Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجله فارس پلاس اصفهان؛ فاطمه نجفی: شهرستان سمیرم قطب کشاورزی استان اصفهان است که سیب درختی آن رتبه یک کشوری از لحاظ کیفیت را دارا می‌باشد اما سال‌ها اقتصاد تک محصولی این شهرستان باعث وارد آمدن ضرر و زیان به کشاورزان بود تا اینکه چند سالی است سیب درختی از تک محصولی خارج شده و علاوه بر صادرات خام محصولاتی چون سرکه، رب، چیپس و چای سیب نیز در این شهرستان تولید می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اقتصاد مقاومتی، اقتصادی است که در شرایط بروز ناملایمات و حوادث و بحران‌ها و یا ‏در مسیر اهداف ، پویا و پایدار تخصیص بهینه منابع بدهد که  از سال ‏‏۱۳۹۲ با دستور مقام معظم رهبری ابلاغ و در دستور کار قرار گرفت و تأمین شرایط و فعال سازی کلیه امکانات و منابع مالی و سرمایه های انسانی و علمی ‏کشور به منظور توسعه ‏کارآفرینی و به حداکثر رساندن مشارکت آحاد جامعه در ‏فعالیت‌های اقتصادی با تسهیل و تشویق همکاری ‏های جمعی و تأکید بر ارتقاء درآمد و ‏نقش طبقات کم درآمد و متوسط یکی از اهداف اصلی آن بود.

 

در میان فعالان اقتصاد مقاومتی، کسب و کارهای خانوادگی نیز دیده می‌شود که علاوه ‏بر اینکه سبب اشتغال‌زایی در یک خانواده شده موجبات کارآفرینی در ابعادی وسیع‌تر ‏نیز فراهم آورده است. تولید سرکه سیب یکی از کارگاهای اشتغال خانوادگی است که تاکنون بیش از  33 واحد تولید سرکه سیب را در سمیرم راه اندازی شده است.

مجتبی افشاری کارآفرین و مسؤول کارگاه تولید سرکه سیب در این زمینه گفت: از سال 95 با اعضای خانواده کارگاه تولید سرکه  راه اندازی شد و در سال 1397 به صورت رسمی با برند سرکه سیب زاگرس دنای سمیرم به رسمیت شناخته شد.

این کارآفرین افزود: تولید سرکه از سیب درجه دو و سه تهیه می شود و با توجه به اینکه محصول باغ سیب خودمان چندان نیست محصول اولیه را از باغات بستگان خریداری می‌کنیم که در سال تقریبا 50 تن تولید سرکه داریم و به بازارهای اصفهان، تهران، بوشهر و شیراز عرضه می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر تولید سرکه محصولات دیگری چون چیپس، رب و چای سیب نیز تولید می‌کنیم و بطور مستقیم ۱۵ نفر و غیرمستقیم ۲۵ نفر اشتغال‌زایی داریم که در زمینه راه‌اندازی کارگاه با سرمایه اولیه ۵ میلیون تومان شروع کردیم و درحال حاضر به صد میلیون تومان می‌رسد و از تسهیلات بسیج سازندگی و اقتصاد مقاومتی در پیشبرد اهداف کارگاه استفاده کرده‌ایم.

کارآفرین سمیرمی از جمله مشکلات عرضه این محصول را عدم شناخت کافی از خواص سیب و سرکه سیب و عدم تبلیغات در این زمینه دانست و عنوان کرد: زنبورداران و کسانی که استخر ماهی دارند از مشتریان ثابت این محصول هستند.

نوابی فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سمیرم افزود: با توجه به پتانسیل باغ‌های سیب سمیرم، ‏تولیدات محصولات از این میوه می‌تواند رونق تولید و اقتصاد شهرستان را متحول کند و تلاش در جهت گفتمان‌سازی اقتصاد مقاومتی و کمک به کارگاه‌های تولیدی زود ‏بازده و حرکت به سوی رونق تولید هدف اصلی این قرارگاه در مناطق محروم است.

