Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-06@03:01:16 GMT

جوانان و مساجد وجه اشتراک امروز و دیروز کشور

تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۴۵۵۵۷

جوانان و مساجد وجه اشتراک امروز و دیروز کشور

جوانان و مساجد دو کلید واژه مشترک شرایط بحرانی امروز کشور و دوران دفاع مقدس است که جلوه هایی روشن از همدلی، انسجام و تلاش مردمی برای خدمت به جامعه است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، شرایط امروز کشور به دلیل شیوع بیماری کرونا در وضعیت بحرانی و سختی قرار گرفته و این چالش جهانی در وطن ما به دلیل تحریم های سخت اقتصادی آسیب ها و دغدغه های بیشتری را ایجاد کرده و جز همدلی و تلاش همگانی راهی برای بهبود آن وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

فارغ از دستورالعمل ها، بخشنامه ها وتوصیه ها، مردم با احساس مسئولیت نسبت به مسائل جامعه همواره در طول دروان دفاع مقدس وارد میدان شده اند و هر کدام نقش خود را تا حد امکان ایفا کرده اند و اگرچه برخی از افراد و صاحبان سرمایه با احتکار و انبار نیازهای جامعه و جولان در بازار ارز و سکه شرایط را برای بسیاری از هم نوعان خود سخت کرده اند اما مسئله اینجاست که شمار افراد دلسوز بیش از چنین افرادی است و مطمنا دستگاه های نظارتی سهم خود را به موقع برای مبارزه با این رفتارها ایفا خواهند کرد.

 

شناسایی سوداگران اقتصادی هم به مشارکت مردم نیاز دارد و این درحالی است که پلیس، وزارت اطلاعات و قوه قضاییه همواره پل های ارتباطی را برای معرفی چنین افرادی اعلام کرده و باز مردم باید نقش نظارت همگانی خود را اجرا و بازویی برای دستگاه های امنیتی باشند.

بررسی تاریخ دوران دفاع مقدس نیز بر همین قضایا مرور می کند که مردم پای به صحنه گذاشتند و برای کشور و میهن خود جان و مال هدیه دادند و امروز آرامش را ارمغان دیروز و گذشتگان می دانیم و حتما آیندگان نیز تلاش امروز جامعه را در تاریخ خواهند خواند.

 

مشارکت مردمی بر محوریت سازمان های مردم نهاد  برای برون رفت از مشکلات در دیگر جوامع دنیا نیز وجود دارد اما مسئله اینجاست که محوریت و کدواژه های ما متفاوت از دیگران است و همین موضوع یک خاصیت و قابلیت ویژه ای دارد.

 

مساجد به عنوان مکان محور فعالیت های مردمی و مرکز فرماندهی شرایط بحرانی وجه تمایز بین ایران و دیگر کشورها در خدمات رسانی در موقع بحران است و جوانان مولفه دیگر این تفاوت هستند که البته در برخی از مناطق دنیا این موضوع اشتراک دارد.

 

مقایسه و تحلیل و بررسی های گذشته و امروز کشورمان نتایج مشترک و تفاوت هایی را مشخص کرده که جوانان و مساجد دو کلید واژه مشترک بوده  که جلوه هایی روشن از همدلی، انسجام و تلاش مردمی برای خدمت به جامعه است.

 

فرماندهی، تدارکات، برنامه ریزی، ایده پردازی و ایجاد شور و شوق فعالیت در دوران دفاع مقدس و حتی پیروزی انقلاب اسلامی در دست جوانان کشور بوده و امروز نیز در شرایط سخت تحریم های اقتصادی و شیوع بیماری کرونا مدیریت، تدارکات، جمع آوری کمک و ایده پردازی ها به دست همین قشر است.

 

کانون های فرهنگی و هنری مساجد، سازمان های مردم نهاد، پایگاه های مقاومت بسیج و هیات های مذهبی بسترهایی برای ساماندهی این دسته فعالیت ها بوده اند که مدیران آن ها جلوه ای از فرماندهی آن زمان هستند که یادو خاطراتشان در دل ها خواهد ماند.

 

*جوانان امروز در ادامه آرمان های دفاع مقدس گام بر می دارند

 

رزمنده دوران دفاع مقدس با اشاره به دلسوزی ها و صداقت جوانان کشورمان گفت: جوانان امروز در ادامه آرمان های دفاع مقدس گام بر می دارند.

