Web Analytics Made Easy - Statcounter

لطیفی گفت: در اردیبهشت ماه امسال، نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۵۴ درصد منفی بوده است. این عدد در شهریور به منفی ۳۴ درصد و در مهر به  منفی ۲۲ درصد رسیده است. این یعنی روند صادرات رو به بهبودی و عادی سازی است. گروه بازرگانی بازارنیوز:روح الله لطیفی، سخنگوی گمرک جمهوری اسلامی پیرامون کاهش صادرات غیر نفتی کشور نسبت به سال گذشته به بازارنیوز گفت: صادرات ما در هفت ماهه نخست سال، ۱۸ و نیم میلیارد دلار بوده و واردات هم به ۲۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نسبت به سال قبل ۱۷ درصد از لحاظ وزنی و ۲۲ درصد از لحاظ ارزش دلاری کاهش داشتیم.

لطیفی در گفتگو با بازارنیوز درباره علت این میزان کاهش، اظهار کرد:صادراتمان عمدتا از طریق جاده‌ای و آبی است. چنمد ماه مرز‌های ما بسته بود. مرز ایران با ترکیه تیرماه باز شد. بخش عمده‌ای از صادراتمان صادرات گاز است که به دلیل انفجار لوله گاز مرز مشترک ایران و ترکیه، صادراتمان به این کشور هم قطع شده بود.  

وی افزود: مرز‌های عراق هنوز هم به حالت عادی بازنگشته است. در اقلیم کردستان اوضاع از ابتدا خوب بوده، اما مرز‌های عربی تا یکی دوماه پیش بسته بوده یا با ساعت کاری کم و با حداقل امکان صادرات کار می‌کردند. مثلا در برخی از مرز‌ها هفته‌ای فقط ۵۰۰ کامیون را به مرز راه می‌دادند. محدودیت‌های صادراتی ما که از لحاظ ارتباطی به کرونا ربط داشت، طبیعی بود که آمار صادرات را کاهش دهند.   سخنگوی گمرک، محدودیت‌های تولید را علت دیگر کاهش صادرات دانست و بازارنیوز گفت: وقتی تا اواخر خرداد، مشاغل تعطیل بوده و این تعطیل به تولید هم ارتباط داشته و تولید کالا‌های صادراتی را کاهش داده است، مشخص است که حجم صادرات پایین می‌آید.

*آمار و ارقامی مبنی بر بهبود وضعیت صادرات
لطیفی از بهبود روند صادرات کشور در ماه‌های اخیر خبر داد و اظهار کرد: با وجود این تراز منفی ۲ میلیارد دلار و کاهش صادرات نسبت به مدت مشابه سال قبل، آمار‌ها نشان می‌دهد که اوضاع در ماه‌های اخیر در حال جبران است و اگر محدودیت جدید، چه از طرف داخل و چه خارج ایجاد نشود، در حال بازگشت به حالت قبل هستیم.

وی در گفتگو با بازارنیوز افزود: در اردیبهشت ماه امسال، نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۵۴ درصد منفی بوده است. این عدد در شهریور به منفی ۳۴ درصد و در مهر به  منفی ۲۲ درصد رسیده است. این یعنی روند صادرات رو به بهبودی و عادی سازی است. با این که محدودیت‌های بانکی برای بازگشت ارز‌های حاصل از صادرات هم مطرح شد، با این حال دست اندرکاران حوزه صادرات توانستند بیشتر از بقیه در کشور توانستند بازگشت ارز را جبران و به تولید کمک کنند.

وی ادامه داد: اگر با این ضرب آهنگ جلو برویم و مانع جدید بر سر راه نیاید، احتمال این که نسبت به سال گذشته سر به سر شویم یا حداکثر منفی ۱۰ درصد برسیم، وجود دارد. در حال حاضر در همه اقتصاد‌های دنیا این اتفاق افتاده است. برخی کشور‌های دنیا تا ۶۰ درصد کاهش صادرات داشتند. این یعنی کشور ما در این حوزه عملکرد مناسبی داشته است.

*دست‌اندازی همسایگان در راه صادرات
سخنگوی گمرک با گلایه از برخی کشور‌های همسایه مبنی بر سختگیری علیه ایران، به بازارنیوز گفت: در برخی از مرز‌ها تبعیض‌هایی نسبت به کشور ما وجود داشت، به حدی که کامیون ما را راه نمی‌دادند. ترکیه محدودیت هایش را با خیلی از کشور‌ها برداشته بود، اما محدودیت‌های ایران را تا دو ماه بیشتر اجرا کرد. چه در بحث ورود کالای ایرانی به این کشور، چه ورود کامیون‌های ما که از طریق آن سرزمین می‌خواستند به کشور‌های دیگر بروند.

لطیفی افزود: گرجستان همچنان تردد کامیون‌های ایرانی را به حالت عادی برنگردانده است. ترکمنستان با وجود فشار‌های زیادی که وارد شده و مسیر‌های جایگزیی که طراحی شد، روزانه فقط ۲۰ تا ۳۰ کامیون ایرانی را راه می‌دهد، آن هم به این صورت که یدک‌ها ثابتند و کِشنده‌ها تغییر می‌کنند.

