Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-30@04:46:11 GMT

ارتباطی با دولت جدید آمریکا نداریم

تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۲۰۰۹۹

ارتباطی با دولت جدید آمریکا نداریم

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، محمود واعظی روز چهارشنبه در حاشیه نشست هیات دولت و در جمع خبرنگاران درباره ارزیابی دولت از رفتار دولت بعدی آمریکا درباره برجام گفت: دولت جدید آمریکا دو ماه دیگر کار خود را آغاز خواهد کرد ما هم ارتباط آنچنانی نداریم که بخواهیم ارزیابی از این صحبت‌ها داشته باشیم.  

 رییس دفتر رییس جمهوری گفت: هم بایدن و هم معاون ایشان خانم هریس بارها در سخنرانی‌های انتخاباتی خود گفتند که ما به برجام برمی گردیم و این توافقی بوده که ما برای آن خیلی کار کردیم و آن را به نفع صلح جهانی و منطقه می‌دانیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  از طرف دیگر موضع ما همیشه این بود که برجام توافق جامعی است و همه اعضا باید متعهد به چیزی باشند که امضا کردند. اگر عضوی متعهد نباشند عملاً ما هم نمی‌توانیم متعهد باشیم، به همین دلیل ما برای کاهش تعهدات خود ۵ گام برداشتیم.

وی با بیان اینکه اگر روزی همه اعضای برجام به تعهدات اصلی خودشان برگشتند ما هم به تعهداتمان برمی گردیم، گفت: هنوز نمی‌دانیم در میز مذاکره چه مسائلی مطرح شود اما می‌دانیم که وزارت خارجه این آمادگی را دارد که در شرایطی که آنها سر میز مذاکره حاضر شوند، ایران هم  با سناریوهای مختلف وارد بحث شود.

واعظی اظهار داشت: اصل این که تحریم‌ها برداشته شوند و در زندگی مردم گشایشی ایجاد شود، وظیفه ماست و ما باید برای رفع تحریم، گام‌هایی را برداریم بدون اینکه بر اصول کشور و نظام و نکاتی که مقام معظم رهبری فرمودند، خدشه‌ای در آن وارد نشود.

رییس دفتر رییس جمهوری افزود: به هر حال امیدواری هایی بین مردم به وجود آمده اما برخی از همین الان و به دلیل مسائل انتخاباتی که در سال ۱۴۰۰ اتفاق می افتد، مردم را مایوس می کنند، که ما آن را درست نمی دانیم. این رفتارها علاوه بر اینکه داخل کشور مردم را مایوس می‌کند آدرس غلط هم به بیرون از کشور می‌دهد.

وی در ادامه از گروه‌ها خواست  اجازه دهند تا مسیر درست شود طی شود و افزود: دولت  از سال ۹۲ تا به امروز هیچ‌گاه خودسر هیچ تصمیمی نگرفته و تمام تصمیمات گرفته شده با هماهنگی مراجع ذیربط بوده و بر اساس نظر آن مراجع عمل کردیم.

رییس دفتر رییس جمهوری در پاسخ به سوالی درباره لایحه بودجه اظهار داشت: همواره در این ایام سازمان برنامه و بودجه تقریباً با هماهنگی که با دستگاه‌های مختلف دولت انجام داده، کلیات پیشنهاد خودی را برای طرح به دولت می‌آورد.

وی افزود: امروز خوشبختانه کلیات بودجه در دولت مطرح شد و موارد بسیار خوبی که به هرحال همواره جزو تاکیدات رهبر انقلاب بوده و جزو سیاست‌های اساسی دولت بوده لحاظ شده است.

واعظی یادآور شد: در این بودجه سعی شده به معیشت مردم و موضوع فقر مطلق توجه شود. سال آخر دولت است و حتی ما برخی از برنامه‌ریزی که انجام داده بودیم به دلیل فشارهای تحریم و اقتصادی که بر روی مردم بود نتوانستیم درباره فقر مطلق کاری که می‌خواستیم انجام دهیم.

وی تصریح کرد: این موضوع در ارتباط با سیاست توسعه‌ای ما بوده که امیدواریم مقداری بتوانیم با توجه به تجربیاتی که در تحریم کسب کردیم و تغییراتی که در شرایط جهانی وجود دارد گشایش بهتری برای کارهای توسعه‌ای به وجود بیاید.

واعظی خاطرنشان کرد: البته سیاست همواره همان سیاست گذشته یعنی بخش جاری بودجه، بدون اتکا به نفت است ولی در ارتباط با سیاست‌های توسعه‌ای و سرمایه‌گذاری و برای اشتغال و سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف زیربنایی‌ هرچه بتوانیم نفت بیشتری بفروشیم.

وی گفت: قرار بر این شد براساس رهنمودهای که رییس‌جمهوری و اعضای دولت دادند سازمان برنامه و بودجه تا شنبه بعد روی این رهنمودها کار کند و از صبح یکشنبه و بعد از ظهر با رعایت پروتکل‌های بهداشتی جلسه تشکیل دهیم.

