Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران؛ به نقل از ایلنا، معاون حقوقی وزیر امور خارجه کشورمان در گفت و گویی از رویکرد کانادا نسبت به اقدامات ایران در روند تحقیقات سقوط هواپیمای اوکراینی انتقاد کرد.

محسن بهاروند در گفت‌وگو با روزنامه تهران تایمز با توجه به ادعای وزیر امور خارجه کانادا مبنی بر این که ایران در زمینه حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی همکاری نمی‌کند، در پاسخ به این سوال که کانادا دقیقا با مطرح کردن این ادعاها به دنبال چیست، توضیح داد: ما رفتار کانادا را درباره سقوط هواپیمای اوکراینی درک نمی‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در دیدار میان وزرای امور خارجه دو کشور ما توضیح دادیم که ایران چه همکاری‌هایی کرده است و نمایندگان آن‌ها از محل سقوط هواپیما دیدن کردند.

بهاروند ادامه داد:  آن‌ها در خواندن جعبه‌های سیاه هواپیما در پاریس و هر همکاری دیگری مشارکت کردند. ایران تمام همکاری‌های لازم را با کانادا و دیگر کشورها انجام داده است. یکی از مشکلات ما با اوتاوا این است که دولت کانادا به قوانین بین‌المللی احترام نمی‌گذارد و سعی می‌کند اقداماتی یک‌جانبه انجام دهد که لازم نیستند. من فکر می‌کنم کانادا بر اساس تعصبات سیاسی این مسئله را مطرح می‌کند. طبق بند ۱۳ معاهده شیکاگو، کشوری که در آن حادثه رخ داده، مسئول روند تحقیق است.

او در این راستا افزود: ایران همچنین در حال تحقیق درباره حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی است و دسترسی لازم را برای طرف‌های بین‌المللی ایجاد کرده است و هنوز دو ماه به موعد گزارش مانده است. اگرچه، ضرب‌الاجل یک ساله گزارش می‌تواند تمدید شود، گروه تحقیقات ایران تمام تلاشش را می‌کند تا گزارش را در موعد مقرر کامل کند.

معاون وزیر امور خارجه کشورمان علاوه بر این اظهار کرد: آقای ظریف با همتای کانادایی‌اش دیدار کرد و من نیز با معاون وزیر امور خارجه کانادا در ارتباط بودم و ما تمام چیزهایی را که برای طرف کانادایی لازم بود ارائه کردیم و تا جایی که می‌شد خواسته‌هایشان را در چارچوب قوانین ایران انجام دادیم تا به درک بهتری از جریاناتی برسیم که به این حادثه منجر شد. عجیب است که دولت کانادا شروع کرده است به انجام دادن اقداماتی یک‌جانبه و ما هیچ دلیل خوبی در آن نمی‌بینیم به جز این که کانادا سعی دارد موضوع را سیاسی کند. من باور دارم که همه چیز باید طبق پروتکل‌ها و قوانین باشد و همه از آن‌ها پیروی کنند.

بهاروند تاکید کرد: ایران چندبار آمادگی‌اش را برای همکاری اعلام کرده است و هیچ مانعی در تحقیق درباره این حادثه طبق معاهده‌های بین‌المللی نمی‌بیند و ما در حال حاضر در حال همکاری با طرف اوکراینی هستیم.

این دیپلمات ارشد کشور در پاسخ به این سوال که ایران در چه سطحی با کشورهای درگیر در این حادثه همکاری می‌کند، پاسخ داد: درباره هواپیمای مسافربری اوکراینی، چندین بار آمادگی‌مان را برای همکاری با هر کشوری که بر اساس حسن نیت و به رسمیت شناختن حقوق [حمل‌ونقل] هوایی مانند معاهده شیکاگو آماده مذاکره باشد، نشان داده است. ما پذیرفتیم که به خانواده جان باختگان هواپیمای اوکراینی که در ۸ ژانویه در نزدیکی تهران سرنگون شد، غرامت بپردازیم. ما حتما در چارچوب قوانین ایران هکاری خواهیم کردو به وضوح تایید کردیم که این اشتباه از سوی نیروی هوایی ایران اتفاق افتاد و این که تهران هیچ چیزی را پنهان نکرده است.

