Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسن راستگو، روحانی قصه‌گو در برنامه‌های کودک و نوجوان صدا و سیما در دهه ۶۰ که در میان کودکان و نوجوانان به «عمو راستگو» شهرت داشت، روز گذشته درگذشت.

 به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسن راستگو، روحانی قصه‌گو در برنامه‌های کودک و نوجوان صدا و سیما در دهه ۶۰ که در میان کودکان و نوجوانان به «عمو راستگو» شهرت داشت، روز گذشته درگذشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت‌الاسلام راستگو ویژگی‌های بارزی در میان مخاطبان داشت که از این میان می‌توان به اجرای راحت و خودمانی وی اشاره کرد که این مساله موجب شده بود بسیاری از دهه‌شصتی‌ها چهره وی را تا سال‌ها بعد به خاطر بسپارند؛ یکی دیگر از خصوصیات به‌یاد ماندنی او خط خوش و توانایی نوشتن همزمان با ۲ دست بود که از این توانایی بخوبی در آیتم «بازی با کلمات» برنامه خود بهره می‌برد.
حجت‌الاسلام راستگو که ۳۵ سال در زمینه تولید برنامه‌های تلویزیونی ویژه آموزش به کودکان فعالیت داشت، بخشی از خاطرات جداناپذیر کودکان و نوجوانان دهه ۶۰ محسوب می‌شود؛ زمانی که صداوسیما تنها ۲ کانال تلویزیونی داشت و خبری از عمو‌ها و خاله‌های امروزی شبکه‌های مختلف سیما نبود، حجت‌الاسلام راستگو با بیانی دلنشین و شیوه‌های جدید آموزشی، مفاهیم و داستان‌های قرآنی را به بهترین شکل ممکن به مخاطب کودک و نوجوان تزریق می‌کرد.
اما حجت‌الاسلام محمدحسن راستگو که در مشهد مقدس به دنیا آمده بود، یکی از پژوهشگران خبره فقه و اصول و تعلیم و تربیت اسلامی هم محسوب می‌شد؛ وی مبتکر شیوه خاصی از آموزش و تفریح برای کودکان بود. راستگو همچنین تا سالیان سال به‌عنوان کارشناس در برنامه‌های مختلف تلویزیونی حضور داشت.
وی که یکی از نخستین مجریان و کارشناسان مذهبی برنامه‌های کودک در حوزه کودکان و نوجوانان پس از انقلاب اسلامی به شمار می‌رفت، در ابتدا بدون لباس طلبگی اقدام به اجرای برنامه می‌کرد که در ادامه تصمیم به اجرای برنامه با لباس روحانیت گرفت و لحن شیرین او و در عین حال اجرای نقاشی با گچ با هر ۲ دست به طور همزمان با قصه‌گویی‌اش در برنامه به جذابیت‌های کار با لباس روحانیت اضافه کرد و همه این موارد موجب شد این روحانی، خاطراتی را برای کودکان و نوجوانان و حتی والدین‌شان در دهه ۶۰ به یادگار بگذارد. حجت‌الاسلام راستگو در کنار اجرای برنامه‌های تلویزیونی به امور مدیریتی هم در حوزه علمیه ورود کرد تا از تجربیاتش در تعامل با کودکان برای جوانان و طلبه‌های حوزه علمیه استفاده کند و بر همین اساس وی سال‌ها مدیریت مرکز مربی کودکان در حوزه علمیه را در کنار ۳۵ سال اجرای برنامه‌های متعدد تلویزیونی برای کودکان برعهده داشت. مرحوم راستگو همچنین با تأسیس «مرکز تربیت مربی کودکان و نوجوانان» در دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، طلاب خواهر و برادر زیادی را در این زمینه آموزش داد. وی با برگزاری بیش از ۳۰ دوره آموزشی، شیوه‌های نوین انتقال معارف قرآن و عترت به نونهالان و نوجوانان را به مربیان تعلیم داد.
راستگو تا سالیان سال پس از تحصیل علوم حوزوی تا خارج فقه و اصول به فعالیت در زمینه کلاس‌های ویژه کودکان و برپایی اردو‌های فرهنگی ویژه کودکان و نوجوانان پرداخت، البته ناگفته نماند فعالیت‌های حجت‌الاسلام راستگو به فراتر از مرز‌های کشور هم رسید و این معلم قرآن در ده‌ها کشور آسیایی، آفریقایی و اروپایی به اجرای برنامه برای کودکان و نوجوانان پرداخت.
در واقع باید گفت حجت‌الاسلام راستگو با جسارت و انگیزه‌ای که داشت اواخر دهه ۶۰ کاری کرد که خیلی‌ها متصور نبودند و به نوعی راستگو با اجرای مثال‌زدنی‌اش راه را برای روحانیونی که طی سال‌های اخیر به اجرای برنامه‌های مختلف تلویزیونی می‌پردازند، باز کرد تا این عده با اعتماد‌به‌نفس بیشتری در این عرصه فعالیت کنند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: حجت الاسلام راستگو کودک و نوجوان برنامه های کودک و نوجوان حجت الاسلام راستگو کودکان و نوجوانان اجرای برنامه برای کودکان حوزه علمیه دهه ۶۰

