Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@13:25:16 GMT

ورقی از دفتر خاطرات کرونایی ۲ پزشک

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۲۷۴۳۷

ورقی از دفتر خاطرات کرونایی ۲ پزشک

« من و همکارانم باید کاری کنیم که بعد از تمام شدن کرونا، وجدانمان راحت باشد، بتوانیم سر بلند باشیم و با افتخار بگوییم پزشک این مملکت بوده و هستیم و در اوج بحران، باری از دوش دیگران برداشتیم؛ هر چند عده‌ای این حرفها را به سخره  می‌گیرند».

«در دفتر خاطراتم می نویسم تا آیندگان بدانند، روزها و شب هایی که همراهان بیمار از بیمارشان فرار می کردند اما ما بودیم و به آنها نزدیک و نزدیک‌تر».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  

این‌ها گفته‌های پر از سوز و گداز یک پزشک متخصص بیماری های داخلی در یزد است که گفت تمام وقایع تلخ روزهای کرونایی را در این ۹ ماه در دفتری جمع آوری کرده و هر موقع آن را مرور می کند غمی به بزرگی کوه بر دل و جانش سنگینی می کند.

طی مدتی که با برخی از پزشکان و پرستاران برای تولید خبر، گزارش و یادداشت در ارتباط بودم پی بردم که برخی از آنها پا را فراتر از وظیفه پزشکی و پرستاری نهاده‌ و زندگی واقعی آنها در بیمارستان و نزد بیماران کرونایی سپری می شود و نه در خانه و نزد خانواده!

پزشکانی که بیشترین درگیری و حضور را در مقابله با این بیماری منحوس دارند اغلب از قشر متخصصان و فوق تخصصان ریه؛ عفونی و داخلی هستند که تقریبا ۲۴ ساعته در وسط میدان مبارزه با کرونا  قرار دارند و خستگی را جواب کرده اند.

آنکه این یادداشت را با مروری بر دفتر خاطره او آغاز کردم یک متخصص داخلی است که پس از حدود ۹ ماه از شیوع کرونا، همچنان در میدان کارزار با این ویروس ناشناخته بوده و پا پس نکشیده است.

او از ساعت هشت صبح در یکی از شلوغ ترین مراکز درمانی که پذیرش خیل بیماران کرونایی هست شروع به کار می کند و بی وقفه و مستمر تا ساعت ۱۵ بیماران کرونایی را ویزیت می کند، عصر همان روز هم باید ده ها بیمار کرونایی دیگر را ویزیت کند و شب هم در خانه به طور مجازی با بیماران کرونایی در تماس باشد.

« اغلب وقت ها با قرص مسکن، خود را آرام می کنم چون به علت فشار کار، مدام سر درد می شوم؛ ۲ ماسک می زنم و شیلدی هم بر روی صورت دارم با کلاه و دستکش».

اگر فقط چند دقیقه در این لباس های تنگ و نفس گیر باشیم رنج و سختی که این دسته از پزشکان متحمل می شوند را شاید حس کنیم!

«اگر کسی دور و برم نبود وسط سالن بیمارستان یک فریاد اساسی می زدم تا خفته ها را بیدار کنم، آنهایی که راست راست در خیابانها راه می روند و قدر سلامتی خود را نمی دانند و اصلا به فکر آنهایی که در مراکز درمانی با جان خود بازی می کنند نیستند».

پس از ۲ شیفت کاری فشرده و سخت در بیمارستان، شیفت سوم این پزشک متخصص هم پس از حضور در منزل آغاز می شود، ذهنش خیلی خسته و درگیر است اما باید برخی از امور پزشکی نیمه تمام را در منزل خود تمام کند .

کاش به همین جا ختم می شد؛ یکبار دوستش تماس می گیرد و از درد پای خود می گوید، سپس دختر دایی اش زنگ می زند و از نفهمیدن بوی غذا شکایت می کند و دارو می خواهد، گاهی از بیمارستان برای امور درمانی زنگ می زنند و به دنبال آن، این شهروندان هستند که با ارتباط مجازی، ویزیت می شوند و این، همه زندگی یک پزشک متخصص است؛ درمان جدا، آموزش مجازی جدا اما کو چشم بینا و اعصاب سالم.

« مدام دعا می کنم که مبادا اطرافیانم درگیر کرونا و مبتلا شوند، به خانواده ام گفته ام باید جدا از آنها زندگی کنم اما خانواده زیر بار نمی روند و همه چیز را به خدا سپرده اند؛ مگر می شود ماه ها دوری عزیزی را تحمل کرد»؟

« وقتی وارد خانه می شوم خودم را در یک اتاق محبوس می‌کنم، مبادا اطرافیان و عزیزانم مبتلا شوند».

« من همچنان هستم، تا جان در بدن دارم به سوگندی که خورده ام وفادار می مانم و تا بیماری در بیمارستان هست من هم هستم».

