Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارآفرینان عامل اصلی ایجاد پویایی و افزایش بهره وری درجامعه هستند و روحیه سعی و تلاش را بالا می برند و تنها راه نجات اقتصادی کشورهایی که اقتصاد تک محصولی و مبتنی بر نفت دارند، فضا دادن به کار آفرینان و حمایت آنان در رشد و توسعه اقتصاد است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کردتودی، کارآفرینی به عنوان یکی از اصلی‌ترین و مهمترین موضوعات دنیای امروز و محرکه اصلی توسعه اقتصادی محسوب می‌شود و نقش آن در نوآوری یا ایجاد فضاهای جدید کسب و کار بر همگان روشن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارآفرینان در جامعه عامل اصلی ایجاد پویایی و افزایش بهره وری اند و درجامعه روحیه سعی و تلاش را بالا می برند و تقویت کارآفرینی و ایجاد بستر های مناسب برای رشد و توسعه آنها در کشور باعث رشد و شکوفایی اقتصادی می شود.

تنها راه بهبود درمان اقتصادی در همه کشورهایی که اقتصاد تک محصولی و مبتنی بر نفت دارند فضا دادن به کار آفرینان و حمایت آنان در رشد و توسعه اقتصاد است تا وابستگی اقتصاد را از یک محصول مانند نفت از بین ببرند. از مزایای رشد و توسعه کارآفرینی در کشور می توان به این موارد که وقتی کار آفرینی افزایش می یابد نرخ اشتغال بالا می رود و نرخ بیکاری رو به کاهش می گذارد.

به سراغ جوان کارآفرین ساکن روستای گردمیران علیا از توابع بخش بلبان آباد شهرستان دهگلان که با ایجاد کارگاه تولیدی جوراب بافی گامی در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال برداشته رفتیم.

  اردشیر کرمی متولد 63 روستای گردمیران علیا بخش بلبان آباد شهرستان دهگلان، دارای مدرک تحصیلی دیپلم که با بهره‌گیری از تسهیلات بسیج سازندگی در سال 96 اقدام به ایجاد کار گاه جوراب بافی کرده است در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به ضرورت کارآفرینی در جامعه امروز گفت: در جامعه‌ای که اکثر جوانان آن بیکار بوده و به دنبال کار هستند، تنها راه نجات برای فرار از بیکاری کارآفرینی و ایجاد اشتغال است.

کرمی اظهار داشت: چون خودم دغدغه کار داشتم و با توجه به نیاز به فکر ایجاد اشتغال و درآمد زایی برای خودم و خانواده ام افتادم  که با کمک و حمایت های بسیج سازندگی دهگلان توان خود را سنجیده و دیدم که می توانم از عهده اینکار برآییم و الحمدالله توانستم موفق شوم.

وی افزود: ازمانی که بیکار بودم در فکر ایجاد زمینه ای برای کارآفرینی بودم در دوره های جوراب بافی شرکت کردم و پس از دریافت گواهی مهارت جوراب بافی و پس از فراگیری کامل این حرفه مواد اولیه را تهیه کردم و در ابتدای شروع کار بخاطر اینکه سرمایه لازم را نداشتم با 3 دستگاه شروع بکار کردم و به علت نداشتن سرمایه کافی نمی توانستم دستگاه های لازم را تهیه کنم تا اینکه از طرف پایگاه مقاومت بسیج روستای گردمیران به بسیج سازندگی ناحیه مقاومت بسیج سپاه دهگلان معرفی شدم و جا دارد از فرمانده محترم ناحیه مقاومت بسیج سپاه دهگلان و  آقای محمد رضایی مسئول بسیج سازندگی تقدیر و تشکر کنم که از این کارگاه حمایت کردند.