سرکه سیب و خواص بی‌نظیر آن

سرکه سیب یک ماده‌ غذایی است که هم نقش یک لکه‌بر قوی را ایفا کند، هم به پوست و موی شما ‏شادابی ببخشد و هم خطر برخی امراض و بیماری‌ها را از شما دور کند؛ همچنین برای باغچه ‏و حیوان خانگی‌تان به کار بیاد و هم اثاثیه‌ خانه‌ی‌تان را برق بیندازد.

خواص ضد باکتریایی، ضد ویروسی و ضد قارچی سرکه‌ سیب آن را به یک ارتش یک ‏نفره تبدیل کرده  که علاوه بر حفظ سلامتی و زیبایی بدن و تمیزی محیط ‏اطراف‌مان به شدت با امراض و ناپاکی‌ها می‌جنگد. درمان دل درد و نفخ، کاهش ‏دردهای عضلانی، رفع خارش پوست، پیشگیری از دیابت، درمان گلودرد، مهار ‏سینوزیت، سم‌زدایی از بدن، انرژی‌زایی، رفع سکسکه، کاهش کلسترول، درمان ‏سوءهاضمه، کاهش وزن، درمان رگ‌های واریسی، تنظیم قند خون، تنظیم سوخت و ساز بدن ‎بدن، ‏پیشگری از پوکی استخوان، مقابله با پیری زودرس، تقویت سیستم ایمنی بدن، تسکین ‏دردهای آرتروز، درمان شوره سر، رفع آثار کبودی و سوختگی از پوست، سفیدی دندان ‏ها، رفع بوی بد دهان و پا و ... گوشه‌ای از خواص بی‌پایان سرکه سیب است.‎

 

اما کاربردهای عجیب و غریب این معجون جادویی به همین موارد خلاصه نمی‌شود. ‏علاوه بر استفاده از سرکه سیب به عنوان ژل بعد از اصلاح طبیعی، سرکه ‏سیب به عنوان یک محلول پاک کننده‌ غیرسمی و همه‌کاره نیز موضوعیت دارد.

شما ‏می‌توانید اسپری‌ها و پاک‌کننده‌های دیگر را کنار بگذارید و به یک ضدعفونی‌کننده‌ ‏تازه روی بیاورید. اگر برای تمیز کردن خانه‌ خود از ترکیبات شیمیایی معمول ‏استفاده می‌کنید، یک ماده غیرسمی و ضد باکتری را از دست داده‌اید. فقط مقداری ‏سرکه‌ سیب را در آب حل کنید و در یک اسپری بریزید و از آن استفاده کنید. برای ‏پاک کردن اجاق گاز و سطوح آشپزخانه می‌توان از ترکیب ۱ به ۱ آب و سرکه‌ سیب ‏استفاده کرد.‎

تهیه سرکه سیب از سیب‌های درجه 2 و 3 یکی از راه کارهایی است که می تواند ‏علاوه بر کاهش ضایعات محصولات باغات تا زیر 5 درصد، با خلق ارزش افزوده، اشتغال‌‏زایی مضاعف را هم در سمیرم در پی داشته باشد.

به گزارش فارس، برداشت سیب از ۲۱ هزار هکتار باغات سیب درختی سمیرم بالغ بر ۲۱۰ ‏هزار تن است که سیب پاییزه ‏شامل قرمز و گلدن است و در فصل پاییز در سمیرم ‏برداشت خواهد شد؛ سیب قرمز و گلدن به سردخانه‌ها و ‏کارگاه‌های بسته‌بندی جهت ‏صادرات و ذخیره در سردخانه ارسال می‌شود که ۶۰ درصد از سیب‌های برداشت شده از باغات این شهرستان کیفیت خوب و درجه یک ‏دارند و ۳۰ درصد از آن‌ها درجه دو و ۱۰ درصد نیز درجه ۳ و ضایعاتی محسوب ‏می‌شوند.‎

انتهای پیام/۶۳۱۱۱/ک۲۰/

منبع: فارس

کلیدواژه: اقتصاد مقاومتی سمیرم سرکه سیب سمیرم اقتصاد مقاومتی تولید سرکه سرکه سیب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۵۷۰۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید بیش از ۱۹ هزار تن دانه‌های روغنی از مزارع کلزا شهرستان دهلران

ایسنا/ایلام مدیر جهاد کشاورزی دهلران ضمن اشاره به رکورد تاریخی تولید کلزا در شهرستان دهلران گفت: امسال بیش از ۱۹ هزارتن دانه روغنی از مزارع کلزا تولید شده که این میزان در طول تاریخ کشاورزی شهرستان دهلران بی سابقه است.

