Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، نوشین  محمدحسینی سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده های سلامت سازمان غذا و دارو در نشست خبری آنلاین گفت: آنتی بیوتیک‌های یکی از موثرترین داروهایی هستند که در حیات بشری نقش دارند، انواع شیمی درمانی‌ها انواع جراحی‌ها و بسیاری از اعمال جراحی به آنتی بیوتیک‌ها وابسته است و مقاوم شدن میکروب‌ها به آنتی بیوتیک‌ها آنقدر زیاد است که این ترس وجود دارد شاید به روزی برگردیم که آنتی بیوتیک‌ها کشف نشده بود، از اولین سالی که پنی سیلین به بازار آمد مقاومت به پنی سیلین آغاز شده است الان به مرحله‌ای رسیدیم که آنتی بیوتیک کمی به بازار دارویی عرضه می‌شود و با گزارش‌های مقاومت آنتی بیوتیکی مواجه هستم و کم کم داریم در مقابل میکروب‌ها خلع سلاح می‌شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به هفته  داروهای آنتی میکروبیال گفت: این هفته به افرادی که راهکار خوبی ارائه داده‌اند جوایزی اهدا می‌شود و اهمیت این موضوع را بیان می‌کنند در این هفته توجه عموم به آنتی بیوتیک‌ها جلب می‌شود امسال با توجه به شیوع بیماری کرونا این مشکل چند برابر شده است، هرسال با شیوع آنفلوآنزا شاهد مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک‌ها بودیم که بیماری کرونا این مشکل را چند برابر کرده است.

محمدحسینی گفت: امسال نام گذاری این هفته به داروهای آنتی میکروبیال تغییر پیدا کرده است و ما شاهد هستیم در برابر قارچ‌ها و ویروس‌ها نیز شاهد مقاومت هستیم.

وی در پاسخ به پرسشی درخصوص مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک‌ها توضیح داد: بسیاری از ما پزشک را مجبور می‌کنیم که آنتی بیوتیک را نسخه کند، بسیاری از ما وقتی علائم بیماری در بدن کاهش پیدا می‌کند مصرف دارو را قطع می‌کنیم، علامت‌های بیماری بسته به نوع دارو متفاوت است و با مصرف دارو اولین گروهی از میکروب‌ها که از بین می‌روند ضعیف‌ترین هستند و میکروب‌های قوی‌تری هنوز باقی مانده‌اند و ممکن است بعد از گذشت دوره‌ای مجدد بیمار شویم و دوره درمان طولانی‌تر شود. تکمیل نکردن دوره درمان از مصادیق مصرف خودسرانه دارو است.

وی در خصوص جایگاه ایران در زمینه مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک‌ها افزود: سازمان جهانی بهداشت در بین 65 کشوری که بررسی کرده ایران را در جایگاه دوم یا سوم در زمینه بد مصرف کردن آنتی بیوتیک‌ها قرار داده است.

محمدحسینی افزود: سازمان غذا و دارو در این خصوص اقداماتی را در سطح شهر و مدارس در راستای فرهنگ‌ساری انجام داده است و فیلم‌های آموزشی برای همکاران پزشک تهیه شده است و از آمار تجویز 51 درصدی کرونا به 39 درصد رسیدیم که این آمار هنوز بالا است و باید به سی درصد برسد.

سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده های سلامت سازمان غذا و دارو گفت: اولین آنتی بیوتیک مضر پر مصرف در کشور مترونیدازول است که پس از آن آموکسی کلاو و پنی سیلین قرار دارند که پنی سیلین در انتی بیوتیک‌های تزریقی در رده اول قرار دارد.

وی گفت: مصرف آنتی بیوتیک در بیماری ویروسی نه تنها کمکی به ما نمی‌کند بلکه میکروب‌های خوب بدن را از بین می‌برند و بدن را در مقابل بیماری ویروسی ضعیف‌تر می‌کند. فروش آنتی بیوتیک بدون نسخه مطابق قانون ممنوع است.

محمد حسینی در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس درباره عمده‌ترین عوارض مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک‌ها توضیح داد: در خصوص مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک آمار دقیقی وجود ندارد و تاکنون اعلام نشده است و به همین دلیل عوارض مصرف خودسرانه نیز اعلام نمی‌شود عوارض عمومی مصرف خودسرانه، گسترش مقاومت میکروبی است و میکروبی که در بدن هست به آنتی بیوتیک مقاوم می‌شود و و با عطسه و سرفه که از بدن خارج می‌شود به شخص دیگر ضرر می‌زند و به نوعی مردم را در مقابل میکروب بی سلاح می‌کنیم

مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک‌ها منجر به از بین رفتن میکروب خوب بدن و روده می‌شود و جذب غذا ضعیف می‌شود و این موضوع سیستم ایمنی بدن را دور می‌کند، افرادی که آنتی بیوتیک را دور می‌ریزند و از طریق طبیعت دفع می‌شوند دو مرتبه به چرخه انسانی برمی‌گردد و مقاومت میکروبی را ایجاد می‌کند و ضررهای آن به جامعه جهانی می‌رسد.