 

«مصطفی سجاد» با تشریح و بازخوانی خاطرات دوران دفاع مقدس که جوانان پیشتاز فعالیت های بودند، اظهارداشت: جوانان امروز جامعه ما چیزی کمتر از دیروزی ها نیستند و حتی در برخی شرایط و مواقع برتری هم دارند که تمام نگاه آن ها توسعه ملی و حفظ میهن و ارزش ها است.

 

وی ادامه داد: بسیاری از بازخوانی رشادت های رزمندگان دوران دفاع مقدس با ایده و فکرهای جدید جوانان امروز انجام می شود و بین نسل دیروز و امروز فاصله و تفاوتی در هدف وجود ندارد و در شرایط مختلف حساس کشور همواره وارد عمل می شوند.

 

سجاد با بیان اینکه شرایط کرونا وضعیت زندگی را برای بسیاری سخت کرده است خاطرنشان کرد: اجرای طرح های حمایتی و فرهنگی امروز به دست قشر جوانان هدایت و اجر می شود که این رشادت ها در تاریخ کشور ثبت خواهد شد.

وی با بیان اینکه مساجد در گذشته محوریت خاصی برای مدیریت بحران و کمک به جبهه های جنگ داشتند، خاطرنشان کرد: این سنگرها امروز حفظ شده و فرصتی برای هدایت افکار و فعالیت های مورد نیاز جامعه بوده است.

 

*جوانان امروز کشور مثل نسل جوان گذشته برای کشور دلسوزی می کنند

 

رئیس عقیدتی سیاسی رادارهای تاکتیکی پدافندهوایی اصفهان گفت: جوانان امروز کشور مثل نسل جوان گذشته برای کشور دلسوزی می کنند.

حجت الاسلام «عبدالرسول عباسی» با اشاره به اینکه جوانان در دوران دفاع مقدس نقش موثری در کارگشایی از مشکلات کشور داشته اند، گفت: در دوران دفاع مقدس با روحیه امید، اخلاص و صلابت در برابر دشمن ایستادند و پس از جنگ تحمیلی تاکنون برای رفع چالش های کشور پیشتاز بوده اند.

 

وی یادآورشد: در شرایط بحرانی امروز جوانان با تشکیل گروه های جهادی نقش خود را برای کمک به نیازمندان و رفع نیازهای جامعه ایفا کرده اند و حرکت موثری در کمک به تیم بهداشت و درمان و تولید محتواهای فرهنگی داشته اند.

 

این رزمنده دوران دفاع مقدس با بیان اینکه مقتضیات زمان نوع مشارکت را مشخص می کند، خاطرنشان کرد: در گذشته نقش آفرینی جوانان به گونه ای دیگر بود و امروز باید در یک مدل و راهبرد جدیدی نقش خود را ایفا و اجرا کنند.

 

وی با بیان اینکه دوران جوانی ویژگی های خاصی دارد، اضافه کرد: نوآوری، امید و جسارت از جمله ویژگی های این دوران است که باید مسئولان با بهره گیری از الطاف بیکران حضرت حق و باور و توجه به نیروی جوانی برای پیشرفت کشور و رفع نیازها گام بردارند و مسیر را برای فعالیت های جوانان فراهم کنند.

 

حجت الاسلام عباسی با اشاره به فرمایش بنیان گذار انقلاب اسلامی که مساجد سنگر هستند، تصریح کرد: در دوران دفاع مقدس برای ما جوانان دیروزی یک سنگر بود و امروز نیز همان نقش را دارد و محور ارتباطی خوبی در خدمات رسانی به مردم و مدیریت جبهه سلامت شده است.


*گشایش مشکلات کشور به نوآوری و خلاقیت جوانان نیاز دارد

 

خلبان هوانیروز در دوران دفاع مقدس گفت: گشایش مشکلات کشور به بسترسازی و میدان سازی برای نوآوری و خلاقیت جوانان نیاز دارد.

 

سرهنگ خلبان محمدعلی حسین یار به رشادت های دوران جوانی خود و هم رزمانش در جبهه حق علیه باطل دوران دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: جسارت، ایده پردازی وصداقت جوانان در هشت سال جنگ تحمیلی در مبارزه با دشمن نقش اساسی داشت.