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۷۰۲۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرکت کودکان و نوجوانان ۲۸ کشور در جشنواره نقاشی پوپک

دبیر جشنواره بین‌المللی نقاشی کودکان و نوجوانان «پوپک» با اشاره به شرکت بیش از ۹ هزار نفر از ۲۸ کشور در سومین دوره این جشنواره گفت: ۹ هزار و ۲۱۱ اثر از ۲۸ کشور دنیا به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد که هشت هزار و ۱۲۱ اثر از ۲۹۴ شهر ایران است.


میثم بکتاشیان افزود: بلاروس با ۳۲۷، روسیه با ۲۴۴، ارمنستان با ۲۱۸، کویت با ۱۲۹ و ترکمنستان با ۹۱ اثر به ترتیب بیشترین اثر را از بین کشور‌های خارجی به دبیرخانه جشنواره ارسال کردند.


وی گفت: کشور‌های چین، هند، پرتغال، بوسنی و هرزگوین نیز در این جشنواره حضور فعال داشتند.


بکتاشیان با بیان اینکه سال گذشته جشنواره نقاشی پوپک برای کودکان اصفهان با موضوع «مشاغل شهر من» برگزار شد، افزود: در دومین دوره این جشنواره بیش از ۲ هزار اثر خارجی و داخلی در گروه‌های سنی کودک و نوجوان به دبیرخانه جشنواره رسید که آثار برگزیده در هفته نکوداشت اصفهان معرفی شدند.


سومین مسابقه بین‌المللی نقاشی کودکان و نوجوانان اصفهان با عنوان «پوپک» اردیبهشت امسال برگزار می‌شود؛ پوپک نام دیگر هدهد یا شانه‌به‌سر است که در ادبیات، داستان‌ها و تاریخ جهان به‌ویژه در ایران جایگاه ویژه‌ای دارد و کودکان با هم ذات‌پنداری با این پرنده می‌توانند احساس تعلق به خانه و کاشانه خود را در نقاشی بروز دهند.


اختتامیه سومین جشنواره بین‌المللی نقاشی کودکان و نوجوانان اصفهان با عنوان «جا‌های دیدنی شهر من» ۹ اردیبهشت جاری و همزمان با هفته فرهنگی اصفهان برگزار می‌شود.


هفته فرهنگی اصفهان هر سال از سوم تا نهم اردیبهشت همزمان با تولد شیخ بهایی برگزار می‌شود؛ شعار این هفته در سالجاری «اصفهان؛ شهر زنده، شهر زندگی» است.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • اجرای پرشور برنامه های انقلابی در اسلامشهر اهمیت فراوانی دارد
  • تحریر زندگی شهدای کودک و نوجوان حادثه تروریستی گلزار شهدای کرمان
  • تماشاخانه سیار کانون میهمان همدان
  • اجرای موسی عصمتی میلیونی شد+فیلم
  • شرکت کودکان و نوجوانان ۲۸ کشور در جشنواره نقاشی پوپک
  • تماشاخانه سیار کانون پرورش فکری میهمان کودکان اراکی
  • اتفاق جدید در پویش‌ و جشن های نوروز و رمضان امسال | وقتی جشن‌های شهری با محوریت کودکان و نوجوانان برگزار می شود
  • جزییات پویش های شهرداری تهران در نوروز و ماه رمضان | وقتی جشن‌های بزرگ برای کودکان و نوجوانان برگزار شد
  • اجرای برنامه‌ آموزشی برای دانش آموزان روستای ذغالچال ساری
  • اجرای برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی ویژه خانواده و بانوان در البرز