Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، مسعود عتیقی، درباره همنشینی ماه با سیارات برجیس و کیوان گفت: ساعت ۱۲:۲۴ ظهر روز پنج شنبه، ۲۹ آبان «وضعیت نور روز» زمان همنشینی ماه با سیاره غول پیکر منظومه خورشیدی یعنی برجیس «مشتری» است.
او افزود: سیاره برجیس با جدایی ۲.۵ درجه شمال ماه قرار دارد و در ساعت ۱۸:۲۷ شامگاه همین روز لحظه رسیدن ماه به نزدیکی سیاره حلقه بر گردن کیوان (زحل) است که با جدایی ۲.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۹ درجه شمال هلال ماه خواهد بود؛ بنابراین شبانگاه پنج شنبه، ۲۹ آبان فرصت خوبی برای مشاهده و عکاسی از همنشینی کمان ابروی آسمانی با سیارات برجیس و کیوان در زمینه صورت فلکی کمان (قوس) است.
عتیقی ادامه داد: هرچند «پلوتون» در نزدیکی برجیس است، اما به علت درخشش بسیار پایین با چشم و یا در زمان عکاسی ثبت نمی‌شود و به یک تلکسوپ قدرتمند برای مشاهده این سیاره کوتوله نیاز است.
او بیان کرد: سیارات مورد اشاره، در این شب در زمینه صورت فلکی کمان «قوس» قرار دارند، ضمن آنکه پلوتو در نزدیکی این اجرام است که به علت درخشش بسیار پایین با چشم قابل مشاهده نیست و رصدگران برای مشاهده این سیاره کوتوله به یک تلسکوپ ۱۰ اینچی و حتی بالاتر نیاز دارند.
عتیقی گفت: سیاره غول پیکر برجیس بر اساس آخرین داده‌های تایید شده، دارای ۷۹ قمر و یا ماه بوده و سیاره کیوان که در زمانی اقمار کمتری نسبت به برجیس داشت، اکنون دارای ۸۲ قمر تائید شده است. سیاره برجیس پنچمین و سیاره کیوان ششمین سیاره در منظومه خورشیدی هستند که دارای جنس گازی بوده و سیاره برجیس با فاصله میانگین ۷۷۸ میلیون کیلومتر از خورشید و با دوره ۱۲ ساله زمینی به گرد مهر تابان «خورشید» در گردش است.
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران افزود: بر خلاف تصور عمومی، سیاره برجیس نیز دارای سیستم حلقه همچون سیاره کیوان است. در سال ۱۹۷۹ میلادی «۱۳۵۷- ۱۳۵۸ خورشیدی» فضاپیمای وویجر از نزدیک این حلقه‌ها را شناسایی کرد، اما به علت پایین بودن نسبت بازتاب سیستم حلقه‌ای این سیاره، این حلقه‌ها از زمین قابل مشاهده نیستند.   احتمال حیات در برجیس وجود ندارد   عتیقی درباره امکان وجود حیات در این سیاره گفت: سیاره برجیس با توجه به وضعیت گازی بودن و شرایط پیچیده جوی نمی‌تواند دارای حیات حتی از نوع اولیه باشد، اما برخی از اقمار آن از جمله قمر آیو دارای سیستم آتشفشانی فعال، با ۲۰۰ آتشفشان است و قمر اروپا از اقمار گالیله‌ای که برای اولین بار توسط گالیله ایتالیاتی از درون تلسکوپ مشاهده شد؛ دارای اقیانوس‌های منجمد سطحی بوده و بشر همواره به دنبال کشف راز حیات در بخش‌های مختلف کائنات از جمله قمر اروپا در اطراف برجیس است.   او افزود: تاکنون ۹ فضاپیما به ملاقات سیاره برجیس رفته اند که از جمله به فضاپیما‌های پایونیر ۱۰ و ۱۱، وویجر ۱ و ۲، فضاپیمای گالیله، می‌توان اشاره کرد. جونو آخرین فضاپیمایی است که در سال ۲۰۱۶ میلادی برای بررسی این سیاره اعزام و هم اکنون در اطراف آن در چرخش است.   مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران بیان کرد: برجیس دارای یک لکه قرمز بزرگ بر روی خود است که حاصل تفاوت سرعت چرخش در عرض‌های مختلف جغرافیایی و در نتیجه ایجاد گردباد شدیدی شده است که چندین قرن بر روی آن وجود دارد؛ قطر این گرد باد حدود دو برابر سیاره زمین است.   عتیقی درباره امکان وجود حیات در سیاره کیوان گفت: سیاره کیوان نیز به دلیل گازی بودنش، نمی‌تواند مکانی برای وجود حیات باشد، اما برخی از قمر‌های آن از جمله بزرگترین قمر آن «تایتان» که به عنوان اولین قمر بعد از ماه از نزدیک توسط کاوشگران بدون سرنشین زمینی مورد مطالعه قرار گرفت، از جمله کاندیدا‌های وجود حیات در سامانه خورشیدی است. چندین فضاپیما از جمله پایونیر، وویجر ۲، و فضاپیمای کاسینی، سیاره کیوان را تاکنون «طی حدود ۴ دهه اخیر» از نزدیک مورد مطالعه قرار داده اند.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: ماه برجیس کیوان مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران سیاره کیوان سیاره برجیس وجود حیات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۱۹۵۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رصد عنکبوت در سیاره سرخ

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، مدارگرد مارس اکسپرس آژانس فضایی اروپا، عکس جدیدی را از ویژگی‌های کوچک و تاریک سیاره سرخ ثبت کرده که به عنکبوت‌ شباهت دارند. 

بررسی‌های صورت گرفته از تصاویر مذکور، این ویژگی‌ها را ‌مانند گروهی عنکبوت نشان می‌دهد که در منطقه‌ای از مریخ موسوم به اینکا سیتی (Inca City) واقع در نزدیکی قطب جنوب سیاره سرخ در حال حرکت هستند و اگرچه در روز زمین بارش‌های مداوم شکوفا شدن گل‌ها را در پی داشته اما، در سیاره سرخ شاهد لشگر عنکبوت‌ها هستیم.

این ویژگی‌های کوچک و تاریک از میان شکاف‌های سطح مریخ جوانه می‌زنند. دانشمندان می‌گویند، این پدیده زمانی ظاهر می‌شود که نور خورشید بهاری بر لایه‌های دی اکسید کربن که در زمستان تاریک مریخ رسوب کرده‌اند، می‌تابد.

 براساس بیانیه آژانس فضایی اروپا،  یخ دی‌اکسید کربن به نوبه خود در لایه زیرین سطح مریخ به گاز تبدیل می‌شود و درنهایت تجمع حاصل از آن به شکل یخ ضخیم درمی‌آید‌.

گاز آزادشده، غبار تیره را از زمین زیرین خود به سمت بالا می‌برد و در نهایت گرد و غبار را وادار می‌کند تا پیش از نشستن روی سطح، مانند آب فوران‌کرده از یک آبفشان، از لایه‌های بالایی یخ پرتاب شود. این امر، ساختارهای ترک‌خورده و عنکبوت‌مانند را در اندازه ۴۵ متر تا یک کیلومتر ایجاد می‌کند.

منطقه موسوم به اینکا که به طور رسمی با نام «آنگوستوس لابیرینتوس» (Angustus Labyrinthus) شناخته می‌شود، شبکه‌ای خطی و تقریباً هندسی از برآمدگی‌ها مانند آنچه که روی زمین است را به نمایش می‌گذارد و بخشی از یک ویژگی دایره‌ای به عرض تقریبی ۵۳ مایل (۸۶ کیلومتر) است.

مقامات سازمان فضایی اروپا در بیانیه‌ای گفتند: ما هنوز دقیقاً مطمئن نیستیم که منطقه اینکا چگونه شکل گرفته، ممکن است تپه‌های شنی در طول زمان به سنگ تبدیل شده باشند. شاید موادی مانند ماگما یا ماسه از میان صفحات شکسته سنگ مریخ به بیرون نفوذ کرده و این منطقه شکل گرفته است.

جدیدترین تصاویر از  این منطقه توسط دوربین استریو با وضوح بالا مدارگرد مارس‌اکسپرس در ۲۷ ماه فوریه حدود دوماه پیش هنگام فصل پاییز مریخ ثبت شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فرصت ۱۵ روزه مشاوران املاک برای دریافت شناسه یکتا
  • رصد عنکبوت در سیاره سرخ
  • (عکس) عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • تصاویر عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • آموزش و پرورش احیا کننده نسل جدید ما است
  • استعفای قریب الوقوع رئیس ستاد ارتش صهیونیستی
  • سیاره مشتری به شکل‌گیری قمر زمین کمک کرده است
  • روایت العربی الجدید از طرح اضطراری مصر درباره تهاجم قریب‌الوقوع به رفح
  • مهاجرت غیرقانونی «بحران جدی» از نگاه آمریکایی‌ها
  • یک فرضیه در مورد چگونگی حرکت موجودات فضایی بین سیارات