Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از کهگیلویه، از آغاز شیوع کرونا کادر درمان در خط مقدم مبارزه با این بیماری مرگبار فداکارانه در حال دفاع هستند و مشکلات و کمبودها مانع خدمات‌رسانی به بیماران نشده است.

در حالی که ماههای اولیه شیوع کرونا مسؤولان سعی در انکار آمار مبتلایان و فوتی‌ها داشتند و مرگ و میر روزانه حداکثر دو مورد گزارش می‌شد این روزها اما موج فزاینده ویروس چیزی نیست که بتوان از آن چشم پوشی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

دومینوی تلخ کرونا که با سرعت تخت‌های بیمارستان را اشغال می‌کند و معلوم نیست تا چه زمانی خاتمه پیدا کند هر روز بار سنگینی از مشکلات را پیش روی مردم باز کرده و زندگی آنها را تحت تأثیر خود قرار می‌دهد.

برای سرکوب کرونا در مرحله اول باید پیشگیری کرد و اجرای رویکرد پیشگیرانه در گرو سخت‌گیری در اعمال محدودیت‌هاست با این وجود اما به نظر می‌رسد گسترش کرونا به عنوان یک امر عادی در نظر مردم تلقی شده و کمتر به رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک اهمیت می‌دهند.شرکت در تجمعات و بالا رفتن آمار مبتلایان گوه این ادعاست.

در پاییز سیاه کرونایی کمبودهای درمانی بیش از پیش خود را نمایان و تراکم مبتلایان کار رسیدگی به بیمارن را دشوارتر کرده است.

کمبود نیروی انسانی، تجیهزات درمانی و کالای حفاظتی برای کادر درمان در کنار استرس و تنش ناشی از شیوع این بیماری به نگرانی های بیشتر دامن زده است.

محمدطاها خادمی پزشک متخصص بیمارستان دهدشت می‌گوید این بیمارستان با وجود پوشش درمانی چند شهرستان از امکانات لازم برای درمان بیماران کرونا برخوردار نیست.

وی اضافه کرد: پالس اکسیمتری به عنوان ساده‌ترین وسیله چک اکسیژن خون بیماران کرونایی در بیمارستان وجود ندارد.

 

خادمی با بیان اینکه پرستاران و پرسنل درگیر بیماران کرونایی نیروهای جان بر کف در خطر مقدم‌اند، تصریح کرد: امکانات پزشکی از قبیل فشارسنج پاسخگوی نیاز نیست.

وی از نبود لباس محافظتی برای پرسنل به دیگر مشکلات موجود نام برد و گفت: کادر درمان برای محافظت از خود و مراقبت از بیماران به امکانات حفاظتی مجهز نیستند.

رئیس سابق بیمارستان امام خمینی دهدشت افزود: حق کرونای مصوب وزارت بهداشت و درمان به پرسنل پرداخت نشده است.

وی با انتقاد از سیاست شورای سلامت استان و شهرستان در اجرای مصوبات مقابله با کرونا گفت: تعطیلی گروه‌های غیر ضروری با جدیت انجام نمی‌شود.

خادمی اضافه کرد: وقتی مصوبات کاغذی باشند و کمکی به کنترل بیماری نشود چرا مسؤولان دور هم جمع شوند و به گسترش کرونا کمک کنند؟ همان بهتر که چنین جلساتی برگزار نشود.

خادمی گفت:برگزاری نشست‌های شورای سلامت تا زمانی که نمی‌توانند به تأمین حداقل تجهیزات و امکانات لازم کادر درمانی کمک کنند به دورهمی می‌ماند که خود ناقل بیماری هم می‌شوند.

 

این پزشک متخصص با بیان اینکه شورای سلامت برای برون رفت مشکلات حوزه درمان نتیجه ندارد، گفت: هنر این نیست آمار ارائه دهند مردم دنبال آمار نیستند باید نتیجه جلسات را ببینند.

وی ادامه داد: در حالی که بیمارستان دهدشت چند شهرستان را پوشش می‌دهد از پزشک عفونی محروم است رئیس دانشگاه به مردم توضیح دهد برای رفع مشکلات درمانی بیمارستان چکار کرده است.

این در حالی است که رئیس شبکه بهداشت و درمان کهگیلویه در گفت‌وگو با فارس در تشریح فعالیت‌های مقابله با کرونا گفت: 17 جلسه شورای سلامت برگزار و بیش از۱۷۰ مصوبه شکل گرفت که 80 درصد مصوبات اجرایی شدند.

