Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@23:32:59 GMT

کووید-19 باعث شده زمین نفس عمیق بکشد

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۳۰۹۹۷

کووید-19 باعث شده زمین نفس عمیق بکشد

بررسی ها و داده های ناسا نشان می دهد آلودگی هوا در سراسر جهان طی امسال به دلیل شیوع بیماری کووید-19 کاهش یافته است و به نظر می رسد که سیاره ما بالاخره فرصتی برای کشیدن یک نفس عمیق یافته است.

به گزارش ایسنا و به نقل از آی ای، در حالی که همه جهان دوران غم انگیزی را پشت سر می گذارند، وقتی نوبت به بررسی وضع آب و هوا و آلودگی هوا می رسد می بینیم که داده ها داستان متفاوتی را روایت می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیا ماندن در خانه و اعمال قرنطینه منجر به آلودگی کمتر شده است؟ به نظر می رسد همینطور است، چرا که مدل ترکیب جوی "GEOS" ناسا، آلودگی هوای جهانی را با و بدون شیوع کووید-19 بررسی کرده است و به نظر می رسد تمام چیزی که زمین ما برای یک نفس راحت کشیدن نیاز داشته حضور کمتر انسان ها بوده است.

نتایج این مقایسه در کنفرانس بین المللی محاسبات با کارایی بالا، شبکه، ذخیره سازی و تجزیه و تحلیل 2020 ارائه شده است.

ناسا می گوید از ماه فوریه، غلظت جهانی نیتروژن دی اکسید در مقایسه با مدل رایانه ای جهان قبل از شیوع کووید-19، تقریباً 20 درصد کاهش یافته است.

"کریستف کلر" نویسنده اصلی این مطالعه از انجمن تحقیقات فضایی دانشگاه ها(USRA) در مرکز پرواز فضایی گودارد ناسا توضیح داد: از برخی جهات، از میزان افت نیتروژن دی اکسید متعجب شدم. بسیاری از کشورها طی دهه های گذشته به دلیل وضع مقررات فراهم کردن هوای پاک، کارهای بسیار خوبی در کاهش غلظت نیتروژن دی اکسید انجام داده اند، اما آنچه نتایج ما به وضوح نشان می دهد این است که هنوز سهم قابل توجهی از رفتارهای انسانی بر میزان انتشار آن تاثیرگذار است.

این مشاهدات در کل روی 46 کشور انجام شد و 50 شهر از 61 شهر مورد بررسی، محدوده کاهشی بین 20 تا 50 درصد را در غلظت نیتروژن دی اکسید نشان دادند.

"اما نولند" از ناسا گفت: شما حتی گاهی می توانید کاهش نیتروژن دی اکسید را قبل از اعمال رسمی محدودیت های کرونایی مشاهده کنید، زیرا مردم احتمالاً رفت و آمد خود را در پی ترس از ابتلا به بیماری کووید-19 کاهش داده اند.

وقتی این مدل بر اساس حالت عادی مانند سال های گذشته در سال 2020 نیز شبیه سازی شد، حاکی از آلودگی هوا به شکل مشابه بود، اما وقتی این مدل با مشاهدات واقعی امسال در پی شیوع کرونا تغذیه شد، نتایج متفاوتی را ارائه داد.

تعطیلات و اعمال قرنطینه در کشورها و شهرها برای اولین بار در ووهان چین انجام شد که به آلودگی کمتر هوا منجر شد و تنها در این منطقه موجب کاهش حدود 60 درصدی انتشار آلاینده ها نسبت به پیش بینی و روال عادی مانند سال های گذشته بود.

ناسا از داده های شهرهای مختلف رونمایی کرده است. به عنوان مثال، 60 درصد کاهش در آلودگی هوای میلان و مادرید نشان داده شده و شهر شلوغ نیویورک نیز در پی شیوع کووید-19 با کاهش 45 درصدی آلودگی هوا مواجه شده است.

بنابراین به نظر می رسد که زمین به لطف شیوع بیماریکرونا بالاخره توانسته فرصتی برای کشیدن یک نفس عمیق پیدا کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کووید 19 آلودگی هوا نیتروژن دی اکسید ناسا نیتروژن دی اکسید نظر می رسد آلودگی هوا کووید 19

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۳۰۹۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیلم| دستگاه حفر تونل (TBM) چگونه کار می‌کند؟

تین نیوز

دستگاه حفاری تونل  (به انگلیسی: Tunnel Boring Machine) یا  تی بی ام  (TBM) دستگاهی است که برای حفاری تونلها از آن استفاده می گردد. این دستگاه با استفاده از یک سطح مقطع مدور، قادر است در قشرهای خاکی و سنگی زمین حفاری کند. این نوع از ماشین آلات توانایی ایجاد حفره در هر نوع زمینی، از سنگ سخت گرفته تا ماسه را دارد.

قطر تونل هایی که این دستگاه ایجاد می کند در محدوده یک متر (با استفاده از میکرو-تی بی ام ها) تا نزدیکی ۱۶ متر (تی بی ام های امروزی) قرار دارند. برای کندن تونل هایی که کم تر از یک متر قطر دارند، به طور معمول، به جای استفاده از تی بی ام ها، از روش ساخت وساز بدون گودال یا حفاری افقی استفاده می کنند.

به گزارش تین نیوز به نقل از ویکیپدیا، دستگاه های حفاری تونل، به عنوان جایگزینی برای روش های حفاری و انفجار صخره ها و کندن زمین با دست مورد استفاده قرار می گیرد. تی بی ام ها مزایایی همچون کاهش تعرض به زمین های مجاور و ایجاد دیوارهای نرم در تونل را دارند.

این دستگاه به صورت قابل توجهی هزینه استرکشی تونل را کاهش می دهد که خود این باعث شده برای استفاده در مناطق به شدت شهرنشین مناسب باشند. ایراد عمده این دستگاه قیمت بالای آن است.

تی بی ام ها برای استفاده در ساخت وسازها گران قیمت بوده و آن ها را به سختی می توان جابجا کرد. هرچند با وجود طویل بودن تونل های مدرن، هزینه استفاده از دستگاه های حفاری تونل، در مقابل روش های سنتی حفر و انفجار به مراتب پایین تر است. به همین دلیل تونل سازی با دستگاه های تی بی ام در یک پروژهٔ کوتاه تأثیر بیشتری دارد.

حجم ویدیو: 2.18M | مدت زمان ویدیو: 00:01:00 دانلود ویدیو آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • فیلم| دستگاه حفر تونل (TBM) چگونه کار می‌کند؟
  • ناسا پس از نیم‌قرن نقشه آبی زمین را دوباره ترسیم کرد/ عکس
  • عکس | کشف عمیق‌ ترین حفره آبی جهان در مکزیک
  • عمیق ترین حفره آبی جهان در مکزیک کشف شد
  • آغاز عملیات حفر چاه عمیق زمین چمن فوتبال شهرستان پلدشت 
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • ناسا یک پیام از فاصله ۲۲۵ میلیون کیلومتری زمین دریافت کرد
  • یک نشانه مهم زوال عقل
  • درختان ماه روی زمین کاشته می‌شوند