Web Analytics Made Easy - Statcounter

افزایش اشتغال زنان در جامعه به دلایل گوناگون باعث شده تا تاثیرات مثبت و منفی آن متوجه خانواده گردد.

به گزارش ایسنا، بنابراعلام انتخاب نو، زنان به دلایل مختلفی همچون کمک به وضعیت اقتصادی خانواده، داشتن تخصص ویژه یا احساس استقلال در خانواده، شاغل بودن را انتخاب می‌کنند که در کنار نقش مادری و همسری گاهی آسیب هایی نیز به بطن خانواده وارد می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نقش تربیتی که  مادران در خانه دارند غیرقابل انکار می باشد، مادران خانه دار به دلیل زمان طولانی‌تری که در خانه و نزد فرزندان دارند شیوه تربیتی متفاوت با مادران شاغل دارند. در این مطلب نکات مثبت و منفی اشتغال زنان بر شرایط خانواده و کودک را مورد بررسی قرار داده و نگاهی نیز بر شیوه‌های مستقل شدن کودکان خواهیم انداخت.

پیامدهای مثبت اشتغال مادران

۱- رضایت بیشتر از زندگی: شاغل بودن باعث افزایش اعتماد به نفس در زنان و رضایت بیشتر آنها در زندگی مشترک می‌شود. بر اساس نظر دکتر نسرین باقری متخصص روانشناس خانواده و ازدواج زنانی که احساس رضایت بیشتری را در زندگی تجربه می‌کنند از سلامت روانی بالاتری برخوردار بوده و می توانند کودکانی سالم تر پرورش دهند.

۲- استقلال بیشتر کودکان: با وجود آن همواره می بینیم مادران شاغل تمام تلاش خود را جهت رسیدگی هم زمان به امور منزل و بیرون را می‌کنند، اما تحقیقات نشان داده مادران شاغل فرزندان مسئولیت پذیرتری دارند.

کودکان در خانواده‌هایی که پدر و مادر هر دو شاغل هستند، یاد می گیرند تا در انجام کارهای خانه مشارکت کنند و یا در مشاوره کودک مسئولیت پذیری فرزند ارشد در این خانواده‌ها بیش از فرزندان کوچکتر مشاهده می‌شود، زیرا معمولا فرزندان بزرگتر نقش مراقبت از فرزندان کوچکتر را در غیاب مادر، دارند.

۳- همبستگی بیشتر در بین اعضاء خانواده: در خانواده‌هایی که زنان شاغل حضور دارند، مسئولیتهای زندگی در بین زوجین تقسیم می‌شود و مردان نیز در امور منزل مشارکت بیشتری می‌کنند.

این مسئله باعث همبستگی بیشتر در بین افراد خانواده می‌شود به شکلی که دختران در این خانواده‌ها تمایل بیشتری به کار کردن خارج از منزل از خود نشان داده و پسران این خانواده‌ها معمولا مشارکت بیشتری با همسر خود دارند.

۴- رابطه بیشتر بین پدران و فرزندان: ارزیابی ها در مراکز مشاوره خوب نشان داده کودکانی که مادران شاغل دارند ارتباط نزدیک تری با پدران خود دارند زیرا این مردان مشارکت بیشتری در فرزند پروری داشته و باعث افزایش سلامت روان این کودکان با روابط نزدیک می شوند.

رفع نیاز کودک به پذیرفته شدن و محبت از سوی هر دو والد تاثیرات عمیقی بر اعتماد به نفس و سلامت روانی وی دارد.

پیامدهای منفی اشتغال زنان بر خانواده چیست ؟

۱- خستگی جسمی و روانی: به صورت عمومی زنان از نظر روحی و روانی دارای لطافت بیشتری نسبت به مردان هستند و گاهی اشتغال به فعالیت های مردانه آنها را از نظر روحی و جسمی فرسوده می‌کند و همین مسئله باعث می‌شود تا در زمان حضور در منزل دچار خستگی و کسالت باشند.

این حالت هم برای کودک بسیار مضر بوده و هم باعث می‌شود تا رابطه بین مادر و کودک کمرنگ شده و کیفیت آن پایین آید.

۲- خطرات تهدید کننده کودکان: با وجود آن که گفتیم کودکانی که مادران شاغل دارند، مستقل تر از کودکان دیگر هستند اما گاهی زیاد بودن زمان کار مادر در خارج از منزل باعث می‌شود تا کودک مدت زمان زیادی را تنها باشد و به مرور زمان از شاغل بودن مادر احساس بیزاری کند، ضمن آن که تنها بودن کودک و شیطنت های عادی وی وقتی در خانه تنها است ممکن است خطر آفرین باشد.