محمدطاهر طیب‌زادگان افزود: حوزه سلامت شهرستان اعم از پرسنل بخش بهداشت و همچنین ایثارگران و مدافعان سلامت در بخش درمان از روزهای اول شیوع ویروس کووید ۱۹ تاکنون با تشکیل جلسات مشترک و تقسیم بندی واحدهای بهداشتی و درمانی در راستای تفکیک وظایف محوله عزم راسخ خود را برای مواجهه با این بیماری به منصه ظهور رساندند.

انتظار می‌رود دانشگاه علوم پزشکی نسبت به تأمین امکانات حفاظتی و لوازم پیشگیری از ابتلا به کرونا سریعتر اقدام نماید تا با امنیت روانی و پیشگیری کادر درمان بیمارستان‌ها آنها را در مراقبت از مردم بیشتر ترغیب کنند.

 

انتهای پیام/82016

 

منبع: فارس

کلیدواژه: مقابله با کرونا بیماران کرونایی بیمارستان دهدشت فارس کمبود امکانات درمانی شورای سلامت کادر درمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۴۳۷۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهاجرت کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی

مشکلات پایان ناپذیر کادر درمان به ویژه در بخش دولتی، باعث شده برخی از پزشکان و پرستاران، خدمت در بخش خصوصی را به ماندن در بیمارستان‌های دولتی ترجیح دهند.‌

به گزارش مشرق، بررسی‌ها نشان می‌دهد که بیش از ۸۰ درصد بستری‌ها در بیمارستان‌های دولتی صورت می‌گیرد، یعنی اینکه اغلب مردم به دلیل هزینه‌های سنگین درمان؛ ناگزیر به انتخاب بخش دولتی هستند و این در حالی است که شرایط ماندگاری کادر درمان در بیمارستان‌های دولتی تا حدودی سخت‌تر از بخش خصوصی است. به ناچار شاهد مهاجرت کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی هستیم.

آن طور که از اخبار و شواهد امر بر می‌آید، پرداختی مردم در بیمارستان‌های دولتی بین ۱۰ تا ۱۵ برابر کمتر از بخش خصوصی است. پرداختی و ویزیت متخصص یا فوق تخصص در بیمارستان‌های دولتی مبلغی در حدود ۱۵ هزار تومان است، در صورتی که اگر بیمار به متخصص و یا فوق تخصص در مطب رجوع کند، حدود ۲۵۰ هزار تومان باید پرداخت کند.

با توجه به پرداختی بسیار کمتر بیمارانی که به بخش دولتی مراجعه می‌کنند و با عنایت به اینکه اختلاف بسیاری در پرداختی بیماران بیمارستان‌های دولتی و خصوصی وجود دارد؛ سیاست دولت و مجلس باید به گونه‌ای باشد که کادر درمان تمایلی به تغییر جابجایی از بخش دولتی به خصوصی را نداشته باشند.

جلیل میرمحمدی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، مهاجرت پزشکان و کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی را فاجعه پنهان نظام پزشکی دانست و گفت: مهاجرت کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی منجر به کاهش نیروی مجرب در سیستم دولتی خواهد شد و مردم بالاجبار برای دریافت خدمات درمانی به سیستم خصوصی مراجعه می‌کنند و در نتیجه پرداختی از جیب مردم بین ۱۰ الی ۱۵ برابر افزایش پیدا می‌کند.

وی با بیان اینکه دولت باید انگیزه و مشوق‌های ماندگاری پرستاران و پزشکان در بخش دولتی را فراهم کند، اظهار داشت: امروز پرداختی کادر سلامت در برابر خدماتی که ارائه می‌دهد کافی نیست و انگیزه لازم برای ماندگاری در سیستم دولتی را فراهم نمی‌کند، از طرفی پرداختی‌های کادر سلامت نیز در سیستم دولتی به قدری با تأخیر انجام می‌پذیرد که انگیزه فعالیت از این گروه را می‌گیرد.

میرمحمدی ضمن انتقاد از اینکه پرداختی کادر درمان با تأخیر ۹ الی ۱۰ ماهه است، گفت: پرداختی کادر درمان به صورت پلکانی و مشمول پرداخت مالیات با عناوین مختلف شده است که نه تنها مشوقی برای پزشکان نیست بلکه انگیزه‌ای برای خروج هرچه سریع‌تر از سیستم دولتی خواهد شد و متأسفانه آسیب این کوتاهی‌ها در خدمات پزشکی را مردم متوسط و مستضعف خواهند دید که به ناچار در بیمارستان‌های دولتی بستری می‌شوند.

