشتر
  • پازوکی :تولیدکنندگان خواستار افزایش قیمت لوازم خانگی هستند/ واردات لوازم خانگی همچنان ممنوع است
  • ۵۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی ایران به سایر کشور‌ها
  • اکسپو وعده صادق ۲ بود/ لزوم اصلاح رفع تعهد ارزی از ۳ کشور همسایه
  • سمنان|وقتی تحریم‌ باعث کاهش هزینه مواد اولیه یک شرکت می‌شود
  • مشکل کمبود شیرخشک در نشست سازمان بازرسی بررسی شد