وی با بیان اینکه علاقه زیادی به کار تولیدی داشته و دوست داشتم برای خود وافراد خانواده ام ایجاد اشتغال و در آمد برای گذران زندگی نمایم گفت: تصمیم گرفتم یک کارگاه جوراب بافی راه اندازی نموده  و برای خود وخانواده ام اشتغالزایی کرده باشم که با تسهیلات 30 میلیون تومانی بسیج سازندگی توانستم کارم را توسعه داده و توانستم تعداد دستگاه تولید جوراب از 3 عدد به 12 عدد افزایش دهم  و در حال حاظر برای 5 نفر بصورت مستقیم و برای 20 نفر بصورت غیر مستقیم ایجاد اشتغال نمایم اگر اعتبار کافی برای خرید 5 دستگاه دیگر تولید جوراب داشته باشیم ظرفیت برای ایجاد اشتغال 5 نفر دیگر بصورت مستقیم را داریم.

کرمی با بیا اینکه مشکلات عمده ما عدم بودجه کافی برای خرید نخ است گفت: چون اعتبار کافی نداریم  ما می توانیم 5 میلیون تومان نخ خرید کنیم که برای یک ماه کافی است و اگر اعتبار کافی داشتیم به مبلغ 20 میلیون تومان نخ ازتهران خریداری می کردیم که دیگر با تمام شدن نخ  کارگاه را تعطیل نمی کردیم و مدام به تولید ادامه میدادیم  و از مسئولین انتظار داریم همانند بسیج سازندگی سپاه دهگلان در ارتقاء و ایجاد اشتغال برای 5 نفردیگر بصورت مستقیم از ما حمایت کنند.

این کار آفرین دهگلانی گفت: هر روز 80 جین و در هر جین 12 جفت جوراب تولید می کنیم وبازار فروش ما تو استان کردستان شهرستانهای سنندج، قروه و دیگر شهرستانهای استان است و اگر بتوانیم  5 دستگاه دیگر تولیدی جوراب بخریم تولید روزانه از 80 جین به  200 جین ارتقاء می یابد و با این تولید و تولیدات دیگر در استان 5 درصد نیاز استان تامین نمی شود و جوراب مصرفی استان از استانهای همدان، تهران وتبریز تامین می شود و اگر 50 کار گاه جوراب بافی دیگر دراستان باشد بازهم کم است و جوابگوی نیاز استان نیست و ما هر روز تولید روزانه مان به طور کامل و بصورت مستقیم به فروش میرسد ودر آمد خوبی برای رفع نیاز زندگی خانواده ما دارد.

کرمی جوان کار آفرین دهگلانی در ادامه  ضمن تشکر از خانواده اش گفت: براداران و خانواده ام در این کاربسیار تلاش و همت نمودند تا بتوانیم با توجه به شعارسال در راستای جهش تولید و اشتغال هم برای خود ایجاد درآمد نموده و هم ازتولید داخلی حمایت کنیم.

وی افزود: اگر جوانان همت وتلاش کنند و در مسیر  و ایجاد اشتغال و تولید گام بردارند قطعا می توانند روی پای خود بایستند و در این راه حتما موفق خواهند شد که بدون شک اراده، همت و تلاش اینکار را میسر خواهد کرد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: ایجاد اشتغال بسیج سازندگی بصورت مستقیم رشد و توسعه خانواده ام جوراب بافی برای خود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۵۷۵۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«چرم دوزی» اشتغال کهن برای نسل نو

ایسنا/مازندران ایرانیان با پیشینه سه هزار ساله، نخستین و قدیمی‌ترین تولیدکنندگان چرم در جهان هستند. آثار باستانی به جا مانده از دوران قبل از میلاد نشان دهنده این است که ایرانیان ازحدود هزار و ۵۰۰ سال قبل از میلاد از چرم برای لباس و زره استفاده می‌کردند.

تولید انواع پوست و چرم و تجارت مرتبط با آن، در دوره عباسی در سراسر قلمرو اسلامی پر رونق بود. استفاده از پوست حیوانات مختلف برای ساخت پوستین، قبضه شمشیر و آستر کفش و لباس‌های زمستانی هچنین برای افسار، رکاب، مشک و همچنین جلدهای چرمی برای کتاب‌ها که به صورت ساده‌ای طلاکوب می‌شد برخی از مهمترین کاربردهای چرم در این دوره است .

