Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «ذهنی برای اعداد (چگونه در ریاضی و علوم از همه بهتر باشیم حتی اگر از جبر نمره نیاورده باشیم)» نوشته باربارا اوکلی به‌تازگی با ترجمه کامیاب تقی‌زاده توسط انتشارات چترنگ منتشر و راهی بازار نشر شده است. این‌کتاب یکی از عناوین مجموعه «روان‌شناسی اجتماعی» است که این‌ناشر چاپ می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باربارا اوکلی می‌گوید این‌کتاب می‌تواند در شیوه نگرش مخاطب به یادگیری و درکش از آن، تغییر شگرفی ایجاد کند چون او ساده‌ترین، موثرترین و بهینه‌ترین تکنیک‌هایی را که پژوهشگران در مورد یادگیری می‌دانند، در این‌کتاب ذکر کرده است. انجام‌دادنشان نیز لذت‌بخش خواهد بود. او به مخاطبش می‌گوید مهم نیست چه‌قدر در ریاضی مهارت دارد، چون با استفاده از روش‌هایی که در کتاب آموزش می‌دهد، مخاطب می‌تواند شیوه تفکر و نگاهش به زندگی را تغییر دهد.

اوکلی، کارشناس مهندسی، دستیار آموزشی موسسه مهندسی پزشکی و زیستی آمریکا، معاون موسسه مهندسی برق و الکترونیک انجمن پزشکی و زیست‌شناسی این‌کشور است. او می‌گوید این‌کتاب برای دانش‌آموزان دبیرستانی‌ای است که عاشق هنر و کلاس‌های زبان‌اند اما از ریاضی متنفر هستند. او می‌گوید ذهن انسان، سرشار از قابلیت‌های شگفت‌انگیز است، اما مهم آن است که بداند چگونه از این‌قابلیت‌ها استفاده کند.

نویسنده «ذهنی برای اعداد» در این‌کتاب، به آموزش تکنیک‌هایی پرداخته که مهارت‌ها و توانایی‌هایی را در یادگیری و برنامه‌ریزی، به‌ویژه در دروسی مانند علوم و ریاضی، ارتقا می‌دهند.

«ذهنی برای اعداد» ۱۸ فصل دارد که عناوین‌شان به این‌ترتیب‌اند:

«در را بگشا، دستپاچه نشوید (چرا سخت تلاش کردن زیادی گاهی بخشی از مشکل است)»، «یادگیری خلق کردن است (درس‌هایی از ماهیتابه توماس ادیسون)»،‌ «دسته‌کردن و دوری‌کردن از توهم‌های توانایی (راه‌های تبدیل شدن به نجواگر معادله)»، «جلوگیری از پشت گوش انداختن (به کار گیری عادت‌هایتان "زامبی‌ها" به عنوان یاری‌رسان)»، «زامبی‌ها همه‌جا هستند (کندوکاو برای درکی عمیق‌تر از عادت پشت گوش انداختن)»، «دسته‌کردن در مقابل خفقان (چگونه تخصصتان را افزایش و اضطرابتان را کاهش دهید)»، «ابزارها، راهنمایی‌ها و ترفندها»، «جمع‌بندی زامبی‌های پشت گوش انداختن»، «بهبود حافظه‌تان»، «راهنمایی‌های بیشتر برای حافظه»، «یادگیری ارج نهادن به استعدادتان»، «شکل دادن به مغزتان»، «پرورش دادن چشم ذهن از طریق ساخت شعر برای معادله»، «نوزایی در یادگیری»،‌ «اجتناب از اعتمادبه‌نفس بیش از حد (قدرت کار گروهی)»، «امتحان دادن» و «استعدادهای پنهان خود را شکوفا کنید».

در قسمتی از این‌کتاب می‌خوانیم:

آخرین ترفند مهم این است که توجه خود را منحرف کنید. برای مثال دانشجویی توانسته است روزهای غیرتعطیل ساعت چهار و نیم صبح بیدار شود. او با فکر کردن به اینکه صبحانه چقدر لذت‌بخش خواهد بود این کار را انجام می‌دهد، نه با این فکر که چقدر خسته است.

یکی از داستان‌های جالب توجه منحرف‌کردن توجه مربوط به راجر بنیستر می‌شود. او اولین کسی بود که توانست یک مایل (معادل ۱/۶ کیلومتر) را در کمتر از چهار دقیقه بدود. بنیستر دانشجوی پزشکی بود و نمی‌توانست هزینه لازم برای مربی شخصی و رژیم خاص دونده‌ها را تقبل کند. او حتی وقت نداشت بیش از نیم ساعت در روز بدود و آن را هم باید به زور در کنار برنامه‌های مطالعات پزشکی‌اش جای می‌داد. با این حال بنیستر روی اینکه به لحاظ منطقی هیچ شانسی برای رسیدن به هدفش نداشت، متمرکز نشد. در عوض به شیوه خود برای رسیدن به هدفش تمرکز کند. او صبح روزی که توانست در تاریخ ماندگار شود از خواب بیدار شد، صبحانه همیشگی خود را خورد، کارهای لازم بیمارستان را انجام داد و سپس با اتوبوس به محل برگزاری مسابقه رفت.