 

وی افزود: فرماندهان جوان جسارت و خصوصیات اخلاقی خاصی داشتند که بزرگترین فرماندهان دشمن در این مدل مدیریتی آن ها حیرت زده و شگفت انگیز بودند و آنان بدون اینکه عالی ترین دوره های فرماندهی را دیده باشند اما بهترین روش های فرماندهی را داشتند.

 

سرهنگ حسین یار، صداقت و دلسوزی را مولفه اساسی در راهبرد فرماندهی و اجرایی جوانان دیروز معرفی کرد و گفت: امروز نیز همین ویژگی ها در بسیاری از جوانان وجود دارد و باید برای حفظ تمامیت ارضی کشور و مقابله با توطئه های دشمنان و مشکلات از آن استفاده شود.

 

وی یادآورشد: بازخوانی خاطرات دوران دفاع مقدس برای آشنایی بیشتر رشادت های رزمندگان لازم و باید میدان برای فعالیت جوانان نیز فراهم شود و امروز مثل دیروز به نیروی جوانی نیاز داریم.

 

*بخش های مدیریتی و اجرایی دولتی و خصوصی کشور را به جوانان بسپاریم

 

نتیجه بررسی ها و واقعیت های کشور ما و دیگر ملت های موفق دنیا بر جوان محوری تاکید دارد و باید این موضوع را در دوران کرونا و پساکرونا بپذیریم و مسئولان در رده های مختلف اعتماد خود را به این قشر با مسئولیت سپاری، بهره گیری از نظرات و توجه به ایده های آن ها نشان بدهند و میزهای مسئولیتی کشور را به این قشر تحویل دهند.

 

بیایید سنگ ها را پیش روی فعالیت خود جوش جوانان در عرصه های مختلف فرهنگی، ورزشی، هنری، اجتماعی و اقتصادی برداریم و بیشتر یاور این قشر باشیم.

پایان پیام/128

منبع: شبستان

کلیدواژه: ویروس کرونا کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان اصفهان جوانان مساجد دفاع مقدس دوران دفاع مقدس دوران دفاع مقدس جوانان امروز امروز کشور فعالیت ها رشادت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۴۵۵۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهیدان در حقیقت شناسنامه واقعی ملت ایران هستند/ هر کس در جبهه می‌جنگید عباس انقلاب بود