وی با تاکید بر اینکه دولت باید از حداکثر توان خود بهره بگیرد تا نیروی متخصص در بدنه دولتی باقی بماند، یادآور شد: امروز دولت با اتخاذ تصمیمات نادرست منجر به خروج کادر درمان از سیستم دولتی می‌شود.

میرمحمدی با اشاره به تلاش مجلس برای ماندگاری نیروی کارآمد پزشکی در بدنه دولتی، ادامه داد: در سال گذشته تلاش شد پزشکانی که دارای مطب در بخش خصوصی نیستند از پرداخت مالیات معاف شوند و طبق مصوبات مجلس ۱۰ درصد مالیات برای آنان تعیین شد، اما تاکنون موفق نشدیم خروجی این مصوبات را بگیریم، البته رئیس مجلس قول قطعی داد که در اولین فرصت این مسئله در داخل صحن علنی به گونه‌ای حل شود تا مصوبه سال گذشته مجلس، امسال نیز ادامه داشته باشد.

وی با بیان اینکه بحث کارانه باید برای پزشکانی که در غیر از مراکز استان در حال خدمت رسانی به مردم مناطق محروم هستند، تغییر کند، یادآور شد: سیاست‌های دولت و مجلس باید به گونه‌ای باشد که مشوق یا انگیزه‌ای برای پزشکان عمومی، متخصص و فوق تخصص شود تا در مناطق محروم و بیمارستان‌های غیر از مراکز استان‌ها خدمات ارائه دهند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان در مجلس تاکید کرد: توجه به این مسئله برای پزشکان هیأت علمی نیز صدق می‌کند چرا که اگر پزشک متخصص هیأت علمی ما انگیزه‌ای نداشته باشد نه تنها آموزش به لحاظ کیفی آسیب می‌بیند بلکه از سیستم نیز خارج خواهد شد و عملاً ما به لحاظ کمی، عضو هیأت علمی نخواهیم داشت تا بتوانیم آموزش‌ها را ارائه دهیم.

در همین حال، همایون سامه یح یکی دیگر از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با عنوان این مطلب که امروز کادر درمان در بخش دولتی و خصوصی تحت فشار هستند، گفت: متأسفانه دولت با مشکل تأمین بودجه برای حقوق پرستاران مواجه است و طبیعتأ زمانی که در بخش دولتی پرستاران ما با این مشکلات مواجه هستند در بخش خصوصی نیز از آنان سوءاستفاده می‌شود.

وی با بیان اینکه مشکلات پرستاران منجر به دلسردی آنان می‌شود و سیستم درمانی کشور را دچار مخاطره می‌کند، خاطرنشان کرد: برخی از پرستاران که شرایط مهاجرت دارند استعفا داده و اقدام به خروج از کشور می‌کنند، اما برخی دیگر که شرایط و توان مهاجرت ندارند و به دلایل مختلف از جمله وابستگی به خانواده، عشق به وطن و یا نداشتن مشکلات مالی در کشور ماندگار می‌شوند، اما چنین شرایطی دلسردی و بی‌انگیزگی را برای آنان رقم می‌زند، بی تردید بی توجهی به مشکلات کادر درمان به ویژه پرستاران منجر به ایجاد مخاطراتی برای سیستم درمانی کشور خواهد شد.

منبع: مهر

دیگر خبرها

  • صدور ۱۰ مجوز فعالیت گردشگری سلامت در مشهد
  • بازار مکاره سلامت در شبکه‌های اجتماعی/ عدم بازدارندگی قوانین
  • صدور ۱۰ مجوز جدید فعالیت در حوزه گردشگری سلامت در خراسان رضوی
  • پروژه‌های سلامت محور گیلان در انتظار اعتبار ۱۰۲۵ میلیارد تومانی
  • رایگان شدن هزینه‌های درمانی کودکان زیر ۷ سال
  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های زاهدان رایگان شد
  • پرداخت بیش از ۲۰ هزار میلیارد ریال از مطالبات کادر درمان فارس
  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان رایگان شد
  • فاجعه پنهان نظام پزشکی؛ کادر درمان از بیمارستان‌های دولتی به بخش خصوصی مهاجرت می‌کنند
  • مهاجرت کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی