Web Analytics Made Easy - Statcounter

شاید در سال‌های گذشته در چنین روزهایی که مصادف با هفته کتاب و کتابخوانی است هر کدام از ما راهی نمایشگاه‌ها می‌شدیم تا با خرید کتاب‌های جدید پا به دنیای شیرین داستان‌ها بگذاریم و همراه با شخصیت این کتاب‌ها تجربه‌های جدیدی کسب کنیم اما امسال شیوع بیماری کرونا چراغ این نمایشگاه‌ها را خاموش و ناشران را با شرایط سختی رو به رو کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


با وجود این مسئولان فرهنگی در استان‌های مختلف تلاش کرده‌اند هیچ‌کدام از برنامه‌های هفته کتاب امسال تعطیل نشود و نمایشگاه های کتاب برای اولین بار در بستر فضای مجازی به‌صورت آنلاین برگزار شود. مسئولان مازندران هم که هر ساله در برنامه‌های ملی حوزه کتاب از جمله «پایتخت‌کتاب»، «روستای دوستدار کتاب» و... حضور فعالی داشته و همواره حائز رتبه برتر شده نیز امسال تلاش کرده‌اند با استفاده از بستر اینترنت و راه‌اندازی «سامانه برخط فروش کتاب» نمایشگاه کتاب را به‌صورت مجازی برگزار کنند تا هم علاقه‌مندان بتوانند کتاب‌های جدید را تهیه کنند و هم ناشران بتوانند با عرضه کتاب‌های خود از این شرایط سخت عبور کنند.
تسهیلات کرونا دردی از ما   درمان نکرد
«سمانه سادات خاتمی»، مدیر انتشارات هاوژین یکی از انتشاراتی های مازندران در این باره می‌گوید: در شرایط فعلی وضعیت برای ناشران سخت شده و در ماه‌های اخیر بسیاری از همکاران ما مجبور به تعطیلی شده‌اند. بقیه هم هنوز تعطیل نکرده‌اند مشکلات زیادی دارند و شاید بزودی مجبور به تعطیلی شوند.  وی که از برگزار نشدن نمایشگاه‌های ادواری کتاب متحمل ضرر شده است، ادامه می‌دهد: با شیوع بیماری کرونا از بهمن سال گذشته هیچ نمایشگاهی حتی در سطح استانی برگزار نشده و ما عملاً فروشی نداشته‌ایم. قیمت کاغذ هم لحظه‌ای تغییر می‌کند. زمان خرید به ما می‌گویند قیمت دلار افزایش داشته و کاغذ گران شده اما در روزهایی که دلار روند کاهشی دارد هیچ تغییری در قیمت کاغذ ایجاد نمی‌شود و باید آن را گران بخریم. این ناشر مازندرانی می‌افزاید: اتحادیه ناشران سهمیه کاغذ می‌دهد اما شرایط به نحوی است که همه نمی‌توانند ازآن استفاده کنند. گاه حتی تا یک ششم آمار ارائه شده و مورد درخواستی ما را هم نمی‌دهند. نمی‌دانم که در مورد شهرستان‌ها شرایط به این شکل است یا همکاران ما در پایتخت هم این مشکلات را دارند. بعد از شیوع کرونا دولت اعلام کرده می‌توانیم از تسهیلات کرونا استفاده کنیم اما آن هم مشکلات خاص خود را دارد. در روزهای اول به ما اعلام کردند که سود بازپرداخت این وام ۴ درصد است اما بعد از تکمیل پرونده و در مرحله نهایی متوجه شدیم سود این وام ۱۲ درصد و بازپرداخت آن دوساله است در واقع این وام شرایط ویژه‌ای نداشت و دردی از ما دوا نمی‌کرد.
صنعت نشر در شرف ورشکستگی کامل
«حسین غفاری ساروی»، یکی دیگر از ناشران مازندرانی نیز در این باره به«ایران» می‌گوید: متأسفانه در سال‌های اخیر صنعت نشر با مشکلات زیادی روبه‌رو بوده و می‌توان این‌طور گفت این صنعت در شرف ورشکستگی کامل قرار دارد و این اتفاق آینده فرهنگی کشور را تحت تأثیر قرار خواهد داد.
در حال حاضر تعداد کمی از افراد کتاب هایشان را برای چاپ به انتشارات ما می‌آورند آن هم در تیراژ پایین. گاهی حتی کتاب ها به تعداد ۱۰ یا ۲۰ عدد چاپ می‌شود البته برای ناشران تفاوتی ندارد زیرا آماده‌سازی فرآیند کتاب برای چاپ ارتباطی با تعداد آن ندارد. ما مجبور هستیم این کتاب‌ها را قبول کنیم چون هر ناشر باید هر سال چهار عنوان کتاب چاپ اول داشته باشد. از سوی دیگر تعداد کتاب‌های چاپ شده در سهمیه نمایشگاه تأثیرگذار است و به همین خاطر ما چاپ این کتاب‌ها را که متأسفانه اکثراً هیچ محتوای علمی هم ندارند،  قبول می‌کنیم.