معاون هماهنگ کننده سازمان بسیج مستضعفین کشور گفت: ما ۱۸۸ هزار شهید را تقدیم اسلام کردیم تا اجازه ندهیم دست بیگانه به سرزمین و دامان پاک ناموس ایرانی برسد.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو؛ سردار حسین معروفی معاون هماهنگ کننده سازمان بسیج مستضعفین کشور در یادواره شهدای روستای عیش‌آباد رفسنجان از توابع استان کرمان که در مسجد شهید سلیمانی این روستا با حضور پیکر مطهر یک شهید گمنام برگزار شد؛ گفت: یادواره‌ها و اجلاسیه‌های شهدا مراسم ختم نیست این برنامه‌ها فتوحات نظام اسلامی است.
وی افزود: شهیدان با تقدیم جانشان به حقیقت دین خدا و اسلام اهل بیت (ع) حقیقت بخشیدند، شهدا متعلق به یک خانواده نیستند متعلق به همه ایران اسلامی و ملت بزرگ ایران هستند.
او بیان کرد: شهیدان در حقیقت شناسنامه واقعی ملت ایران هستند هر کس بخواهد ملت بزرگ ایران را بشناسد بایستی به ۱۸۰ هزار قهرمانی که در کوره آتش هشت سال از حقیقت دین از انقلاب و ناموس دفاع کردند رجوع کند و این عقبه بزرگ را ملاحظه کند و تاریخ بزرگ ایران را ورق بزند.
فرمانده سپاه ثارالله با بیان اینکه شهیدان تربیت شده مکتب عاشورا هستند، یادآور شد: حقیقت شهدا هستند نه آن چیزی که دشمن در فضای مجازی به جوانان القا می‌کند؛ شهیدان به هیچکس بدهکار نیستند ما‌هایی که ماندیم بدهکار هستیم و نمی‌دانیم عاقبت بخیر می‌شویم یا نه.
وی خاطرنشان کرد: یادوراه شهدا باید در وجود ما نهادینه شود و از این شهیدان الگو بگیریم؛ چیزی که در جبهه شهیدان را پیروز کرد استحکام درونی جبهه اسلام بود.
سردار معروفی عنوان کرد: اولین مولفه‌ای که باعث پیروزی نبرد دفاع مقدس شد ایمان واقعی و توکل حقیقی بود؛ شهیدان وعده الهی را باور داشتند و این مهم در جبهه ملموس و نهادینه بود.
وی گفت: بصیرت دومین مولفه در دوران دفاع مقدس بود هر کس در جبهه می‌جنگید عباس انقلاب بود، بصیرت از ایمان واقعی است. صبر و بردباری رزمندگان سومین مولفه بود که در جبهه موج می‌زد.
معاون هماهنگ کننده بسیج مستضعفین ولایت باوری و ولایت پذیری سومین مولفه دوران دفاع مقدس عنوان کرد و گفت: ولایت باوری رمز پیروزی دوران دفاع مقدس بود رزمندگان با میل واقعی، حجت و منظومه فکری امام راحل کار انجام می‌دادند.
وی صداقت در جبهه را از دیگر مولفه‌های دوران دفاع مقدس دانست و افزود: اخلاص در عمل در دوران دفاع مقدس موج می‌زد و این را می‌شود از دیگر مولفه‌های مهم جنگ دفاع مقدس عنوان کرد.
سردار معروفی با تاکید براینکه فرهنگ حاکم بر دفاع مقدس فرهنگ عاشورا بود، گفت: مکتب شهید حاج قاسم در حقیقت بیانگر این است که ما ملت شهادتیم ما ملت امام حسین (ع) هستیم و تفکر امام حسینی داریم و زیر بار ظلم نخواهیم رفت و با تحریم زمین گیر نخواهیم شد.
وی بیان کرد: در دفاع مقدس خروجی بسیاری داریم، هزاران مولفه‌های بزرگ و شرف به خاطر شجاعت در دفاع مقدس برای ما به ارمغان آمده است ناموس پرستی یکی از این مولفه هاست.
معاون هماهنگ کننده بسیج مستضعفین عنوان کرد: ما شهیدان زیادی تقدیم اسلام کردیم تا اجازه ندهیم دست بیگانه به سرزمین و دامان پاک ناموس ایرانی برسد.
او ادامه داد: ناموس پرستی را از گودال پر افتخار عاشورا یاد گرفتیم، همین برایمان کافی است که غیرت ما غیرت عاشوراست.
سردار معروفی با اشاره به موضوع وعده صادق و مسائل غزه و اسرائیل گفت: امروز به واسطه طوفان الاقصی هیمنه اسرائیل کودک کش درهم شکسته شده و وجدان‌های ملل دنیا بیدار شده است دنیا حرکت کرد ه و وجدان‌های بیدار زنده شده است.
وی تاکی کرد: به واسطه مظلومیت مقتدر مردم غزه جنبش‌هایی در دنیا به راه افتاده است و وعده‌های الهی را مشاهده می‌کنیم.

دیگر خبرها

  • آیین تشییع و خاکسپاری شهید گمنام دوران دفاع مقدس در پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت
  • یادواره شهدای روستای عیش آباد رفسنجان
  • مجموعه انتظامی در خط مقدم جنگ نرم قرار دارد
  • تشییع و خاکسپاری جانباز سرافراز سردار ایافت در مشهد
  • شهیدان در حقیقت شناسنامه واقعی ملت ایران هستند/ هر کس در جبهه می‌جنگید عباس انقلاب بود
  • حضور استاندار ایلام در منزل شهید تازه‌تفحص‌شده دوران دفاع مقدس
  • تشییع پیکر شهید دوران دفاع مقدس در بوشهر+ تصاویر
  • دو شهید گمنام در مسجد مقدس جمکران به خاک سپرده شدند
  • تشییع دو شهید گمنام در مسجد مقدس جمکران
  • دو شهید گمنام در مسجد مقدس جمکران آرام گرفتند