«جلال یوسفی» در گفت‌وگو با ایسنا از آغاز برداشت محصول استراتژیک گندم از مزارع آبی و دیم شهرستان دهلران خبر داد و گفت: در سال زراعی جاری  ۶۷ هزار هکتار از اراضی زراعی  شهرستان به کشت گندم اختصاص یافته است.
مدیر جهاد کشاورزی دهلران عنوان کرد: تا امروز بیش از ۲۵ هزار تن  از این مزارع استحصال گردیده که پیش‌بینی می‌شود  این میزان به ۲۳۰ هزار تن برسد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر ۱۷ مرکز خرید فعال در این شهرستان آماده خرید گندم از کشاورزان منطقه است و همچنین هماهنگی‌های لازم به منظور تامین سوخت کمباین‌ها و انجام معاینه فنی انجام گرفته است.
یوسفی افزود: در حال حاضر ۲۵۰ کمباین در مزارع شهرستان جهت برداشت محصول مشغول فعالیت هستند و هماهنگی‌های لازم برای ورود کمباین‌های  بیشتر به منطقه صورت گرفته  که بزودی در شهرستان مستقر خواهند شد و با توجه به اینکه نرخ برداشت غلات توسط کمباین از همان روزهای ابتدایی برداشت به طرق  مختلف به سمع کشاورزان و کمباین داران رسیده است، کشاورزان عزیز می توانند در صورت مشاهده  هرگونه تخلف به جهاد کشاورزی مراجعه  تا از طریق مراجع قانونی و تعزیرات حکومتی  برخورد گردد.
مدیر جهاد کشاورزی دهلران  ضمن اشاره به رکورد تاریخی تولید کلزا  در این شهرستان بیان کرد: امسال بیش از ۱۹ هزارتن دانه روغنی از مزارع  کلزا تولید شده است که این میزان در طول تاریخ  کشاورزی شهرستان دهلران بی‌سابقه است.
یوسفی در پایان با تاکید بر صدمات جبران ناپذیر آتش زدن بقایا از کشاورزان تاکید کرد و گفت: با توجه به تاثیرات مخرب این عمل بر کاهش جذب عناصر غذایی توسط ریشه، کاهش ظرفیت نگهداری آب، کاهش میکروارگانیسم‌های مفید خاک و همچنین افزایش فشردگی و سله بندی خاک(سفت شدن بافت خاک) از سوزاندن کاه و کلش و بقایای گیاهی در مزارع جداً خودداری نمایند.
انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آتش‌سوزی گسترده یک کارخانه بزرگ در جنوب تهران
  • هشدار به کشاورزان برای مبارزه با آفت سن گندم
  • تولید بیش از ۱۹ هزار تن دانه‌های روغنی از مزارع کلزا شهرستان دهلران
  • راز نگه‌داشتن گل طبیعی به مدت طولانی را می‌دانید؟
  • کیفیت‌سنجی بیش از ۳۵هزار تُن انواع کود وارده به استان گلستان
  • «چرم دوزی» اشتغال کهن برای نسل نو
  • مقررات‌زدایی در نزدیکی کارآفرین‌ها / قانون هست اجرا خیر
  • مقررات‌زدایی در نزدیکی کارآفرین‌ها / قانون هست اجرای خیر
  • برپایی بازارچه دانش آموزی در سمیرم
  • برگزاری بیش از ۳۰۰ برنامه هفته کار و کارگر در مازندران