در دوره قاجار نیز انواع چرم به مقدار زیاد در شهرهای ایران تولید می‌شد، همدان در این دوره مرکز مهم تولید نوعی چرم معروف به چرم همدانی بود، که از پوست گوسفند تهیه می‌شد در این دوره صادرات پوست و چرم از اغلب شهرهای ایران به روسیه و عثمانی و هند رونق بسیار داشت.

اولین کارخانه چرم سازی ایران در سال ۱۳۰۸ در شهر تبریز بنا شد، و پس از آن در همدان، تهران، اصفهان و برخی شهرهای دیگر نیز کارخانه‌هایی تاسیس شد.

اما در حال حاضر کار چرم سازی در کشور بیشتر جنبه تزیینی پیدا کرده و به صورت عرضه کیف‌های چرم زنانه و مردانه، جلد موبایل، کمربند، کفش و غیره عرضه و تولید می‌شود و گزینه‌ای برای هدیه دادن است.

دغدغه دولت برای رفع مشکل بیکاری در تمامی ادوار وجود داشته و امروزه نیز دولت سیزدهم مهمترین دغدغه خود را رفع مشکلات اشتغال جوانان عنوان کرده است.

صنعت چرم دوزی ایران با سابقه دیرینه یکی از صنایع ارزآور برای کشور است که می‌تواند همانند گذشته بازار جهانی را به خود اختصاص دهد و زمینه اشتغال بسیاری از جوانان را فراهم کند.

رضا قلی پور نماینده ایران در نمایشگاه‌های بین‌المللی، کارآفرین برتر شهر امیرکلا، کارآفرین برتر استان در سه سال متوالی با برند نمونه استان، نماینده فستیوال کشور و نیز در سال ۲۰۱۸، اولین تولید کننده ایرانی در دوخت کراوات چرم دست دوز، رئیس اسبق اتحادیه مشاغل خانگی شهرستان بابل و... را در کارنامه افتخارات خود به عنوان کارآفرین برتر استان در حوزه چرم دست دوز دارد.

چرم دوزی و اشتغال سود آور و پایدار

این کارآفرین برتر در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه تاکنون صدها استادکار در حوزه چرم دوزی تربیت کردم اظهار کرد: برای کمک به اشتغال و بخش تولید اقدام به آموزش کارآموزان متقاضی آموزش صنایع چرم بصورت کاملا رایگان انجام شد.

رضا قلی پور با بیان اینکه فعالیت خود را از سال ۱۳۹۴ آغاز کردم، افزود: چندین کارگاه فعال چرم دوزی در سطح شهرستان بابل راه اندازی کردم.

وی فعالیت افراد ناکارآمد و غیرحرفه‌ای را بزرگترین اشکال صنعت چرم برشمرد و گفت: به عنوان استاد دانشگاه و کارآفرین برتر در حوزه چرم دوزی و تخصص در برگزاری کارگاه‌های مختلف انتظار داریم جهاد دانشگاهی برنامه برگزاری کارگاه را در اختیار ما قرار دهد.

وی با اشاره به اینکه در گذشته محصولات چرم ما به کشورهای کویت، عراق، ارمنستان، آذربایجان و.. صادر می‌شد ادامه داد: در حال حاضر جوابگوی تقاضای بازار داخلی برای چرم دست دوز با توجه به نیروی کار فعال محدود خود هستیم.

وی با اشاره به مهم‌ترین ایراد حوزه صنعت چرم کشور گفت: متاسفانه حضور و فعالیت افراد ناکارآمد و غیرحرفه‌ای در این حوزه که بدون مهارت لازم و عدم استفاده از منابع با کیفیت اقدام به ارائه محصول بی‌کیفیت به بازارمی‌کنند سبب بی‌اعتمادی خریداران از بازار داخلی می‌شود.

وی گفت: به عنوان استاد دانشگاه و کارآفرین برتر در حوزه چرم دوزی و تخصص در برگزاری کارگاه‌های مختلف انتظار داریم جهاد دانشگاهی برنامه برگزاری کارگاه را در اختیار ما قرار دهد.