وی افزود: داروها را نباید از مسیر غیررسمی تهیه کرد این داروخانه صرفا در اختیر بیمارستان‌های قرار می‌گیرد که بیماران بستری کرونا را دارند و اگر خارج از این مسیر مصرف می‌شوند تقلبی است و برخی داروهایی که کشف شده فقط برچسب رمدسیویر داشته است و نباید از بازار غیررسمی خریداری دارو انجام شود.

محمدحسینی با بیان اینکه واکسن آنفلوآنزا در اختیار معان بهداشت قرار گرفت افزود: این واکسن به گروه‌های خاص و پرخطر رسید و افراد عادی با شستن دست‌ها و استفاده از ماسک در برابر آنفلوآنزا ایمن هستند و واکسن برای زنان باردار و بیماران خاص در اختیار معاونت بهداشتی قرار گرفت.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: دارو مصرف سلامت آنتی بیوتیک ها کارشناس غذا و دارو مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک ها آنتی بیوتیک آنتی بیوتیک میکروب ها پنی سیلین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۶۱۲۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ملزم بودن رعایت پرهیز‌های دارویی آنتی بیوتیکی طیور زنده قبل از ارسال به کشتارگاه‌ها

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کرمان گفت: رعایت پرهیز‌های دارویی آنتی بیوتیکی طیور زنده قبل از ارسال به کشتارگاه برای پیشگیری از وجود باقیمانده‌های دارویی بخصوص آنتی بیوتیک‌ها در گوشت و آلایش استحصالی کشتارگاه‌ها الزامی می‌باشد.

محمود زین الدینی گفت: کلیه گله‌های طیور پرورشی آماده کشتار باید ظرف ۴۸ ساعت قبل بارگیری توسط دکتر دامپزشک بهداشتی فارم مورد معاینه درمانگاهی قرار گرفته و به منظور رصد و پایش باقیمانده آنتی بیوتیک‌های مصرفی قبل از کشتار مورد بررسی قرار بگیرند.

وی افزود: مرغداران  با توجه به رعایت دقیق دستورالعمل‌های سازمان دامپزشکی در همه مراحل پرورش اعم از خرید جوجه، حمل و نقل، بهداشت سالن‌های پرورش، واکسیناسیون، درمان و اعمال محدودیت‌های زمانی قرنطینه‌ای در جلوگیری از اشاعه بیماری‌های طیور و تامین گوشت مرغ سالم برای جامعه سهم بزرگی دارند.

زین الدینی بیان کرد: نتایج آزمایشگاهی به نحو مطلوبی حاکی از عدم وجود باقیمانده‌های آنتی بیوتیک در اکثر طیور کشتاری شهرستان کرمان بدست آمده است.

وی تصریح کرد: دارو یا آنتی بیوتیکی که به دام و طیور تزریق یا خورانده می‌شود اگر مقداری از این دارو در بدن آنها باقی بماند این باقی مانده می‌تواند به عنوان یک عامل مضر سلامت انسان را تحت تاثیر قرار دهد.

 رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کرمان با اشاره بر تداوم طرح پایش آنتی بیوتیکی مرغ‌های آماده کشتار از مرغداران عزیز درخواست کرد: توصیه‌های دامپزشکی را جدی‌تر بگیرند تا مخاطرات ناشی از عدم رعایت دوره پرهیز دارویی از جمله افزایش مقاومت‌های دارویی و انتی بیوتیکی و سایر اثرات نامطلوب به حداقل ممکن برسد.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • ملزم بودن رعایت پرهیز‌های دارویی آنتی بیوتیکی طیور زنده قبل از ارسال به کشتارگاه‌ها
  • بلایی که با خوردن ۴ استامینوفن سرتان می‌آید
  • عوارض مصرف خودسرانه این دارو‌ها
  • هشدار مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه
  • تهدیدات مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه
  • مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه چه مضراتی دارد؟
  • عوارض مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • خطرات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • تهدیدات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • داروهای غیر آنتی‌بیوتیک باکتری‌ها را از بین می‌برند؟