۳- احساس گناه در مادر: برخی از مادران به دلیل شاغل بودن خود و صرف زمان کمتر برای کودک احساس گناه می‌کنند و برای رفع این احساس سعی می‌کنند تا با خرید هدیه و وسایل سرگرم کننده این احساس را از خود دور کنند.

چنانچه این مادران از مشاوره آنلاین استفاده کنند، متوجه خواهند شد این عمل نوعی باج دادن به کودک محسوب می‌شود و باعث آسیبهای جدی در روان کودک می‌گردد.

۴- سردی روابط بین زوجین: یکی دیگر از مواردی که در صورت عدم توجه زنان به ساعات حضور در منزل گریبانگیر آنها می‌شود سردی در روابط بین آنها و همسرشان می باشد.

تعامل کمتر زوجین به علت عدم حضور و عدم تماس با یکدیگر از نظر دکتر محمد رضا تابع جماعت متخصص روانشناس خانواده و ازدواج، می تواند به عاملی تبدیل شود که زمینه جدایی عاطفی را در بین آنها پدید آورد.

راه های ایجاد مسئولیت پذیری در کودکان

دادن اجازه تصمیم گیری و حق انتخاب به کودک: والدین می‌توانند با نظرات غیرمستقیم و دادن حق انتخاب و تصمیم گیری به کودک، باعث شوند تا کودک زمان هایی زندگی خود را تحت اختیار خود داشته و با پیامدهای مثبت و منفی آن رو به رو شوند که تاثیر بسیار زیادی در حس مسئولیت پذیری کودک خواهد داشت.

جلوگیری از رفتار های وسواس گونه نسبت به کودک: والدینی که دائما در کوچکترین مسائل مربوط به کودک دخالت کرده و به وی تذکر می‌دهند باعث می‌شوند تا کودک احساس وابستگی به آنها را تا بزرگسالی با خود داشته باشد.

متخصصین در کلینیک روانشناسی انتخاب نو به والدین پیشنهاد می‌کنند تا به خواسته های کودک توجه نشان داده و از تذکر دائمی درباره لباس، مو و یا جمع آوری وسایل اش بپرهیزند.

به جای کودک صحبت نکنید: برخی از کودکان در مقابل جمع خجالتی هستند، والدین این کودکان معمولا سعی می‌کنند تا زمانی را که دیگران از کودک آنها سوالی می‌کند، به جای آنها پاسخ دهند تا احساس خجالت و استرس را در کودک خود کاهش دهند در حالی که این مسئله باعث می‌شود تا کودک وابسته به والدین باقیمانده و حتی در زمان مدرسه نتواند رابطه خوبی با همسالان خود بر قرار کند.

انتهای رپرتاژ آگهی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مشاوره آنلاین مراکز مشاوره خوب مشاوره کودک باعث می شود اشتغال زنان مادران شاغل خانواده ها نشان داده شاغل بودن تا کودک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۴۷۸۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اشتغال ۹۲ هزار نفری تعاونی‌های زنان در کشور

مطابق آخرین آمارها ۷۰۰۰ تعاونی زنان با عضویت بیش از ۶۶ هزار نفر و ایجاد ۹۲ هزار فرصت شغلی در کشور فعالیت دارند و تشکیل تعاونی های زنان در دولت سیزدهم رشد ۲۲ درصدی داشته است.

به گزارش ایسنا، در حال حاضر تعاونی‌های زنان نقش بسزایی در رشد و توسعه اقتصاد، تولید ناخالص داخلی، اشتغالزایی و درآمدزایی دارند.سیر تاریخی فعالیت بانوان در ایران نشان می‌دهد زنان از دیرباز در زمینه‌های مختلف از صنایع دستی و مشاغل هنری گرفته تا تولید فرش دستباف و امور باغی و کشاورزی فعالیت داشته و سهم بسزایی از تولید و اشتغال خُرد و خانگی را در قالب تعاونی‌ها به خود اختصاص داده‌اند.

امروز سازمان‌های‌ بین‌المللی، تشکیل تعاونی‌های زنان را به‌ عنوان یکی از راهبردهای اساسی کاهش نابرابری‌ها و افزایش مشارکت در کلیه امور اقتصادی و اجتماعی به دولت‌ها توصیه می‌کنند.