معاون وزیر امور خارجه کشور در ادامه اظهاراتش گفت: کانادا اگر به جای ایجاد ممانعت درتلاش‌های ایران برای توضیح دادن واقعیت، بر اساس حسن نیت و طبق معاهده‌های بین‌المللی وارد مذاکره با ایران شود، تحقیقات به خوبی مذاکرات ایران با اوکراین پیش خواهد رفت. اما دولت کانادا فکر می‌کند که می‌تواند با تبلیغات و اظهارات غیرواقعی اعمال فشار کند، این کارآمد نخواهد بود.

او در ادامه این گفت‌وگو در پاسخ به این سوال که چرا کانادا محل امنی برای کلاهبرداران ایرانی شده است، توضیح داد: ما توافقنامه‌ای برای استرداد [مجرمان و متخلفان] با کانادا نداریم. اما طبق اصول کلی قوانین، کانادا باید متخلف را استرداد کند نه این که به آن‌ها پناه داده و مخفی‌شان کند. طبق قوانین بین‌المللی، تمامی کشورها مسئولیت مبارزه با جرایم و فساد مالی را بر عهده دارند. 

بهاروند افزود: من با مدیرعامل دفتر مقابله با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل صحبت کردم و گفتم که از کانادا درخواست کرده‌ایم برخی متخلفان ایرانی را استرداد کند اما متاسفانه تا کنون انجام نشده است. اگرچه در دیداری که با مدیرعامل در وین داشتم، همین موضوع را مطرح کردم تا بتوانیم از کانادا بخواهیم مجرمان و کلاهبرداران را تحت پیگرد قانونی قرار دهد، اما ممکن است کانادا همکاری نکند. ما دارایی‌های بلوکه‌شده در کانادا نداریم اما دولت ایران مقداری پول در سفارت و دیگر مراکز دیپلماتیک داشت که بیشتر به شورای فرهنگی ایران مرتبط بود که کانادا در پی یک شکایت آمریکا علیه ایران، آن را توقیف کرد. اگرچه ما حقوقمان را فراموش نمی‌کنیم و کانادا باید این پول را بپردازد.

اخبار مرتبط بهاروند: درباره مجازات خاطیان پرونده هواپیمای اوکراینی ابهامی وجود ندارد معاون ظریف: گزارش هواپیمای اوکراینی به زودی منتشر می‌شود آغاز دور دوم مذاکرات ایران و اوکراین درباره هواپیمای اوکراینی اظهارات سردار نقدی درباره سقوط هواپیمای اوکراینی و وضعیت اقتصادی فرماندهان سپاه حداقل 10 تن از فرماندهان ارتش از شهدای مدافع حرم هستند/ در ماجرای هواپیمای اوکراینی، حدس من این است که توسط آمریکا «جنگ الکترونیک» صورت گرفت پرونده حادثه هواپیمای اوکراین به کجا رسید؟/ توضیح در خصوص متهمان حادثه هواپیمای اوکراین حادثه هواپیمای اوکراینی، مناسبات ایران و کانادا را با چالش جدیدی مواجه کرده است پاسخ وزارت خارجه به ادعای تسلیم شکایتی از کانادا به ایران در خصوص هواپیمای اوکراینی آخرین خبر از غرامت و متهمان پرونده هواپیمای اوکراینی تکذیب اظهارات منتسب به سفیر اوکراین در مورد هواپیمای اوکراینی واکنش وزیران خارجه و ترابری کانادا به بازخوانی جعبه سیاه هواپیمای اوکراینی

منبع: جماران

کلیدواژه: سهام عدالت نقل و انتقالات لیگ برتر ویروس کرونا وزارت امور خارجه ایران محسن بهاروند هواپیمای اوکراینی پرونده هواپیمای اوکراینی سهام عدالت نقل و انتقالات لیگ برتر ویروس کرونا سقوط هواپیمای اوکراینی وزیر امور خارجه معاون وزیر بین المللی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۵۵۲۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گاف بی بی سی درباره پروژه هواپیمای جت ۷۲ نفره ایرانی

بی‌بی‌سی در یک گاف رسانه‌ای بدون اینکه از پروژه مورد بحث در نشست خبری سالیانه معاون علمی رئیس‌جمهور اطلاع دقیق داشته باشد، مدعی شد که توقف پروژه‌ای که دهقانی آن را اعلام کرده، همان پروژه ساخت جت ۷۲ نفره اعلامی از سوی رئیس‌جمهور در سال ۴۰۱ بوده است! - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری سالیانه دکتر روح‌الله دهقانی فیروزآبادی؛ معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهوری در محل معاونت علمی در روز شنبه 8 اردیبهشت برگزار شد.

