Web Analytics Made Easy - Statcounter

انتخاب روز گذشته فدراسیون برای رده جوانان قابل تامل است و مسئله ای که ذهن را درگیر می کند، این است که آیا این انتصابها راهگشای آینده فوتبال کشور است؟

به گزارش مشرق، فدراسیون در روزهایی که جامعه فوتبالی برای برگزاری مجمع انتخاباتی و مشخص شدن رئیس جدید لحظه شماری می کند، تصمیماتی می گیرد که در نوع خودش بی نظیر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انتصاب های اخیری که صورت گرفته، به طرز عجیبی، باورنکردنی و قابل تامل است. نوشتن از تک تک تصمیم گیری ها یادداشت های متفاوتی را می طلبد؛ از بازگشت فریدون اصفهانیان به کمیته داوران تا انتخاب روز گذشته برای تیم ملی جوانان!

انتخاب روز گذشته که در سکوت خبری صورت گرفت و  در سایت رسمی فدراسیون از سرمربیگری داود مهابادی منتشر شد، مجموعه ای از شاهکارهای تصمیم گیری اخیر است. نه اینکه بخواهیم داود مهابادی را که سالهاست در قامت سرمربی در این فوتبال در حال فعالیت است نقد کنیم و او را فردی نالایق بدانیم اما بابت انتخابش به عنوان سرمربی تیم ملی جوانان نقدهای جدی وجود دارد.  

معمولا ملاک انتخاب سرمربی برای تیم های رده پایه، موارد مشخص و تعریف شده ای است. مواردی که اکثر کشورهای صاحب برنامه ریزی، روی همان اصول، انتخاب های خود را انجام می دهند. چه اتفاقی می افتد که در فوتبال ایران این اصول دیده نمی شود؛ سوالی است که در این فدراسیون کسی پاسخگوی آن نیست. 

قاعدتا یکی از موارد این است که فرد انتخاب شده باید تجربه کار در رده های پایه را داشته یا حداقل با نحوه کار با بازیکنان در این رده سنی آشنا باشد. موضوعی که در این انتخاب اخیر نادیده گرفته شده است.

بیشتر بخوانید:

انتخاب جانشین مظلومی در تیم ملی جوانان

آورده داود مهابادی در سال های اخیر در فجرسپاسی چه بوده؟ تیمی که هر سال برای رسیدن به لیگ برتر دست و پا زده و در نهایت هم همیشه همان جایی هست که همیشه بوده. سابقه فعالیت این مربی در رده های پایه مربوط به چه تیم هایی بوده است؟ رزومه ملی او چیست؟ 

ظاهرا در روزهایی که همه درگیر کرونا و مشکلات آن هستند، مسئولان فدراسیون و البته آن کمیته به اصطلاح فنی در سایه و کمیته جوانان همیشه منفعل، از این فرصت نهایت استفاده را بردند و دست به انتخابی زدند تا جامعه فوتبالی را به نوعی شوکه کنند. 

کاش یک مسئول فوتبالی پاسخ دهد، راهبرد فدراسیون در رده های پایه چیست؟ اساسا تیم های پایه فقط برای اینکه از سوی AFC و فیفا جریمه نشویم، در حال فعالیت هستند یا برنامه و اصولی پشت این برگزاری اردوها و انتخاب ها وجود دارد؟ 

تصمیماتی که حداقل در یک سال اخیر از سوی فدراسیون در بخش رده های ملی گرفته شده، شک برانگیز است و تقریبا بیشتر فضای ذهنی ما را به این سمت می برد که بابت تیم های پایه هیچ تفکری وجود ندارد و تصمیمات برای انجام شدن وظیفه ای است که باید انجام شود و البته این فدراسیون و مردانش هیچ نیازی به توضیح دادن بابت این انتصاب و انتخاب ها به خود نمی دهد. 