اینکه ترفندهای ذهنی مثبتی وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها به نفع خود بهره بگیرید، دلگرم‌کننده است. این ترفندها می‌توانند ترفندهای منفی‌ای را که برایتان مفید نیست یا اوضاع را دشوارتر می‌کنند، جبران کنند. ازجمله می‌توان به انجام دادن تکالیف درست پیش از موعد مقرر اشاره کرد.

این‌کتاب با ۲۸۸ صفحه، شمارگان هزار نسخه و قیمت ۵۸ هزار تومان منتشر شده است.

کد خبر 5074581 صادق وفایی

منبع: مهر

کلیدواژه: نشر چترنگ ترجمه علم ریاضی هفته کتاب هفته کتاب و کتاب خوانی معرفی کتاب علامه طباطبایی ترجمه کتاب و کتابخوانی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ویروس کرونا علامه جعفری مد و لباس جواد اژه ای سواد رسانه ای سید عباس صالحی معرفی نشریات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۱۷۹۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبیین نگاه قرآنی رهبر معظم انقلاب را نباید در تدوین چند کتاب خلاصه کرد

آیت الله سیدهاشم حسینی بوشهری در کنگره بین المللی اندیشه‌های قرآنی حضرت آیت الله خامنه‌ای و اجلاسیه اساتید معارف اسلامی سراسر کشور که در دانشگاه معارف اسلامی قم برگزار شد، ضمن تبریک روز معلم و تجلیل از یاد و خاطره استاد شهید مطهری، با اشاره به روایتی از امام هادی علیه السلام در رابطه با جایگاه قرآن در تجلی زندگی مومنانه اظهار داشت: با این که همواره معارف قرآنی در مسیر تحقیق، پژوهش و ترویج و نشر و بسط قرار دارد، همچنان شادابی و طراوتش حفظ و روز به روز بر آن افزوده می‌شود.

وی با تاکید بر این که خداوند متعال قرآن را به گستره فراگیر تمام زمان‌ها تا روز قیامت نازل نموده است، خاطرنشان کرد: امام هادی علیه السلام در پاسخ به این سوال که چه سرّى است که قرآن هر چه بیشتر خوانده و بحث شود، بر تازگى و طراوت آن افزوده مى شود؟ فرمودند:، چون خداوند تبارک و تعالى، آن را تنها براى زمانى خاص و مردمى خاصّ قرار نداده است. از این رو، در هر زمانى و براى هر مردمى، تا روز قیامت، تازه و با طراوت است.

آیت الله حسینی بوشهری ضمن اشاره به اهمیت تبیین، توضیح و نشر اندیشه‌های قرآنی رهبر معظم انقلاب از دست اندرکاران برگزاری این کنگره تشکر کرد و اظهار داشت: امامین انقلاب بر این موضوع تصریح داشتند که با انس با قرآن و تامل در آیات الهی، از زاویه نگاه قرآن می‌شود به دل‌ها راه یافت و در دل‌ها نفوذ کرد.

وی ضمن تأکید بر ادامه و احیای رویکرد تفسیری امام خامنه‌ای در میان فرهیختگان قرآن پژوه به نوع نگاه قرآنی رهبر معظم انقلاب به موضوعات متعدد اجتماعی اشاره نمود و ابراز داشت: رویکرد قرآنی رهبر معظم انقلاب پیش از انقلاب و بعد از انقلاب متفاوت بوده، و تفسیر آیات الهی را مبتنی بر اقتضائات و شرایط روز مورد توجه قرار دادند.

آیت الله حسینی بوشهری تفسیر حضرت آیت الله خامنه‌ای از قرآن را تفسیر اجتهادی دانست و گفت: ایشان از رهگذر عقل و خرد ضمن تفسیر قرآن به قرآن، آیات الهی را مبتنی بر روایات اسلامی تفسیر نمودند.

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تصریح کرد: رویکرد قرآنی رهبر معظم انقلاب از یک جهت اجتهادی و از جهتی متناظر با موضوعات زمان است.

وی بر اهمیت پایش همه جانبه اندیشه‌های قرآنی رهبر معظم انقلاب تاکید کرد و اظهار داشت: برخی از اساتید در بررسی کلمه به کلمه و جمله به جمله تفاسیر امام خامنه ای، نکات بدیلی را در رابطه با روش و گرایش تفسیری و قواعد آن ارائه نمودند.