مهم‌ترین عامل توسعه کسب و کار علاقه به کار است

معصومه زاهدیان کارآفرین مشاغل خانگی که بعد از اخذ مدرک کارشناسی دانشگاه ومجوز فعالیت از فنی و حرفه‌ای هنر چرم دوزی را برای کسب و کار خود انتخاب کرده است در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: به مدت پنج سال است که به هنر چرم دوزی با دست مشغول بوده و با آورده شخصی با حمایت خانواده خود به مبلغ ۵۰ میلیون تومان موفق به احداث کارگاه چرم دوزی شدم و برای تجهیز و خرید لوازم و ابزار ضروری ۵۰۰ هزار تومان هزینه کردم.

وی با اشاره به اینکه در کنار فعالیت خود اقدام به هنرجویان هم آموزش می‌دهم، افزود: مهم‌ترین عامل رشد و توسعه هر کسب و کاری علاقه به کار است که زمینه موفقیت و کسب درآمد را نیز در پی دارد.

این کارآفرین یادآور شد: بازار فروش در ابتدا از فضای مجازی، دوستان و آشنایان بود، اما بعد از راه اندازی کارگاه، مشتریان حضوری هم اضافه شدند.

زاهدیان با اشاره به چگونگی فعالیت در این حوزه  تصریح کرد: قبل از هنر چرم دوزی به مدت سه سال مشغول آموزش بافتنی در فضای مجازی و آموزشگاه بودم ایده چرم دوزی زمانی به ذهنم رسید که قرار بود یک کیف بافت انجام بدم و قسمت دسته‌ها و بند کیف چرم باشد لذا چرم و لوازم تهیه کردم و این شروع ورود من به این شغل بود.

وی ادامه داد: گرچه تهیه لوازم اولیه برای شروع کار کمی سخت بود اما در حال حاضر با تهیه لوازم اولیه مورد نیاز این مشکل مرتفع شد.

آموزش چرم دوزی در جهاد دانشگاهی مازندران

مدیر مرکز آموزش جهاد دانشگاهی ساری نیز در این باره به ایسنا گفت: در سال گذشته دو دوره آموزش مصنوعات چرمی در سطح استان برگزار شد که با استقبال خوب جوانان روبرو بود.

مریم چاهوشی با اشاره به اینکه فراگیران بعد از دوره آموزش مصنوعات چرمی گواهینامه مهارتی را از جهاد دانشگاهی دریافت کردند که قابلیت ترجمه را دارد، خاطرنشان کرد: گذر از دوره‌های مهارتی سبب اشتغال هنرجویان شده است.

مدیر مرکز آموزش جهاد دانشگاهی ساری گفت: هر دوره آموزش مصنوعات چرم شامل دو مرحله مقدماتی و تکمیلی است که هر مرحله سه ماه طول دوره دارد.

وی یادآور شد: امسال هم آمادگی برگزاری دوره‌های مهارتی مصنوعات چرمی شامل،  کیف و کفش چرم دست‌دوز را در برنامه کاری خود داریم که با رسیدن حدنصاب فراگیران به زودی راه اندازی می‌شود.

چاهوشی افزود: متقاضیان آموزش در جهاد دانشگاهی می‌توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره ۳۳۳۵۳۳۸۲ با پیش شماره ۰۱۱ تماس حاصل نمایند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حمایت بسیج سازندگی از مهارت آموختگان آموزش فنی و حرفه‌ای سیستان و بلوچستان
  • اشتغالزایی برای ۱۲ هزار و ۴۸۱ مددجوی کمیته امداد آذربایجان‌غربی
  • قدردانی از کارگران بسیجی نمونه اراکی
  • اعطای ۱۲ هزار و ۴۸۱ وام و تسهیلات اشتغال‌زایی در آذربایجان‌غربی
  • اشتغال ۳۴۱ مددجوی بهزیستی در واحد‌های صنعتی و خدماتی نیشابور
  • بسیج همراه مردم در جبران خسارت های سیل
  • «چرم دوزی» اشتغال کهن برای نسل نو
  • ۸۰۰ میلیاردی تسهیلات اشتغالزایی به عشایر لرستان پرداخت شد
  • پرداخت ۸۰۰ میلیاردی تسهیلات اشتغالزایی به عشایر لرستان
  • توانمندسازی مددجویان راهبرد اصلی کمیته امداد است