در کشور ما نیز طی یک دهه گذشته بنگاه‌های کوچک و متوسط بسیاری با عنوان تعاونی زنان در کشور تاسیس و با اقبال خوبی همراه شدند.این تعاونی‌ها در گرایش‌های‌ مختلف اعم از تولیدی، توزیعی و خدماتی فعالیت کرده و عمده تولیدات آن‌ها در حوزه‌ خدمات، کشاورزی، صنایع غذایی،صنایع ‌دستی، گلیم، فرش دستباف و گیاهان دارویی بوده است.

آنطور که حامد ویس کرمی - معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی - گفته ۴۵ درصد از تعاونی‌های زنان در گرایش‌های فرش دستباف، صنعت و صنایع دستی، ۱۸ درصد در گرایش کشاورزی، ۲۳ درصد در رشته خدمات و ۱۴ درصد در سایر گرایش‌ها فعالیت دارند.

طبق گزارش ها ۴۵ درصد از تعاونی‌های زنان در گرایش‌های فرش دستباف، صنعت و صنایع دستی، ۱۸ درصد در گرایش کشاورزی، ۲۳ درصد در رشته خدمات  و ۱۴ درصد در سایر گرایش‌ها فعالیت دارند.

وی تقویت تعاونی های زنان را از برنامه های وزارت تعاون در سال جاری ذکر کرده و می گوید خوشبختانه دستگاه‌ها همکاری خوبی با تعاونی ها دارند و حمایت از تعاونی‌ها منجر به ایجاد اشتغال پایدار و امنیت شغلی می شود.
معاون وزیر تعاون درعین حال آماری از تعداد تعاونی‌های زنان در دولت سیزدهم ارائه کرده و می گوید:از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون ۱۲۲۳ شرکت تعاونی زنان با ۱۲ هزار و ۱۹۶ نفر عضو و ۱۸ هزار و ۹۰۰ فرصت شغلی تشکیل شده است که نسبت به مدت مشابه دوره قبل رشد ۲۲ درصدی داشته است.

به گفته ویس کرمی، در حوزه‌های گردشگری نیز ظرفیت‌های کسب و کار و اشتغال خوبی برای بانوان در بخش تعاونی کشور وجود دارد.

تعاونی‌های زنان تعاونی‌هایی هستند که حداقل  ۷۰ درصد اعضا آن‌ها را زنان تشکیل می‌دهند.

بر اساس تازه ترین آمار تعداد  ۷۰۰۰  تعاونی زنان با عضویت بیش از ۶۶ هزار نفر و ۹۲ هزار فرصت شغلی در کشور فعال هستند. 

به گزارش ایسنا، پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه به اعضای شرکت‌های تعاونی زنان از محل منابع بانک توسعه تعاون، حمایت مالی در قالب وام و کمک بلاعوض با هدف توسعه بازار و حضور در نمایشگاه‌های داخلی و بین‌المللی از جمله برنامه‌های حمایتی معاونت امور تعاون از تعاونی‌های زنان بوده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • امام جمعه اهواز: هر روز در غرب ظلم به زنان بیشتر می‌شود/ درصد خودکشی در زنان آمریکایی 50 درصد افزایش داشته/ همه قوانینی که در غرب اجرا کردند، به ضرر زنان بوده/ پدران و مادران باید تمرین حجاب را در کودکی به فرزندان خود بیاموزند
  • انتقاد از سکوت مدعیان حقوق بشر از کشتار زنان و کودکان در غزه
  • اجرای بزرگ‌ترین پروژه درمانی خراسان شمالی آغاز شد
  • آغاز بزرگ‌ترین پروژه درمانی خراسان شمالی/ کلنگی که در نهایت بر زمین خورد
  • اشتغال ۹۲ هزار نفری تعاونی‌های زنان در کشور
  • تجلیل از مادران جوان زیر ۴۰ سال و دارای چندفرزند در هفته جمعیت
  • ۱۷۱ معتاد بهبود یافته شاغل شدند
  • ارائه خدمات مشاوره و مددکاری رایگان به رانندگان تاکسی و خانواده هایشان
  • افتتاح مرکز مشاورزه ازدواج و تحکیم خانواده شهرستان اسکو
  • کمک ۸۴ میلیون دلاری بانک جهانی به افغانستان