آیت الله حسینی بوشهری تدبر در قرآن را از مهمترین نکات پیش از تلاوت قرآن دانست و ابراز داشت: شأن پیامبر شأن تبیینی نسبت به آیات قرآن بود؛ لذا در تدبر به قرآن باید در عین توجه به محکمات، معنای متشابهات را در مسیر ارجاعات علمی قابل قبول استخراج نمود.

وی با بیان این که تفسیر قرآن باید به گونه‌ای باشد که خواص بپسنند و عوام بفهمند، خاطرنشان کرد: تفسیر قرآن به قرآن رهبر معظم انقلاب همچون سیاق علامه طباطبایی متاخذ از «القرآن یفسر بعضه بعضا» است؛ لذا کسی که می‌خواهد یک آیه تفسیر کند، باید به سایر آیات قرآن اشراف داشته باشد تا گمراه و به بیراهه نرود.

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در بخش دیگری از سخنان خود ضمن ارائه تشریحی از تفسیر قرآن به قرآن، به مصادیقی از آیات الهی که مکمل و مفسر دیگر آیات هستند، اشاره و به تبیین برخی از ملاک‌های زندگی مومنانه از نگاه قرآنی پرداخت.

آیت الله حسینی بوشهری با بیان این که باید به دغدغه‌های اجتماعی جامعه پرداخت و خود را محصور در احکام فردی ننماییم، اظهار داشت: باید با رویکرد هدایتی و تربیتی وارد میدان تجلی احکام اجتماعی شده، راه حل‌ها را از بند بند آیات قرآنی اتخاذ نماییم.

وی قرآن را نسخه شفابخش، موعظه گر، هدایت آفرین و رحمت بخش برای مومنان دانست و اظهار داشت: کسی که تحت تاثیر موعظه قرآن قرار گیرد، زنگار‌ها از دل زدوده شده، زمینه هدایت فراهم خواهد شد و کسی که مشمول هدایت گردد، مشمول رحمت الهی خواهد بود.

آیت الله حسینی بوشهری با تأکید بر این که نگاه قرآنی رهبر معظم انقلاب را نباید در چند جلد مکتوب خلاصه نمود، خاطرنشان کرد: بحث‌های تفسیری رهبر معظم انقلاب با راه و سخن ایشان عجین شده است؛ به گونه‌ای که هرجا سخنی می‌گویند، مبتنی بر نکته سنجی‌های دقیق و عمیق معارف قرآنی است.

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ضمن اشاره به جایگاه سنت‌های اجتماعی جوامع در نگاه قرآنی، شبهه زدایی از معارف قرآنی در اذهان مخاطبان را یکی از سیره‌های تفسیری رهبر معظم انقلاب دانست.

وی به تبیین مصادیقی از نحوه پاسخگویی رهبر معظم انقلاب به شبهات مبتنی بر نگاه قرآنی پرداخت و با تاکید بر این که زندگی حقی همگانی است اظهار داشت: اینگونه نیست که یک عده‌ای هرکاری دلشان خواست انجام دهند و از دیگران بخواهند که ساکت بمانند، نمی‌شود که رژیم صهیونیستی به بزرگترین جنایات رقم بزند و در مقابل پاسخ حق دفاع فلسطینیان، رویه محکومیت را در پیش گیرند.

آیت الله حسینی بوشهری مقابله و مقاومت را تنها مسیر عقلی و دینی پاسخ به جنایات رژیم غاصب صهیونیستی دانست و ابراز داشت: اسلامی که در رأس ابراز عواطف احساسی است؛ وقتی با جنایات ظالمان مواجه می‌شود، دستور به تنبیه و مقابله می‌دهد.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • رونمایی از کتاب هزار و چهارصد و خیلی زود در شیراز
  • قرآن؛ کتاب زندگی/ قرآن، نور و رحمت و هدایت به سوی خیر و سعادت است
  • تبیین نگاه قرآنی رهبر معظم انقلاب را نباید در تدوین چند کتاب خلاصه کرد
  • کتاب «چشم‌ها تنها برای دیدن نیستند» منتشر شد
  • طرح ملی زندگی با آیه ها از نگاه قرآنی ها
  • ۱۲ طلبه و ۴ مداح که اعضاء بدن‌شان اهداء شد/ انتشار شماره جدید «خیمه»
  • بهترین منابع جمع‌بندی کنکور (تجربی، انسانی و ریاضی)
  • ۷ چالش بزرگ که شما را سرسخت‌تر از آدم‌های معمولی می‌کند
  • چگونه به هنر نگاه کنیم و واقعا آن را ببینیم؟
  • سفری به دنیای توپولوژی