کتابفروشی‌ها به اسباب بازی فروشی تبدیل می‌شوند
 مدیر انشارات شوق ادامه می‌دهد: امسال به‌خاطر شرایط ناشی از شیوع بیماری کرونا شرایط برای ناشران سخت‌تر شده اما در سال‌های اخیر هم شرایط بهتری نداشتیم. توسعه شبکه‌های مجازی و در دسترس بودن کتاب‌های دیجیتال اقبال عمومی به کتاب‌های کاغذی را کم کرده و متأسفانه در سال‌های اخیر بسیاری از کتابفروشی‌های مطرح ما ورشکست شده و برخی از آنها به اسباب بازی فروشی تبدیل شده‌اند.
وی با اشاره به اینکه هدفش از نشر فعالیت اقتصادی نبوده، می‌افزاید: من با نگاه اقتصادی وارد این کار نشدم و اگر الان تعطیل هم کنم متحمل ضرر نمی‌شوم اما بشدت نگران آسیب فرهنگی هستم که در چند سال آینده دامن نسل جدید را خواهد گرفت.
تجربه جدید در برگزاری برنامه‌های هفته کتاب
«عباس زارع»، مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران در گفت‌و‌گو با «ایران» از برگزاری شکل جدید هفته کتاب امسال می‌گوید: امسال با توجه به شرایط خاصی که بیماری کرونا ایجاد کرده است هفته کتابخوانی با شعار «دانایی و مانایی» متفاوت از سال‌های دیگر برگزار شد. در سال‌های گذشته در این روزها مشغول برگزاری نمایشگاه سراسری کتاب مازندران بودیم اما امسال این نمایشگاه برای اولین بار در بستر فضای مجازی به‌صورت آنلاین برگزار شد.  وی با تأکید بر اینکه هیچ کدام از برنامه‌های هفته کتاب امسال تعطیل نشده است، می‌افزاید: در سال‌های گذشته ما از معدود استان‌هایی بودیم که ناشران بین‌المللی در نمایشگاه کتابمان شرکت می‌کردند اما کرونا امسال برگزاری این نمایشگاه را منتفی کرد. البته ما برنامه‌های بسیار مناسبی را در فضای مجازی طراحی کرده و علاوه بر آن در فضای حقیقی نیز با رعایت پروتکل‌های بهداشتی چندین برنامه برگزار کردیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با اشاره به اینکه ۲۸۰ ناشر در این استان فعالیت دارند، ادامه می‌دهد: از ابتدای سال تاکنون بیش از ۴۹۹ عنوان کتاب در استان با تیراژ تقریبی ۴۴۰ هزار جلد منتشر شده که بیشتر این کتاب‌ها در موضوعات فرهنگ دینی بوده است. کتاب‌های ادبی و کتاب‌های آموزشی از دیگر کتاب‌هایی بوده که مورد استقبال ناشران قرار گرفته است. از سوی دیگر امسال برای نخستین بار برنامه معرفی کتاب سال مازندران طراحی شده و بنا داریم در هفته پژوهش کتاب سال استان را معرفی کنیم.
حال ناشران خوب نیست
زارع با اشاره به شرایط پیش آمده در حوزه کتاب و کتابخوانی و گرانی کاغذ و ملزومات چاپ از ناخوشی احوال ناشران استان می‌گوید: در شرایط فعلی ناشران نیز مانند بسیاری از مشاغل آسیب دیده‌اند اما اداره ارشاد استان تلاش کرده از آنها حمایت کند. در این زمینه ناشران در 3 بخش خرید کتاب، تخفیف خرید کاغذ و تسهیلات بانکی کمک می‌شوند. البته می‌دانیم با تمام پیگیری‌هایی که ما انجام می‌دهیم در مجموع حال ناشران خوب نیست و با مشکلات زیادی از جمله گرانی کاغذ و هزینه‌های چاپ و مهم‌تر از همه با توجه به شرایط کرونایی مشکلات عرضه و انتشار کتاب روبه‌رو هستند. در واقع در سال‌های گذشته نمایشگاه‌های متعددی برگزار می‌شد و در این نمایشگاه‌ها آنها می‌توانستند کتاب خود را عرضه کنند.علاوه بر آن دولت نیز به این کتاب‌ها یارانه می‌داد اما در حال حاضر؛ کرونا شرایطی را ایجاد کرده که تمام نمایشگاه‌ها تعطیل شده و فروش کتاب پایین آمده ومی توان گفت به صفر رسیده است.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: سال های گذشته بیماری کرونا نمایشگاه ها کتاب ها هفته کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۲۶۸۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتابخانه ای به گستره صدا