رییس دفتر رییس جمهوری افزود: البته همانطور که می‌دانید که هفته بعد تهران قرمز و تعطیل است و در جلسه دولت تعداد افراد نمی‌تواند بیشتر از ۱۵ نفر باشد و ما اینگونه پیش می‌رویم.

 وی در پاسخ به سوالی درباره موضع‌گیری دولت در جلسه امروز درباره انتخابات آمریکا اظهار داشت: سیاست نظام و سیاست دولت و سیاست جمهوری اسلامی ایران نسبت به آمریکا تغییر نکرده است. ما یک سیاست داشتیم که همان سیاست نظام است و مورد نظر و تایید رهبر انقلاب اسلامی است.در این دولت، در دولت‌های دیگر و دولت آینده و از طرف دیگر در خود آمریکا، هر کس بر سر کار بیاید، به این معنی نیست که ما سیاست خودمان را تغییر می‌دهیم.

واعظی گفت: بحثی که آقای رییس جمهوری داشتند، پیام به ملت ایران است که  گفتند ما از همه امکانات و تلاش خودمان استفاده می‌کنیم که پول‌های بلوکه شده‌ای که در کشورهای مختلف هست را برای رفاه و معیشت مردم آزاد کنیم و به دنبال این هستیم که صادرات نفت را افزایش و بازارهای صادراتی خود را گسترش دهیم. ما به دنبال این هستیم ارز را به قیمت واقعی خودش برسانیم.

رییس دفتر رییس جمهوری خاطرنشان کرد: از نظر ما الان قیمت ارز در اثر فشارهای آمریکا و جنگ روانی که علیه کشور و اقتصاد ما راه انداختند، اینگونه افزایش یافته است.بنابراین قیمت واقعی ارز این نیست و باید سر جای خود بیاید.

 وی اضافه کرد: لذا بحث رییس جمهوری با توجه به تحلیلی از شرایط بین‌الملل و مطالبی که ۱+۴ مطرح کرده‌اند، این است که زمانی که در تحریم بودیم ، اتکای ما بر ملت ایران، صنعتگران، بازرگانان تولیدکنندگان و شرکت‌های دانش‌بنیان بوده و اتکای ما بر این بوده که روی پای خودمان بایستیم و بتوانیم همه نیازمندی‌های خود را تامین کنیم و تاب‌آوری کشور را از نظر صنعتی و اقتصادی افزایش دهیم.البته این به این معنا نیست که ما همزمان که این خط را دنبال می‌کنیم از تمام امکانات مان برای اینکه این تحریم و فشار برداشته شود استفاده نکنیم.

واعظی تصریح کرد: ما تحریم را برای خود افتخار نمی‌دانیم. اینکه بتوانیم متکی به مردم و به داخل باشیم آن را افتخار می‌دانیم. لذا اگر هم بخواهیم تحریم را برداریم، هدف ما این است که صنعتگران و تولیدکنندگان راحت‌تر بتوانند کالاهای خود را صادر کنند، بازارهای بهتری به دست بیاوریم و بتوانیم مشکلات مردم را حل کنیم.

وی گفت: این دولت ماه‌های آخر خود را می‌گذراند، مهم این است که اگر ما تمام تلاشمان را انجام دهیم که تحریم‌ برداشته شود، دولت بعدی که بر سر کار بیاید همه وقت و توانش را برای برنامه‌ریزی برای توسعه چهارسال بدون تحریم خود انجام دهد . لذا ما فکر می کنیم همین طور که ما ادامه دهنده دولت قبل بودیم دولت بعد هم ادامه دهنده این هست.

رییس دفتر رییس جمهوری یادآور شد: ما وظیفه خودمان می‌دانیم هر آنچه می‌توانیم برای اینکه دولت بعد راحت‌تر و بهتر بتواند به مردم خدمت کند باید فراهم کنیم.   ادامه دارد....

این خبر در حال تکمیل است...

پربیننده ترین اشتغالزایی جدید در آموزش و پرورش حقوق معلمان بر اساس رتبه بندی چگونه است؟ تصمیم مهم درباره دورکاری کارمندان تهرانی/ تعطیلی ۳گروه شغلی در ۴۳شهر بحرانی درخواست فوری تعطیلی دو هفته‌ای تهران جزییات طرح تعطیلی دو هفته‌ای تهران

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: آمریکا محمود واعظی برجام رییس دفتر رییس جمهور سهام عدالت رییس دفتر رییس جمهوری دولت بعد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۲۰۰۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطر اعتراضات دانشجویی آمریکا بیخ گوش بایدن

