Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-03@04:30:58 GMT

فواید قابل توجه ورزش برای کودکان

تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۴۴۲۷۸

فواید قابل توجه ورزش برای کودکان

اثرات مفید و فواید ورزش برای کودکان چیست؟

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از فان ،فعالیت فیزیکی در کودکان به دلایل مختلفی مهم است چراکه به کاهش اضافه وزن و چاقی کمک میکند، افزایش قدرت در ماهیچه ها و استخوان ها و حتی افزایش تمرکز در مدرسه را بهبود میبخشد. ورزش یک جزء حیاتی از رشد هر کودکی است که پایه های زندگی سالم را در بر می گیرد ، فواید و اثرات قابل توجه حرکات ورزشی روی جسم و ذهن کودکان را در ادامه این بخش  با دقت بیشتری بررسی خواهیم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

10 دلیل برای اینکه ورزش برای کودک شما اهمیت دارد و فواید آن قابل توجه

ارتقاء رشد و توسعه سلامتی :

این مزایا همچنان تا بزرگسالی ادامه می یابد به این دلیل که بچه هایی که ورزش می کنند به احتمال زیاد ورزش را در بزرگسالی ادامه می دهند. 

کمک به دست آوردن و حفظ وزن سالم:

چاقی کودکان در استرالیا یک مشکل مهم است ؛ ورزش منظم همراه با رژیم غذایی سالم می تواند به کاهش احتمال ابتلا به اضافه وزن و چاقی کودک کمک کند.اگر کاهش وزن نیاز است، ورزش می تواند آن را به روش سالم کاهش دهد. 

سلامت قلبی عروقی را بهبود می بخشد:

قلب مهم ترین عضله است که در طول فعالیت بدنی تمرین می کند ؛ ورزش منظم به کاهش عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی مانند کلسترول بالا، فشار خون بالا، دیابت نوع 2 و چاقی کمک می کند. 

فواید ورزش کودکان چیست و چگونه به سلامت آن ها کمک می کند؟

تعادل، انعطاف پذیری، هماهنگی و قدرت را بهبود می بخشد:

مهارت های تعادل و هماهنگی برای زندگی روزمره ضروری است ؛ قدرت عضلانی بهبود یافته و انعطاف پذیری، باعث بهبود سلامتی و آمادگی جسمانی کودک می شود. 

کمک در توسعه مهارت های حرکتی:

مهارت های حرکتی شامل استفاده از ماهیچه ها در دست به خصوص در انگشتان دست که در نوشتن، تغذیه و پوشاندن پیراهن مهم است. بهبود مهارت های حرکتی در دویدن، راه رفتن بسیار مهم است زیرا وضعیت بد در کودکان می تواند باعث خستگی، درد پشت و گردن و سردرد شود. 

حرکات کششی باعث افزایش تمرکز و مهارت تفکر:

مطالعات نشان داده اند که ورزش باعث پیشرفت تحصیلی کودک می شود. ورزش مغز شما را برای کار با حداکثر ظرفیت اماده و تولید سلول های عصبی را افزایش می دهد. اضافه وزن و چاقی نیز به پیشرفت شناختی، مدرسه و بعد از زندگی پیوند خورده است.

ورزش کردن کودکان چه فوایدی دارد؟

ورزش، باعث افزایش اعتماد به نفس است:

این ممکن است مربوط به ورزش و توانایی آن برای تقویت خلق و خوی، افزایش مثبت و تقویت ارزش خود باشد. 

استرس را کاهش می دهد و باعث آرامش می شود:

ورزش یک روش فوق العاده برای از بین بردن استرس و اضطراب است، زیرا کودکان می توانند از این مشکلات متاثر شوند. همچنین می تواند خواب را بهبود بخشد که برای سلامتی و سلامت کلی کودک ضروری است. 

فرصت هایی را برای توسعه مهارت های اجتماعی و ایجاد دوستان فراهم می کند:

ورزش در یک گروه، مخصوصا در یک تیم، فرصتی برای کودک فراهم می کند تا دوستان جدید و کار را به عنوان یک تیم انجام دهد.

چرا ورزش باعث می شود بچه های ما باهوش تر شوند؟! فواید ورزش کودکان

معلمان ورزش چند فرضیه دارند که چرا ورزش برای شناخت مفید است. اولا اعتقاد بر این است که جریان خون و اکسیژن با ورزش در مغز بهبود میابد. همچنین نشان داده شده است که افزایش سطوح نورآدرنالین و اندورفین ها موجب کاهش استرس و بهبود خلق و خو می شود در نهایت، ورزش نشان داده است که سلول های عصبی جدید ایجاد می کند و ارتباط بین آنها را بهبود می بخشد.

مطالعات نشان داده است که هنگام ورزش سلول های عصبی پروتئین آزاد میکنند که به عنوان نوروئیدی شناخته شده است.

به طور خاص، به عنوان فاکتور نوروپاتیک مغز (BDNF) اشاره می شود، باعث می شود که بسیاری از مواد شیمیایی دیگر که سلامت سلول های عصبی را تقویت می کنند، تأثیر مستقیم بر سلامت مغز و در نتیجه یادگیری دارند ؛ علاوه بر این پاسخ های فیزیولوژیکی پیشنهاد شده، مشارکت منظم کودکان در فعالیت های ورزشی ممکن است رفتار کودک را در کلاس افزایش دهد و سطح تمرکز بر محتوای آموزشی درس ها را نیز افزایش دهد.

مطالعات انجام شده در مورد کودکان نشان داده که اهمیت تمرین در کودک برای سلامت و شناخت مهم است ؛ تحقیقات نشان داده است که 30 دقیقه تردمیل، دانش آموزان را قادر می سازد که مشکلات را تا 10٪ موثرتر حل کنند. 