به گزارش جام جم آنلاین از روابط عمومی معاونت صدا، «کتاب» به مثابه رسانه این روزها با گسترش رسانه‌های متنوع هنوز در قید حیاتی مبارک است و گرچه در قالب دیجیتال هم به بازار عرضه می‌شود یا با رسانه‌های دیگر همچون رادیو و تلویزیون بده‌بستان‌ دارد اما برای بسیاری همچنان نخستین انتخاب در رفاقت است. در ایام برگزاری نمایشگاه کتاب، شبکه های رادیویی با برپایی غرفه های رادیویی در مصلای امام خمینی (ره) سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی كتاب را به صورت زنده پوشش می دهند. علاوه بر این شبکه ها با طراحی برنامه های جدید و در قالب برنامه های روتین به معرفی كتاب، گفت وگو با ناشران، نخبگان و نویسندگان و... می پردازند.

رادیو ایران؛ گفتگو با ناشران برتر   

برنامه «باغ هنر» شبکه رادیویی ایران از ابتدا تا پایان سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی كتاب ساعت 16 از مصلای بزرگ تهران، محل برگزاری نمایشگاه كتاب، ضمن انعكاس رویدادهای مهم نمایشگاه با ناشران برتر و نویسندگان شاخص گفت و گو و از آنتن رادیو ایران تقدیم مخاطبان می شود. «ایران امروز» ،« ایرانشهر» و «تالار آیینه» نیز به نمایشگاه کتاب می پردازند.

رادیو جوان؛ چه خبر از کافه رادیو

برنامه کافه رادیو رادیو جوان از محل نمایشگاه کتاب پخش می‌شود. این برنامه رادیویی، ناشران و نویسندگان جوان را معرفی کرده و در بخش‌های دیگر، اخبار جدید نمایشگاه را پوشش می‌دهد. همچنین، برنامه کافه رادیو، با صدای هنرمندان، مردم را به خرید و مطالعه کتاب دعوت می‌کند تا سرانه مطالعه کشور را افزایش دهد و در بخش دیگر، کتاب های مطرح را معرفی خواهد کرد. 

رادیو فرهنگ؛ میزبان نویسندگان برجسته

شبکه رادیویی فرهنگ برنامه کتاب فرهنگ را با حضور نویسندگان و ناشران برجسته ساعت 17 تا 18 از گروه تاریخ و اندیشه  تقدیم مخاطبان می کند. گفتگوی گزارشگران با غرفه داران، شرکت‌کنندگان و بازدیدکنندگان از نمایشگاه و شنیدن دغدغه‌های آنها بخشی از این برنامه است. 

برنامه سرزمین من به طور زنده با بخش های گزارش، گفت وگو و اطلاع رسانی رویدادهای مربوط به نمایشگاه کتاب، ساعت ۱۳ تا ۱۴ از محل برگزاری نمایشگاه کتاب روی آنتن می رود.

برنامه  ققنوس با معرفی کتاب در گفت وگو با ناشران و نویسندگان حوزه ادب و هنر ساعت ۱۵ روی آنتن رادیو فرهنگ می رود و برنامه "صبح به وقت فرهنگ" در قالب گزارش اطلاع رسانی ساعت6 و 30 دقیقه پخش می شود.

رادیو تهران؛ اجرای نمایش عروسکی

برنامه «کتاب خوار» کاری از گروه فرهنگ و جامعه شبکه رادیویی تهران است که از نمایشگاه کتاب از ساعت 16 تا 17 به صورت زنده تقدیم مخاطبان می شود. هدف از برنامه کتاب خوار ترویج کتاب و کتابخوانی و کمک به مخاطبان برای انتخاب بهترین کتاب هاست. با توجه به محیطی بودن برنامه سعی شده از المان هایی استفاده شود که مخاطب یک نمایش عروسکی را هم در نمایشگاه ببیند. رضا صفری عروسک گردانی و صداپیشگی را به عهده دارد. 

رادیو اقتصاد؛ گذر بازار

رادیو اقتصاد در مجله رادیویی «گذر بازار» به برگزاری نمایشگاه کتاب می پردازد. بازار کتاب بخش 30 دقیقه ای از برنامه «گذر بازار» است که در قالب گزارش از نمایشگاه کتاب تهیه می شود. این برنامه صنعت نشر را از دیدگاه اقتصادی بررسی می کند. جایگاه نشر در صنعت رسانه، تهدیدها و فرصت های نشر در عصر همگرایی رسانه ها، چالش های تامین مواد اولیه، حقوق مالکیت فکری و کانال های توزیع از جمله مباحثی است که در گفت‌وگو با ناشران، فعالان فرهنگی و اقتصادی در این حوزه مطرح می شود.فناوری های جدید بکار گرفته شده در زنجیره ارزش کتاب، توجه ناشران و خریداران کتاب به مباحث پایداری به خصوص محیط زیستی و معرفی کتاب در حوزه اقتصاد، تجارت و مدیریت از دیگر بخش های این گزارش خواهد بود.

رادیو معارف؛ همراه با عصر جوانی

عصر جوانی نام برنامه‌ رادیو معارف است که از نمایشگاه کتاب به صورت زنده به روی آنتن رادیو معارف می رود. این برنامه با موضوع اهمیت مطالعه و کتابخوانی از ساعت ۱۷ تا ۱۸ از استودیوی ویژه معاونت صدا به سمع شنوندگان می رسد. از مهم ترین بخش های «عصر جوانی» می توان به معرفی و گپ و گفتی دوستانه با ناشران و نویسندگان جوان کشور نام برد.

رادیو سلامت؛ عشق کتاب 

شبکه رادیویی سلامت با ویژه برنامه«عشق کتاب» از نمایشگاه با مخاطبان همراه خواهد بود. این برنامه با هدف معرفی كتاب‌های حوزه های مختلف به ویژه سلامت، گفت وگو با نویسندگان، مترجمان، ناشران و اهل قلم پخش می‌شود. آیتم "پی رنگ" با بیان طرح و موضوع روز برنامه با توجه به نامگذاری روز روی آنتن می رود و آیتم "پندار" گفت وگوهای کارشناسان درباره تاثیر و بررسی مطالعه از ابعاد گوناگون است. از دیگر آیتم های این برنامه می توان به "شیرازه" اشاره کرد که در گفت وگو با نویسنده ها و مولفان حوزه سلامت تهیه می شود. آیتم "قصه گوهر"در حوزه واژه شناسی و تبارشناسی است. این برنامه شامل بخش های متنوع دیگری است.

رادیو ورزش؛ سکوی دانش 

ویژه برنامه«سکوی دانش» رادیو ورزش ضمن خوانش عناوین مطبوعات ورزشی به صورت روزانه به معرفی کتاب‌های جدید در حوزه ورزش می پردازد. گفت وگو با ناشران و نویسنده‌های کتاب های ورزشی از دیگر بخش‌های این برنامه است.‌

آیتم ویژه برنامه سکوی دانش درباره سرانه مطالعه و کتابخوانی در کشور است که به صورت طنز به این موضوع پرداخته خواهد شد. رادیو ورزش برنامه سکوی دانش را از  از ساعت 14 تا 15 تقدیم مخاطبان می کند.

رادیو نمایش؛ استودیو هشت یار مهربان

رادیو نمایش در ایام نمایشگاه کتاب ویژه برنامه «استودیو هشت یار مهربان» را به روی آنتن می برد. این برنامه ساعت 18 و 15 دقیقه به صورت زنده در رادیو نمایش از محوطه نمایشگاه کتاب پخش می شود که در آن با نویسندگان و ناشران ارتباط حضوری و مستقیم برقرار شده و به اطلاع رسانی درباره نمایشگاه کتاب می پردازد.

رادیو پیام؛ آگاهی از آخرین رویدادها

ویژه برنامه نمایشگاه کتاب از رادیو پیام با آگاهی از آخرین رویدادهای نمایشگاه بین المللی کتاب، روزی یکبار به صورت شناور پخش می شود.

دیگر خبرها

  • نمایشگاه کتاب؛ بهترین فرصت برای ارتباط‌ فرهنگ‌های بومی
  • حضور ناشران پخته‌خوار در نمایشگاه کتاب محدود می‌شود
  • نشست خبری جشنواره کتاب در حال برگزاری است
  • جزئیات برگزاری نمایشگاه کتاب تشریح شد
  • حضور ۶۰ ناشر خارجی با ۵۰ هزار عنوان در نمایشگاه کتاب/ بن دانشجویان ۷۰۰ هزار تومان شد
  • سی‌وچهار دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در یک نگاه
  • حضور کتاب‌فروشی‌ها در نمایشگاه کتاب، آری یا خیر؟
  • ناشران خارجی به نمایشگاه آمدند
  • کتابخانه‌ای به گستره صدا
  • کتابخانه ای به گستره صدا