به گزارش همشهری آنلاین، رامین مهمانپرست؛ سخنگوی سابق وزارت امورخارجه،در روزنامه همشهری نوشت، دولت‌های غربی و آمریکا در قبال سیاست خارجی خود، قبل از هر چیزی دست به فضاسازی و کنترل افکار عمومی می‌زنند تا از این طریق بتوانند سیاست‌های خود را ولو اینکه با تمام اصول انسانی و اخلاقی مخالف باشند، پیگیری کنند؛ به تعبیری آنان به وسیله زمینه‌سازی و تبلیغات رسانه‌ای وجهه‌ای مثبت و توجیه‌پذیر از اقدامات خود به نمایش می‌گذارند. در قبال درگیری‌ها و نزاع‌های موجود در خاورمیانه هم وضع به همین شکل بوده است. آنان هرگاه که جنگ و تقابلی بین نیروهای مقاومت فلسطینی، حزب‌الله و سایر مبارزان محور مقاومت با رژیم اشغالگر صهیونیستی رخ می‌داد، سعی می‌کردند چهره‌ای تروریستی از مقاومت نشان دهند که منافع ملی و مشروع اسرائیل را به خطر انداخته است؛ به تعبیری در طرح آنان طرف مثبت ماجرا اسرائیل بود و طرف منفی آن محور مقاومت!
امروزه پس از ضربه طوفان‌الاقصی به صهیونیست‌ها موضوعی که به‌ شدت برای جبهه غرب سخت و سنگین تلقی می‌شود، آگاهی و هوشیاری مردم کشورهای غربی و آمریکا از جنایاتی است که توسط اسرائیلی‌ها در نوار غزه رخ می‌دهد. پس از عملیات طوفان‌الاقصی و زیر سؤال بردن حیثیت نظامی و امنیتی اسرائیل توسط مقاومت، نتانیاهو و کابینه اسرائیل برای ترمیم این آبروریزی و بهبود زخمی که از مقاومت خوردند بی‌رحمانه‌ترین جنایات را در نوار غزه پیگیری کردند که نتیجه آن شهادت بیش از ۳۰هزار فلسطینی است.
همین جنایات گسترده اسرائیلی‌ها در نوار غزه موجب شد تا بیداری و آگاهی قابل توجهی در غرب و آمریکا به‌وجود بیاید. افکار عمومی در این کشورها به خوبی از فریب رسانه‌ها آگاه هستند و آن تصویری که در طول این سال‌ها از مقاومت و اسرائیل ترسیم کرده بودند، به هم ریخته و آشکار شده که این صهیونیست‌ها هستند که با کمک دولت‌های غربی دست به جنایات وحشتناک در غزه می‌زنند و از آن سو مردم فلسطین در یک نبرد نابرابر و غیرمتوازن از سرزمین و حقوق خود دفاع و مقاومت می‌کنند.
این بیداری برای آمریکا و غرب بسیار خطرناک است؛ بالاخص وقتی اعتراضات دانشجویی ضداسرائیل و سیاست‌های آمریکا به دانشگاه‌ها کشیده شده است؛ چرا که دانشجو به‌عنوان قشر پیشرو و پیشتاز جامعه قدرت انتقال سریع‌تر مسائل را دارد و افکار عمومی را می‌تواند به سمت دیگری هدایت کند. این دقیقاً همان چیزی است که برای آمریکایی‌ها خطرناک است و قدرت تحمل آن را ندارند.
علاوه بر این، به زمان انتخابات آمریکا نزدیک هستیم و بایدن از رقیب خود که ترامپ باشد از لحاظ مقبولیت عمومی عقب‌تر است؛ لذا سعی دارد با مدیریت شرایط خاورمیانه دستاویزی در جهت تبلیغ به نفع خود داشته باشد، اما این اعتراضات فراگیر دانشجویان و استادان آمریکایی و افشاگری جنایاتی که با کمک دولت بایدن رخ داده است، نقشه‌های آنان را تحت ‌تأثیر قرار داده و عصبانیت دولت آمریکا را نسبت به این تظاهرات که بر مبنای دمکراسی و آزادی‌خواهی شکل گرفته، برانگیخته است.
دقیقاً‌ در چنین شرایطی است که دست دولت‌های غربی، رو می‌شود و نشان می‌دهد شعارهای زیبا و فریبنده حقوق ‌بشری مبنی بر آزادی‌ بیان و انسان‌دوستی تنها برای غربی‌ها ابزارهایی برای پیشبرد سیاست‌های آنهاست.

کد خبر 847379 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها دانشگاه - دانشجو ایران و آمریکا اسرائیل ایالات متحده آمریکا

دیگر خبرها

  • تحریم سپاه توسط غربیان گویای سلامت کار پاسداران است
  • حربه زنگ زده یهودستیزی
  • ۲۰۰روستای بالای بیست خانوار استان به شبکه ملی اطلاعات متصل شدند
  • سیاست‌گذاری هوشمندانه حوزه انرژی، توسعه درآمدهای ارزی کشور در شرایط تحریم را میسر کرد
  • شوراها پل ارتباطی دولت و مردم
  • دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • خطر اعتراضات دانشجویی آمریکا بیخ گوش بایدن
  • واکنش سخنگوی وزارت خارجه به تحریم های سه کشور علیه ایران: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • مجلس به دنبال اجرای سند تحول رییس جمهور در حوزه ارز است
  • سخنگوی وزارت خارجه: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند