Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «سیاره ویروس‌ها (ویروس سپهر؛ برزگ‌تر از آنکه بتوان تصور کرد)» نوشته کارل زیمر به‌تازگی با ترجمه کاوه فیض‌اللهی توسط نشر نو منتشر و راهی بازار نشر شده است. نسخه اصلی این‌کتاب سال ۲۰۱۵ توسط انتشارات دانشگاه شیکاگو منتشر شده است.

کارل زیمر نویسنده این‌کتاب، روزنامه‌نگاری است که درباره مرزهای زیست‌شناسی مطلب می‌نویسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او سال ۱۹۸۷ مدرک کارشناسی زبان انگلیسی خود را از دانشگاه ییل گرفت و سال ۱۹۸۹ هم کار خود را به‌عنوان نمونه‌خوان و سپس راستی‌آزما در مجله علمی دیسکاور آغاز کرد. از سال ۱۹۹۴ تا ۱۹۹۸ هم ویراستار ارشد آن بود. زیمر پس از ۱۰ سال فعالیت در مجله دیسکاور، این‌مجله را ترک کرد تا روی کتاب‌هایش کار کند. او از سال ۲۰۰۴ برای مجله نیویورک تایمز مطالب علمی نوشت.

زیمر یکی از معروف‌ترین نویسندگان مقالات علمی در مطبوعات آمریکاست که در دانشگاه‌های برجسته این‌کشور، دانشکده‌های پزشکی و موزه‌ها سخنرانی و تدریس کرده است. او سال ۲۰۱۷ استاد کمکی زیست‌فیزیک و زیست‌شیمی مولکولی دانشگاه ییل شد. دانشگاه مورد اشاره هم اعلام کرد کارل زیمر روزنامه‌نگار و آموزگار شناخته‌شده علم در سطح جهانی است و توانایی‌اش برای قابل فهم‌کردن علم، به‌ویژه زیست‌شناسی، برای عموم بی‌همتا است. این‌مولف، ۱۳ کتاب درباره علم در کارنامه دارد.

کتاب «سیاره ویروس‌ها» درباره بدن انسان، سلول‌ها، باکتری‌ها و ویروس‌هایش است. به ازای هر سلول، در بدن انسان، ۳ باکتری وجود دارد که البته وزن‌شان از سلول‌ها بسیار سبک‌تر است و تنها ۳ درصد از وزن بدن انسان را تشکیل می‌دهند. مطالبی که کارل زیمر در این‌کتاب آورده، کمی شبیه داستان «مسخ» فرانس کافکا هستند؛ یک‌روز که از خواب آشفته‌ای بیدار شدیم،‌ می‌بینیم در جهانی به سر می‌بریم که آن را نمی‌شناسیم؛ سیاره‌ای که ظاهرا دیگر از آن ما نیست و اسمش سیاره ویروس‌هاست.

برخی از فرازهای «سیاره ویروس‌ها» شبیه فیلم‌ها یا رمان‌های علمی‌تخیلی هستند اما حقیقت دارند. سیاره ویروس‌ها، از طرفی استعاره‌ای از کره زمین و از طرف دیگر استعاره‌ای از بدن انسان است.

این‌کتاب ۳ بخش اصلی با عناوین «یاران قدیمی»،‌ «همه‌جا، در همه‌چیز» و «آینده ویروسی»‌ دارد که در مجموع ۱۰ فصل کتاب را شامل می‌شوند. «سیاره ویروس‌ها» یک پیوست جامع و کامل هم دارد که ۲۷ عنوان را در خود جا داده است.

«سرما خوردگی غیرعادی (چگونه راینوویروس‌ها آرام‌آرام جهان را فتح کردند؟)»، «نگریستن به پایین از ستاره‌ها (بازآفرینی بی‌پایان آنفلوانزا)» و «خرگوش‌های شاخ‌دار (ویروس پاپیلومای انسان و سرطان مسری)» عناوین ۳ فصلی هستند که در بخش اول کتاب آمده‌اند. در بخش دوم هم مخاطب با ۳ فصل دیگر با این‌عناوین روبرو می‌شود: «دشمن دشمن ما (باکتری‌خوارها به عنوان داروی ویروسی)»، «اقیانوس مبتلا (چگونه فاژهای دریایی بر دریا حکومت می‌کنند)» و «انگل‌های درونی ما (رتروویروس‌های درون‌زاد و ژنوم‌های آکنده از ویروس)».

فصول هفتم تا دهم کتاب هم در بخش سوم آن، به این‌ترتیب‌اند: «بلای جوان (ویروس نقص ایمنی انسان و خاستگاه جانوری بیماری‌ها)»، «امریکایی‌شدن (جهانی‌شدن ویروس غرب نیل)»، «پیش‌بینی بلای بعد (ویروس ابولا و بسیاری دیگر مانند آن)» و «خداحافظی کش‌دار (فراموشی آبله با تاخیر)».

پس از این‌فصول هم یک «پس‌گفتار» با عنوان «بیگانه در آب‌سردکن (ویروس‌های غول‌پیکر و تعریف حیات)» آمده است.

در بخش پیوست‌ها هم مطالبی درباره ویروس‌های سرخک، آنفلونزا، هپاتیت ب، ابولا، زیکا، هانتاویروس، آبله، کرونا و تاریخ تکامل ویروس‌ها درج شده است.

در قسمتی از این‌کتاب می‌خوانیم:

پژوهش‌های دکتر تیلر نشان می‌دهد که در بیشتر این‌مدت، سویه‌های مختلف ابولا جوندگان و پستانداران دیگر را آلوده می‌کردند.

در سال ۱۹۷۶، این‌ویروس از یکی از این‌ جانوران، و احتمالا از خفاش‌ها، به انسان سرریز کرد. و از آن زمان تاکنون هر چندسال یک‌بار همه‌گیری جدیدی در بخش‌های مختلف آفریقای مرکزی روی داده است. بر اساس پژوهش جدیدی که اندرو رامبو، زیست‌شناس تکاملی دانشگاه ادینبرا در اسکاتلند، انجام داده همه این همه‌گیری‌ها ناشی از یکی از بازماندگان همان سویه ۱۹۷۶ بوده‌اند. به گفته رامبو «این امکان وجود دارد که طیف متنوعی از ویروس‌های ابولا وجود داشته باشند، اما فقط چند تا از آنها می‌توانند این پرش را انجام دهند.»

پردیس ثابتی، ژنتیک‌دان هاروارد، و همکارانش ژنوم ویروس‌های ابولای به‌دست‌آمده از بیمارانی در سیرالئون را تحلیل کردند تا تاریخ همه‌گیری سال ۲۰۱۴ را بازسازی کنند. پژوهش آنها نشان می‌دهد که این همه‌گیری نتیجه یک عفونت منفرد بود که احتمالا در اواخر دسامبر آن سال روی داد. از آن زمان تاکنون، با انتقال این ویروس‌ها از انسانی به انسان دیگر جهش‌های جدیدی در آنها روی داده است. این واقعیت اگرچه ممکن است ترسناک به نظر برسد، اما پژوهشگران را شگفت‌زده نمی‌کند.

این‌کتاب با ۴۵۶ صفحه، شمارگان هزار و ۱۰۰ نسخه و قیمت ۹۸ هزار تومان منتشر شده است.

کد خبر 5078392 صادق وفایی

منبع: مهر

کلیدواژه: نشر نو ویروس کرونا ترجمه ویروس ویروس ابولا ویروس آنفلوانزا ویروس زیکا معرفی کتاب کتاب و کتابخوانی هفته کتاب ویروس کرونا فلسفه ترجمه هفته کتاب و کتاب خوانی رایزنی فرهنگی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی صنعت نشر کتابخانه جایزه ادبی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه تجدید چاپ سیاره ویروس ها بدن انسان همه گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۷۲۲۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیاره عطارد در اوج خورشیدی قرار می‌گیرد

سیاره عطارد یازدهم اردیبهشت در دورترین فاصله از خورشید قرار می‌گیرد، اما این پدیده از اصفهان قابل مشاهده نیست.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، گردش ۸۸ روزه سیاره عطارد به دور خورشید باعث می‌شود سه‌شنبه -یازدهم اردیبهشت‌ماه- به دورترین نقطه از خورشید در فاصله ۰.۴۷ واحد نجومی برسد؛ سیاره عطارد برخلاف بیشتر سیارات که دقیقاً مدارهای دایره‌ای به دور خورشید را دنبال می‌کنند و فاصله آن‌ها از خورشید تنها چند درصد تغییر می‌کند، دارای مدار بیضی شکل است.

فاصله سیاره عطارد از خورشید بین ۰.۳۰۷ واحد نجومی در حضیض (نزدیک‌ترین فاصله به خورشید) و ۰.۴۶۷ واحد نجومی در اوج (دورترین فاصله از خورشید) متغیر است، این تغییر بیش از ۵۰ درصد به این معنا است که سطح آن در زمان حضیض نسبت به زمان اوج، دو برابر بیشتر انرژی از خورشید دریافت می‌کند.

قرار گرفتن سیاره عطارد در اوج خورشیدی از اصفهان قابل مشاهده نیست، زیرا در طول روز به بالاترین نقطه خود در آسمان می‌رسد و زمان غروب نیز بیش از سه درجه بالاتر از افق نخواهد بود.

کد خبر 749256

دیگر خبرها

  • ناسا برای طوفان‌های شدید خورشیدی در مریخ آماده می‌شود
  • حقایق پنهان درباره ماه
  • سریع‌ترین راه‌های از بین بردن بوی سیر دهان
  • کشف نخستین سیاره بی‌ستاره!
  • نقشه‌ تلسکوپ فضایی «جیمز وب» از آب‌وهوای یک سیاره فراخورشیدی
  • انسان چه زمانی برای اولین بار سرما خورد؟
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • کتاب «تعالیم اسلام» به قلم علامه طباطبایی به چاپ یازدهم رسید
  • سیاره عطارد در اوج خورشیدی قرار می‌گیرد
  • انتقال پیام صوتی به قمر مشتری به شکل موج‌های بصری