آیا در حق خانواده‌ام کوتاهی کردم؟

اما بشنوید از خاطره های تلخ یک متخصص بیماری های عفونی، کسی که شبانه روز خود را در پای تخت بیماران گذراند تا خودش هم به کرونا مبتلا شد اما پس از بهبودی باز هم به بیمارستان بازگشت.

در آخرین تماسی که با او داشتم صدایش را خوب نمی فهمیدم ، خسته بود و ناراحت از بیماری مادرش که به کرونا مبتلا شد.

وقتی خبر ابتلای مادر را به او دادند برای رفتن عجله نکرد چون باید بیماران دیگری را ویزیت می کرد لذا صبر کرد و از پس پایان شیفت کاری خود به سمت منزل مادرش حرکت کرد تا به او هم رسیدگی کند.

« معتقدم آنهایی که در بیمارستان هستند و آنهایی که در اورژانس منتظر ورود به بخش های مختلف هستند حالشان از مادر من بدتر است و لذا او را در همان خانه تحت نظر و درمان قرار دادم اما به خانه نرفتم».

در همان ماه های اول شیوع کرونا یعنی اسفند پارسال نیز برادرش و زن برادرش به کرونا مبتلا شدند و حالشان اصلا مساعد نبود؛ پدرش مدام تماس می گرفت و از حال نامساعد پسرش می گفت و از دخترش می خواست تا برای ویزیت برادرش به شهرستان برگردد .

اما او نمی توانست برود و نرفت چون آنقدر بیمار بدحال در بیمارستان بود که نمی شد آنها را رها کرد و رفت؛ و حالا هر وقت این پزشک به یاد آن روزها می افتد بغض گلویش را می گیرد و تصور می کند در حق خانواده اش کوتاهی کرده است.

« حال برادرم خیلی بد بود، پدرم مدام تماس می گرفت ، راه طولانی بود، گاهی خودم را نمی بخشم چون تا ۲ هفته نزد برادرم نرفتم و وقتی که عزم را برای رفتن جزم کردم برادرم پس از تحمل دردهای ناشی از کرونا کم‌کم بهتر شد و رفتن من نوش دارویی بعد از مرگ سهراب شد».

« هر روز جلسه، ویزیت، آموزش پرسنل، تلفن های مردمی و استرس همکارانی که از حجم زیاد بیماران کرونایی در اطرافم بودند؛ گاهی فقط چند دقیقه را برای صرف ناهار وقت می گذاشتم».

طولی نکشید که این پزشک متخصص، خود به کرونا مبتلا و در بیمارستان بستری شداما اجازه نداد مادرش از ابتلای او به کرونا خبردار شود، شلوغی بیمارستان را بهانه کرد و تا ۱۵ روز نزد خانواده اش نرفت .

مادر مدام زنگ می زد و پشت گوشی اشک می ریخت و برای فرزند پزشکش دلسوزی می کرد و این پزشک هم در حالیکه در بیمارستان در بستر بیماری بود تماس تصویری با مادرش برقرار می کرد اما زاویه دوربین را طوری تنظیم می کرد که مادرش تصور کند در حال استراحت در منزل است تا مادر بویی از بیماری و ابتلای او نبرد و نرنجد.

« مدتی را هم که در منزل بستری بودم نزدیکانم که در شهر یزد ساکن بودند برایم غذا می آوردند و من تنهای تنها در خانه  بودم، هم پزشک خودم بودم و هم خدمتکار خودم».

« حالا هم مادر و پدرم بیمار شده‌اند اما من باز هم نمی‌توانم پیش آنها بروم باید در کلینیک باشم و کرونایی ها را ویزیت کنم، چشم های بیماران بسیاری به در دوخته شده تا پزشکشان وارد شود و آنها را ویزیت کند».

« گاهی وقت ها خودم را نمی بخشم! تصور می کنم در حق خانواده‌ام کوتاهی کردم، نمی دانم، شاید اگر می رفتم عذاب وجدان رها کردن بیماران، بیشتر از درد جدایی از پدر، مادر و برادرم عذابم می داد».

برای کادر درمان دعا کنیم

این تنها مشتی از خروار داستان پزشکانی است که جان در طبق اخلاص نهاده اند، از همه چیز و همه آرزوهای خود گذشته اند تا آب در دل بیماران کرونایی تکان نخورد.

می توانستند عطای حضور در بیمارستان را به لقایش ببخشند و جان عزیز خود را بردارند و بروند اما اینجا ایران است و این خطه یزد است با مردمانی سلحشور و از خود گذشته. 

آنها پای کار هستند و زندگی خود را از خانه به بیمارستان منتقل کرده اند تا مبادا عزیزی رنج بکشد و بیماری از دست برود.

بیاییم برای کادر درمان مراکز درمانی دعا کنیم، بیاییم حالا که آنها با این همه ایثار پای کار هستند ما هم پای کار باشیم یعنی ماسک بزنیم، فاصله اجتماعی را رعایت کنیم و اگر کاری ضروری نداریم از خانه خارج نشویم.