خبرنگار تسنیم در این نشست سوال خود را درباره آخرین وضعیت پروژه هواپیمای جت 72 نفره مطرح کرد.

جت 72 نفره پاسخگوی نیاز صنعت هوایی ایران نیست!

دهقانی در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم در این نشست درباره آخرین وضعیت پروژه ساخت هواپیمای جت 72 نفره ایران گفت: در رابطه با پروژه هواپیمای 72 نفره باید بگویم که ایران یکسری هواپیماهای آی آر 140 یا همان ایران آنتونوف 140 در یک دوره‌ای با اوکراین تعریف کرد و این هواپیماها بعضاً در کشور ساخته شدند و 5 فروند نیز وجود داشت و روابط با اوکراین و  سوانحی که هواپیما داشت باعث توقف پروژه شد.

وی تأکید کرد: پروژه از لحاظ حجم فنی و حجم کارهای انجام شده و از نظر زیرساخت‌های موجود در کشور اصلاً زیرساخت آن در کشور وجود دارد. فرض کنید که زیرساخت داشته باشد اگر یک هواپیمای ارتقایافته را به میدان بیاوریم آیا کسی سوار آن خواهد شد؟

معاون علمی رئیس‌جمهور گفت: در یک کارگروه تخصصی که با دستور رئیس جمهور شکل گرفت و بعد از 8 جلسه تخصصی درباره بحث هواپیما به این نتیجه رسیدیم که پروژه هواپیمای 72 نفره به دلایل متعدد از جمله نبود هواپیماهای پایه که می‌خواهد ارتقا پیدا کند و دلایل دیگر، پروژه‌ای نیست که جوابگوی صنعت هواپیمایی کشور باشد.

اما بعد از سخنان روح الله دهقانی فیروزآبادی؛ معاون علمی رئیس‌جمهور مبنی بر اینکه پروژه جت 72 نفره جوابگوی صنعت هواپیمایی کشور نیست بلافاصله این سخنان با موج‌سواری تعدادی از رسانه‌های معاند ایران همراه شد.

.

در این میان بی‌بی‌سی فارسی تلاش کرد اشاره اخیر دهقانی را متوجه سخنان آیت‌الله رئیسی در سال 1401 کند که در آن رئیس‌جمهور از در دست اجرا بودن پروژه جت 72 نفره خبر داده بود!

پروژه جت 72 نفره‌ای که در نشست خبری اخیر معاون علمی رئیس‌جمهور مطرح شد یک پروژه دانشگاهی است که بیش از 8 سال پیش در دانشگاه‌ امیرکبیر تعریف شد و تا به امروز نیز این پروژه با فراز و فرودهای زیادی همراه بوده اما بی‌بی‌سی در یک گاف رسانه‌ای بدون اینکه از پروژه مورد بحث در نشست خبری سالیانه دهقانی اطلاع دقیق داشته باشد مدعی شد که توقف پروژه‌ای که دهقانی آن را اعلام کرده، همان پروژه ساخت جت 72 نفره اعلامی از سوی رئیس‌جمهور در سال 401 بوده است در حالیکه پروژه مورد اشاره رئیس‌جمهور، پروژه‌ای مربوط به 2 سال اخیر است اما پروژه مورد اشاره معاون علمی رئیس‌جمهور، پروژه دانشگاهی ساخت جت 72 نفره است که حداقل 8 سال از عمر آن می‌گذرد!

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ایران به‌دنبال همکاری و کمک به سوریه در تولید دارو است
  • دستور رییسی باز هم ناممکن از آب درآمد!/ ساخت هواپیما فعلا شدنی نیست/ تکلیف یک میلیون دلار پولی که صرف شد چه می‌شود؟ (فیلم)
  • جزئیات تازه از مسمومیت پزشکان با مشروبات الکلی تقلبی در شیراز
  • تحقیقات در خصوص حادثه فوت یک پزشک در شیراز ادامه دارد
  • اعلام تعداد پزشکان مسموم شده در ماجرای مهمانی شیراز
  • دیدار نخست وزیر بورکینافاسو و معاون اول رئیس جمهور
  • گاف بی بی سی درباره پروژه هواپیمای جت ۷۲ نفره ایرانی
  • امیرعبداللهیان بر استمرار همکاری های دو کشور در عرصه های بین المللی تاکید کرد
  • سفر معاون امیرعبداللهیان به ریاض
  • ادعای وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در خصوص تعلیق در حمله زمینی به رفح