وی در پایان عملکرد صادراتی کشور را مطلوب دانست و تاکید کرد: وضع صادرات ما حتما می‌تواند بهتر شود که شرط آن همچون بیان رهبر انقلاب، هماهنگی بیشتر بین دستگاه هاست. این هماهنگی‌ها اگر بیشتر شود، ظرفیت صادراتی ما فقط به کشور‌های همسایه، بر اساس بررسی‌های کارشناسی تا ۱۰۰ میلیارد دلار است و ما تا رسیدن به آن، فاصله زیادی داریم. در بحث ممانعت از خام فروشی، بسته بندی مناسب، بازاریابی حرفه ای، حذف دلالان سنتی و جایگزینی شرکت‌های صادراتی با اندیشه‌های علمی  باید کار کنیم و این شدنی است. برچسب ها: روح الله لطیفی ، صادرات غیر نفتی ، گمرک لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000Kmy

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: صادرات غیر نفتی گمرک کاهش صادرات روند صادرات سال قبل کشور ها مرز ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۴۴۹۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقتصاد این کشور غافلگیر شد

کانادا با کاهش صادرات طلا در ماه مارس، با کسری تجاری غافلگیرکننده مواجه شد و این انتظارات را تقویت کرده است که بانک مرکزی کانادا دلایل بیشتری برای کاهش هزینه‌های استقراض در ماه ژوئن داشته باشد.

به گزارش ایسنا، داده‌ها نشان داد که کانادا در ماه مارس کسری تجاری غیرمنتظره‌ای به میزان ۲.۲۸ میلیارد دلار کانادا (۱.۶۶ میلیارد دلار) ثبت کرد که بزرگترین کسری در ۹ ماه گذشته بود، زیرا صادرات سریع‌تر از واردات کاهش یافت.

اداره آمار کانادا اعلام کرد که کل صادرات در ماه مارس ۵.۳ درصد کاهش یافت که عمدتاً به دلیل کاهش صادرات طلای خام از بالاترین رکورد در ماه فوریه بود، در حالی که واردات ۱.۲ درصد کاهش یافت که به دلیل تجهیزات الکترونیکی و سنگ‌های فلزی و مواد معدنی غیرفلزی بود.

تحلیلگران شرکت کننده در نظرسنجی رویترز مازاد تجاری ۱.۵۰ میلیارد دلار کانادا را در ماه پیش‌بینی کرده بودند. داده‌ها نشان داد که اقتصاد کانادا پس از رشد کمتر از حد انتظار در فوریه، احتمالاً در ماه مارس متوقف شده است که نشانه‌ای از کاهش سرعت است که انتظارات را تقویت می‌کند که بانک کانادا دلیل بیشتری برای کاهش هزینه‌های استقراض در ژوئن داشته باشد.

بانک کانادا از جولای گذشته نرخ بهره را نزدیک به بالاترین حد در ۲۳ سال گذشته یعنی پنج درصد نگه داشته است، اما انتظار می‌رود که اولین کاهش ۲۵ واحدی نرخ بهره به دلیل کاهش تورم نزدیک شود.

کاهش صادرات در ماه مارس با کاهش در ۹ بخش از ۱۱ محصول صادراتی، به سریع‌ترین نرخ از فوریه ۲۰۲۳ رسیده است. صادرات محصولات معدنی فلزی و غیرفلزی که شامل زیرشاخه طلا می شود، در ماه مارس ۱۷.۴ درصد کاهش یافت. نفت خام پنجمین کاهش خود را در شش ماه گذشته به ثبت رساند و به کاهش صادرات محصولات انرژی در ماه مارس کمک کرد.

کاهش واردات نیز گسترده بود و هفت بخش از ۱۱ محصول کاهش را ثبت کردند. اداره آمار کانادا عنوان کرد که واردات تجهیزات و قطعات الکترونیکی و الکتریکی در ماه مارس ۸.۱ درصد کاهش یافت، در حالی که سنگ‌های فلزی و مواد معدنی غیرفلزی با ۲۹.۲ درصد کاهش به ۱.۳ میلیارد دلار در ماه مارس رسید که پایین‌ترین میزان از سپتامبر ۲۰۲۱ است.

طبق گزارش رویترز، از نظر حجمی، کل صادرات در ماه مارس ۴.۷ درصد کاهش یافت، در حالی که کل واردات ۱.۲ درصد کاهش یافت.

دیگر خبرها

  • تورم ترکیه در ماه آوریل به ۷۰ درصد رسید
  • هزینه‌کرد ۵.۵ میلیارد یورویی دولت سیزدهم برای بهبود وضع هوا و کاهش سوختن گازهای مشعل
  • هشدار نگران‌کننده یک اقتصاددان نسبت به تشدید تورم/ نرخ واقعی تورم کشور چه عددی است؟
  • اقتصاد این کشور غافلگیر شد
  • با همه بارش‌ها، ۲۲ استان هنوز دچار خشکسالی است
  • خشکسالی در ۲۲ استان کشور؛ کاهش ۸.۹ درصدی بارش‌ها!
  • خشکسالی در 22 استان کشور! بارش‌ها 8.9 درصد کاهش یافت
  • بارش ها در ۲۲ استان همچنان منفی است | این ۳ استان بیشترین رشد بارش را تجربه کردند | کاهش ۹ درصدی بارش‌ها در کشور
  • کاهش ۹ درصدی بارش‌ها در کشور
  • کاهش ۹۳.۵ میلیمتری بارش‌ها در تهران