فواید ورزش کودکان و تشویق بچه ها به ورزش:

برای اینکه بچه ها را در حال حرکت در آورید، مقدار زمان صرف شده برای تماشای تلویزیون، بازی کردن کامپیوتر یا بازی های ویدئویی یا انجام سایر فعالیت های را محدود کنید. این فعالیت ها را با سایر انواع فعالیت بدنی جایگزین کنید که می تواند بر اساس ساختار یا بازی باشد.

کودکان حداقل باید روزی 30 دقیقه تمرین کنند اما حتی بیشتر از این نیز سود می برند. اجازه دهید فرزندتان خود فعالیت مورد نظر را انتخاب کند.

فعالیت های مبتنی بر بازی و ساختار یافته، دو منبع مهم ورزش برای کودکان هستند ؛ مهم است که فرم ورزش را تغییر دهید که می تواند شامل فعالیت هوازی، تمرین فاصله، تمرین قدرت، کشش و فعالیت های هسته ای باشد. 

فعالیت های مبتنی بر بازی:

فعالیت های مبتنی بر بازی برای کودکان در تمام سنین، مخصوصا در کودکان زیر 5 سال مهم هستند ؛ بازی با توپ، رقصیدن با موسیقی، بازی در پارک و بازی هایی که تخیل کودک را تحریک می کنند، نمونه خوبی هستند. این اشکال ورزش می تواند به بزرگسالان اجازه دهد که درگیر شوند، برای بچه ها خود به خودی و سرگرم کننده باشند و هزینه ای نداشته باشند.

تمرین برای ورزش های تیمی :

تمرین در قالب یک ورزش گروهی یا تیمی، چیزی است که به عنوان یک شکل ساختاری از تمرین اشاره شده است ؛ این می تواند به یک کودک اجازه دهد مهارت های خاصی مانند ژیمناستیک، فوتبال و شنا را توسعه دهد.

ورزش های تیمی می توانند به افزایش اعتماد به نفس و توسعه مهارت های اجتماعی کمک کنند. با تقویت حداقل 30 دقیقه یا بیشتر از تمرین روزانه، سلامت کودک خود را به صورت فیزیکی و علمی ارتقا دهید ؛ آنها را در زندگی خوب تنظیم کنید تا بتوانند یک زندگی سالم و شاد را به ارمغان بیاورند.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: ورزش زندگی کودکان سلامت ورزش برای کودک سلول های عصبی برای کودکان فواید ورزش نشان داده فعالیت ها بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۴۴۲۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارسال ۹۲ تن دارو به افغانستان

سازمان نجات کودکان (Save the Children) اعلام کرده است ۹۲ تُن دارو برای معالجه حدود ۶۷۵ هزار تن به شمول ۴۰۰ هزار کودک مبتلا به بیمار‌های خطرناک، اما قابل پیش‌گیری وارد افغانستان شده است.

سازمان نجات کودکان روز سه‌شنبه، ۱۱ ثور، با نشر اعلامیه‌ای گفته است این محموله پس از افزایش عفونت‌های تنفسی و سرخکان در سال جاری وارد افغانستان شده است.

این سازمان افزوده است که در چهار ماه اول سال جاری میلادی بیش از یک هزار کودک زیر پنج سال به دلیل بیماری‌های تنفسی جان‌های‌شان را از دست داده‌اند که ۸۸ درصد از کل مرگ‌ومیرهای ناشی از عفونت تنفسی را شامل می‌شود.

در این اعلامیه آمده است: «طی سه ماه گذشته تیم‌های سیار سازمان نجات کودکان که در ۸ ولایت کار و نزدیک به ۶۹ هزار مورد عفونت حاد تنفسی را در کودکان زیر پنج سال درمان کرده‌اند.»

از سویی، ارشد مالک، رییس سازمان نجات کودکان در افغانستان گفته است: «بسیاری از کودکان در افغانستان به دلیل بیماری‌های قابل پیش‌گیری می‌میرند. ورود این دواها به این معنا است که بیش از ۴۰۰ هزار کودک در برخی از دورافتاده‌ترین مناطق کشور زیر درمان بالقوه نجات‌دهنده قرار خواهند گرفت.»

این سازمان ارزش کمک‌های پزشکی را حدود ۵۹۰ هزار دلار گفته است که از سوی نهاد اتحاد امداد هالند (DRA)، کمک‌های بشردوستانه اتحادیه اروپا (ECHO)، وزارت امور خارجه آلمان، اداره توسعه بین‌المللی امریکا و دیگر سازمان‌ها اهدا شده است.

پیش از این، سازمان صحی جهان گفته بود که عدم دسترسی به خدمات صحی باکیفیت، یک چالش اساسی در افغانستان است.

این سازمان افزود که ۱۸ میلیون تن در افغانستان به کمک‌های صحی وابسته‌اند.

گفتنی است که سازمان نجات کودکان از سال ۱۹۷۶ به این‌سو از جوامع و از حقوق کودکان در سراسر افغانستان حمایت می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • فواید و خواص آب سیب‌زمینی
  • سخنگوی یونیسف: گورستان‌هایی در غزه دیدم که مملوء از کودک بود
  • پاشنه و یک تمرین ساده برای داشتن پاهایی قوی و سالم/ روش انجام حرکت، فواید و تغییرات مورد انتظار (+فیلم)
  • اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم کودک معرفی شدند
  • ۵ هزار کودک خیابانی در تهران
  • علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
  • ارسال ۹۲ تن دارو به افغانستان
  • شرایط اخذ ویزای دبی برای کودکان
  • چه کنیم آلزایمر نگیریم؟
  • باید و نباید‌های تعامل با کودکان چاق