تیم جوانان دقیقا همان توپی است که از زمینی به زمین دیگر شوت می شود. این تیم در دوره جدید خود با سیروس پورموسوی شروع کرد اما از همان ابتدا هم مشخص بود مربی خوزستانی در این تیم دوام بیار نیست و به دلیل پیشنهادات لیگ برتری مدام در حال وسوسه شدن برای جدایی از بدنه تیم جوانان بود. وضعیت بد اقتصادی فدراسیون و نادیده گرفته شدن تیم های رده پایه هم مزید بر علتی خوب بود تا پورموسوی عطای کار را ببخشد. 

مربی که از اسفند سال گذشته اعلام کرد نمی خواهد در این تیم بماند اما فدراسیون درست در ضیق وقت به یکباره به خود آمد که باید برای این تیم مربی انتخاب کند. در نهایت هم بین همه اسامی که معرفی شد، هدایت تیم به پرویز مظلومی رسید اما او یار باوفایی برای جوانان نشد و به محض اینکه شرایط در استقلال تغییر کرد، حاضر شد سرپرستی آبی پوشان را قبول کند و به همین راحتی به یک تیم ملی پشت کرد تا این روزها در استقلال همه کارش تصمیم گیری درباره مصاحبه کردن و نکردن بازیکنان شود!

برای فدراسیون هم مهم نبود که دو مربی در این رده به نیمکت ملی این کشور پشت کردند و برای هر دوی آنها آرزوی موفقیت کرد. این چنین شد که نیمکت ملی جوانان بدون ارزش شد و در نهایت هم مشخص است در چنین فضایی نیمکت به مربی می رسد که هیچ رزومه ای قابل اعتنا ندارد و حتی باشگاهش هم خبر ندارد که با مسئولان فدراسیون مذاکره کرده است!

وقتی خود فدراسیون به عنوان متولی بزرگ این رشته بی قانونی را رواج می دهد و با مربی تحت قرارداد یک باشگاه وارد مذاکره می شود، از تیم های دیگر چه توقعی می رود که رعایت اخلاق و انسانیت را در نقل و انتقالات خود در نظر بگیرند؟ 

شاهکار دوم فدراسیون در انتخاب کادر فنی جوانان حضور حمید درخشان به عنوان مدیر فنی است. اولا که کاش کمیته فنی فدراسیون توضیح دهد چرا به یکباره یکی از تیم های رده پایه ایران باید صاحب مدیر فنی باشد و مثلا تیم نوجوانان یا تیم امید نباید چنین پستی را داشته باشند؟ در ثانی مدیر فنی در کدام تیم ایرانی کمک موثری برای مربیان بوده که برای تیم جوانان این عنوان شغلی در نظر گرفته شده است؟ ثالثا چرا حمید درخشان؟ وی چند سال است از فعالیت در سطح اول به دور است؟

آیا می توان حافظه تاریخی خود را به دست فراموشی بسپاریم و ماجراهای او در سالی که هدایت تیم نوجوانان این مملکت را در دست داشت از یاد ببریم؟ معیارهای این انتخابات چیست؟ چرا کسی در این فدراسیون پاسخگوی این انتصاب ها نیست؟ فدراسیونی که نهایتا تا سه ماه دیگر باید تکلیف رئیس جدیدش مشخص شود چرا با این تصمیم گیری ها برای روسای آینده آن هزینه تولید می کند؟

به نظر می رسد باید برای آینده تیم جوانان و البته دیگر تیم های پایه ایران مرثیه های خود را آماده کنیم. با این روندی که در فدراسیون پیش می رود جای هیچ امیدواری باقی نمانده است.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا قره باغ فوتبال ورزشی جامعه جوانان داود مهابادی تیم ملی فوتبال جوانان فدراسیون فوتبال تیم جوانان تصمیم گیری ملی جوانان تیم ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۱۹۸۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری نشست کارگروه ورزش حزب موتلفه و کمیته ملی المپیک

نشست هفتگی اعضای کارگروه ورزش حزب موتلفه اسلامی صبح روز یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه در سالن جلسات کمیته ملی المپیک با حضور محمود خسروی وفا رئیس و سیدمناف هاشمی دبیرکل کمیته ملی المپیک و مدعوین برگزار شد. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، در ابتدای این نشست محمدرضا تهرانی رئیس کارگروه ورزش حزب موتلفه اسلامی با اشاره به سوابق مسئولان این حزب نسبت به ورزش و حضور مؤثر چهره‌هایی همچون بادامچیان، غفوری‌فرد، محمدرضا یزدانی‌خرم و محمد مهر‌آیین در این عرصه، از اعضای کارگروه ورزش این حزب به‌عنوان نیروهای متخصص و دلسوز یاد کرد که در راستای همان اهداف گام بر می‌دارند.

​وی همچنین ضمن بر شمردن پاره‌ای مشکلات ورزش، اقدامات مسئولان کمیته ملی المپیک در جهت افزایش حقوق دریافتی ورزشکاران اعزامی و مدال‌آوران، فعالیت‌های مستمر و مؤثر کمیسیون‌‌های مختلف و دیگر تحولات صورت گرفته در این مجموعه را چشمگیر و قابل توجه ارزیابی کرد.

در ادامه محمود خسروی‌وفا رئیس کمیته ملی المپیک درباره تبیین سیاست‌های کلی کمیته ملی المپیک، اظهار داشت: از بدو قبول مسئولیت در کمیته ملی المپیک با چالش‌هایی مواجه بودیم، اما ​باید به این موضوع واقف بود که ​برای رفع مشکلات و کمبودهای موجود جدای از تأمین بودجه و سرمایه بیش از هر چیزی نیاز به همدلی و وحدت داریم و همه باید دوشادوش همدیگر و هماهنگ با سیاست‌های کلان ​ورزش کشور حرکت کرد. اینکه بسیاری از فدراسیون‌ها در گذشته با سرپرست اداره می‌شد و یا برگزاری مجامع با تأخیر همراه بود این دیگر به بودجه ربط ندارد بلکه باید برنامه ​داشت و همدل بود و در راستای منافع ملی کشورمان حرکت کرد.

وی خاطر نشان کرد: در همین راستا در کمیته تلاش کردیم تا با کار کارشناسی، پرداختی بودجه فدراسیون را مشخص و در موعد مقرر آن را پرداخت کنیم تا در اجرای برنامه‌های خود با مشکل مواجه نشوند، چرا که کار آنها آماده‌سازی و اعزام به رقابت‌های قاره‌ای و جهانی برای کسب سهمیه و ​مدال ​است ​لذا باید مورد حمایت واقع شوند. این امر خود باعث افزایش همدلی و همگرایی مجموعه ورزش کشور ​خواهد شد و کمیته در همین زمینه تعامل خوبی با وزارت ورزش و جوانان و فدراسیون‌‌ها دارد تا بیش از پیش جهت داشتن ورزش قوی برای ایران قوی حرکت کنیم.

رئیس کمیته ملی المپیک تصریح کرد: در کمیته هم باید جدا از تخصص‌گرایی با توجه به نوع خدمات ارائه شده ضمن افزایش توانمندی و امکانات، با ارائه خدمات لازم در کنار و حامی و فدراسیون‌ها باشیم.

خسروی وفا افزود: باید قبول کنیم ​در برهه‌ای از زمان ایراداتی در بخش فدراسیون‌ها داشته‌ایم به‌عنوان مثال بسیاری از فدراسیون‌ها با سرپرست اداره می‌شدند که همین موضوع کار را سخت می‌کرد هر چند در حال حاضر شرایط بهتر از گذشته شده در مورد بودجه فدراسیون‌ها به این موضوع اشاره کنم که پرداختی کمیته هدفمند شده است، پول را به موقع می‌پردازیم و بالطبع ​انتظار داریم فعالیت هدفمند داشته باشند. خوشبختانه امروزه، تنش در فدراسیون‌ها به حداقل رسیده است، اما برخی تنش‌ها به خاطر اطلاعات نادرستی است که از داخل به خارج ارسال می‌شود.

وی همچنین خاطرنشان کرد: ضمن تعامل خوبی که با وزارت ورزش و جوانان داریم ​با کمیته بین‌المللی المپیک و شورای المپیک آسیا هم تعامل خوبی داشته و تاکنون هم برای المپیک پاریس سهمیه‌های خوبی کسب شده است، البته عده‌ای به تعداد اندک کاروان اعزامی پاریس اشاره می‌کنند حال آنکه اگر تیم‌های والیبال و بسکتبال را که در این دوره امکان کسب سهمیه را پیدا نکردند، کنار بگذاریم، کاروان ​اعزامی خوبی در اختیار داریم. کسب سهمیه وظیفه فدراسیون‌های ورزشی است و ما در این زمینه نقش حامی و پشتیبان آنها را ایفا می‌کنیم هر چند اعتقاد دارم توان ورزش ما بسیار فراتر از اینهاست.

رئیس کمیته ملی المپیک گفت: امیدوارم در آینده با برنامه‌ریزی بهتر و هدف‌گذاری دقیق شاهد نتایج بهتری باشیم و با همین تفکر یعنی داشتن کاروان کیفی  پیش‌بینی می‌کنم ​در بازی‌های آینده آسیایی (ناگویا - ژاپن) نتایج بهتری کسب و حتی ​شانس پنجم شدن هم داریم. البته اگر مثل امسال، یعنی در سال المپیک، نیمی از بودجه کمیته المپیک را کم نکنند به همین دلیل در حال رایزنی هستیم تا مشکل برطرف شود که امیدوارم به‌زودی این مسئله را حل کنیم.

 سیدمناف هاشمی دبیرکل کمیته ملی المپیک و سرپرست کاروان اعزامی به بازی‌های المپیک پاریس اظهار داشت: مشکلی در پرداخت بودجه فدراسیون‌ها نداریم و حتی در سال گذشته بیشتر از مبلغ تعیین شده به بسیاری از فدراسیون‌ها پرداختی داشتیم و کمیته ملی المپیک به‌عنوان حامی تمام تلاشش را برای حمایت از فدراسیون‌ها انجام داد، ولی جدا از موارد فوق باید برای موفقیت از حواشی هم دوری کرد.

لازم به ذکر است در این نشست ​جمعی از اعضای کارگروه ورزش نیز نقطه نظرات و پیشنهادات خود را در ارتباط با روند تسریع فعالیت‌ها، اتخاذ تمهیدات لازم جهت موفقیت در المپیک پاریس، برنامه‌ریزی برای ارتقای جایگاه ورزش در ​بازی‌های آسیایی آینده (ناگویا)، توجه بیش از پیش به مبانی فرهنگی، دیپلماسی ورزش، برون رفت از پاره‌ای چالش‌ها و موارد مختلف دیگر مطرح کردند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سپهرزاد: کنار گذاشتن من بدون اطلاع قبلی زیبنده دوومیدانی نیست/ حسین رسولی از بی توجهی‌ها دلخور است
  • استعدادیابی آینده سازان فوتبال در استان یزد
  • وعده رئیس کمیته فوتسال برای تمدید قرارداد شمسایی
  • برگزاری نشست کارگروه ورزش حزب موتلفه و کمیته ملی المپیک
  • اعتراض فجرسپاسی به رای بازی جنجالی لیگ یک
  • جلالی: ۳ گزینه سرمربیگری را برای هر رده ملی در نظر داریم
  • پیشکسوت فوتبال سپاهان: کمیته داوران یک داور باکیفیت برای دیدار با پرسپولیس انتخاب کند
  • شاهکار بن سلمان؛ حیف و میل پولی به اندازه ارزش ۳ لیگ ژاپن، کره و ایران!
  • فوتبال کلمبیا دنیا را شگفت زده کرد
  • رسوایی در کلمبیا: چاقو پرت کردند، قسر در رفتند!‏