وقتی ما با لبی خندان عزم سفر می کنیم و سر از مناطق شمالی کشور در می آوریم، در بیمارستان ها عده ای جان می دهند، برخی در زیر دستگاه اکسیژن به سختی نفس می کشند و عده ای هم چون کادر درمان، جان خود را کف دست گرفته و جانفشانی می کنند.

اکنون بیش از یکهزار فرد مبتلا به بیماری کووید- ۱۹  در مراکز درمانی استان یزد بستری هستند و این استان همچنان از لحاظ شیوع ویروس کرونا به سر می برد.

برچسب‌ها جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران ویروس کرونا یزد پزشکان بهداشت و سلامت پروندهٔ خبری کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران ویروس کرونا یزد پزشکان بهداشت و سلامت جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران ویروس کرونا یزد پزشکان بهداشت و سلامت اخبار کنکور بیماران کرونایی کرونا مبتلا مراکز درمانی پزشک متخصص

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۲۷۴۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات تازه از مسمومیت پزشکان با مشروبات الکلی تقلبی در شیراز

آفتاب‌‌نیوز :

در این اخبار ادعاشده بود که در این میهمانی تعدادی پزشک، با مصرف مشروبات تقلبی و دست‌ساز دچار مسمومیت شدند و در این بین یکی از پزشکان زن متخصص پوست و مو در شیراز جان باخته است و تعدادی دیگر به دلیل مسمومیت شدید در بیمارستان بستری شده‌اند. 

همچنین در این گزارش اعلام شده که همسر این پزشک که فوق تخصص چشم بوده هر دو کلیه‌اش از کار افتاده و هم اکنون در کما به سر می‌برد.

مهرداد شریفی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز در گفتگو با تسنیم، با اظهار بی‌اطلاعی از جزئیات این دورهمی مرگبار، گفت: ظاهراً این اتفاق در یک میهمانی شخصی رخ داده و پزشکان حاضر در این راسم اکثراً از بخش خصوصی بودند.

وی با اشاره به اینکه تمام حاضران در این میهمانی پزشک نبوده‌اند، گفت: ترجیح می‌دهیم در این مورد صحبتی نشود. برخلاف آنچه که درباره تعداد مراجعه زیاد به بیمارستان پس از این میهمانی مطرح شده، اما ورودی زیادی به بیمارستان نداشته‌ایم.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز خواست که جزئیات بیشتر را از نظام پزشکی جویا شود.

معاون دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان و سرپرست دادسرای جنایی و جرائم امنیتی شیراز نیز از تشکیل پرونده قضایی و ورود قاضی ویژه قتل استان به حا‌دثه مذکور خبر داد.

افشین محمدی دره شوری با بیان اینکه در جریان این پرونده تا کنون سه نفر از عوامل مرتبط با حادثه مسمومیت افراد حاضر در این مهمانی در بازداشت به سر می‌برند، گفت: دیگر عوامل، مسببین و معاونین احتمالی جرم نیز تحت تعقیب قرار خواهند گرفت.

وی افزود در این حادثه در مجموع ۶ نفر دچار مسمومیت شده‌اند و از این تعداد یک نفر فوت شده و سایر افر‌اد پس از اقدامات پزشکی در ساعات اولیه حادثه از بیمارستان مرخص شده‌اند.

وی با کذب خواندن بخشی از اطلاعات و حاشیه‌های غیر موثق انتشار یافته در فضای مجازی تأکید کرد: برخی مطالب منتشر شده گمانه زنی و اطلاعات فاقد اعتبار است و تنها دستگاه‌های متولی و مسئول با در نظر گرفتن حقوق شهروندی افراد و وضعیت تحقیقات پرونده اجازه ارائه اطلاعات را دارند.

دیگر خبرها

  • جزئیات تازه از مسمومیت پزشکان با مشروبات الکلی تقلبی در شیراز
  • انجام نخستین عمل رادیکال نفروکتومی در بیمارستان شهید بهشتی تفت
  • دیدار رئیسی با بیماران اتباع
  • دیدار رئیس جمهور ایران با بیماران اتباع
  • عکسی از عیادت رئیس دفتر رهبر انقلاب از آیت‌الله گرامی
  • اضافه شدن چهارمین دستگاه دیالیز، به تجهیزات بیمارستان دارالشفاءمیرجاوه
  • جزئیات خودکشی یک فوق‌تخصص روماتولوژی | سمیرا آل‌سعیدی که بود و چرا دست به خودکشی زد؟
  • بیمارستان رضوی مشهد: تکذیب فروش اسناد حاوی اطلاعات بیماران به عنوان کاغذ باطله
  • تکذیب فروش اسناد حاوی اطلاعات بیماران به عنوان کاغذ باطله
  • درگذشت پزشک زن بیمارستان شریعتی / آیا خودکشی کرد؟